Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@16:40:51 GMT

نوبخت: وابستگی به نفت باید قطع شود

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۵۱۹۲۲

نوبخت: وابستگی به نفت باید قطع شود

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ محمدباقر نوبخت روز شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی گیلان که در رشت برگزار شد، اظهار کرد: طی سال های اخیر، در دوران پر موجی بوده ایم و با همه تلاش ها، باید گفت در سال 92 از نظر منابع در موقعیتی بودیم که باید آن را تغییر می دادیم و تقلیل 2 و نیم میلیون بشکه نفت به یک میلیون و در نهایت به 300 هزار بشکه، هدف شوم دشمنان بود که اجازه ندادیم چنین اتفاقی بیفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: با تغییر روند صورت گرفته، می توانیم اعلام کنیم که ایران امروز به طور متوسط می تواند 2 میلیون و 638 هزار بشکه نفت در روز صادر کند اما به جهت کاهش قیمت نفت در هر بشکه، رقم درآمدی ما از نفت به نیمی از عددی رسید که در سال 92 داشتیم.
نوبخت با یادآوری اینکه در سال 92 برای هر بشکه نفت 104 دلار در بازارهای جهانی امکان فروش داشتیم، گفت: متوسط آنچه که طی شش ماه نخست امسال بدست آمده، بین 46 تا 48 دلار و کمتر از نصف قیمت هر بشکه نفت در چهار سال گذشته بوده است.
وی افزود: در سال 92 منابعی که بالغ بر 251 میلیارد دلار بود، سال گذشته به 157 میلیارد دلار کاهش یافت و از 41 درصد، به 26 درصد رسید.
نوبخت با بیان اینکه باید وابستگی به نفت را قطع کنیم، گفت: مالیات ها هم تا حدودی ظرفیت افزایش دارد و سهم مالیات ها را از 33 درصد، به 36 درصد رسانده ایم و کوشیدیم کاهش منابع مالی را از سمت مالیات تا حدودی جبران کنیم.
وی گفت: از تمام مدیران در سطوح مختلف انتظار داریم با کارایی بیشتر، از همین منابع محدود استفاده کنند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در بخش دیگری از سخنانش گفت: تمام تلاش ها برای جذب سرمایه گذاری خارجی، یک امر ضروری برای کمک به توسعه کشور بود و با وجود مجاب شدن کشورهای اروپایی به سرمایه گذاری در ایران، دولت آمریکا عنادورزی می کرد.
به گفته نوبخت، برای اینکه کارها متوقف نشود، در کنار منابع نفت و مالیات، استفاده از اوراق مالی را با تصویب مجلس شورای اسلامی به عنوان راهکار دیگری برگزیدیم و طی سال گدشته، حدود 40 هزار میلیارد تومان از بدهی به پیمانکاران، با این اوراق تسویه شد.
وی در توضیح پروژه های عمرانی گفت: 66 هزار پروزه نیمه کاره و کلنگ زده شده، روی میز دولت مانده که همه آنها ، مربوط به دوره زمانی دولت گذشته است.
وی ادامه داد: پول و منابع اعتباری محدود را اولویت بندی کرده و برای پروژه هایی اختصاص دادیم که با سرعت، می توانستند افتتاح شوند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به ظرفیت های پروژه ریلی گیلان خاطرنشان کرد: برخی از خطوط ریلی، صرفاً دو منطقه را به هم وصل می کنند ولی هیچ کدام کریدور شمال - جنوب نمی شود و در اجلاس سه جانبه تهران با حضور رئیسان جمهوری ایران، روسیه و آذربایجان در اوایل آبان ماه جاری، تاکید شد که زودتر، این مسیر آماده شود.
وی راه آهن قزوین - رشت را یکی از سخت ترین پروژه های ریلی کشور عنوان کرد و گفت: تمام تلاش ها بر این است که این طرح مهم، تا پایان سال 96 به اتمام برسد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به تحقق بیش از 73 درصد از طرح های عمرانی کشور اظهار کرد: تخصیص اعتباری ما برای استان ها طی شش ماه نخست امسال، 49 درصد بود و تاکنون 30 هزار میلیارد تومان بر اساس تفکیک تبصره های مختلف، به استان ها اعتبار داده شده است.
جلسه شورای برنامه ریزی استان گیلان امروز (شنبه) به ریاست محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه در رشت برگزار شد.
وی چهارشنبه هفته گذشته در جریان سفر به گیلان، با همراهی استانداران گیلان و قزوین، از پروژه راه آهن گیلان در منطقه منجیل و رودبار بازدید کرد. وی همچنین عصر دیروز (جمعه) از ایستگاه راه آهن فلکده رشت بازدید کرد.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۱۹۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت

داده‌های مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد صادرات نفت ونزوئلا در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، داده‌ها و اسناد مربوط به رهگیری کشتی‌ها نشان داد پس از انصراف مالکان و مشتریان نفتکش‌ها از بارگیری و خروج چند کشتی از آب‌های ونزوئلا، صادرات نفت این کشور در ماه آوریل ۳۸درصد کاهش یافت.

