Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسفینی یکی از کارآفرینان فراهانی است که با عزم و اراده جدی خود توانسته در روستای اسفین به کشت زعفران پرداخته و گامی در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی بردارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فراهان خبر؛ شهرستان فراهان در پی خشکسالی ها در سال های اخیر با مشکل کم‌آبی و بی‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند و کشت محصولات با نیاز آبی کم یکی از راهکارها برای زنده نگه داشتن رونق کشاورزی در این خطه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییر الگوی کشت و کاشت محصولات کشاورزی با مصرف آبی کم، یکی از راهکارهای مهم در سال‌های بحران کم‌آبی در شهرستان محسوب شده و مرهمی بر زخم کهنه خشکسالی در فراهان به شمار می‌رود.

با توجه به نیاز کم زعفران به آب ،در سال‌های اخیر کشت این محصول توانسته نقش سازنده‌ای در اقتصاد منطقه و تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد و ایجاد اشتغال فصلی و کشت و کار راحت سبب شده تعداد بیشتری از کشاورزان به کشت این محصول ارزشمند روی آورند.

اسفینی یکی از کارآفرینان شهرستان فراهان است که در سال ۸۴ اقدام به کشت زعفران برای اولین بار در روستای اسفین از توابع فراهان کرده است، کاری که پذیرش آن برای دیگر کشاورزان با توجه به شرایط اقلیمی منطقه قابل پذیرش نبود.

وی در گفتگو با خبرنگار فراهان خبر با اشاره به کشت زعفران گفت: من بازنشسته جهاد کشاورزی هستم، در سال ۸۳ در ماموریت کاری و بازدید از مزارع زعفران قائنات از اهالی آن منطقه شرایط آب و هوایی و نحوه کشت زعفران را جویا شدم و ۲ کیلوگرم پیاز زعفران در هنگام بازگشت برای کشت در مزرعه تهیه کردم.

کارآفرین فراهانی بیان کرد: دو تا سه بار در سال زعفران ها را آبیاری می کنم در تابستان به هیچ وجه به آب نیاز ندارد و در پاییز و زمستان نیز بارندگی‌ها سبب آبیاری این محصول می‌شود.

وی بیان کرد: با ازدیاد پیاز زعفران توانستم کشت زعفران را در مزرعه خود توسعه دهم ، این کشت درآمدزایی خوبی هم دارد و در هر هکتار حدود ۳/۵ کیلو گرم زعفران برداشت می شود.

اسفینی اظهار کرد: با وجود شرایط کم آبی، زعفران می تواند جایگزین محصولات پر آب بر در روستاها باشد و با ممانعت از مهاجرت روستاییان، سود بالایی را به کشاورز بدهد.

این کارآفرین فراهانی بیان کرد: کشت زعفران در گذشته های دور در فراهان مرسوم بوده است، از افراد مسن و باتجربه فراهانی شنیده ام در سالیان گذشته به دلیل خشکسالی و قحطی در منطقه پیاز زعفران از بین رفته و این کشت به فراموشی سپرده شده است.

کشت زعفران ناجی اقتصاد روستاها

وی با اشاره به تغییر الگوی کشت گفت: تولید زعفران یکی از اولویت های مهم برای نجات اقتصاد روستاها و راهکاری اساسی برای جلوگیری از خالی شدن روستاها است و مسئولان باید برای ایجاد رغبت در کشاورزان برای کشت این محصول، اعطای تسهیلات کم بهره را در دستور کار خود قرار دهند.

اسفینی تصریح کرد: اعضای خانواده در برداشت این محصول کمکم می کنند و محصول تولیدی را در شهرستان و در بین اقوام ودوستان برای فروش عرضه می کنم، با توجه به کیفیت محصول تولیدی استقبال خوبی از محصول تولیدی در بازار فروش می شود.

برداشت ۳۰ کیلوگرم زعفران از مزارع فراهان

فرهادی، رئیس جهاد کشاورزی فراهان گفت: کشت زعفران در فراهان در حال توسعه است، ۱۲ هکتار از اراضی کشاورزی فراهان زیر کشت زعفران رفته است و پیش بینی می شود امسال بیش از ۳۰ کیلوگرم زعفران به ارزش ۳ میلیارد ریال در این شهرستان تولید و عرضه شود.

وی افزود: زعفران یکی از گیاهان ارزشمند در بخش کشاورزی به شمار می رود که توسعه کشت این گیاه می تواند زمینه ساز ایجاد اشتغال و افزایش درآمد برای کشاورزی باشد.

فرهادی اظهار کرد: کشت زعفران ظرفیتی بسیار ارزشمند برای تحقق اقتصاد مقاومتی در این شهرستان به شمار می رود.

رئیس جهاد کشاورزی فراهان بیان کرد: هر ساله کلاس ها و کارگاههای آموزشی کشت زعفران برای علاقمندان برگزار می شود و فعالان این عرصه در صورت نیاز می توانند از راهنمایی کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی بهره مند شوند.

وی خاطر نشان کرد: متوسط برداشت زعفران به ازای هر یک هکتار چهار کیلوگرم است، برداشت زعفران در فراهان از اوایل آبان ماه آغاز می شود و تا اواخر آبان ادامه دارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۱۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.


وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • برداشت حدود ۹۰ هزار تن چغندر قند از مزارع خوزستان
  • آغاز نهضت تولید محصول سبز با برق سبز در مه‌ولات
  • تولید کلزا به ۲۵۰ هزارتن می‌رسد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیش‌بینی برداشت ۶۰۰۰ تن کلزا در مزارع لرستان
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • ناجی پرسپولیس در جام حذفی غایب بود
  • گوجه فرنگی شهرستان مهر در راه بازار‌های جهانی
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • برداشت چغندر قند از اراضی کشاورزی خوزستان