Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدير امور مجامع و شرکت های بانک صنعت و معدن در گفتگويي با اعلام عملكرد چهار ساله شركت هاي گروه بانك صنعت و معدن نقش اين شركت ها را در توسعه اقتصادي كشور مهم و كارآمد دانست.
آنچه مي خوانيد مصاحبه پايگاه اطلاع رساني بانك صنعت و معدن با ابوالفضل نجار زاده است:
سوال: به عنوان اولين سوال، شركتهاي گروه بانك صنعت و معدن را به ما معرفي بفرماييد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاسخ: شركتهاي گروه بانك صنعت و معدن متشکل از هفت شركت می باشد كه عبارتند از شركت سرمايه‌گذاري صنايع شيميايي ايران، شركت سرمايه گذاري صنعت و معدن، شركت گروه سرمايه‌گذاري آتيه دماوند و شركت ليزينگ صنعت و معدن كه شركتهاي بورسي هستند. شركت آتيه الوند است كه قبل از اين شركت ليزينگ آتيه الوند بوده كه اخيرا بدليل محدوديتهاي قانوني، فعاليت ليزينگي شركت، متوقف شده است. شركت های كارگزاري و شبكه صرافي بانك صنعت و معدن كه شركتهاي ابزاري بانك محسوب مي شوند. پايان سال مالي همه اين شركتها 30 آذر ماه هرسال مي‌باشد كه با توجه به مهلت 4 ماهه برگزاري مجمع سالانه شركتها، مجامع عادي سالانه همه شركتها قبل از پایان مهلت مقرر و  تا پايان اسفند ماه سال گذشته برگزار شد.
سوال: لطفا شرح مختصري از زمينه فعاليت شركتها و زمينه هاي كاربردي آنها بفرماييد.
پاسخ: شركت سرمايه گذاري صنايع شيميايي ايران كه در سال 1363 با مشاركت وزارت صنايع و بانك صنعت و معدن به منظور توسعه صنايع پتروشيمي و با سرمايه اوليه 165 ميليون ريال تاسيس شد و فعاليت اصلي اين كارخانه توليد الكيل بنزن خطي(LAB) است كه ماده اوليه در توليد شوينده ها مي باشد. در حال حاضر اين شركت با افزایش سرمایه خود از 771 میلیارد ریال در سال 1392 به 4.628 ميليارد ريال کنونی،  115.000 تن (LAB) در سال توليد مي كند و با اجراي طرح توسعه به 220.000 تن در سال خواهد رسيد. صورتهاي مالي اين شركت كاملا شفاف است به‌طوريكه در سالهاي 1394 و 1395 سازمان حسابرسي، در گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانوني وضعيت گزارش را مطلوب اعلام نموده است.
شركت سرمايه گذاري صنعت و معدن با سرمايه 4.500 ميليارد ريال از ديگر شركتهاي بورسي اين بانك به حساب مي آيد كه همواره سعي بر پوياسازي و بهينه كردن وضعيت پرتفوي خود داشته است. از ديگر فعاليت هاي اين شركت انجام بازارگرداني سهام شركتهاي گروه و استفاده از ابزارهای نوین مالی مي باشد. ارزش بازار اين شركت در هم اکنون بالغ بر 4.495 ميليارد ريال است.
شركت ليزينگ صنعت و معدن نيز با سرمايه 3.300 ميليارد ريال در سال 1396، يكي ديگر از شركتهاي بورسي بانك صنعت و معدن به حساب مي آيد كه طبق گزارش سازمان حسابرسي وضعيت صورتهاي مالي در سال 1395 مطلوب گزارش شده است. اين شركت اولين ليزينگ دريافت كننده گواهينامه ايزو و اولين ليزينگ اخذكننده مجوز فعاليت 5 ساله با اصلاح و تطبيق اساسنامه براساس نظر بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران مي‌باشد كه با ورود به عرصه ليزينگ ريلي فصل جديدي از فعاليتها را آغاز نموده است.
از ديگر شركتهاي بورسي اين بانك گروه سرمايه‌گذاري آتيه دماوند مي‌باشد كه اصلاح ساختار و واگذاري شركتهاي زيرمجموعه بانک و همچنین بهینه سازی پرتفوی شرکت از اهم برنامه های آن  مي‌باشد كه سرمايه آن از 1.000 ميليارد ريال در سال 1392 به 4.500 ميليارد ريال در سال 1396 افزايش يافته است. ارزش بازار اين شركت از 4150 میلیارد ریال در سال 1392 به مبلغ 10.395 ميليارد ريال افزایش یافته است.
شركت كارگزاري بانك صنعت و معدن با اخذ رتبه الف در بورس اوراق بهادار و بورس كالا از شركتهاي پيشرو در عرصه فعاليتهاي بورسي مي‌باشد چنانچه توانسته است در بين 108 كارگزاري، رتبه 26 در بورس اوراق بهادار و رتبه 13 در بورس كالا را به خود اختصاص دهد. افزايش سرمايه صندوق كوثر، راه اندازي صندوق بازارگرداني اختصاصي نماد و راه اندازي باشگاه مشتريان online از اقدامات مهم شركت در چهار سال گذشته مي‌باشد. اين شركت نيز در راستاي تحقق افزايش شفافيت در گزارشات مالي توانسته است چهار سال متوالي اظهارنظر مطلوب حسابرس مستقل و بازرس قانوني را از حسابرس خود اخذ نمايد.
شركت شبكه صرافي صنعت و معدن بعنوان يكي ديگر از شركتهاي ابزاري بانك صنعت و معدن با سرمايه 140 ميليارد ريال مشغول فعاليت ارزي در چارچوب قوانين و مقررات و دستورالعملهاي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران مي باشد كه توانسته است براي چهارمين سال متوالي در سال مالي 1395 هم اظهارنظر مطلوب سازمان حسابرسي در گزارش حسابرس مستقل و بازرس قانوني را دريافت نمايد.
سوال: دستاوردهای مهم چند سال اخیر شرکت های بانک را ذکر نمایید.
پاسخ: همانگونه که ذکر گردید در چند سال گذشته مجامع شرکت های گروه بانک، طبق زمانبندی مشخص و زودتر از مهلت مقرر برگزار گردیده است که وضعیت تمامی آنها از نظر گزارش حسابرسی و بازرس قانونی بهبود یافته است. در دوره مذکور سرمایه شرکت های گروه بانک از حدود 3500 میلیارد ریال به 16000 میلیارد ریال افزایش یافته است(افزایش 5 برابری) که اکثر این افزایش سرمایه ها از محل سود انباشته شرکت های گروه بوده است. همچنین علی رغم نوسانات بازار سهام و افزایش سرمایه شرکت ها، در چهار سال گذشته شاهد افزایش ارزش بازار شرکت های بورسی بانک بوده ایم که نشانگر مدیریت و عملکرد  مطلوب آنها بوده است. همچنین شرکت های گروه دستاوردهای بزرگی از جمله تبدیل شدن شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران به بزرگترین تولید کننده LAB جهان(با اجرای طرح توسعه) و حذف کاتالیست خطرناک HF ، اصلاح و بهینه کردن پرتفوی سهام و اقدام در جهت انتشار اولین اوراق صکوک ارزی توسط شرکت سرمایه گذاری صنعت و معدن، اخذ مجوز 5 ساله فعالیت و ورود به فعالیت های جدید همچون لیزینگ حمل و نقل هوایی و ریلی توسط شرکت لیزینگ صنعت و معدن، اخذ رتبه الف بورس کالا و بورس اوراق بهادار توسط کارگزاری صنعت و معدن و تعیین تکلیف حدود 3000 میلیارد ریال از مطالبات و فروش شرکت هایی همچون سایان کارت و خزر خز توسط شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند داشته اند.
سوال :آيا برنامه خاصي در زمينه ادامه روند مطلوب فعاليت شركتها و برگزاري مجامع آنها در دستور كار داريد؟
پاسخ: طبق روال چند سال گذشته برنامه‌اي جهت برگزاري مجامع عادي سالانه شركتها، تا پايان اسفند ماه سال جاري تدوين و به شركتهاي گروه ابلاغ شده تا تمهيدات لازم در اين خصوص انديشيده شود. از سويي دیگر برنامه هایی در راستای افزایش همکاری با شرکت های بین المللی، افزايش ارزش بازار شركتهاي بورسي، افزايش شاخصهاي بنيادي شركتها، تدوین صورت های ملی شرکت ها بر مبنای IFRS و پیگیری وصول مطالبات تدوین و در صدر برنامه هاي آتي امور مجامع و شركتهاي بانك قرار دارد. همچنین در راستای خروج از بنگاه داری مذاکراتی جهت واگذاری تمام یا بخشی از سهام بانک در شرکت های زیر مجموعه در دست اقدام می باشد که در صورت قطعی شدن به نحو شایسته اطلاع رسانی خواهد شد.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۹۲۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی

فرشاد جامع با اشاره به تسهیل مشارکت صنایع و بخش خصوصی در توسعه میادین مشترک اظهار کرد:با تکیه بر ماده 15 برنامه هفتم توسعه، از این پس، فرصت توسعه میادین مشترک نفتی به صنایع بزرگ برای هدایت منابع و توانمندی خود در این حوزه امکان پذیر خواهد شد و مجوز توسعه میادین مشترک در بستری رقابتی و با شفافیت کامل و رابطه مالی جذاب بین دولت و بخش غیردولتی اقتصاد فراهم خواهد شد. همچنین توسعه میادین مشترک نفت و گاز نیز می تواند منجر به افزایش سرمایه گذاری مستقیم خارجی (FDI) در کشور شود. با جذب شرکت‌های بین‌المللی نفت و گاز برای مشارکت در این پروژه‌ها، کشور می‌تواند از تخصص، فناوری و سرمایه آنها بهره‌مند شود و رشد و توسعه این بخش را بیش از پیش افزایش دهد.

وی ادامه داد: یکی از فرصت‌های مهم برای سرمایه‌گذاری عمومی در صنعت نفت، شرکت در استخراج منابع نفتی و گازی مشترک است. بهره‌برداری بهینه از این منابع بسیار حیاتی است، چرا که در صورت عدم فعالیت کافی از سوی یک کشور، کشورهای همسایه قادر به استخراج این منابع خواهند بود، که این مسئله می‌تواند به ضرر منافع ملی باشد.

وی ادامه داد: بنابراین، فعالیت پویا در این حوزه نه تنها به حفظ سهم کشور از این منابع کمک می‌کند، بلکه فرصت‌هایی برای ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی را نیز فراهم می‌آورد. توجه و سرمایه‌گذاری در استفاده از این منابع، زمینه‌ساز کسب درآمدهای پایدار و تقویت جایگاه رقابتی کشور در سطح بین‌المللی خواهد بود.

این کارشناس انرژی در رابطه با زیرساخت و بستر اصلی مشارکت سرمایه های خرد مردمی در مدل جدید قراردادی بین دولت و بخش خصوصی گفت: راهبردهای توسعه‌یافته‌ای مانند «شرکت سهام پروژه» و استفاده از «سهام ممتاز» با دقت و نکته‌بینی طراحی شده‌اند تا فرصت‌های جدید و قابل توجهی را برای سرمایه‌گذاری مستقیم شهروندان در پروژه‌های عظیم نفتی فراهم آورند.

وی گفت: این استراتژی، نه تنها به افزایش مشارکت عمومی منجر می‌شود بلکه در راستای توزیع عادلانه‌تر ثروت نیز نقش مؤثری ایفا می‌کند. در این چارچوب، مدل «شرکت سهام پروژه با تضمین کف سود»، امنیت و اطمینان سرمایه‌گذاران را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد.

وی تاکید کرد: این مدل تضمین می‌کند که سرمایه‌گذاران، حداقل سود مورد انتظار خود را دریافت دارند، که این امر به کاهش ریسک و جذب سرمایه‌های بیشتر کمک می‌کند. از طرفی، استفاده از «سهام ممتاز» امکانات ویژه‌ای به سرمایه‌گذاران می‌دهد که فراتر از سود معمول است؛ به این صورت که سهامداران ممتاز، نقش مهمی در تصمیم‌گیری‌های کلیدی پروژه داشته و از مزایای اداری و مالی خاصی برخوردار می‌شوند، که این خود بستری را برای تعامل پویا و مؤثر بین مدیریت شرکت و سهامداران فراهم می‌آورد.

جامع ادامه داد: با تکیه بر مدل جدید عقد قراردادهای توسعه میادین مشترک با استفاده از توان بخش خصوصی در کنار مدل شرکت سهام عام پروژه که زیرساخت و بستر اصلی مشارکت سرمایه های خرد مردمی در مدل جدید قراردادی بین دولت و بخش خصوصی است؛ این امکان را خواهیم یافت که به طور مشخص در توسعه بالادست صنعت نفت و گاز از مشارکت مردم و حضور توان بخش خصوصی بهره ببریم و مردمی‌سازی توسعه صنعت نفت و گاز به وقوع بپیوندد.

وی در پایان گفت: توسعه میادین مشترک نفت و گاز پتانسیل بسیار زیادی برای تحقق رشد اقتصادی پایدار در کشور دارد. با استفاده از قدرت سرمایه های کوچک مردم و بخش خصوصی، کشور می تواند فرصت های جدیدی را برای رشد، ایجاد شغل، نوآوری و توسعه باز کند. کشور با رویکرد استراتژیک و فراگیر می تواند اطمینان حاصل کند که این پروژه ها نه تنها به نفع اقتصاد است بلکه به رفاه مردم و حفاظت از محیط زیست نیز کمک می کند. از طریق همکاری و تعهد، کشور می تواند راه را برای آینده ای روشن تر و مرفه تر برای همه شهروندانش هموار کند.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • شصت‌ودومین شماره مجله تصویری نفت و انرژی (متنا)
  • چگونگی مردمی‌سازی توسعه بالادست صنعت نفت و گاز با توان بخش خصوصی و سرمایه‌های خرد مردمی
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • «ثمسکن» باید برندی توسعه‌گر شناخته شود
  • ۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵ هزار میلیارد تومان دیگر به بورس انرژی تزریق شد
  • تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد