Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-30@16:34:58 GMT

جزیره ای جهانی با کتابخانه روستایی !

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۲۱۱۰

جزیره ای جهانی با کتابخانه روستایی !

جزیره قشم که دانشجو پذیر ترین نقطه در استان هرمزگان و یک شهر دانشگاهی است از نبود یک کتابخانه در خور شأن رنج می برد .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قشم آزاد ، کتابخانه خلیج فارس قشم با اعتباری بالغ بر۲۴ میلیارد ریال، بزرگترین کتابخانه استان هرمزگان محسوب می شود که قرار بود در چهار طبقه به عنوان ناجی سرانه مطالعه در جزیره قشم احداث شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احداث این کتابخانه در خور شان و بهره برداری از آن با توجه به فعال بودن ۱۰ مرکز دانشگاهی و حضور ۱۴ هزار دانشجو و همچنین شمار زیاد علاقمندان به مطالعه در جزیره قشم یکی از ضروریت ها بود که توسط منطقه آزاد قشم بنا نهاده شد اما دیری نگذشت سازمان منطقه آزاد قشم  بزرگترین کتابخانه استان هرمزگان از چهار طبقه یه دو طبقه و در نهایت به یک طبقه تبدیل کرد .

کتابخانه بزرگ خلیج فارس با همت و هزینه سازمان منطقه آزاد قشم تکمیل شد تا دانشجویان دانشگاههای مختلف جزیره قشم و همچنین دانش آموزان و علاقمندان به کتاب از امکانات این پروژه استفاده کنند اما در یک تصمیم عجیب واحدهای این ساختمان به بخش های و معاونت های خود سازمان منطقه آزاد واگذار شد .

این در حالی است که حجت الاسلام والمسلمین رضا جوکار مطالعه را درمان بسیاری از درد های جامعه دانست و افزود: امروز در وضعی قرار داریم که رهبر عزیز انقلاب خون دل می خورند و می فرمایند به قلبم فشار می آید وقتی که می بینم سرانه مطالعه در کشور پایین است.

وی تصریح کرد: مطالعه ی کتاب، برای همگان یک وظیفه شرعی است و باید با کتاب انس بگیریم و هرکس در منزل، محل کار و در هرکجا که فراغتی پیدا کند چند صفحه کتاب مطالعه کند.

امام جمعه شهرستان قشم با تاکید بر لزوم توجه بیشتر همگان به کتاب از جمله خانواده ها، مدارس، اماکن عمومی و ادارات، ایجاد کتابخانه های باز در ادارات، شناورها، اماکن دولتی و عمومی را خواستار شد و اضافه کرد: باید با ایجاد کتاب خانه های باز در این اماکن امکان بهره برداری مطلوب مردم از زمان انتظار را فراهم آورد.

حجت الاسلام والمسلمین جوکار اظهار کرد: هر روز در کانال ها و سایت ها گفته می شود “قشم جهانی شد” اما متاسفانه جزیره ای با نام و آوازه جهانی، یک کتابخانه مناسب و درخور شان ندارد.

وی ادامه داد: چرا ما نباید یک کتابخانه درخور شان و مناسب داشته باشیم؟ وعده ها کی محقق می شود؟ من تقاضا می کنم از مسئولین محترم و فعلا کسی را مورد خطاب قرار نمی دهم و بصورت عمومی عرض می کنم که باید کتابخانه ای مناسب و درخور شان ایجاد شود.

امام جمعه شهرستان قشم تصریح کرد : اینکه دوباره از فردا عده ای بیایند فیلم پر کنند از کتابخانه های مختلف و بگویند ما چندین کتابخانه داریم پذیرفته نیست؛ بله، کتابخانه هایی کوچک در شهر و روستاها هست اما آن کتابخانه ای که درخور شان این جزیره باشد وجود ندارد و ایجاد نشده است.

حجت الاسلام والمسلمین جوکار با بیان اینکه باید همواره در ریلی که هدف گذاری شده است حرکت کرد، ابراز داشت: می بایست کتابخانه ای در خور شان ایجاد شود و در اختیار مردم قرار گیرد و کارها را از مسیر و ریل اصلی خارج نکرد.

همه علاقمندان به مطالعه فکر می کردند با راه اندازی و بهره برداری از کتابخانه در حال احداث خلیج فارس می تواند سرانه کمی و کیفی کتابخانه های جزیره را به میزان قابل توجهی افزایش دهد اما این مهم به برای دوستداران کتاب رقم نخورد تا کتابخانه جزیره جهانی در حد یک کتابخانه روستایی باقی بماند .

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۲۱۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است. - اخبار استانها -

مهدی رمضانی  در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سنندج در پاسخ به این سؤال که موضوع نوسازی و بازسازی کتابخانه‌ها در چه شرایطی است (در مصاحبه‌ای گفته بودید که با پول یک کیلومتر اتوبان‌سازی می‌توان کلی تحول در کتابخانه‌ها ایجاد کرد) الان چه مرحله‌ای است؟ اظهار داشت: آن قیاسم به مزاح بود! اما میزان اعتباری که در حوزه صنعتی، تجاری، زیرساخت، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی هزینه می‌شود، اعداد قابل توجهی است کما اینکه در آن حوزه‌ها هم اقتضائات هم به همان میزان است.

وی گفت: اگر حوزه فرهنگ از لحاظ بودجه‌ای تقویت شود، اثرگذاری و پیشرفت مسائلش بیشتر از تصور خواهد بود. بناها و ابنیه‌های فرهنگی زیادی در این دولت به همت دولتمردان تکمیل شد اما بازطراحی و بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی نیز ضروری است.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، با اشاره به اینکه در دور سفر دوم سفرهای استانی رئیس‌جمهور اختصاص اعتبار به بازسازی کتابخانه‌ها و مراکز فرهنگی استان‌ها از جمله کردستان لحاظ شده است، تصریح کرد: بازسازی و بازطراحی کتابخانه‌ها متناسب با نیاز و اقتضائات روز یکی از برنامه‌های اولویت‌دار این نهاد بوده و هم‌اکنون چندین پروژه مختلف در این حوزه در دست اقدام است.

وی بر ضرورت توجه به حوزه فرهنگ و کتابخانه‌ها تأکید کرد و افزود: کالبد و ساختمان ابزار بهره‌برداری است، هدف نیست، محتوا و برنامه کتابخانه‌ مهم است و این مراکز با حضور اعضا و کتابدار تجلی پیدا می‌کند، هر کدام که نقص داشته باشد، فرایند به صورت کامل شکل نمی‌گیرد.

اختصاص 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا مبلغی برای نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص یافته است، اذعان داشت: در استان‌های مختلف از محل سفر استانی رئیس‌جمهور، اعتباراتی اختصاص یافته اما اکنون عدد مشخصی ندارم.

وی با بیان اینکه بودجه این نهاد محدود است، اظهار کرد: در بخش تملک 70 میلیارد تومان به نوسازی کتابخانه‌های کشور اختصاص دادیم البته نسبت به گستره این حوزه در کشور بسیار قابل توجه نیست اما مصوبات سفرهای استانی محسوس و تغییر خود را نشان خواهد داد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار تسنیم که ایران با استانداردهای کتابخانه‌های عمومی بین‌المللی چقدر فاصله دارد بخصوص در مقایسه با کتابخانه‌های کشورهای همسایه یا در منطقه؟ خاطرنشان کرد: وضعیت ایران در این حوزه بسیار خوب است و بارها این را تکرار کرده‌ام، به اذعان فعالان بین‌الملل و مهمانان خارجی حوزه کتابخوانی و آمار و ارقام از حیث شبکه‌ای کتابخانه‌ای وضعیت مناسبی داریم اما باید بازطراحی و اصلاح فرایندها و بهینه‌سازی داشته باشیم و توسعه هدفمند باشد.

وی عنوان کرد: جزو محدود دستگاه‌های فرهنگی کشور هستیم که به سمت آمایش سرزمینی پیش رفته‌ایم و معتقدیم هر گونه توسعه‌ای باید حول محور این مهم باشد. توسعه باید هدفمند باشد تا منجر به بهره‌برداری شود.

عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، همچنین در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم که سرانه مطالعه در کشور چقدر است؟ اظهار کرد: عدد دقیقی از سرانه مطالعه نداریم! اما معتقدیم که گزاره‌ها بیانگر آن بوده که مردم ایران اساساً کتابنخوان نیستند و اهل مراجعه به کتاب هستند اما باید برای دسترسی مردم به کتاب تلاش بیشتری شود چراکه هزینه‌های کتاب افزایش یافته و این در کتابخوانی اثرگذار است.

وی ابراز داشت: فراهم کردن دسترسی مردم به کتاب جزو تأکیدات دولت و شخص رئیس‌جمهور بوده که جزو برنامه‌های اولویت‌دار قرار گرفته و باید فضاهای کلونی و محل تجمع کودکان و نوجوانان به سمت کتاب سوق داده شود. پیمایشی راجب عادت خواندن ایرانیان انجام داده‌ایم و تلاشمان این است که نتایج آن به نمایشگاه کتاب امسال برسد.

پیگیری مطالبه روستاهای فاقد کتابخانه در کردستان

رمضانی در پاسخ به سؤال پایانی خبرنگار تسنیم که با توجه به اینکه علاوه بر شهرهای استان، بسیاری از روستاهای کردستان فاقد کتابخانه هستند، فضا وجود دارد اما تجهیزات و کتاب نیست، چه برنامه‌ای برای جبران این ضعف دارید؟ گفت: بر اساس آمایش سرزمینی در روستاهای بالای 2500 نفر جمعیت سکنه امکان ایجاد کتابخانه وجود دارد و روستاهای با جمعیت کمتر را باید از طریق کتابخانه‌های سیار پوشش داد.

در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار تسنیم با دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را به صورت ویدئویی ببینید:

.

انتهای پیام/481/

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • همه ادارات شهرستان دشتی باید کتابخانه داشته باشند
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی