Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بناهای تاریخی شاخص استان کرمانشاه به طور متوسط ،20 درصد تخریب شده اند.

به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علی‌اصغر مونسان درباره شدت آسیب بناهای تاریخی کرمانشاه در زلزله اخیر اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از گزارش تیم‌های اعزامی به قصر شیرین، دالاهو، سرپل ذهاب، اسلام‌آباد، ماهیدشت، ریجاب و گیلانغرب، بناهای شاخص استان کرمانشاه شامل کاروانسرای شاه عباسی، عمارت خسرو و چهار قاپی در شهرستان قصر شیرین، زیج منیژه در سرپل ذهاب و قلعه یزد گرد در شهرستان دالاهو، به‌صورت متوسط 20‌ درصد دچار تخریب و ریزش شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: ‌اثر تاریخی زیج منیژه در سرپل ذهاب آسیب جدی ندیده و بخش‌هایی از تاق‌ها ریزش محدودی داشته که مستندنگاری آن نیز صورت گرفته است و بنای چهار قاپی قصر شیرین نیز که قدمت آن به دوره ساسانی می‌رسد ترک‌هایی در سازه آن مشاهده شده که قابل مرمت و استحکام‌بخشی است.
معاون رئیس‌جمهوری با اشاره به تخریب وارده به کاروانسرای قصر شیرین تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های دریافتی در این بنا نیز دیوار سنگی ضلع شرقی به ضخامت 80 سانت، طول بیست متر و به ارتفاع هشت متر تخریب شده است.
وی در خصوص دیگر آثار تاریخی استان کرمانشاه گفت: خوشبختانه «تاق گرا» واقع در گردنه پاتاق بر سر راه کرمانشاه به سرپل ذهاب آسیب ندیده اما تعدادی سنگ بزرگ در اطراف آن سقوط کرده و بیست متر از حاشیه جاده دسترسی به این اثر تاریخی نیز ریزش کرده است.
رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری عنوان کرد: نقش برجسته آنوبانی نی واقع در سرپل ذهاب و یکی از قدیمی‌ترین نقش برجسته‌های کشور نیز از آسیب در امان مانده است اما در اثر زلزله تعداد زیادی سنگ در محوطه بیرونی و داخلی آن به‌صورت پراکنده سقوط کرده که نیاز به جمع‌آوری و سامان‌دهی دارد.
وی با تأکید بر اینکه اثر جهانی بیستون و طاق بستان آسیب ندیده است، تخریب یکی از دیوارهای قلعه گبری مشرف به جاده و ریزش تعدادی از سنگ‌های دیواره کاخ خسرو را از دیگر آسیب‌های وارده به آثار تاریخی استان کرمانشاه عنوان کرد و افزود: اکنون هیاتی در حال برنامه‌ریزی برای مرمت‌های اضطراری بناهای تاریخی آسیب دیده است.
به گزارش ایرنا، زلزله ای به بزرگی 7.3 ریشتر ساعت 21 و 48 دقیقه شامگاه یکشنبه (بیست و یکم آبان ماه) استان کرمانشاه و مناطقی از عراق را لرزاند.
این زلزله در استان کرمانشاه حوالی ازگله در عمق 11 کیلومتری زمین روی داد.
شدت این زمین لرزه به اندازه ای بود که در بیشتر استان ها و برخی کشورهای منطقه نیز احساس شد.
براساس آخرین اطلاعات اعلام شده از ستاد مدیریت بحران کشور، تا ساعت 24 دوشنبه، در استان کرمانشاه 430 کشته و 7156 مصدوم شده اند.
پس لرزه ها هنوز ادامه دارد و مسئولان برای بررسی وضعیت و برنامه ریزی در مناطق زلزله زده حضور دارند.
قرار است امروز رئیس جمهوری به مناطق زلزله زده سفر کند.
فراهنگ**3079**1055
دریافت: علی اسدی** انتشار: زینب کارگر

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۷۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج

مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌ معنوی و طبیعی کشور بر ضرورت بازنگری فنی حریم اثر تاریخی عمارت خسروآباد سنندج تاکید کرد و گفت: باید مطالعات لازم برای این محدوده در اسرع وقت انجام شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، علیرضا ایزدی شامگاه _شنبه هشتم اردیبهشت_ ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بناهای تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

وی افزود: باید حریم‌ها را با لحاظ اینکه مردم کمتر دچار آسیب شوند، اصلاح کنیم. مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج، خاطرنشان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود. در این بازدید مقرر شد مشاور واجد شرایط و صلاحیت کار در بافت‌های تاریخی تعیین و موضوع در کوتاه‌ترین زمان انجام شود. به گزارش ایمنا، عمارت خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. کد خبر 748550

دیگر خبرها

  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود