Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-04@06:01:43 GMT

کاربرد‌های نانو در دندانپزشکی

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۰۹۰۶۵

کاربرد‌های نانو در دندانپزشکی

دبیر مشاور علمی دوازدهمین همایش انجمن سالانه دندانپزشکان عمومی ایران گفت: برخی از کاربرد‌های نانودر دندانپزشکی شامل استفاده از نانو ذرّه‌ها در کامپوزیت‌ها، باندینگ‌ها، مواد قالب گیری و سرامیک‌های دندانی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزار‌ی صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن دندانپزشکان عمومی؛ دکتر طاهره السادات جعفرزاده کاشی در آستانه برگزاری دوازدهمین همایش انجمن سالانه دندانپزشکان عمومی ایران افزود: علم زیست مواد دندانی یکی از علوم پایه در دندانپزشکی است که به عنوان یک شاخه مهم در ساخت، طراحی و ارزیابی مواد دندانپزشکی دارای جایگاه ویژه‌ای در اکثر کشور‌های جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: مواد مورد استفاده در دندانپزشکی شامل انواع فلزات و آلیاژها، سمان‌ها، ترکیبات گچ و مواد قالب گیری، پلیمرها، کامپوزیت‌ها، انواع رزین‌ها، سرامیک و چینیو مواد پرکننده ریشه، است.

دبیر مشاور علمی در دوازدهمین همایش انجمن سالانه دندانپزشکان عمومی ایران افزود: این مواد اغلب از دو دیدگاه مورد بررسی قرار می‌گیرند از یک سو با انجام آزمایش‌های دقیق، خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی تحت بررسی و ارزیابی قرار و از طرف دیگر بررسی‌های جامع فیزیولوژیکی و بیولوژیکی صورت می‌گیرد تا زیست سازگاری و عوارض بیولوژیک مواد تعیین شود.

جعفرزاده کاشی با اشاره به اینکه گسترش روز افزون کاربرد مواد دندانی سبب شد که در اوایل قرن نوزدهم طرح استاندارد کردن مواد دندانی مورد توجه قرارگیرد و دستورالعمل‌های استاندارد توسط مؤسسه استاندارد بین المللی ایزو تهیه شود گفت: اگر در نسل اول زیست مواد دندانی تنها خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مناسب مدنظر قرار می‌گرفت و از دیدگاه بیولوژیکی، بی ضرر بودن یا به عبارتی inert بودن این مواد کافی بود؛ با ظهور نسل دوم، بیواکتیو بودن یا به عبارتی ایجاد پیوند‌های شیمیایی با بافت‌های اطراف نیز مدنظر قرار گرفت و گذار از مهندسی مواد به سمت مهندسی بیولوژیک در سنتز زیست مواد دندانی اهمیت خود را نشان داد.

وی افزود: رشته زیست مواد دندانی از رشته‌های علوم پایه دندانپزشکی است که محصول محور و خدمات محور است و دانش آموختگان آن به درک و شناخت لازم از ترکیب شیمیایی و کاربرد انواع مواد پلیمر، سرامیک، فلز، و کامپوزیت مورد استفاده دردندانپزشکی در ابعاد ماکرو، میکرو، و نانو رسیده و این مواد را از تمامی جهات فیزیکی، مکانیکی، شیمیایی، بیولوژیک وفیزیولوژیک مورد بررسی قرار می‌دهند و بر اساس خواص مورد بررسی به طراحی و سنتز زیست مواد دندانپزشکی مناسب اقدام می‌کنند.

جعفرزاده کاشی با بیان اینکه کشف سلول‌های بنیادی در بیولوژی سلولی و مولکولی، منجر به تحول بدیعی در روش‌های درمانی شده که امروزه جایگاه آن در تولید و بازسازی بافت‌های دهانی آسیب دیده نیز شناخته شده است، گفت: در سال‌های اخیر، دندانپزشکی با هدف ترمیم و بازسازی ساختمان‌های دندانی، شروع به استفاده از سلول‌های بنیادی و مهندسی بافت کرده است که به آن دندانپزشکی بازساختی می‌گویند.

وی افزود: نانو مواد نیز امروزه کاربرد زیادی در حیطه‌های مختلف دندانپزشکی شامل تشخیص، درمان و جلوگیری از بیماری‌های دهان و دندان یافته اند.

دبیر مشاور علمی در دوازدهمین همایش انجمن سالانه دندانپزشکان عمومی ایران گفت: جایگاه ویژه زیست مواد در دندانپزشکی و اهمیت اجرای پژوهش‌ها، تحقیقات و تألیفاتی که همه روزه در دنیا صورت می‌گیرد و نیاز‌هایی که در این رابطه در دانشکده‌های دندانپزشکی ایران احساس می‌شود، لزوم تربیت متخصصین این رشته را بیش از پیش آشکار می‌کند.

دوازدهمین همایش علمی سالانه انجمن دندانپزشکان عمومی ایران ۱۹ تا ۲۲ دی به مدت ۴ روز در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۹۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه

فوق تخصص گوارش و کبد گفت: ابزار۱۳ سانتی دندان پزشکی از معده دختر ۲۰ ساله در ساوه خارج شد.

محمد رضا روحانی در گفت‌وگو با مهر، در خصوص خارج کردن این وسیله گفت: دختر خانم ۲۰ ساله به دندانپزشکی یکی از بیمارستان‌های خصوصی ساوه مراجعه کرده که پس از درد شدید در ناحیه شکم، به سرعت به بیمارستان مدرس منتقل می‌شود.

این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه زمان در انجام چنین حوادثی برای پزشک بسیار مهم است، افزود: ابزار دندانپزشکی داخل شکم این خانم تیز و برنده بود و چنانچه با سرعت در این خصوص اقدام نمی‌شد ممکن بود وارد رود کوچک شود.

وی گفت: با توجه به اینکه قطر روده کم است احتمال سوراخ شدن آن بسیار زیاد بود و حتی ممکن بود به بخش ای سی یو منتقل و منجر به مرگ این خانم شود.

روحانی ادامه داد: از سوی دیگر، دقت در خارج کردن این شیء بسیار مهم بود به طور حتم اگر در حین خارج کردن این شیء، حتی چند میلی متر جابه جا می‌شد احتمال پارگی مری، معده و روده وجود داشت.

وی افزود: به دلیل محدودیت زمان و از دیگر سو جلوگیری از عوارض بعد از خارج کردن شیء، سعی کردیم یک عمل غیر تهاجمی به روش آندوسکوپی و over tube بدون باز کردن شکم کار انجام شود.

وی گفت: اگر چه ابزاری که نیاز بود به دستگاه آندوسکوپی برای خارج کردن این فلز وصل شود، در دسترس نبود اما با ابتکار تیم اتاق عمل این اقدام انجام شد، چرا که خارج کردن آن از طریق باز کردن شکم عوارض بسیار ساخت و جبران ناپذیری برای بیمار به همراه داشت.

روحانی گفت: خوشبختانه حال عمومی بیمار خوب است و قرار است امروز مرخص شود.

وی خواستار هوشیاری و دقت کادر پزشکی در حین درمان شد.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • اردوی جهادی دندان پزشکان کشور در شیراز
  • خدمات دندانپزشکی با استفاده حداکثری از ظرفیت گروه‌های جهادی ارائه می‌شود
  • بهره برداری از کلینک داندانپزشکی و درمانگاه شهید زارعی در بندرعباس
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • ابزار ۱۳ سانتی دندانپزشکی در معده دختر ۲۰ ساله در ساوه
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • مصدومیت شجاع خلیل زاده پس از برخورد با بازیکن استقلال؛ هشت بخیه و دندانی که شکست!
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو