Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله شعبانی استاد حوزه علمیه همدان در گفت وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن (ایکنا) از همدان، اظهار کرد: کودک آزاری جنبه‌های مختلفی اعم از جسمی، روحی و جنسی دارد که مهمترین آن تنبیه بدنی و آزار جنسی است.
وی با اشاره به وجود مشکلاتی همچون درگیری‌های اقتصادی و اجتماعی والدین تاکید کرد: این مشکلات نباید باعث غفلت والدین از کودکان شود و آنها باید با روش صحیح تربیت فرزندان آشنا باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حجت الاسلام شعبانی افزود: امروزه بی توجهی و خوش باوری، اعتماد دروغین به افراد و غفلت از کودکان از سوی والدین منجر به ایجاد مشکلات کودک آزاری در جامعه می شود، اما با آموزش صحیح والدین می‌توان از پیش آمدن چنین مسائلی جلوگیری کرد.
وی تصریح کرد: بسیاری از کودکانی که مورد آزار قرار می‌گیرند از اینکه چنین رفتاری که با آنان انجام شده آزار و اذیت بوده است مطلع نیستند اما زمانی که والدین به فرزندان خود مهارت‌هایی همچون نه گفتن و مسائل جنسی تاحد نیاز را آموزش دهند تا حدی از بروز آنها جلوگیری می‌شود.
حجت الاسلام شعبانی یادآور شد: والدین در آموزش مسائل جنسی خیلی نیازی نیست به صورت مستقیم وارد شوند بلکه آموزش مسائل فرهنگی با الگوبرداری از رفتار پدر و مادری که دارای حیا و عفت هستند تاثیر پذیرتر است.

یکی از مهم‌ترین علل افزایش آمارهای ناخوشایند در انحراف جنسی کودکان، کمرنگ شدن تعالیم دینی و ارزشی است
وی با اشاره به فضای تربیتی امروزه فرزندان اذعان کرد: محیط تربیتی فرزندان امروز بسیار بزرگ و گسترده شده است مانند ماهواره و فضای مجازی که باعث بلوغ زودرس می‌شود این مسئله حتی گاهی منجر به تجاوز کودکان به هم سن و سال‌های خود می‌شود، کمرنگ شدن تعالیم دینی و ارزشی در مفاهیم رسانه‌ای و آموزشی می‌توانند یکی از مهمترین علل افزایش این آمارهای ناخوشایند باشد.
این استاد حوزه علمیه در ادامه بیان کرد: مسئله‌ی جنسی دغدغه‌ی اصلی کودکان نیست اما اگر اجازه دهیم که آنها وارد دنیای بزرگترها شوند حتما یکی از مسائل مهم و مورد پرسش آنها این مسائل می‌شود کودکان تقریبا تا سن 12 سالگی دغدغه‌ای به عنوان مسائل جنسی نباید داشته باشند اما متاسفانه امروزه رسانه آنها را خیلی زودتر وارد این دنیا می‌کند.
وی با بیا اینکه امروزه عامل تربیتی کودکان رسانه‌ها هستند افزود: اینکه همواره کودک مقابل تلویزیون بنشیند حتی اگر تمام حواسش به آن نباشد اما تاثیرات را می‌گیرد.
شعبانی با اشاره به دلایل این آسیب‌ها عنوان کرد: اگر والدین در زمینه‌ی آموزش‌های رسانه‌ای مانند فیلم‌ها، بازی‌ها، فضای مجازی و حتی برنامه‌های کودک بی توجه باشند و برای مثال در خانه، مدرسه، حتی در مسافرت‌ها با فرزندان خود همراه نباشند و همچنین اگر فضای مجازی را به صورت دائم در دسترس آنها قرار دهند خود بر این مشکلات دامن می‌زنند، یکی دیگر از دلایل کوتاهی و بی‌توجهی آنها به مسائل دینی است که منجر به آسیب کودکان می‌شود.
استاد حوزه علمیه در خصوص ماهیت سند 2030 اظهار کرد: اگر برای مسائل مهم خود برنامه‌ای نداشته باشیم دیگران آن برنامه را برای ما می‌نویسند مسئله‌ی سند2030 به دلیل ورود به سیاست دچار انحراف شد و از واقعیت فاصله گرفت، طبیعتا ما نیاز به فهم این مسائل داریم اما باید با هنجارها و آئین ما برابر باشد.
شعبانی در ادامه افزود: متخصصان و پژوهشگران کشور باید الگوهایی را تحت عنوان الگوی عملیاتی داشته باشند تا بتوان از آن استفاده کنند قطعا این مسائل برای هر ملتی بسیار حائز اهمیت است اما اگر جامعه‌ای اصل ضرورت آن را بفهمد به دنبال تغییر رویه در مسائل مهم همچون رسانه می‌کوشد.
وی با اشاره به آموزش به کودکان یادآور شد: کمترین آموزشی که می‌توان به کودکان داد عدم اعتماد سریع به اطرافیان است و اینکه حس مالکیت آنان را برای داشته‌هایشان (مثل اندام‌های جنسی)  برانگیزیم، هرگز و هرگز به فرزندان خود در این مسائل دروغ نگوییم چرا که باعث سلب اعتماد آنها از خود شده و زمینه‌ای برای پناه آوردن آنها به دیگران فراهم می‌‌شود.

اسلام به دنبال کودکی کردن کودکان است نه اینکه وارد دنیای بزرگترها شوند
شعبانی در مورد چگونگی واکنش به سوالهای کودکان در مورد مسائل جنسی عنوان کرد: هنگام قرار گرفتن در این موقعیت هیچگاه عصبانی نشوید و کودک را از خود نرانید چرا که او را به سوی مخفی کاری و رابطه‌های پنهانی سوق می‌دهد در این مسائل مادران برای دختران، و پدران برای پسران صبور باشند و تا حد نیاز به آنها پاسخ داده شود.
وی افزود: البته در تمامی این آموزش‌ها باید قواعد دینی رعایت شود، اسلام به دنبال کودکی کردن کودکان است به دنبال اینکه کودکان وارد دغدغه‌های بزرگترها نشوند و در این باره روایات بسیاری داریم؛ پیامبر اسلام(ص) می‌فرماید «اگر نفس زن و مردی در رابطه زناشویی به فرزند خوابیده‌ی خود بخورد، آن فرزند در آینده دچار مشکلات جنسی می‌شود» و همچنین، امام صادق(ع) می‌فرماید «جای خواب کودکان را از همدیگردر سن 10سالگی حتما جدا کنید و خطاب به مادران فرمودند پسران خود را تا 3سالگی استحمام کنید».
شعبانی در پایان خاطر نشان کرد: اسلام مواظب عدم بهم ریختگی روابط است اما امروزه ما در جامعه‌ای بازتر قرار داریم امروزه فرزندان مارا تنها خود تربیت نمی‌کنیم بلکه رسانه، مدرسه، محل بازی، جامعه و... در تربیت آنها موثر هستند، طبق تجربه باید این مشکلات را از کلاس هفتم و هشتم به کودکان و نوجوانان آموزش دهیم، باید فضای آموزشی را از سیاست خارج کرده و وارد فضای تخصصی نماییم، باید در تمام عرصه‌ها تخصص داشته و فرهنگ‌ها و ارزش‌ها را بشناسیم


منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۲۹۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود

لاله جعفری نویسنده حوزه کتاب کودک، درباره وضعیت کتاب کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: خوشبختانه امروز طیف وسیعی از کتاب‌ها در بازار نشر وجود دارد اما در مقابله با تالیف‌های خارجی که مخاطب زیادی دارند نویسندگان ایرانی کار سختی پیش رو دارند چون باید به نحوی بنویسند تا بچه‌ها فقط به دنبال کتاب‌های ترجمه نروند و به دنبال تالیفات داخلی نیز باشند.

وی افزود: همچنین گستردگی سبک‌های ادبی در حوزه کودک زیاد است و تنوع خوبی وجود دارد. ما داستان‌های تخیلی، ترسناک، طنز، علمی و… را داریم و این تنوع باعث می‌شود تا بچه‌ها به طرف کارهای تألیفی جذب شوند. البته که هنوز فاصله بسیاری با آثار خارجی داریم، چرا که گرانی کاغذ و چاپ باعث شده تا ناشران محدودتر کار کنند و این محدودیت‌ها برای نویسندگان نیز به‌وجود می‌آید. امیدوارم این مشکلات حل شوند و آثار تألیفی در کنار ترجمه بچه‌ها را به سمت خود جلب کنند.

نویسنده کتاب «چوم چوم» درباره یافتن ایده برای نگارش و همراهی با کودک امروز گفت: سعی می‌کنم تجربه‌های میدانی زیاد داشته باشم و با بچه‌ها کار کنم. حواس پنجگانه خود را در مواجه با بچه‌ها تقویت کنم. در پارک، خیابان، مترو و هر جایی‌که کودکی می‌بینم شش دانگ حواسم را جمع کنم تا ببینم عکس‌العملش در مقابله با مسائل چگونه است و سعی می‌کنم ایجاد ارتباط کنم و ببینم مدل حرف‌زدن‌شان تا چه اندازه نسبت به بچه‌های دوره خودمان تغییر کرده است. در کنار این مشاهده میدانی سعی می‌کنم کتاب‌های پرفروش دنیا را بخوانم و نکات قابل توجه آن را درک کنم. از سوی دیگر تلاش می‌کنم تا در فیلم‌ها، انیمیشن‌ها یا حتی بازی‌های رایانه‌ای جستجو کنم ببینم آثار پرطرفدار چه نکاتی به همراه دارند که بچه‌ها به سمت آن‌ها جلب می‌شوند.

جعفری به چگونگی ترغیب بچه‌ها برای مطالعه و فرهنگ‌سازی در راستای مطالعه گفت: بازاریابی مهم‌ترین مساله است. تبلیغات اثر بسیار زیادی دارد و فکر می‌کنم رسانه‌ها حرف اول را در این میان می‌زنند. امروز بین دو فیلم برای پخش، رقابت و تبلیغات گسترده‌ای وجود دارد، چه در شبکه‌های داخلی و چه فارسی زبان خارجی؛ در حالی‌که برای کتاب ما هیچ تبلیغی نداریم. فکر می‌کنم سهل‌الوصول‌ترین راه، همین تبلیغ است. هرچند که هزینه‌بر است، اما رسانه‌های داخلی مانند تلویزیون، به نوعی جزو مایملک مردم ایران به شمار می‌آید و باید از آن استفاده شود. ما در طول روز همه نوع تبلیغی در رسانه می‌بینیم، غیر از کتاب.

وی ادامه داد: از سویی فکر نمی‌کنم در مدارس هیچ تمرکزی روی این مسئله وجود داشته باشد. این اتفاق در حالی است که بیشترین زمان را فرزندان ما در مدرسه و در کنار هم می‌گذرانند و می‌توان برای آن‌ها ساعت مطالعه، یا زنگ کتاب تعریف کرد و به هزار نوع، نه به شکل خشک و اجباری بلکه با بازی و سرگرمی تبلیغ کتاب کرد تا فرهنگ مطالعه در میان بچه‌ها ایجاد شود.

این‌نویسنده گفت: ناشران به دنبال کتاب‌هایی همراه با بازی و سرگرمی هستند و وجه بازی برای‌شان غالب است. درست است که بازی نقش مهمی در زندگی کودک دارد، اما ادبیات نیز جایگاه خودش را دارد و باید این جایگاه حفظ شود. ناشران مجبور هستند برای فروش کتاب دست به هر کاری بزنند و کالایی تولید کنند که روی دست‌شان نماند. اما کتاب‌هایی که ادبیات خالص هستند و به جشنواره‌های داخلی و خارجی راه پیدا می‌کنند هر روز کمرنگ و کم‌تعداد شده‌اند و این را من از سفارش‌هایی که به خودم ارائه می‌شود، می‌بینم. ناشر از من می‌خواهد که سری کاری کنم در حالی که باید بذر آگاهی در ذهن کودک کاشته شود و این با یک اثر خوب اتفاق می‌افتد، اما امروز این گونه نیست. وی در پایان گفت: امیدوارم شرایطی فراهم شود تا نویسنده آنچه که دلش می‌خواهد را بنویسد و تنها سفارشی کار نکند.

کد خبر 6090973 زینب رازدشت تازکند

دیگر خبرها

  • کتاب «تعالیم اسلام» به قلم علامه طباطبایی به چاپ یازدهم رسید
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • انجام ۱۰۶ عمل کاشت حلزون شنوایی رایگان در زاهدان
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • شروع مسیری هیجان‌انگیز با مهدکودک
  • جراحی تومور ۱۴ سانتی از کلیه کودک ۲ ساله بندرعباسی
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند