Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@14:13:07 GMT

میزان واردات برنج را کنترل می‌کنیم

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۹۱۷۶۸

میزان واردات برنج را کنترل می‌کنیم

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه واردات برنج در پنج ماهه باقی‌مانده سال کنترل خواهد شد، گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی خرید تضمینی سیب درختی را آغاز کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر مهرفرد در مراسم افتتاحیه دومین نمایشگاه بین‌المللی محصولات پروتئینی (حلال) و صنایع وابسته در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش مهر درباره اینکه دلیل افزایش ۴۰ درصدی واردات برنج در هفت ماهه سال جاری به کشور چیست و وزارت جهاد کشاورزی چه تدابیری برای ماه‌های بعدی سال در نظر گرفته است؟ اظهار داشت: دلایل افزایش واردات این بوده که واردات غیررسمی کنترل شده و ما در ماه‌های بعدی سال، بازار را کنترل و پایش می‌کنیم که در این زمینه کنترل نامحسوس واردات، کنترل برنج داخلی و حمایت از تولید داخل مورد توجه قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در حال حاضر نیز در فصل ممنوعیت واردات برنج به سر می‌بریم.

مهرفرد با بیان اینکه در زمینه برنج آسیب‌پذیری‌های زیادی داریم، گفت: یکی از این مسائل، اختلاس برنج‌های داخلی و خارجی توسط افراد سودجو است که این مسئله به تولید داخل ضربه می‌زند.

وی درباره قاچاق برنج به کشور افزود: اطلاع دقیقی از این مسئله ندارم و باید ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در این زمینه اظهارنظر کند، اما ما کشفیاتی در این زمینه داشته‌ایم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به واردات میوه به کشور گفت: ما واردات میوه نداریم، در این زمینه تعاونی‌های گیلان و مازندران با یک شرکت نیوزیلندی جهت توسعه بازار کیوی تفاهمنامه‌ای امضا کرده و تاکنون وارداتی انجام نشده است.

مهرفرد درباره وضعیت تولید سیب درختی با بیان اینکه تولید این محصول در کشور مناسب بوده است، گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی از حدود یک ماه پیش خرید تضمینی سیب درختی درجه سه به قیمت ۳۵۰ تا ۳۶۰ را آغاز کرده است؛ ضمن اینکه برای حمایت از صادرات سیب به واردکنندگان موز، تسهیلات و مشوق‌های صادراتی به منظور صادرات سیب اعطا می‌شود.

وی در واکنش به مباحث مطرح شده مبنی بر کاهش ۸۰ درصدی صادرات سیب در سال جاری گفت: سال گذشته سال ناآور سیب بود و ما در چند ماهه نخست امسال، سیبی نداشتیم که صادر کنیم.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود درباره صادرات فله محصولات و اصلاح این مسئله در صنایع تبدیلی اظهار داشت: بسته‌بندی یکی از بخش‌های مهمی است که فراتر از این مسائل است و از همان ابتدا که یک محصول تولید می‌شود، رعایت موارد بهداشتی در بخش تولید، برداشت، انتقال و بسته‌بندی آن لازم است.

به گفته مهرفرد، یکی از مشکلاتی که ما در این زمینه داریم، در حوزه بسته‌بندی میوه و سبزیجات است که باید بتوانیم آنها را به صورت مناسب عرضه کنیم تا میزان ضایعات کمتر شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بحث غذا در دنیا بحث مهمی است، گفت: به این دلیل که جمعیت دنیا رو به گسترش است و پیش‌بینی می‌شود تقاضا برای غذا نیز افزایش پیدا کند.

به گفته معاون وزیر جهاد کشاورزی، در منطقه ما نیز بازارهایی مثل بازار عراق، آسیای میانه، افغانستان، روسیه و ... در حال توسعه است.

مهرفرد با تأکید بر اینکه امروزه اهمیت مسئله بهداشت و سلامت غذا روز به روز بیشتر می‌شود، افزود: این مسئله از نظر باقی‌مانده سموم، آلاینده‌ها، آفلاتوکسین‌ها و ... اهمیت دارد.

وی با اشاره به اینکه مبادله کالا از این پس در دنیا به شکلی نیست که ما به سادگی محصولی را تهیه کنیم و به هر جا که می‌خواهیم بفرستیم، تصریح کرد: از همان ابتدای تولید مسائلی مانند مکان، نحوه و فرآیند تولید مهم است.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه تقاضا برای غذا در منطقه ما با توجه به شرایط جدید سیاسی و تغییرات ذائقه‌ها رو به افزایش است، گفت: در اطراف کشور ما به ویژه شمال اطراف آن، می‌توانیم به یک بازار ۵۰۰ میلیون نفری دسترسی داشته باشیم.

مهرفرد با تأکید بر اهمیت غذای حلال در تجارت بین‌الملل خطاب به تولیدکنندگان فرآورده‌های گوشتی (سوسیس و کالباس) توصیه کرد: اولین بحث در این صنعت آن است که اعتمادسازی انجام شود. بسیاری از مردم عنوان می‌کنند ما این محصولات را مصرف نمی‌کنیم چون نمی‌دانیم در تولید آنها از چه چیزهایی استفاده می‌شود؛ ضمن اینکه برندهای مهم باید صادرات‌گرا باشند و با استانداردهای مورد قبول دنیا خودشان را تطبیق دهند تا امکان صادرات برایشان فراهم شود.

به گفته وی، دولت فقط باید کار نظارت و سیاستگذاری را انجام دهد و همه وظایف تشکل‌ها منتقل شوند که لازمه این امر آن است که تشکل‌ها توانایی مدیریت امور را داشته باشند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۱۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور

گمرک ایران اعلام کرد: واردات قهوه در سال ۱۴۰۲ با رشد ۷۵ درصدی به رقم ۱۴۸ میلیون دلار رسید.

به گزارش ایرنا از گمرک ایران، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

این گزارش با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند، می افزاید: ۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است.

بر اساس این گزارش، در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

این گزارش می‌افزاید: تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند.

بر اساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. شایان ذکر است، تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند. سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

دیگر خبرها

  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برآورد سطح زیرکشت برنج با داده‌های فضایی برای نخستین بار
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • کیفیت‌سنجی بیش از ۳۵ هزار تُن انواع کود وارده به استان گلستان
  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور
  • رشد تولید کشاورزی از ارکان تحقق شعار سال است
  • نخستین نشای مکانیزه برنج در شفت انجام شد
  • مدیریت بازار کالای اساسی جدی گرفته شود
  • فعالیت ۲۱ بانک نشا در آمل/کشت مکانیزه ۲۴ هزار هکتاری