Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@08:12:03 GMT

اشتغال پایدار رویکرد مدیریتی صنعت مس کرمان

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۴۳۱۶۹

اشتغال پایدار رویکرد مدیریتی صنعت مس کرمان

ایرنا - کرمان -رویکرد مدیریتی حاکم بر صنعت مس منطقه کرمان با نگاه اولویت بخشی به اشتغال پایدار بر سوددهی محض، این حوزه را متفاوت از رویه دیگر صنایع ، به پشتوانه ای مطئمن و اثربخش برای خلق و در عین حال صیانت از فرصت های شغلی جدید و پایدار در استان کرمان تبدیل کرده است.

این نگاه مدبرانه حاکم مبنی بر پذیرش مسئولیت اجتماعی و پیوست فرهنگی واقعی در این حوزه صنعتی و معدنی موجب شده است که کارگزاران این صنعت با صیانت از اشتغال پایدار 16هزار مهندس ، کارشناس ، کارمند و کارگر در فراز و نشیب های پیش آمده ناشی از سیاستهای متغییر اقتصاد جهانی و منطقه ای همواره به تقویت و ایجاد روحیه نشاط بخشی در مقابله با غول بیکاری کمک کنند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


البته این نگاه متفاوت مدیریتی حاکم بر این حوزه بدین معنا نیست که مدیران این مجموعه صنعتی و معدنی از سوددهی منطقی و درآمدزایی لازم که تضمینی برای آینده است غافل شده باشند، بلکه چرخاندن چرخ این صنعت در دوران تحریم که برخی از واحدهای تولیدی را در اقصی نقاط تعطیل و یا در آستانه تعطیلی و اخراج و یا بازخرید اجباری کارگران قرار داده بود، خود حکایت از کارآمدی و بنیه جهادی حاکم در مدیریت مس ایران و منطقه کرمان دارد .
بدون شک رویه حاکم بر کار شرکت مس می تواند برای سایر نهادهای اقتصادی و صنعتی کشور و کرمان یک الگو در حوزه مسئولیت اجتماعی محور کار قرار گیرد و این نهادها از فکر صرفا اقتصادی و درآمدزایی فاصله گرفته و برای ورود به حوزه مسئولیت اجتماعی با دیدی بازتر به موضوع نگاه کنند.
منطقه مس کرمان در راستای ایفای نقش مسئولیت اجرایی خود در قالب جامعه هدف بخصوص مناطق همجوار اقدام به ساخت ورزشگاه هایی در شهرهای کرمان، رفسنجان و شهر بابک کرده و حمایت از ورزش قهرمانی و ورزش های همگانی با تاسیس باشگاههای ورزشی در مس کرمان، رفسنجان، شهربابک و پاریز و حمایت از مدال آوران المپیک از جمله زهرا نعمتی و پیمان نصیری اقدامات خوبی در راستای مسئولیت اجرایی را شرکت انجام داده است .
ساخت 190خانه روستایی در مناطق پاریز، مانی، شهربابک و رفسنجان با همکاری نهادهای حمایتی، احداث باند دوم جاده رفسنجان به شهر بابک بطول 128کیلومتر و حمایت از برگزاری یادواره های شهدا در مناطق مختلف استان با هدف زنده نگهداشتن فرهنگ ایثار و شهادت، کمک به فیلم سینمایی شیار 143 با موضوع مادران شهدا، حمایت از تولید آثار فاخر فرهنگی، خرید آثار مولفان و هنرمندان استان، برگزاری نشست ها و کارگاههای ادبی و چاپ فصلنامه جنگ هرمس همه و همه در پویایی و نشاط جامعه کمک کرده است .
ورود مس منطقه کرمان در حوزه اقتصاد مقاومتی به عنوان معین اقتصادی منطقه 6 در حمایت از طرحهای جامعه گردشگری، شناسایی و فعال سازی ظرفیت های مشاغل خرد، کمک به شناسایی و راه اندازی معادن کوچک، اصلاح نژاد دام در مناطق همجوار، ساماندهی صنایع دستی و فیروزه شهر بابک و توسعه عدالت آموزشی در شهرستانهای شهر بابک، رفسنجان و انار خود دال بر نگاه حاکم توسعه گرایانه فارغ از هر گونه سودجویی محض از انجام کار در این حوزه دارد .
به گفته مدیر مس منطقه کرمان از درآمد حاصل فروش و صادرات این صنعت سالانه حدود 800 میلیارد تومان پرداختی‌های قانونی مس از جمله عوارض آلایندگی و ارزش افزوده و حقوق دولتی و مالیات می باشد که در جهت تقویت زیرساخت های عمرانی کشور و کرمان به مصرف می رسد.
