Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - همايون قنواتي گفت :هر اتفاقي که در زمينه‌ي ارتقاء فرهنگ و هنر صورت گيرد، اتفاق مهم و مبارک است و مي‌تواند بر جامعه تأثير مثبت داشته باشد. مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي سازمان منطقه آزاد اروند، در نشستي صميمانه با هنرمندان و اصحاب رسانه که در يکي از کافه‌هاي فرهنگي هنري آبادان برگزار شد، حضور يافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش روابط عمومي اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي منطقه آزاد اروند به نقل از هفته نامه آواي خوزستان ،همايون قنواتي در اين نشست، به برخي از برنامه‌هاي آتي سازمان منطقه‌ي آزاد اروند از قبيل برگزاري دوره‌هاي آموزشي، سمينار «رسانه و توسعه» و سمپوزيوم، براي حمايت از هنرمندان و اهالي فرهنگ در آبادان اشاره کرد.
قنواتي در اين ديدار بر لزوم اصلاح تعاملات موجود بين هنرمند و جامعه تأکيد کرد و هنرمندان و رونق بازار هنر را نيازمند برنامه‌ريزي و ايجاد مديريت برنامه‌ي اختصاصي براي هر هنرمند دانست.
برنامه‌هاي فرهنگي آتي منطقه آزاد اروندقنواتي از برنامه‌ي برگزاري مجموعه دوره‌هاي آموزش هنر و رسانه تحت حمايت اين سازمان خبرداد و تصريح کرد: «ما گفت‌وگويي با قسمت اداره‌ي کلّ مطالعات رسانه‌ي وزارت‌خانه انجام داديم که قرار شد بعد از انجام مکاتبات لازم، آن‌ها نيز موافقت خود را براي زمان برگزاري دوره‌ها به ما اعلام کنند، البته نظرشان بر اين بود که حداکثر 50نفر در اين دوره‌ها شرکت کنند.»
اين مقام مسئول حوزه‌ي فرهنگ در سازمان منطقه‌ي آزاد اروند افزود: «اين دوره‌ها در قالب پکيجي با حضور چندين اساتيد در حوزه‌ي طراحي، صفحه‌آرايي، گزارش‌نويسي، انتخاب تيتر و غيره برگزار شده و پس از آن يک سمپوزيوم و سميناري تحت عنوان «رسانه و توسعه» خواهيم داشت.»
وي در اين خصوص خاطرنشان کرد: «در مقدّمه‌ي برگزاري سمينار «رسانه و توسعه» با اساتيد دانشگاه ارتباطات، گفت‌وگوهايي نيز انجام شده و درخصوص اينکه رسانه مي‌تواند چه نقشي در توسعه‌ي فرهنگي داشته باشد رايزني شده است، چرا که مي‌خواهيم اين اتفاق‌ها به شکل هدف‌مندتري صورت گيرد.»
قنواتي اظهار داشت: «اين مسائل، مانند گفت‌وگو و کسب اطلاعات، الزامات جامعه‌ي رسانه‌اي امروز است و هر چقدر اين گفت‌وگوها، جذب اطلاعات و نقطه‌نظرات بيشتر باشد کيفيت آثار هم بالاتر مي‌رود. حتّي اگر در هر جلسه‌ يک نکته را ياد بگيريم و همان برايمان ملکه‌ي ذهن شود، بسيار مي‌تواند کمک‌کننده باشد.»
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي سازمان منطقه آزاد اروند در مورد تأثير رخدادهاي فرهنگي در شهر يادآور شد: «در اصل نظرمان اين است که يک ارتباط تشکيلاتي و ميان‌بخشي به‌وجود آيد، مانند جشنواره‌ي فيلم‌هاي اجتماعي که زماني در آبادان برگزار مي‌شد و هنرمنداني مثل دانش اقباشاوي محصول همين جشنواره‌ها بودند؛ بخش بسيار زيادي از موفقيت‌هاي انسان‌ها از طريق همين ارتباطات صورت مي‌گيرد.»
ظرفيت‌هاي متنوع فضاهاي فرهنگيوي در ادامه از ايجاد فضاهاي هنري و فرهنگي جديد در شهر استقبال کرد و گفت: «تأسيس مکان‌هايي براي گردآوري هنرمندان اتفاق خوبي است؛ هر اتفاقي که در زمينه‌ي ارتقاء فرهنگ و هنر صورت گيرد، اتفاق مهم و مبارکي است و مي‌تواند بر جامعه تأثير مثبت داشته باشد.»
اين مسئول فرهنگي در خصوص تأثير فضاهاي فرهنگي اشاره کرد: « تاريخ هنر را که ورق بزنيم، مي‌بينيم بسياري از سبک‌ها و شيوه‌هاي هنري در مکان‌هايي مثل کافه و کافي‌شاپ صورت گرفته است، به اين صورت که دوستان در مکان‌هايي دور هم جمع شده‌اند و در مورد مسائلي گفت‌وگو کردند و کم‌کم آن را تبديل به سبک و گفتمان نموده‌اند.»
قنواتي تصريح کرد: اهداف اين قبيل مکان‌ها بر اساس ظرفيت‌هاي متنوّعي مي باشد که دارند، بايد در قالب‌هاي کوتاه مدّت، ميان‌مدّت و بلندمدّت تعيين شود؛ چنين فضاهايي مي‌توانند در زمينه‌هاي مختلف مانند نمايشگاه، آموزشگاه، ورکشاپ و حتّي فروش آثار فعاليت داشته باشند.»
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي سازمان منطقه آزاد اروند خاطرنشان کرد:« دولت آن‌قدر پول ندارد که بيايد تابلو بخرد و در انباري‌ها نگاه دارد، بلکه خريد و استفاده از آثار هنري بايد در سطح جامعه جا بيفتد و ما به‌عنوان الگوهاي عام، بايد آثار هنري را بخريم و در خانه‌هايمان قرار دهيم تا بقيه هم ببينند و فرهنگ‌سازي شود، رابطه‌ي بين هنرمند و مردم بايد شکل بگيرد.»

هنرمند، مديربرنامه مي‌خواهدمدير فرهنگي هنري سازمان منطقه آزاد اروند اضافه کرد: «جرياني بايد شکل بگيرد تا مديريت و برنامه‌ريزهاي هنري ايجاد شوند، به اين معنا که در کنار دست هر هنرمند، فردي قرار بگيرد تا بتواند تابلوهاي يک نقّاش‌ را بفروشد، به‌عبارتي هر هنرمند به يک مدير برنامه نياز دارد».
قنواتي افزود: «قبل از ورود هنر معاصر در ايران مشکلي نداشتيم. ولي وقتي هنر معاصر آمد، معادلاتش به‌طور کامل در ايران اجرا نشد، مثلاً در گذشته من طراح فرش بودم و فردي طرح را مي‌گرفت و به کارگاه فرش مي‌داد، کارگاه، فرش را مي‌بافت و افراد ديگري در بازار به‌فروش مي‌رساندند؛ به عبارتي هنر سنّتي ايران هر سه جريان را با هم داشت، ولي هنر مدرن که آمد، بچه‌هايمان را به دانشگاه فرستاديم و درس خواندند، هنر را به‌خوبي فرا گرفتند، ولي نگفتيم اين کسي که اين هنر را آموخته، چگونه آثار خود را در بازار ارائه دهد.»
مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي منطقه آزاد اروند يادآور شد: «بعد از انقلاب، توجّه به هويّت و فرهنگ ايراني در هنرمندان بيشتر شد، ما سابقه‌ي بسياري در زمينه هنرهاي تجسمي، نقاشي و غيره داريم. هر هنرمندي فرصت دارد و بايد هويت فرهنگي خود را نشان دهد.»
وي سخنان خود را با تأکيد بر اين مطلب که ما نياز به گفت‌وگو داريم، جنس هنرمند ايراني بايد با هنرمندان مثلاً افغانستاني و تُرک متفاوت باشد و اين تفاوت‌ها را بايد در خلق آثار به‌وضوح ديده شود، به پايان بُرد.

پايان پيام.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۰۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در روزهای آینده نیز ۲ سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت، مقصد احتمالاً جمهوری آذربایجان و یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند و روی هم رفته اتفاقات خوبی را رقم خواهیم زد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در حاشیه نشست با مدیران و دبیران جشنواره بیست و یکم امام رضا (ع) در جمع خبرنگاران بدون ذکر نام کارگردان فیلم سینمایی «اقبال لاهوری» شاعر ملی و مشهور پاکستانی اظهار داشت: کارگردان در حال آماده‌سازی فیلم‌نامه است اما تا قرارداد بسته نشود، اسمش را نمی‌آورم، بنیاد سینمایی فارابی در حال منعقد کردن قرارداد آن است و تا آخر سال و یا اوایل سال آینده اثر ساخته می‌شود، می‌خواهیم یک فیلم با کیفیت و خوب بسازیم.

وی با تاکید بر پیگیری ویژه برنامه‌های زبان فارسی افزود: ما ۶ خانه فرهنگ در پاکستان از جمله لاهور، کراچی و کویته و دیگر شهرها داریم که باید تقویت شود؛ در این سفر رئیس‌جمهور عنایت ویژه‌ای بر بحث گسترش فرهنگی در پاکستان داشت و این کار را به سرانجام می‌رسانیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سریلانکا هم با استقبال بسیار بالای هنرمندان و اهالی فرهنگ آنجا روبه‌رو بودیم؛ ۴ تفاهم‌نامه همکاری از ۵ تفاهم دو کشور در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه‌های رسانه‌ای، سینما، فرهنگی به معنای خاص خود و همچنین در زمینه تعاملات میان هنرمندان و برگزاری اجلاس‌های مشترک بود.

اسماعیلی اظهار داشت: در حال تجربه فضای ویژه‌ای در حوزه بین‌الملل هستیم، شاید برای اولین بار است که همزمان با حرکت در حوزه حل مسائل فرهنگی در داخل کشور، این دیپلماسی فرهنگی را به صورت برجسته پیش می‌بریم.

وی گفت: در روزهای آینده نیز ۲ سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت، مقصد احتمالاً جمهوری آذربایجان و یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند؛ روی هم رفته اتفاق‌های خوبی را رقم خواهیم زد، هفته‌های فرهنگی را بلافاصله در تهران خواهیم داشت و همه این‌ها به خاطر آن است که این ارتقا (در روابط مشترک فرهنگی) صورت بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اعزام رایزنان فرهنگی نیز اظهار داشت: تقریباً در دوره جدید رایزنان فرهنگی که انتخاب می‌کنیم از برجسته‌های دانشگاهی و اجرایی هستند، به همین دلیل تحولات مهمی را دارند صورت می‌دهند و یکی از ویژگی‌های رایزنان ما میدانی بودن آن‌ها است.

اسماعیلی ادامه داد: ما رایزن نمی‌خواهیم که در اتاق خود پشت میز بنشیند. مانند طبیب دوار باید بچرخد، شهر به شهر، مسجد به مسجد، کلیسا به کلیسا و مجامع مختلف فرهنگی و هنری و با تسلطی که به زبان، تاریخ، فرهنگ و هنر آن کشور دارد، با تعهد دینی و انقلابی که نسبت به آرمان‌های جمهوری اسلامی و نظامی اسلامی دارد، بتواند تعامل را برقرار کند و با این تفاسیر پیش می‌رویم.

وی در خصوص روند جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) هم گفت: جشنواره امام رضا (ع) بسیار مایه خوشبختی ماست؛ امسال دوستان، ابتکار چله رضوی را از اول ماه شوال تا یازدهم ذی‌القعده گذاشتند که تولد امام رضا (ع) است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به دوستان پیشنهاد دادم در سفر ترکمنستان از هنرمندان و فعالان فرهنگی مرو هم حضور داشته باشند؛ در آنجا هم خیلی ابراز علاقه کردند که در این بحث بین مشهد و مرو تعاملات بیشتری صورت بگیرد.

اسماعیلی گفت: جشنواره فیلم رضوان که اولین جشنواره فیلم‌های دینی است به برکت جشنواره امام رضا (ع) امسال برگزار می‌شود و اتفاق‌های بسیار خوب دیگر نیز می‌افتد؛ مهم‌ترین نکته جشنواره فرهنگی هنری رضوی امسال ما این است که به میدان رفته است، در گرگان یک اجتماع چند هزار نفری با هم سرود می‌خواندند.

وی افزود: جشنواره امام رضا (ع)، به روستاها و میان عشایر رفته است؛ این اتفاق، مبارک و مایه عزت و ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر دینی خواهد بود که خود بارگاه نورانی علی ابن موسی الرضا (ع) یکی از بی‌نظیرترین جلوه‌های هنری کشور است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تأمین بودجه‌ای حریم تئاتر گفت: کار حریم تئاتر شهر بدون وقفه شروع و بودجه آن تزریق شده است؛ صبح جلسه آن را گذاشتم و مسئول عمرانی وزارتخانه و معاون توسعه و پشتیبانی منابع انسانی وزارت فرهنگ گزارش دادند که کار بدون یک روز توقف تا اتمام و بهره‌برداری ادامه پیدا خواهد کرد؛ خبرنگاران هر وقت دیدند در آنجا سر و صدا نیست به من خبر دهید.

منبع: ایرنا

کد خبر 748406

دیگر خبرها

  • سردیس پدر خوشنویسی خرم آباد رونمایی شد
  • بررسی ایجاد پردیس صنایع فرهنگی و خلاق ماکو در نشست با وزیر ارشاد
  • معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • کسب رتبه برتر در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی توسط منطقه آزاد اروند
  • «نیست‌وَش» افتتاح شد/ تخیلی که بر مبنای خیال صورت می‌گیرد
  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد
  • رتبه برتر سازمان منطقه آزاد اروند در حوزه های عمران، حقوقی و فرهنگی
  • بزرگداشت هفته ورزش زورخانه‌ای و فرهنگ پهلوانی در منطقه ۱۲ اصفهان