Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشت - ایرنا - نقش مهم گیلان در توسعه همکاری های اقتصادی ایران و روسیه بویژه با برقراری راه آهن این استان، مشارکت پررنگ دو کشور در مبارزه با تروریسم به عنوان ظلم جهانی و اعلام حمایت قاطع مسکو از برجام، محورهای گفت وگوی اختصاصی ایرنا با سرکنسول روسیه در رشت است.

کنسول‌گری جمهوری فدراسیون روسیه در رشت با حوزه فعالیت استان های گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل و آذربایجان شرقی، در خیابان پاسداران رشت واقع شده و ساختمان آن، از بناهای تاریخی استان گیلان محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


باغی مشجر و زیبا دارای بناهای ساختمانی متعدد که کنسانتین الکسی یف سرکنسول روسیه در رشت، گروه ایرنا به بازدید از آن را به بعد از بازسازی مناطق مختلف باغ دعوت کرد با این وجود، به گرمی و صمیمیت ما را میزبان شد.
الکسی یف که از بهمن ماه سال 1394 ، عهده دار سرکنسولی روسیه در رشت شده، به زبان فارسی تقریبا مسلط است اما به گفته خودش که دانش آموخته دانشکده کشورهای آسیا و آفریقا وابسته به دانشگاه دولتی مسکو است، پیشتر و در مقایسه با زمان کنونی، تسلط بیشتری به زبان فارسی داشته است.
اجلاس سه جانبه رئیسان جمهوری ایران، روسیه و آذربایجان که دهم آبان ماه جاری در تهران برگزار شد، افتتاح سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه در اوایل آبان ماه امسال، چشم انداز روشن همکاری های اقتصادی دو کشور و همچنین اشتراک نظر و همکاری های دوجانبه در مبارزه با ترورسیم، موضوعاتی بود که سرکنسول روسیه در رشت با ایرنا مطرح کرد.
وی با تقدیم بهترین درودها به مردم ایران، به این کشور و مردمان آن ابراز علاقه و اظهار امیدواری کرد که دو کشور و ملت روسیه و ایران، با یکدیگر رشد کنند.

** جایگاه مهم ایران در کریدور شمال - جنوب / مسکو، میزبان بعدی اجلاس سه جانبه
الکسی یف با اشاره به برگزاری اجلاس سه جانبه تهران گفت: ملاقات رئیسان جمهوری ایران و روسیه، اولین ملاقات نیست و سال گذشته همین ملاقات در باکو برگزار شده بود و سال آینده هم در مسکو برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: تصمیماتی که در این ملاقات ها می گیرند، در عصر حاضر و برای همکاری های سه جانبه ایران، آذربایجان و روسیه از هر لحاظ خیلی مهم است.
الکسی یف افزود: مواضع روسیه در عرصه بین المللی و همکاری سه جانبه ما ، با هم نزدیک و در برخی موارد یکی است و دستاوردهای این گونه ملاقات ها نیز از لحاظ سیاسی و اقتصادی آشکار و تایید شده است.
سرکنسول روسیه در رشت تصریح کرد: بزرگترین و مهم ترین تصمیم اقتصادی اجلاس تهران، این بود که مسیر کریدور شمال - جنوب هرچه زودتر تکمیل شود؛ نقش ایران در این مسیر بسیار مهم است چرا که این مسیر از کشورهای چین ، هند، پاکستان و ایران عبور می کند به سمت شمال و روسیه و اروپا امتداد می یابد و از این بابت، اهمیت آن خیلی زیاد است.
وی با ابراز امیدواری از فعال شدن هرچه زودتر این مسیر گفت: همکاری های ایران و روسیه از لحاظ اقتصادی در خصوص حمل و نقل بین المللی و سرمایه گذاری بسیار پیشرفت کرده و تفاهم نامه های همه جانبه امضا شده و از لحاظ سیاسی نیز درخصوص اقدامات ضد تروریسم و مهمترین موضوعات امروز، تصمیمات خوب و مهمی گرفته شده که باید چه در سازمان ملل متحد و چه در عرصه های بین المللی دیگر، همکاری کنیم.

** نقش پررنگ گیلان در توسعه فزون تر همکاری های اقتصادی ایران و روسیه
سرکنسول روسیه در رشت در ادامه مصاحبه اختصاصی با ایرنا، با اشاره به افتتاح سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه گفت: همکاری اقتصادی ما در حال پیشرفت است و باید گفت که فعلا استان گیلان نقش بسیار مهمی در این زمینه دارد.
الکسی یف گیلان را دروازه شمال ایران خواند و افزود: خوشحالم که هیات بزرگی به آستراخان رفتند و از شهر ساراتف هم بازدید کردند و افتتاح مرکز تجاری ایرانیان، گام بسیار بزرگی در راه توسعه مراودات اقتصادی بود.
وی با اشاره به سابقه همکاری های رشت و آستراخان و نیز خواهرخواندگی شهرهای یادشده ادامه داد: سرای تجاری ایرانیان قبل از انقلاب کمونیسم وجود داشت اما بعد از آن، بسته شد و تجارت بین ایران و روسیه برای حدود یکصد سال قطع شد و در این مدت تجارت ثمربخشی وجود نداشت اما با این افتتاح، پیشرفت هایی در این مسیر حاصل شده است.
به گفته الکسی یف، سرای تجاری ایرانیان در آستراخان، پیشرفته ترین مرکز تجاری و اقتصادی بین ایران و روسیه است و فعلا در این مرکز 14 نماینده از اتاق های بازرگانی سراسر ایران کار می کنند و چشم انداز ما آن است که این تعداد افزایش یابد.
وی خاطرنشان کرد: عموماً در آستراخان 200 شرکت ایرانی حضور دارند حال اینکه هیچ شهر و منطقه ای در روسیه، به این مقیاس، شاهد حضور شرکت های ایرانی نیست چراکه در این منطقه زمینه های توسعه همکاری های خیلی خوبی وجود دارد اما ناگفته نماند حجم تجارت ایران و روسیه هنوز محدود است.
الکسی یف با اشاره به افزایش همکاری های دو کشور طی هر سال، یادآور شد که سال گذشته حجم تجارت ایران و روسیه کمتر از 2 میلیارد دلار بود و گفت: این رقم، مناسب نیست و با توجه به روابط خوب سیاسی دو کشور در سطوح مختلف، این حجم باید افزایش یابد.
وی افزود: ایران و روسیه هر دو ، صادرکننده نفت هستند ولی در سطوح دیگر مانند سرمایه گذاری های اقتصادی ، کشاورزی، حمل و نقل، فناوری و خصوصاً گردشگری باید روابط و همکاری های آنها افزایش یابد.
سرکنسول روسیه در رشت، گردشگری را یکی از موضوعات مهم در جهان امروز عنوان کرد و با اشاره به ظرفیت های بی شمار گیلان در این بخش گفت: مسکو ، علاقمند به همکاری با شرکت های گیلان و نیز استان اردبیل است ضمن اینکه شهرهایی همچون سن‌پیترزبورگ و تاتارستان نیز می خواهند با ایران همکاری داشته باشند.
الکسی یف با اشاره به فعال شدن راه آهن گیلان، این خط ریلی را در توسعه تجارت موثر خواند و گفت: شهر رشت و استان گیلان، امکانات و ظرفیت های بسیاری خصوصاً در بخش های کشاورزی، صنعت، گردشگری و حمل و نقل دارند ضمن اینکه منطقه آزاد انزلی نیز در توسعه بخش های یادشده نقش آفرینی دارد و شرایط کار در آنجا، مساعد و مناسب است و تمایل دارم که در آینده، گسترش هم داشته باشد.

** برجام باید حفظ شود
سرکنسول روسیه در رشت در ادامه گفت وگوی اختصاصی با ایرنا به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اشاره و بر ضرورت حفظ آن تاکید کرد و گفت: جامعه بین الملل و حتی کشورهای اروپای غربی که به آمریکا نزدیک هستند و شرکای او محسوب می شوند نیز می فهمند که نباید برجام را نابود کرد.
الکسی یف ادامه داد: این درحالیست که فقط رئیس جمهوری آمریکا ، علیه فکر تمام جهان ایستاده و با برجام مخالفت می کند و البته ممکن است آنها دنبال چیزی دیگر بوده و این مخالفت، ناشی از مبارزه داخلی در آمریکا باشد.
وی گفت: در هر حال ، یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که اخیرا به تهران آمده، از برجام پشتیبانی کامل کرد و همه تلاش ما آن است که نگذاریم قرارداد این سند نابود شود.

** تروریسم، یک ظلم جهانی است / به سرکوب تروریسم در سوریه نزدیک هستیم
سرکنسول روسیه در رشت در بخش دیگری از گفت وگو اختصاصی با ایرنا، به همکاری های مشترک ایران و روسیه در زمینه مبارزه با تروریسم اشاره و بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران و روسیه همکاری های مشترکی در این زمینه دارند بویژه در سوریه و حلب و جنابان ظریف و لاوروف گفت وگوهای تلفنی بسیاری با هم دارند و موضوع مبارزه با تروریسم یکی از مهمترین موضوعات گفت وگوهای آنان است.
الکسی یف ادامه داد: تروریسم امروز به ظلم جهانی تبدیل شده و همه ما قربانی این حملات تروریستی هستیم؛ پس لازم است برای مقابله با این خطر جهانی، اتحاد جهانی داشت و مبارزه جهانی کرد.
وی با تاکید بر ضرورت همکاری های جمعی در مبارزه با تروریسم، این مهم را موضوعی دانست که توسط دو کشور ایران و روسیه به خوبی درک می شود و گفت: روسیه نه تنها در حرف، بلکه در عمل و به صورت فیزیکی علیه تروریسم جهانی همچون داعش در حال مبارزه است و نیروهای ایران نیز در کنار روسیه، به نیروهای مسلح مردمی و ارتش سوریه کمک می کنند.
وی با تصریح اینکه روسیه از لحاظ سیاسی در عرصه بین الملل نیز اقدامات بسیاری علیه تروریسم انجام می دهد، خاطرنشان کرد: به سرکوب تروریسم در سوریه نزدیک هستیم اما پشتیبانی آمریکا از تروریسم، روز به روز بیشتر می شود و بدون این کمک، موضوع تروریسم منتفی می شود ولی آمریکا همواره در حال کمک به تروریسم است.
الکسی یف با اشاره به گزارش اخیر سازمان منع سلاح های شیمیایی در محکومیت سوریه گفت: می دانیم که این، کار آمریکاست و آنها از تروریست ها پشتیبانی مستقیم می کنند حال اینکه ایران و روسیه، از مبارزه با تروریسم حمایت می کنند.
وی ایران و روسیه را دو عضو پرنفوذ و بااهمیت اجتماع جهانی دانست و گفت: ما پیروز هستیم و باید به مبارزه علیه تروریسم ادامه دهیم.
خبرنگاران:امیرحسین کبیری - رضا اکبری** انتشاردهنده:کبیری
7471/2007

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۴۲۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا در گفتگویی گفت: ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و اآریکا پرداخته، متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، نواف ابراهیم، کارشناس مسائل بین‌الملل در مصاحبه با برنامه راهبرد شرقی با بیان این که ایران و روسیه در سوریه فعالیت و همکاری را شروع کردند، یادآوری کرد: به برکت همین همکاری گروه‌های تروریستی عقب رانده شدند و باید خاطرنشان کرد که ایران اهمیت فوق‌العاده‌ای در دستگاه سیاست خارجی روسیه دارد.

در این‌ رابطه گفتگویی درباره موضوعات مختلف میان ایران و روسیه شکل‌گرفته است و با نگاه همه‌جانبه دو کشور، در سوریه نقطه عطفی را بر جا گذاشتند.

 مدیر بخش بین‌الملل "راسیا سگودنیا" افزود: طی دو سال اخیر که در دنیا تحولات عجیب‌وغریب را می‌بینیم، همکاری دو کشور تا حدودی ادامه دارد و روابط و همکاری‌ها در سطح منطقه‌ای شدت خود را نگه داشته و سطوح مختلفی پیدا کرده است.

ابراهیم ادامه داد: در چند سال اخیر ایران از طریق تحریم ایزوله شده و لذا روابط ایران و روسیه در این فضا از اهمیت بالایی برخوردار شده است.

وی در بخشی دیگر از این مصاحبه رادیویی با بیان این که پس از دو سال، اتفاقات در سوریه متوقف شده، گفت: امروز شاهد هستیم که دو کشور هم صدا شدند و نظرات مشترکی در مورد سوریه دارند.

ابراهیم با اشاره به بخشی از سخنان پوتین گفت: پوتین طی یک سخنرانی اعلام کرده بود روسیه در مقابل سوریه نگرانی خاصی ندارد؛ بلکه بر مسائل این کشور متمرکز است. ایران به‌عنوان یک بازیگر بزرگ منطقه‌ای در داخل سوریه فعالیت خود را انجام می‌دهد؛ ما هم شانه‌به‌شانه ایران فعالیت خود را در این کشور ادامه خواهیم داد.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: در دنیا نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند همکاری ایران و روسیه را تحت‌الشعاع قرار دهد و یکسری مسائل پدیدآمده که بر روابط دو کشور در زمینه‌های ژئوپلیتیک، فرهنگی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد؛ خاصه در موضوع برهم‌زدن نظم تک قطبی در دنیا!

ابراهیم در این باره توضیح داد: مثلاً روسیه همکاری‌هایی را با رژیم صهیونیستی دارد که ممکن است مشکلاتی را در زمینه همکاری ایران و روسیه پدید آورد.

وی در ادامه سخنان خود با اشاره به بیرون‌راندن گروه‌های تروریستی از جمله جبهة النصره از منطقه گفت: نقش ایران به‌گونه‌ای است که روسیه نمی‌تواند بین منطقه و سوریه یکی را برگزیند.

مدیر بخش بین‌الملل راسیا سگودنیا افزود: طی سال‌های اخیر اتفاقاتی در دنیا شکل‌گرفته که تعارض و همپوشانی منافع را پدید آورده و موجب شده کشورها صفر و صدی به مسئله نگاه نکنند.

در این‌ بین بسیاری معتقدند برای تسلط بر منطقه باید سوریه را در اختیار بگیرید و نگاه دیگر می‌گوید اگر روسیه را از آن خود کنید، بر کل دنیا مسلط خواهید شد و این همپوشانی منافع قدری بر پیچیدگی مسائل افزوده است.

ابراهیم در ادامه سخنان دیگر مهمان برنامه که تأکید کرد روسیه برای ماندن در منطقه باید با ایران بماند، گفت: بنده با این موضوع هم نظر هستم. در سوریه با مثلث ایران، ترکیه و روسیه روبه‌رو هستیم و دیگر کشورها کمتر نقش کلیدی را ایفا می‌کنند؛ از جمله امریکا و فرانسه. همچنین ایران و روسیه با ایفای نقش، امنیت ملی را فراهم کرده و صلح را برای مردم خود آوردند و روسیه به‌نوعی کمک‌های بشردوستانه را به سوریه آورد.

وی افزود: همه از ارتباط ایران و روسیه برای حفظ ثبات در سوریه اطلاع دارند؛ ولی پس از اتفاقاتی که برای ایران در پی تحریم افتاد، ایران و روسیه با یک هدف مشترک به مقابله با غرب و آمریکا پرداخته و متحد شدند و همکاری‌ها را در این قالب پیش بردند.

امضای یادداشت تفاهم امنیتی بین ایران و روسیهایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های فرهنگی هنری ایران و روسیه با محوریت بنیاد رودکی
  • همکاری‌های هنری ایران و روسیه گسترش می‌یابد
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • دانشجویان آلمانی: فقط به جرم مخالفت با نسل‌کُشی در غزه سرکوب می‌شویم+ فیلم
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • ضرورت توسعه تعاملات علمی دانشگاهی در راستای منافع دو کشور در عرصه بین‌المللی