Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمیته شفافیت و شهر هوشمند در حال پیگیری وعده شهردار تهران در خصوص انتشار قراردادهای بالای یک میلیارد در شهرداری است.

قرار گرفتن قراردادهای بالای یک میلیارد در شهرداری یکی از برنامه های شهردار تهران در جهت شفافیت مالی بود. اتفاقی که در صورت اجرایی شدن می تواند از انحصار و فساد پیشگیری کند.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، افشین حبیب زاده عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران درباره ساز و کار قرار گرفتن قرار دادهای بالای یک میلیارد در سامانه شهرداری تهران می گوید: قرار شد شهرداری تهران گزارش ۱۰۰ روزه فعالیت های خود را ارائه کند که منتظر گزارش شهرداری هستیم و فکر می کنیم اگر گزارش شهرداری ارائه شود خود به خود این امکان هم فراهم خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران تأکید کرد: تعیین ساز و کار مشخص برای قراردادهای بالای یک میلیارد تومان فرصتی در جهت شفافیت عملکرد شهرداری است.

تشکیل کمیته شهر هوشمند با هدف شفاف سازی قراردادها

قرارگرفتن ساز و کار قراردادهای بالای یک میلیارد، ارزیابی بهتری از حیث توانمندی مالی و فنی و صلاحیت های پیمانکاران به دست می آید و از رانت خواری و رفتارهایی که دغدغه بخش خصوصی است نیز جلوگیری می شود

سید محمود میرلوحی معاون اجرایی شورای شهر تهران نیز توضیح می دهد : این مسأله در گزارشی که به شورا داده شد مطرح و قرار شد تا قراردادهایی که بالای یک میلیارد تومان است را برای شفاف سازی و جلوگیری از فساد بر روی سایت قرار دهند.

او ادامه می دهد : در کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر نیز کمیته ای به نام شهر هوشمند و شفافیت تعریف شده که بهاره آروین مسئول این کمیته است. در این رابطه قرار است ساز و کارهایی که می تواند به شفافیت فعالیت هایی از جمله قراردادها، مناقصه ها و انتخاب پیمانکاران و نظارت بر آن ها کمک کند مشخص شود تا فضای مناسبی برای فعالیت بخش خصوصی فراهم شود.

به گفته میر لوحی با قرارگرفتن ساز و کار قراردادهای بالای یک میلیارد، ارزیابی بهتری از حیث توانمندی مالی و فنی و صلاحیت های پیمانکاران به دست می آید و از رانت خواری و رفتارهایی که دغدغه بخش خصوصی است نیز جلوگیری می شود.

 این عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران اضافه می کند: رسانه ها و انجمن ها می توانند به ما کمک کنند تا در شهرداری تهران بتوانیم در اصلاح روند کار و ایجاد رقابت سالم بین بنگاه ها و بخش خصوصی پیشگام باشیم تا در نهایت از فساد جلوگیری شود.

وی با اشاره به ضرورت پایبندی به اصل ۴۴ قانون اساسی می گوید: رعایت اصل ۴۴ ضرورت دارد ضمن اینکه در اجرای خصوصی سازی که در دنیا از سال ۷۹ آغاز شد چهار دهه عقب هستیم که باید به آن بپردازیم هر چند کار سختی است اما با تلاش و انگیزه ای که وجود دارد، می توان اقدام کرد.

کمیته شفافیت و شهر هوشمند در ۲ جلسه نخست خود این مطالبه را به طور ویژه در دستور کار خود قرار داده است و به نظر می رسد به زودی ساز و کار تحقق آن مشخص شود.

دسترسی آزاد و عمومی به اطلاعات قراردادهای شهرداری تهران طبق قانون

بهاره آروین در این خصوص  می گوید: دومین جلسه کمیته شفافیت و شهر هوشمند با حضور نمایندگان معاونت مالی و اقتصادی شهرداری، سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری و کارشناسان کمیته برگزار شد. در این جلسه ابتدا نمایندگان سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات، سامانه مدیریت پروژه را که برای نظارت شورا ایجاد شده، ‌ ارائه کردند. اما با توجه به تمرکز دستور جلسه بر روی شفافیت اطلاعات قراردادها، سامانه قراردادها، مناقصات و پیمانکاران و جزئیات اطلاعات ثبت شده برای یک قرارداد به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه مقرر شد ظرف مدت یک هفته چهار مورد انجام شود؛ نخست؛ ارایه گزارش سازمان فناوری اطلاعات در مورد میزان ثبت قراردادها توسط سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه در سامانه قراردادها چراکه به گفته برخی کارشناسان حاضر در جلسه و نیز گزارش‌گیری در لحظه از سامانه قراردادها، برخی از مهمترین قراردادها با مبالغ کلان که توسط برخی سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه منعقد شده است، در این سامانه ثبت نشده‌اند. مقرر شد سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران گزارشی در این خصوص ارائه کند.

همچنین گزارش معاونت مالی و اقتصادی از وضعیت  تعدادی، ریالی، نوع قرادادهای (مناقصه عمومی، محدود، استعلام بها و... و.) شهرداری تهران ارائه شود.  

ارائه پیشنهاد معاونت مالی و اقتصادی شهرداری تهران در مورد میزان اطلاعات ثبت شده در سامانه قراردادها که طبق قواعد حقوقی و سیاست‌های معاونت، برقراری دسترسی عمومی به آن‌ها بلامانع است و ارائه پیشنهاد کمیته شفافیت و شهر هوشمند در مورد میزان اطلاعات ثبت شده در سامانه قراردادها که طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، امکان برقراری دسترسی عمومی به آن‌ها وجود دارد و شفافیت و امکان نظارت همگانی را محقق می‌کند  دو مورد دیگری بودند که باید قبل از تصمیم گیری برای نحوه انتشار قراردادهای بالای یک میلیارد تومان انجام شود.

به گفته آروین بر مبنای انجام موارد چهارگانه پیش‌گفته، دستور جلسه بعد با موضوع دسترسی عمومی به اطلاعات قراردادها این خواهد بود که میان معاونت مالی و اقتصادی و کمیته شفافیت و شهر هوشمند توافقی حاصل شود بر سر اینکه چه میزان از اطلاعات، ‌ با چه فرمتی و در چه قالبی می‌تواند در دسترس عمومی قرار گیرد تا بیشترین میزان شفافیت را امکان‌پذیر کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۳۳۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمنان در اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی است

استاندار سمنان گفت: استان سمنان به واسطه وجود تاسیسات و زیرساخت‌های حساس، در بحث اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی، حفاظت و حراست است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سمنان،سیدمحمدرضا هاشمی، امروز_ سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست مشترک با جانشین پدافند غیرعامل کشور اظهار کرد: استان سمنان در حوزه سایبری، زیستی، امنیت غذایی، زیرساخت و فناوری نوین، استان حساس در بخش پدافند غیرعامل است.

وی افزود: استان سمنان به واسطه وجود تاسیسات و زیرساخت‌های حساس، در بحث اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی، حفاظت و حراست است.

استاندار سمنان اظهار کرد: استان سمنان دارای واحدهای تولیدی مواد غذایی و همچنین واحدهای صنعتی بسیاری است که مرتبط با سلامت مردم است و باید مراقبت‌ها در این خصوص در بخش پدافند غیرعامل اندیشیده شود.

استاندار سمنان تصریح کرد: وجود دو نیروگاه بسیار مهم در حوزه تولید برق از دیگر مواردی است که اجرای مطلوب سازوکارهای اجرایی پدافند غیرعامل برای حفاظت و حراست از این تاسیسات را حائز اهمیت می‌سازد.

وی ادامه داد: پراکندگی روستاها، راه‌های مواصلاتی مهم، شبکه‌های زیرساختی و پهناور بودن استان از دیگر مواردی است که استان سمنان را از لحاظ موارد پدافند غیرعامل مهم می‌سازد.

هاشمی گفت: در بحث انتخابات سال گذشته با اقدامات صورت گرفته و تمهیدات پدافندی اندیشیده شده، ضمن محافظت از زیرساخت‌ها، در اولین لحظات برگزاری انتخابات ارتباط تمام شعبات اخذ رأی برقرار و روند رای‌گیری انتخابات بدون تاخیر آغاز شد.

استاندار سمنان در ادامه اظهار کرد: حداقل ۳۰ درصد خبازی‌های سطح استان طی مدت زمان تعیین شده در راستای اجرای مطلوب مراقبت‌های پدافند غیرعامل باید نسبت به دوگانه‌ساز کردن اقدام کنند.

وی افزود: تقویت و نظارت بیش از پیش در امر حفاظت از تاسیسات و اماکن حساس در سطح استان و همچنین تقویت پایش تصویری در جای جای استان از دیگر مواردی است که باید در بخش پدافند غیرعامل در دستور کار باشد.

کد خبر 749311

دیگر خبرها

  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • بیشترین حضور شرکت‌های خصوصی در شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم رقم خورد
  • سمنان در اجرای سازوکار اجرایی پدافند غیرعامل نیازمند خودمراقبتی است
  • اطلاعات املاک واگذار شده شهرداری تهران منتشر شود
  • نصب ۳۰ هزار پلاک آبی هوشمند در منطقه ۴ اصفهان
  • استقبال کانون استان قزوین از برگزاری سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران
  • انتشار فراخوان بیست و نهمین جشنواره تئاتر استان تهران
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • قراردادهای شهرداری تهران با چین به شورای شهر ارسال شود
  • سفر به تهران قدیم؛ ۹۰ سال پیش تهرانی‌ها چه آبی می‌نوشیدند؟ (+عکس)