Web Analytics Made Easy - Statcounter

«کامبیز لعل» پژوهشگر حوزه بیمه‌های اجتماعی در گفت‌و‌گو با ایلنا، اظهار داشت: اصرار وزارت بهداشت  مبنی بر انتقال شورای عالی بیمه سلامت به این وزارخانه از این جهت است که با در اختیار گرفتن اهرم قیمت گذاری، چالش های پیش آورده توسط خود در مسیر اجرای طرح تحول نظام سلامت را از پیش روی بردارد.  

وی با بیان اینکه انتقال شورای عالی بیمه سلامت به وزارت بهداشت محلی از اِعراب ندارد، گفت: چالش‌های پیش رو که وزیر بهداشت به دنبال رفع و رجوع آنهاست پس از اجرای غلط طرح تحول سلامت پیش آمد طرحی که تعرفه‌های درمان را بالا برد و حتی نتوانست زیر میزی بگیری پزشکان را کنترل کند چه برسد به اینکه بخواهیم مدعی شویم زیرمیزی بگیری حذف شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهشگر حوزه بیمه‌های اجتماعی اضافه کرد: از این جهت است که تاکید داریم که وزارت بهداشت و در راس آن وزیر بهداشت با انتقال شورای عالی بیمه سلامت می خواهند که علاوه بر اینکه تولید کننده درمان باشند به سبب در اختیار گرفتن اهرم قیمت گذاری انحصار گر درمان هم باشند.

لعل با بیان اینکه خروجی نگاه انحصارگرایانه وزارت بهداشت ظلم بیشتر به مصرف کننده و  بیمه‌ها خواهد بود، گفت: قیمت گذاری درمان باید با مکانیسم‌های فعلی تعریف شود و حتما باید محدودیت‌های برای آن اعمال شود نه اینکه یک گروه،جریان یا دسته بخواهند که مسیر قیمت گذاری ها را در اختیار بگیرند و با اینکار به مصرف کننده و بیمه ها ظلم کنند. ضمن اینکه باید بگوییم که بیمه ها  بیشتر از این توان پرداخت هزینه‌های چند ده برابری درمان را ندارند.

این پژوهشگر حوزه بیمه‌های اجتماعی اضافه کرد: برای نمونه سازمان تامین اجتماعی از محل درآمدهایش از حقوق و دستمزد سهم پرداختی‌های خود از درمان را تعیین می‌کند. سیاست‌های مربوط به این بخش در شورای عالی حقوق و دستمزد تعیین می‌شوند. با این حال وزارت بهداشت بدون در نظر گرفتن ملاحضات درآمدی می خواهد خود قیمت خدمات درمان را تعیین کند.

لعل تصریح کرد: این موجب می‌شود دو نوع نظام قیمت گذاری ایجاد شود. از این رو اگر وزارت بهداشت می‌خواهد که شورای عالی بیمه سلامت را منتقل کند بهتر است که شورای عالی حقوق و دستمزد سازمان تامین اجتماعی را هم به همراه آن منتقل کند تا به صورت کامل از دو نوع قیمت گذاری رها شویم!

وی افزود: بیمه ها نمی توانند در طی سال هم 10 درصد افزایش درآمد داشته باشند و هم با افزایش 50 درصدی هزینه‌هایشان کنار بیایند. در نهایت باید بگویم  که نتیجه این شده که تعادل میان منابع و مصارف بیمه ها برهم ریخته است و این موجب کسری درآمد بیمه‌ها شده است. کسری که در نهایت باید از جیب مصرف کنندگان آن را جبران کرد و این چالشی به مراتب خطرناک تر است.  در بلند مدت شرایط به گونه‌ای می‌شود که بر خلاف قانون اساسی مردم خود باید تمام هزینه‌های درمان را از جیب پرداخت کنند.

این پژوهشگر حوزه بیمه‌های اجتماعی با بیان اینکه افزایش قیمت‌ها  و تعرفه‌های درمان موجب بهبود چشمگیری در نظام سلامت کشور نشده است، گفت: طرح تحول سلامت از نمونه آن در ترکیه که اجرایی شده  الگو برداری شده است و البته بدون شک از آن تاثیرات زیادی پذیرفته است.

لعل افزود: منتها فرق طرح تحول سلامت ایران و ترکیه از زمین تا آسمان است به گونه‌ای این طرح در ترکیه در خدمت مصرف کننده درمان و بیمه‌ها بوده اما در ایران کاملا برعکس. در ترکیه منابع لازم برای پیش برد آن تعریف شده اما در ایران منابع آن هیچگاه پیش بینی نشد و صرفا در فکر پیشبرد آن با هر منطق کارشناسی نشده بودند به گونه‌ای که حتی نمی توان از اجرای عادلانه ان سخن گفت در نتیجه باید گفت که باید نگران آثار اجتماعی طرح تحول نظام سلامت باشیم.

وی با بیان اینکه یکی از آثار زیان بار اجرای طرح تحول نظام سلامت این بود که برای اولین بار در تاریخ بیماران سازمان تامین اجتماعی در بیمارستان‌های دولتی پذیرش نشدند، افزود: این در شراطی است که سازمان تامین اجتماعی و به صورت کلی بیمه‌ها در این مدت نجیبانه با زیاده خواهی‌های وزارت بهداشت همراهی کرده‌اند با این حال بیمارستان‌های دولتی از پذیرش بیماران سربازدند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۲۶۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد

صابر جباری فاروجی از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین فرشیدی؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت در حکمی، دکتر صابر جباری فاروجی را به‌ عنوان «دبیر کارگروه سلامت مدارس» منصوب کرد.

متن حکم معاون بهداشت به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر جباری

با سلام

با توجه به ضرورت اتخاذ تصمیمات یکپارچه در حوزه تعیین سیاست‌ها، تکالیف و خط مشی‌ها برای دانش آموزان و ایجاد و تداوم هم‌افزایی مراکز/ دفاتر مرتبط معاونت بهداشت در تعامل با حوزه‌­های درون بخشی و برون بخشی به ویژه وزارت آموزش و پرورش و با هدف سامان بخشی به فعالیت‌های مطلوب سلامت کودکان، نونهالان و نوجوانان در مدارس، نظر به تعهد و تجربه جنابعالی، بدین وسیله به موجب این ابلاغ  جنابعالی به سمت "دبیر کارگروه سلامت مدارس"  منصوب می‌­شوید.

اجرای نهضت ملی سواد سلامت‌آموزی در مدارس 10 استان کشور

امید است با یاری خداوند متعال و در سایه توجهات حضرت ولی­‌عصر(عج) در اجرای مأموریت­‌های این کارگروه و در راستای حفظ و ارتقای سلامت دانش‌­آموزان موفق و منصور باشید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید پانسمان بیماران پروانه‌ای شروع شده و در مرحله تحقیقاتی است
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • اختلال در سامانه بیمه سلامت بیماران را کلافه کرد
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران
  • ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران تخصیص یافت
  • اختصاص ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده پرستاران
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • جلوگیری از توزیع مواد غذایی فاسد در مهریز