Web Analytics Made Easy - Statcounter

سخنگوی دولت با بیان اینکه اوراق مالی ابزاری مناسب برای تامین مالی است، گفت: از این طریق در سال گذشته ۴۰ هزار میلیارد تومان از بدهی های دولت به پیمانکاران را تصفیه کردیم.

به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در شورای برنامه ریزی و توسعه استان گیلان، با اشاره به وجود حجم بالایی از معضلات و مشکلات در سطح کشور، اظهار کرد: باید قوای مقننه و قضاییه در کنار قوه مجریه به حل مشکلات باقی مانده بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور رئیس جمهور، با بیان اینکه چشم امید مردم به نظام جمهوری اسلامی ایران است تا مشکلاتشان را حل کنیم، افزود: صرفا بیان دردها چیزی را حل نمی کند؛ مگر اینکه با تدبیر اقدامات بایسته صورت گیرد.

وی با اشاره به گذشت حدود چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی، ادامه داد: مجموعه مدیران در سطوح عالی، اجرایی، ستادی و منطقه ای هم قسم شده اند تا با کارایی بیشتری از منابع موجود استفاده کنند. البته همه مباحث از طریق کارآمدی مدیریتی قابل حل نیست، زیرا با محدودیت منابع مواجه هستیم.

نوبخت، با بیان اینکه در رشد ۸ درصدی توسعه سالانه کشور ۲.۵ واحد درصد از محل افزایش بهره وری حاصل می شود، گفت: ۵.۵ درصد مربوط به سرمایه گذاری جدید است که باید در کشور شکل بگیرد تا بتوانیم به یک نتیجه مطلوب برسیم و رشد اقتصادی را احساس کنیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، با اشاره به شرایط جهانی و منطقه ای ایران در سال ۹۲، خاطرنشان کرد: فروش نفت ما از ۲.۵ میلیون بشکه در روز به یک میلیون بشکه تقلیل پیدا کرده بود و بدخواهان این ملت که قدرت های بزرگ دنیا را شکل می دهند، می خواستند ما را به مرحله نفت در مقابل غذا ببرند لذا دولت یازدهم با یک همفکری، همراهی و تشخیص درست این روند را تغییر داد و نه تنها به شرایط بحرانی نرسیدیم، بلکه امروز ۲ میلیون و ۶۳۸ هزار بشکه نفت در روز صادر می کنیم. متاسفانه کاهش قیمت جهانی هر بشکه نفت از ۱۰۴ دلار در سال ۹۲ به ۴۷ دلار طی ماه های اخیر، موجب کاهش شدید منابع کشور شده است.

وی شرایط کشور را به گونه ای دانست که هنوز وابستگی به نفت کاهش پیدا نکرده و متذکر شد: مردم به دولت تدبیر و امید اعتماد کردند لذا باید هنر خودمان را نشان دهیم. با کاهش سهم نفت از منابع از ۴۱ درصد به ۲۶ درصد، به دنبال جایگزین کردن سرمایه گذاری خارجی(فاینانس) و مالیات ها هستیم.

نوبخت، با بیان اینکه مالیات تا یک حدی ظرفیت افزایش دارد، عنوان کرد: سهم مالیات را از ۳۳ درصد به ۳۶ درصد در کل منابع افزایش دادیم که با انتقادات واحدهای تولیدی و کسبه مواجه هستیم، اما باید یا راه توقف یا راه حرکت را انتخاب کنیم.

وی منابع داخلی را کمک کننده منابع خارجی دانست و تصریح کرد: بسیاری از روسای جمهور کشورهای اروپایی به ایران آمدند تا زمینه سرمایه گذاری را فراهم کنیم، اما در این فضای جذی سرمایه گذار با کشوری عنور مانند آمریکا مواجه هستیم لذا نمی توانیم توسعه کشور را کاملا معطوف به سرمایه گذاری خارجی کنیم. در این راستا برای عدم توقف طرح ها در کنار نفت و مالیات، یک منبع دیگر تحت عنوان «اوراق مالی» را با توافق مجلس شورای اسلامی تعریف کردیم.

سخنگوی دولت، با بیان اینکه اوراق مالی ابزاری مناسب برای تامین مالی است، افزود: از این طریق در سال گذشته ۴۰ هزار میلیارد تومان از بدهی های دولت به پیمانکاران را تصفیه کردیم. البته این اوراق دارای ۱۷.۵ درصد سود برای پیمانکاران است که امسال دریافت خواهند کرد.

وی اضافه کرد: سال گذشته از ۲۹۴ هزار میلیارد تومان بودجه، ۲۸۳ هزار میلیارد تومان تحقق پیدا کرد که معادل ۹۶ درصد است. کل منابع ما برای طرح های عمرانی سال ۹۲، ۲۲ هزار میلیارد تومان بود که سال گذشته به ۴۲ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، اما بودجه جاری سال ۹۲ از ۱۲۰ میلیارد تومان به ۲۰۵ میلیارد تومان افزایش یافت که نشان دهنده رشد بودجه عمرانی به جای بودجه جاری است.

نوبخت، با اشاره به آغاز پرداختی های خرید تضمینی گندم از امروز، خاطرنشان کرد: پرداخت بدهی گندم کاران تا ۲۵ آبان ادامه دارد.

مشاور رئیس جمهور، با بیان اینکه ۶۶ هزار پروژه کلنگ زده شده روی دست دولت مانده بود، گفت: طی ۶ ماهه نخست امسال بالغ بر ۹ هزار میلیارد تومان سود اوراق سال گذشته را پرداخت کردیم.

وی از افتتاح راه آهن کرمانشاه ظرف دو هفته آینده خبر داد و اظهار کرد: به دلیل منابع محدود پروژه ها را اولویت بندی و تعداد قابل توجهی را افتتاح کردیم. راه آهن همدان، کرمانشاه، ارومیه، رشت و میانه جزو این اولویت ها هستند. البته راه آهن همدان و ارومیه صرفا دو قسمت را به هم وصل می کند، اما هیچکدام تکمیل کننده کریدور شمال – جنوب نیست. در دیدار اخیر روسای جمهور روسیه و آذربایجان با دکتر روحانی بر اتمام راه آهن گیلان تاکید شد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گیلان، با تاکید بر لزوم اتصال سریع راه آهن قزوین رشت به انزلی و آستارا، یادآور شد: راه آهن قزوین – رشت یکی از سخت ترین پروژه هاست.

نوبخت، با بیان اینکه ۴۹ درصد از بودجه ۳۰ هزار میلیارد تومانی طرح های عمرانی، تخصیص استانی داشته است، تصریح کرد: قول دادیم طی چهار سال باقی مانده از عمر دولت دوازدهم به طرح های عمرانی زیربنایی قوان ببخشیم. البته باید به طرح های بخش خصوصی که با تسهیلات انجام می شوند، نیز توجه داشته باشیم. باید تلاش کنیم در توزیع اعتبارات استانی عادلانه تر عمل کنیم.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۲۶۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی

در تبصره هدفمندی یارانه‌ها حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان مصارف حمایتی لحاظ شده است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیاست‌های حمایتی به‌عنوان نزدیک‌ترین لبه مقابله با فقر در بودجه عمومی نسبت به سال گذشته رشد اسمی پیدا کرده‌اند. اما محدودیت‌های بودجه‌ای و ادامه روند تورمی در کشور باعث شده که به‌مرور یارانه نقدی و مستمری نهاد‌های حمایتی با کاهش کفایت رو به‌رو شوند به این معنی که این مبالغ حمایتی تکافوی تأمین نیاز‌های اولیه زندگی فقرا را ندارند. یکی از دلایل عدم کارایی سیاست‌های حمایتی، وسعت جمعیت گروه‌های هدف حمایت است که به نظر می‌رسد سخاوتمندانه انتخاب‌شده‌اند. این در حالی است که این آرایش از سیاست‌های حمایتی با اقتضائات بودجه‌ریزی و اقتصادی کشور همخوانی ندارد.

از سوی دیگر سقف منابع هدفمندی یارانه‌ها در تبصره مربوطه ۷۵۸.۸ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که ۷۹ درصد از کل مصارف یعنی ۵۹۹.۶ هزار میلیارد تومان برای اهداف حمایتی در نظر گرفته شده‌است.

این رقم در مقایسه با اعتبار ۴۸۵ هزار میلیارد تومانی مصارف حمایتی قانون سال ۱۴۰۲ حدود ۲۳ درصد رشد داشته است. اعتبارات یارانه نان، پرداخت مستمری خانوار‌های تحت پوشش سازمان بهزیستی و پرداخت مستمری خانوار‌های تحت پوشش کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) به‌ترتیب بیشترین رشد اعتبارات را در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته داشته‌اند.

دیگر خبرها

  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • اصلاحات اساسی در اقتصاد برق، راهکار برون رفت از مشکلات بخش توزیع
  • تزریق ۲,۹۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت برای حمل‌ونقل اصفهان
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • آزادی زندانی بدهی مالی توسط پزشک یاسوجی
  • نقاط حادثه خیز با احکام برنامه و منابع مالی مناسب رفع می شود
  • مطالبات دولتی شهرداری قم پرداخت نشد
  • رشد ۲۳ درصدی منابع ۶۰۰ هزار میلیاردی بودجه، برای مصارف حمایتی
  • علیرضابیگی: دولت مشکلاتش را به سفره مردم منتقل کرد
  • تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است