وزارت خزانه‌داری آمریکا ماه گذشته اعلام کرد که این کشور مجوز ۶ ماهه سال گذشته میلادی صنعت نفت ونزوئلا را تمدید نخواهد کرد و به شرکت‌ها تا پایان ماه مه فرصت داد تا مبادله‌های در حال انجام خود را متوقف کنند.

در مجموع ۳۷ کشتی در ماه آوریل از بنادر ونزوئلا حرکت کردند. داده‌های شرکت ال‌اس‌ئی‌جی بر اساس حرکت نفتکش‌ها نشان داد ونزوئلا در ماه آوریل به‌طور میانگین ۵۴۵ هزار بشکه نفت خام و سوخت در روز صادر کرده است که نسبت به بالاترین سطح صادرات روزانه این کشور در ماه مارس یعنی ۸۷۳ هزار و ۵۰۰ بشکه و ۷۰۳ هزار بشکه نفت صادرشده در مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است.

حدود ۶ نفتکش بزرگ در هفته‌های گذشته پس از ماه‌ها انتظار برای بارگیری نفت خام در بنادر تحت اداره شرکت نفت دولتی ونزوئلا، بنادر این کشور را بدون بارگیری ترک کرده‌اند. داده‌ها و اسناد این شرکت همچنین نشان می‌دهد که تاخیر در بارگیری و ترس مشتریان از پایان یافتن دوره مجوز صادرشده از سوی واشینگتن و در نتیجه تکمیل نیافتن فروش نفت از دلایل خروج نفتکش‌ها به‌شمار می‌رود.

حداقل دو نفتکشی که بدون بارگیری بنادر ونزوئلا را ترک کردند در اجاره پالایشگاه دولتی اورلن لهستان بودند و پیش‌بینی می‌شد که به سمت آسیا حرکت کنند.

دولت لهستان در حال بررسی خسارت حدود ۴۰۰ میلیون دلاری است که واحد تجاری پالایشگاه اورلن در سوئیس به‌عنوان پیش‌پرداخت محموله‌های نفتی ونزوئلا داده و شرکت این مبلغ را دریافت نکرده است.

محموله‌های بارگیری‌نشده به صادرات شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا به آسیا در ماه آوریل خسارت زد و در نتیجه صادرات این کشور با ۶۴ درصد کاهش به ۲۰۶ هزار بشکه در روز رسید. صادرات ونزوئلا به آمریکا با ۳۴درصد افزایش به ۲۳۸ هزار بشکه در روز رسید که دلیل آن تولید بیشتر و صادرات شرکت سرمایه‌گذاری مشترک بین شرکت دولتی نفت و گاز ونزوئلا و شرکت شورون بود.

ونزوئلا همچنین ۲۳۶ هزار تن فرآورده جانبی نفت و مواد پتروشیمی در ماه آوریل صادر کرد که از ۴۶۳ هزار تن محصول صادراتی این کشور در ماه مارس کمتر است. واردات سوخت این کشور در ماه آوریل با اندکی افزایش نسبت به ماه مارس از روزانه ۵۳ هزار بشکه به حدود ۵۷ هزار بشکه در روز رسید.

دیگر خبرها

  • تقاضا جهانی برای بنزین کاهشی است
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • رشد تقاضای جهانی برای بنزین نصف می‌شود
  • آغاز برداشت برگ‌های زمردین چای از باغ‌های گیلان و مازندران
  • پخش شب آوا از شبکه باران
  • صادرات نفت ونزوئلا کاهش یافت
  • واردات نفت خام آسیا در ماه آوریل کاهش یافت
  • انتصابات جدید در حزب اعتدال و توسعه با امضای نوبخت+ جزئیات
  • از پاسداشت زبان فارسی تا تجلیل از فعالان و کنشگران حوزه میراث‌ فرهنگی
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست