Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رئیس اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه یکی از مهمترین نیازهای توسعه، افزایش زیرساخت‌هایی نظیر کارخانه‌ها، تجارت، کشاورزی و سرمایه‌گذاری است، گفت: سرمایه‌گریزی از اصفهان در فضای کسب و کار سنگین از مشکلات اقتصاد استان به شمار می‌رود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، اقتصاد کشور در چند سال گذشته با فراز و نشیب‌هایی مواجه شد که بی‌تأثیر بر بخش تولید نبود؛ در واقع وضعیت فضای کسب و کار و بخش تولید و صنعت بسته به شرایط اقتصادی کشور متغیر است و مشکلاتی نظیر رکود، تورم و کمبود نقدینگی آثار منفی بر فعالیت تولیدکنندگان خواهد گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در حال حاضر کارخانه‌های تولیدی برای ادامه فعالیت خود با موانع بسیاری مواجه هستند که این امر سبب شده فضای کسب و کار در کشور نامساعد و معضل بیکاری و رکود دامن‌گیر اقتصاد شود.

در این میان فضای سنگین کسب و کار در کشور، اتخاذ مالیات‌های کلان از بنگاه‌های اقتصادی و قوانین دست و پاگیر ناشی از کاغذ بازی‌های اداری که هزینه‌های بسیاری را به نظام اداری کشور تحمیل می‌کند یکی از معضلات و موانع اصلی نبود رونق تولیدات کارخانه‌ها، واحدهای تولیدی و افزایش بیکاری و تعدیل نیروها است. در همین راستا با مصطفی روناسی نایب رئیس اتاق بازرگانی استان اصفهان گفت‌وگویی داشتیم که در ادامه می‌خوانید.

تسنیم: وضعیت اشتغال استان اصفهان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

روناسی: اصفهان، صنعتی‌ترین استان ایران است و در زمان رکود به‌تبعیت از کشور بیشترین آسیب را نسبت به استان‌های دیگر می‌بیند. اکنون با رکود حاکم و کاهش پروژه‌های عمرانی و زیربنایی، فعالیت بسیاری از کارخانه‌ها در طرح‌های عمرانی و توسعه‌ای متوقف شده و ظرفیت اشتغال استان اصفهان هم به‌تبع پایین آمده است. از سوی دیگر به‌دلیل رکود بسیاری از صنایع در تأمین مواد اولیه با مشکل روبه‌رو هستند و کارفرمایان دولتی هم پول‌های آنها را پرداخت نمی‌کنند و این صنایع نمی‌توانند به تولید و جذب اشتغال ادامه دهند.

تولید شاه کلید حل مشکلات کشور است و دولتمردان باید بر تولید ملی متمرکز شوند، پرداخت بیمه بیکاری هر ماه برای دولت هزینه‌های زیادی در بردارد، چنانچه دولت این رقم را به عنوان وام به تولیدکننده می‌داد اشتغال ایجاد و بیکاری مرتفع می‌شد. تولید بالا به نفع طبقه متوسط است، چنانچه به جای یارانه برای مردم اشتغال ایجاد شود، هیچ یارانه‌ای بهتر از اشتغال نیست.

تسنیم: آیا قوانین حوزه کار نیازمند اصلاحات است؟

روناسی: بله این قوانین دست و پاگیر باید حتماً اصلاح شود. با وجود اینکه استان اصفهان، استانی مهاجرپذیر در کار محسوب می‌شود، اما فضای کسب و کار در این استان بسیار سخت‌تر از استان‌های دیگر است و فشار مالیاتی حاکم بر بنگاه‌های کوچک و متوسط که بر اصفهان وجود دارد بیش از استان‌های دیگر است. در چند سال گذشته به دلیل رکود در کشور صنایع بزرگ بدون سودآوری‌های چشمگیر دچار رکود اقتصادی شده‌اند، اما مالیات پرداختی آنها همچنان بالاست.

امسال علی‌رغم اینکه اصناف و 5 بنگاه بزرگ استان اصفهان مالیات کمتری پرداخت کرده‌اند، اما براساس تحقیقات مستند موجود در اتاق بازرگانی اصفهان، مالیات دریافتی استان بازهم بیش از استان‌های دیگر بوده و حتی بسیاری از شرکت‌های اصفهانی به دلیل درصد بالای مالیات‌ها دفاتر خود را به تهران منتقل می‌کنند. اتخاذ مالیات‌های بالا در اصفهان بیداد می‌کند و کمر صنعت را شکسته است.

تسنیم: موانع گسترش اشتغال در کشور و به تبع آن در استان اصفهان چیست؟

روناسی: فضای کسب و کار حاکم بر استان اصفهان که سنگین‌تر از استان‌های دیگر است به دلیل فرهنگ خود ما اصفهانی‌هاست، چرا که ما خیلی محافظه‌کار هستیم و عوامل دولتی هم برای ما بسیار سخت می‌گیرند تا برای آنها در اجرای قانون مشکل ایجاد نشود. شاخص کسب و کار در اصفهان نامناسب‌تر از استان‌های دیگر بوده بنابراین بیکاری استان از متوسط کشوری بسیار بالاتر است.

وقتی شعار سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است، از رؤسای سه قوه، وزرا و مدیران انتظار می‌رود که هر روز گزارش کار خود را در این باره ارائه دهند. متأسفانه این کار تاکنون محقق نشده است.

اشتغال اولویت نخست نظام است، اما هیچ اقدامی تاکنون صورت نگرفته؛ از سوی دیگر مباحثی همچون یکسان‌سازی نرخ ارز و از بین رفتن فساد اداری باید محقق و شاخص‌های کسب و کار تعریف شود؛ متأسفانه ما پایش درستی در بحث اشتغال نداریم. ما براساس شعار سال جلسات بسیاری را تاکنون با محوریت اقتصاد مقاومتی برگزار کرده‌ایم، اما در عمل در این چند ماه سپری شده خروجی جلسه‌ها کم رونق بوده و فقط پیشنهادات بر روی کاغذ باقی‌مانده است.

تسنیم: کدام مشکلات پیش‌روی اشتغال اصفهان قرار دارد؟

روناسی: متأسفانه اصفهان از جمله شهرهایی است که بیکاری بسیار در آن به چشم می‌خورد، اما در سه سال گذشته با افزایش شیب تند مالیات در استان اصفهان روبرو بوده‌ایم که خود در روند کند اشتغال این استان بسیار تاثیرگذار بوده است.

عمده فشارهای مالیاتی در 3 سال گذشته بر بنگاه‌های اقتصادی کوچک، متوسط و واحدهای تولیدی در استان اصفهان بوده و آنها را فلج کرده است؛ هم اکنون در استان بنگاه‌های اقتصادی زیادی تعطیل شده‌اند، بنگاه‌هایی هم که در حال فعالیت هستند در آینده با خطر ورشکستگی یا سقوط مواجه خواهند شد.

امروز بنگاه‌های اقتصادی در چند حالت به‌سر می‌برند، تعدادی از این بنگاه‌ها مشغول به فعالیت‌اند در حالی که چاره‌ای جز این ندارند، تعدادی زیر ظرفیت کار می‌کنند و تعدادی هم در وضعیت مساعد به سر می‌برند، البته تعدادی از بنگاه‌هایی که زیر ظرفیت در حال کار کردن هستند آینده‌ خوبی را نمی‌توان برای‌شان متصور بود، از سوی دیگر تعدادی هم شرایط مطلوبی دارند که امیدواریم وضعیت اقتصادی‌شان بهتر شود.

تسنیم: مالیات اصفهان برای امسال چقدر تعیین شد و روند اتخاذ مالیات علی‌الرأس کارشناسان امور مالیاتی از مودیان استان به چه نحوی است؟

روناسی: در سال 92 سوددهی بنگاه‌ها 64 هزار میلیارد تومان بوده که این رقم در سال 94 به دلیل افزایش فشارهای مالیاتی به 4 هزار میلیارد تومان کاهش یافته است. امسال با فشارهای وارده افزایش مالیات استان اصفهان حدود 4 درصد ابلاغ شد.

کارشناسان امور مالیات بعضاً بدون بررسی‌های دقیق دفاتر مالیات را علی‌الرأس می‌کنند که این اتفاق براساس دلایل مشخص و تعیین شده نیست که دفاتر رد می‌شود. میزان مالیاتی براساس نظرات شخصی خود دفاتر را علی‌الرأس می‌کنند، ممکن است یک بازرس و ممیزی براساس سلیقه خود دفاتر را رد و شخص دیگری آن را رد نکند.

در برخی دفاتر ممکن است اطلاعات درست منتقل نشده باشد و یا یکسری اشتباهاتی در انتقال اطلاعات صورت بگیرد در نتیجه بازرسان امور مالیاتی با استناد به این ایرادات دفاتر را علی‌الرأس می‌کنند، با فشاری که به سازمان‌های مالیاتی برای اخذ مالیات می‌آید بازرسان به هر روشی که می‌توانند دفاتر را رد می‌کنند تا مالیات آنها علی‌الرأس شود.

تسنیم: آیا سازمان امور مالیاتی از این شرایط اطلاع دارند؟

روناسی: سیستم‌های آنلاین سازمان امور مالیاتی به طور دقیق از دفاتر اطلاع دارند و اگر مودی در بخشی از دفاتر خود اشتباه کرده باید مالیات همان اخذ شود و دلیلی وجود ندارد براساس همان چند مورد اشکال دفاتر را علی الرأس کرده و به طور ذهنی و حدسی چندین برابر برای مودی مالیات تعیین کنند.

برخی معتقدند بازرسان مالیاتی ناآگاه و بعضاً غیرتخصصی در برخورد با دفاتر عمل می‌کنند، در قانون فاکتورهایی برای علی‌الرأس‌شدن دفاتر وجود دارد، اما متأسفانه بازرسان سازمان امور مالیاتی براساس نظر شخصی عمل می‌کنند. ظاهراً فشاری روی بازرسان امور مالیاتی است که باید به هر نحوی مالیات دریافت کنند و آنها به جای یک کار کارشناسی به‌دنبال سوژه و نقطه ضعف برای علی‌الرأس‌کردن دفاتر هستند.

تسنیم: چرا بسیاری از سرمایه‌گذاران سرمایه‌های خود را از اصفهان خارج می‌کنند؟

روناسی: یکی از مهمترین نیازهای توسعه، افزایش زیرساخت‌هایی نظیر کارخانه‌ها، تجارت، کشاورزی و سرمایه‌گذاری است با گسترش این زیرساخت‌ها، شاهد افزایش رشد اقتصادی، بالارفتن درآمد سرانه شهروندان، کاهش فقر، بیکاری و شکوفایی اقتصادی هستیم.

متأسفانه در دهه‌های گذشته، توسعه نامتوازن و بی‌برنامه زیرساخت‌ها برای استان‌هایی نظیر اصفهان ارمغانی به جز کاهش منابع آبی، آلودگی‌ هوا و به خطر افتادن دیگر منابع زیست‌محیطی در پی نداشته است و در اثر این نوع توسعه و نامناسب شدن شهرها برای زندگی، ضمن افزایش نرخ مهاجرت، فرار سرمایه‌ها و سرمایه‌گریزی نیز رشد یافته است.

بنابراین یکی از دلایل مهم سرمایه گریزی از اصفهان، مباحث مربوط به مالیات و تأمین اجتماعی است، بسیاری از شرکت‌ها به دلیل سخت‌گیری‌های بیش از اندازه در اصفهان، دفاتر قانونی خود را به تهران منتقل کرده‌اند.

با این شرایط برای جذب سرمایه‌های مردم و سرمایه‌گذاران در بخش تولید و اشتغال باید فضای کسب و کار، بروکراسی اداری، برخورد بانک‌ها و سازمان تأمین اجتماعی و مراحل سخت ثبت شرکت‌ها را بهبود دهیم تا سرمایه گریزی از استان‌ اصفهان هم رفع شود.

انتهای پیام/

R41346/P41362/S6,51/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۵۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد

محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره ارائه لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم از طرف دولت به مجلس و تمرکز این لایحه بر کاهش مالیات بر تولید و تشویق مردم به مشارکت در تولید و تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم گفت: مسیر رسیدن به توسعه، سرمایه‌گذاری مولد و رشد اقتصادی از محل افزایش جذابیت پروژه‌های تولیدی خواهد بود که در این میان مهم‌ترین مشوق در دسترس دولت برای توسعه اقتصادی، اعطای مشوق‌های مالیاتی است که تاکنون اثرگذاری موفقیت‌آمیزی در تحریک سرمایه‌گذاری مولد نداشته است.

وی بیان کرد: یکی از معدود روش‌های مشارکت دادن مردم در تولید و تشویق آنها روی آوردن به اقدامات شفاف و مولد اقتصادی و حمایت جدی دولت از بازار سرمایه است.

نماینده مردم سپیدان در مجلس اظهار کرد: مالیات‌های بالا، نبود انگیزه برای توسعه زنجیره ارزش و مالیات سنگین بر کار افراد، مانع از جهش تولید و سرمایه‌گذاری خرد مردم در اقتصاد مولد شده در حالی که تغییرات حاصل شده در این لایحه موجب افزایش جذابیت تولید و کاهش ریسک آن خواهد شد. 

علیزاده ادامه داد: مردم بخش خردی از سهامی که در اختیار دارند را می‌توانند از طریق بازار سرمایه در مسیر تولید تزریق کنند تا به این وسیله سرمایه آنها به بخش شفاف اقتصاد وارد شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم گفت: می‌توانیم با جذب واقعی سرمایه‌هایی که در دست مردم است در بخش تولید اقدام به سرمایه‌گذاری در حوزه مولد کنیم و باعث خروج رکود از چرخه تولید شویم.

نماینده مردم سپیدان در مجلس با بیان اینکه معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد، افزود: کاهش مالیات‌های تولید نه‌تنها به کسب‌وکار‌های موجود انگیزه می‌دهد تا فعالیت‌های خود را افزایش دهند، بلکه بازیگران جدید را برای ورود به بازار تشویق می‌کند و رقابت و نوآوری را تقویت می‌کند. 

علیزاده بیان کرد: از طرف دیگر تغییر پایه‌های مالیاتی مبتنی بر اخذ مالیات از مجموع درآمد به جای اخذ مالیات از نیروی کار موجب خواهد شد که تولید بیشتر از قبل رقابت‌پذیر شود و به این ترتیب سرمایه به این سمت جریان خواهد یافت.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • علی جدی در گفت و گو با قدس: معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در مناطق محروم باید حداکثری باشد
  • علی جدی در گفت و گو با قدس: مجلس باید مالیات بر درآمد در مناطق محروم را کاهش دهد
  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • اعطای مشوق‌های مالیاتی به تولید در راستای تحقق شعار سال
  • نرخ مالیات بر عایدی سرمایه املاک، خودرو، طلا و ارز چقدر است؟
  • تنها تصاویر باقی مانده از مارک تواین / رشد جمعیت جهان در گذر تاریخ / هند جنوبی از نمای نزدیک / فضای شخصی چیست و چه میزان است؟ / دفاتر باز، گزینه مبالغه شده / بنزین زدن سریع‌تر است یا شارژ برقی؟
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • جزئیات مهم از افزایش سرمایه سنگین نماد‌های بورسی