محمد حسنی با اشاره به اینکه عوارض دولتی 140 میلیارد تومان سال گذشته از سوی مس پرداخت شد و امسال این رقم به 160 میلیارد تومان افزایش یافت، اظهار کرد: سال گذشته مالیات بر درآمد شرکت مس 190 میلیارد تومان، عوارض آلایندگی، 46 میلیارد تومان و مالیات بر ارزش افزوده 250 میلیارد تومان پرداخت شد.
حسنی در خصوص حمایت از برنامه های اجتماعی هم گفت: سال گذشته 220 میلیارد تومان از شهر بابک تا رفسنجان هزینه ساخت جاده شد که پرداخت کردیم.
مدیر منطقه مس کرمان گفت: شروع فعالیتهای معدنی مس در کشور در دهه 50 از مس سرچشمه بود که در دنیا ذخیره ارزشمندی دارد و بیش از 40 سال از عمر این شرکت می گذرد که در این مدت، شرکت دوران پستی و بلندی زیادی را طی کرده و سختی هایی را کارکنان اولیه متحمل شدند تا این شرکت پا گرفته و به دست نسل بعدی رسیده و وظیفه نسل امروز و بعدی صیانت از این منابع خدادادی است.
وی به مولفه های توسعه پایدار اشاره و بیان کرد: علاوه بر معادن سرمایه های دیگری همچون نیروهای انسانی در قالب 16 هزار نفر در استان مشغولند و از این نیروی انسانی در راستای صیانت از انرژی و منابع و محیط زیست باید استفاده کنیم تا توسعه پایدار به وجود آید زیرا غفلت از سرمایه های انسانی ، دارایی ها و غیره، تولید پایدار را نمی تواند تضمین کند.
حسنی گفت: سالانه یکهزار میلیارد تومان حقوق به 16 هزار نفر کارمندان معادن مس استان کرمان اعطا می شود هزینه شدن این پول موجب می شود چرخه اقتصادی کشور بچرخد.
وی بیان کرد: وظیفه خود می دانیم که بعد از صیانت از معادن، محیط زیست، سرمایه های انسانی و غیره، حداکثر نفع را به ذینفعانمان برسانیم و این مهم از طریق کاهش هزینه های تولید و فعالتر کردن چرخه اقتصادی، توجه به بومی سازی و تشویق سرمایه گذاران جهت ایجاد صنایع مولد و پایین دستی در استان قابل تحقق است تا نفع به جامعه برسد.
مدیر مس منطقه کرمان بیان کرد: قیمت تمام شده در شرکت های تولیدی مس در شیلی بالاتر از ایران است در ایران در سال 94 این قیمت بیش از 4300 دلار بوده که پارسال بیش از 5 هزار دلار بوده است.
وی خاطرنشان کرد: میزان تولید مس 44 تن به ازای هر نفر نیرو در کشورهای خارجی است این در حالی است که در ایران میزان تولید مس 14 تن به ازای هر نفر است.
وی اضافه کرد: تعداد نیروی کارمان بیش از نیاز است و این موضوع، قیمت تمام شده ما را افزایش داده است.
حسنی عنوان کرد: منطقه کرمان با 16 هزار نفر نیرو اداره می شود و اگر می خواستیم با استاندارد جهانی پیش رویم، باید 8 هزار نیرو داشته باشیم.
استان کرمان 80 درصد معادن مس و بیش از 40 درصد معادن سنگ آهن کشور را داراست که این دو مقوله پتانسیلی است که می تواند در راستای توسعه اقتصادی فعالیت داشته باشند.
معدن مس سرچشمه یکی از بزرگترین مجتمع‌های صنعتی معدنی جهان محسوب شده و بزرگ‌ترین تولیدکننده مس ایران است و بخش‌های تولیدی مجتمع مس سرچشمه عبارت از معدن، تغلیظ، ذوب، پالایشگاه و ریخته‌گری‌ها و لیچینگ است.
این معدن یکی از بزرگترین معادن روباز جهان به شمار می‌رود و ذخیره زمین‌شناسی آن، بالغ بر یک میلیارد و 200 میلیون تن سنگ سولفوری با عیار متوسط هفت دهم درصد برآورد شده‌ است.
سالانه حدود 63 میلیون تن مواد معدنی در استان کرمان استخراج می شود که 21 درصد استخراج کل کشور را در بر می گیرد و همچنین 42 نوع ماده معدنی از 380 معدن این استان استخراج می شود که مس، سنگ آهن، زغال سنگ، کرومیت و تیتانیوم از جمله مواد معدنی شاخص این استان است.
تولید و انتشار : بهنام احمدی **5054

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۳۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است

امتداد -  حسین سماک امین، دبیر کارگروه مبارزه با پولشویی سندیکای بیمه‌گران ایران در گفتگو با روابط عمومی این مجموعه عنوان کرد: در ابتدا واحد مبارزه با پولشویی و ساختار آن در شرکت‌های بیمه با اینکه الزام قانونی داشت، خیلی جدی گرفته نمی‎شد؛ اما پس از طی کردن مدتی با فعالیت های مستمر و ایجاد آگاهی، آموزش درست و تبیین قانون و مفاد آن و همچنین حمایت های مرکز اطلاعات مالی و نهاد ناظر بیمه مرکزی و به خصوص با تشکیل کارگروه تخصصی در سندیکای بیمه گران، نقش پررنگ تری در ساختار شرکت های بیمه به عنوان اشخاص مشمول پیدا کرد.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، سماک از جمله مهم‌ترین دست آوردهای کارگروه مبارزه با پولشویی را حضور و همکاری اعضای کارگروه در تدوین سندملی ارزیابی ریسک پولشویی و نقش کارگروه در تعیین شاخص های ریسک خدمات در رشته های بیمه ای برشمرد و اظهار کرد: اولین دوره آموزشی مبارزه با پولشویی صنعت بیمه مطابق ماده۱۴۵ آیین نامه ماده۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی در سندیکای بیمه گران برگزار شد.

سماک امین با بیان اینکه از مهم‌ترین  تغییرات در قوانین مبارزه با پولشویی تغییر دیدگاه عملیات شناسایی از روش KYC: Know Your Customer  به روش RBA : Risk Base Aproach   دیدگاه مبتنی بر ریسک است، گفت: مهم ترین استراتژی در بحث شناسایی مطابق قانون اصلاحی مبارزه با پولشویی و آیین نامه مربوطه، شناسایی در سه حوزه ریسک ارباب رجوع ، ریسک خدمات و ریسک منطقه و در سه سطح ساده، معمول و مضاعف می باشد.
دبیر کارگروه مبارزه با پولشویی سندیکای بیمه‌گران ایران اظهار کرد: قطعا با توجه به ماهیت صنعت بیمه و کاربرد انبوه داده ها  و قانون ارقام بزرگ، استفاده از بلاکچین و هوش مصنوعی تاثیر بسیار موثر و مثبتی در شناسایی عملیات مشکوک و یا تراکنش های مشکوک و حتی در کشف تقلب و تخلف خواهد داشت.

وی با بیان اینکه همکاری های بین المللی کارگروه باید در بستر همکاری و از طریق مرکز اطلاعات مالی FIU صورت گیرد، گفت: البته در سال گذشته یک دوره مشترک بین مرکز اطلاعات مالی ایران و فدراتیو روسیه برگزار شد که برخی از اعضای کارگروه مبارزه با پولشویی هم درآن شرکت داشتند.

وی افزود:  یکی از مهمترین تاثیرات این دوره مشترک، تدوین سندملی ارزیابی ریسک پولشویی و تعیین شاخص های ارزیابی ریسک پولشویی در کشور بود که این موضوع می تواند کمک بسیاری به مبارزه با مفاسد اقتصادی و جلوگیری از فرار مالیاتی  کند.

سماک امین مهمترین گام در این حوزه را تغییر دیدگاه مدیران ارشد صنعت بیمه و ایجاد ساختار متناسب با قانون مطابق با ماده۳۷ آیین نامه ماده۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی برشمرد و افزود: افزایش برنامه های آموزشی، لزوم تقویت  کنترل از طرف نهاد ناظر و حمایت بیشتر نهادهای بالادستی نیز باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.

وی همچنین تاثیر شبکه های اجتماعی در اطلاع رسانی و تبلیغات را بسیار حائز اهمیت و اجتناب ناپذیر دانست و اظهار کرد: اثربخشی سیاست های مبارزه با پولشویی بخصوص در یکی دوسال اخیر بسیارخوب و روبه پیشرفت بوده ولی همچنان نیازمند توجه بیشتر است، چرا که این موضوع در کشور ما همچنان جوان و رو به بلوغ است. البته بهتر است دراین مورد نهادهای ناظر و سایر همکاران نظر بدهند . اما امیدوارم که فعالیت های بنده البته با کمک سایر همکاران مثمر ثمر بوده باشد.
دبیر کارگروه مبارزه با پولشویی سندیکای بیمه‌گران ایران تصریح کرد:  برگزاری نشست های توجیهی و آموزشی و معرفی اقدامات پیشگیرانه مبارزه با پولشویی و نقش دفاعی این واحد از بروز عواقب ناگوار برای سازمان نیز در این برهه زمانی از اهمیت ویژه‎ای برخوردار است.

وی در خصوص فعالیت های کارگروه مبارزه با پولشویی در سندیکای بیمه‎گران گفت: در حال حاضر تمرکز فعالیت کارگروه بر موضوع مبارزه با پولشویی (AML) است و از آنجا که موضوع جدیدی است، امیدوارم بتوانیم با کمک خرد جمعی و همکاری سایر حوزه ها هرچه سریعتر با بهره گیری از هوش مصنوعی و تکنولوژی نوین جهش مناسبی در پیشرفت و بلوغ این حوزه ایجاد کنیم.
سماک امین در انتها افزود:  با توجه به اینکه موضوع مبارزه با پولشویی یک موضوع حاکمیتی است ، یکی از پیشنهادات مهم، لحاظ کمیته مبارزه با پولشویی در آیین نامه حاکمیت شرکتی است که می تواند تاثیر بسزایی در ساختار و نقش واحدهای مبارزه با پولشویی در اشخاص مشمول درصنعت بیمه ایفا نماید. 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • توجه به مناطق محروم و آبادانی شهر به طور عادلانه، رویکرد شورای ششم
  • تغییر رویکرد مدیران و ایجاد ساختار مناسب؛ گام مهمی در پیاده سازی مبارزه با پولشویی در صنعت بیمه است
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • جذب منابع پایدار با رویکرد حفظ و جذب مشتریان محقق می‌شود
  • مساعدت بنگاه‌های معدنی برای توسعه و تجهیز اردوگاه‌های دانش‌آموزی جوادیه و شهید باهنر
  • شهرهای مولد در سواحل نقش مهمی در تقویت معیشت خانوارها دارد
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • پیش‌بینی جوی نسبتاً پایدار و آرام برای کرمان در هفته جاری