Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس بین‌الملل جام نیـوز، ناصر قندیل، روزنامه نگار مشهور لبنانی و سردبیر روزنامه البناء این کشور در مقاله‌ای با عنوان «کلمه رمز در سخنان حریری» به تحلیل اظهارات یکشنبه شب نخست وزیر کشورش پرداخت.

 

در این یادداشت آمده است: سعد الحریری، نخست وزیر لبنان یک هفته پس از سفر ناگهانی به عربستان و اعلام استعفای خود از پایتخت این کشور شب گذشته در مصاحبه زنده با شبکه المستقبل که شبکه تلویزیونی رسمی حزب متبوعش است حضور یافت و اظهار داشت که به اراده خود استعفا داده است، صرف نظر از اینکه چهره رنگ پریده، لرزش لب‌ها، لحن صدا و تنگی نفس او در حین مصاحبه تا جایی که تا آستانه گریه کردن پیش رفته بود، همگی علائم اختلال عصبی شخصی است که تحت فشارهای زیادی قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

البناء افزود: نخست وزیر لبنان در بخشی از مصاحبه، کار رئیس جمهور کشورش را به خاطر پایبندی به موضع قانونی خود در نپذیرفتن استعفای او ارج نهاد و تاکید کرد که می‌داند باید برای ارائه استعفای کتبی خود در کاخ ریاست جمهوری لبنان حاضر شود.

 

نویسنده تاکید کرد: الحریری می‌داند که با این سخن خود از برخی اختیارات و اعتبار نخست وزیری کوتاه آمده است چون این حق قانونی رئیس جمهور نیست که استعفای نخست وزیر را نپذیرد و اگر رئیس جمهور تاکنون استعفای حریری را نپذیرفته به دلیل این بوده که تامل کرده تا ببیند وی واقعا به خواست خودش استعفا داده یا به اکراه وادار به استعفا شده است.

 

وی ادامه داد: تامل رئیس جمهور لبنان در مستعفی خواندن کابینه کاری قانونی نیست مگر اینکه نخست وزیر در بازداشت باشد و البته جای تقدیر دارد که همین تامل دولت عامل اصلی در گشوده شدن درهای آزادی به روی نخست وزیر شده است و الحریری هم بدین شکل به آنهایی که از قانونی بودن استعفای خود سخن گفتند پاسخ داد که در راس آنها متحدان خود او اعم از رجال دینی و سیاسی بودند که با عوامل ربایش او همدستی کردند.

 

نخست وزیر لبنان در بخشی از مصاحبه خود گفته است که او با استعفای خود به دنبال ایجاد شوکی  مثبت برای لبنان بوده است اما به ما نگفت که چگونه و آیا ما می‌توانیم باور کنیم آنچه از حریری شنیدیم می‌تواند مقدمه ای برای شوکی مثبت به لبنان باشد اگر رئیس جمهور صبر نمی‌ کرد و دولت را مستعفی می‌خواند و دعوت به رایزنی‌های پارلمانی برای انتخاب نام نخست وزیر جدید شده بود استعفای حریری آغازی برای یک شوک منفی به لبنان بود که در آن هیچ نتایج مثبتی پیش بینی نمی‌شد.

 

بنابراین آیا حریری به حرف خود درباره اینکه هدفش ایجاد شوک مثبت به لبنان بوده معتقد است درحالی که یک هفته کامل هیچ حرفی نزده و هیچ گفت‌وگویی نداشته است حتی رئیس جمهور فرانسه هم نتوانست در سفر به ریاض با وی دیداری داشته باشد و حتی رئیس جمهور و رئیس پارلمان لبنان هم نتوانستند تلفنی با وی گفت‌وگویی کنند و حتی فراکسیون پارلمانی وی نیز نتوانستند در دو نشست پیاپی که برای بررسی موضوع استعفایش داشتند او را  به صورت تلفنی یا از طریق ویدیو کنفرانس در آن شرکت دهند.

 

نویسنده تاکید کرد: حریری در طول مدت این هفته برخلاف عادت هر روز خود که با شبکه‌های اجتماعی ارتباط می‌گرفت در آنها هیچ حضوری از خود نشان نداده و همه این مسائل نشان می‌دهد که وی محروم از آزادی و اختیار است، در حصر به سر می‌برد و مامور شده ما را به سمت فاجعه‌ای پیش ببرد که رئیس جمهور و پارلمان و حزب الله مانع آن شدند به گونه‌ای که گوش به حرف متحدان حریری برای مستعفی خواندن عجولانه کابینه ندادند تا فرصت‌ به شکست کشاندن نقشه‌ای که برای استعفای حریری ترسیم شده فراهم شود به گونه‌ای که موجب شد حریری از بازگشت قریب الوقوع خود به لبنان خبر بدهد و از همین رو نقشه بازداشت وی برای تحقق اهداف آن ناکام ماند.

 

 البناء آورده است: حریری در مضمون اظهارات خود و به درخواست عربستان بر از بین رفتن توافقی که او را به نخست وزیری لبنان رساند تاکید داشت چون این توافق از بین نرفته با وجود اینکه وی تلاش می‌کند ما را به آن متقاعد کند و ما متقاعد نشدیم چون از ماهیت توافق باخبریم این توافق تاکیدی بر همزیستی دارد و حریری هم تا زمان استعفا به آن راضی بوده است تا معلوم شود که عربستان حریری را وادار به استعفا کرده تا توافقی جدید در داخل لبنان پیدا شود که مضمون آن هرگز قابل قبول نیست چون لبنان را به محور سعودی در مناقشه با ایران سوق می‌دهد.

 

این روزنامه افزود: بنابراین بازگشت حریری به لبنان هرگز به معنای بازگشت وی به توافق نیست بلکه برای استعفاست به گونه‌ای که کابینه لبنان با حضور حریری تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی آتی کابینه پیشبرد امور خواهد بود و بدین ترتیب از بین متحدان حریری آنهایی که خواهان قبول فوری استعفای او بودند تا میراث دار کرسی وی شوند لو می‌روند و بدین ترتیب محبوبیت از دست رفته حریری بازخواهد گشت و بسیاری از رقبای وی از پارلمان آتی لبنان حذف می‌شوند و همه این ها به لطف مواضع کسانی است که دشمنان حریری و دشمنان مواضع منطقه ای وی خوانده می‌شوند و هرگز هیچ کدام از آنها از پیروزی قوی وی در انتخابات ناراحت نمی‌شوند.

 

البناء تاکید کرد: دلیلش ساده است حریری فرزند این توافق است که مجبور به خروج از آن شد و وی حتی اگر به لبنان بازگردد نیز تحت فشار سعودی‌ها خواهد بود اما با رسیدن زمان برگزاری انتخابات چیزهای زیادی در منطقه تغییر خواهد کرد و حریری شریک توافقی تازه خواهد بود این گزینه‌ای است که شرکای حریری در توافق فعلی خواهان آن هستند چون آنها در جبهه پیروز در منطقه خواهند بود و عربستان هم به جایگاه جدید خود در بازی منطقه‌ای خواهد رسید و آن زمان حریری هم آزادی حرکت بیش‌تری خواهد داشت و رقبای وی که صرفا ابزار جاسوسی عربستان هستند و با سیاست ارتباطی ندارند از عرصه سیاسی حذف می‌شوند.

 

درست است که حریری با انکار توافق فعلی لبنانی‌ها آن هم به اکراه و تحت فشار سعودی‌ها به کشورش بازمی‌گردد اما انتخابات لبنان نبردی برای آزادسازی وی خواهد بود او در مصاحبه شب گذشته به سبک خود از ما (جریان 8 مارس) قدردانی کردو گفت که از آقای رئیس جمهور به خاطر نپذیرفتن استعفا متشکرم این کلمه رمز پنهان سعد الحریری است و مضمونش این است که از طریق برخورد قانونی با استعفای من کاری کنید که در بازداشت باقی نمانم.

 

 

فارس

106

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۲۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استعفای فرمانده یگان ویژه ارتش رژیم صهیونیستی

منابع رژیم صهیونیستی چهارشنبه شب گزارش دادند که فرمانده یگان ویژه اشباح در ارتش رژیم صهیونیستی که هم اکنون در نوار غزه مستقر است، به طور ناگهانی از سمت خود استعفا داده است.

تارنمای روزنامه صهیونیستی یدیعوت احرونوت نیز در این باره گزارش داد که این فرمانده اسرائیلی هم به دو افسر ارشد دیگر یعنی مسؤول شعبه اطلاعات نظامی ارتش و فرمانده منطقه مرکزی ارتش پیوست که تصمیم به استعفا گرفتند.

از سوی دیگر، رسانه‌های رژیم صهیونیستی اعلام کردند که فرمانده یگان ویژه "رفائیم" نیز قصد دارد استعفا دهد.

براساس گزارش این رسانه ها، فرمانده یگان ویژه رفائیم این رژیم که از آغاز حمله زمینی به غزه به طور پیوسته و مداوم در این باریکه جنگیده است، به دویر حیور فرمانده مافوق خود استعفایش را اعلام کرده است.

همزمان با استعفای رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، احتمال استعفای رئیس شاباک و رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم نیز قوت گرفت.

 همزمان با انتشار این خبرها، همین روزنامه «یدیعوت آحارنوت» عصر امروز پیش‌بینی کرد که پس از استعفای «آهارون هالیوا» رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی، «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد کل ارتش و «رونین بار» رئیس سازمان امنیت داخلی این رژیم (شاباک) نیز به هالیوا پیوسته و از سمت خود استعفا دهند.

این روزنامه نوشت که هنوز استعفای هالیوا اجرایی نشده و در انتظار تعیین جانشین است، اما پست رئیس بخش اطلاعات نظامی ارتش پس از منصب رئیس ستاد کل ارتش، از پیچیدگی و دشواری خاصی برخوردار است.

پس از استعفای هالیوا، بسیاری از گزارش‌ها و تحلیل‌های رسانه‌های رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که شمار زیادی از روسا و فرماندهان ارتش و دیگر مقامات این رژیم از سمت خود استعفا خواهند داد.

این روزنامه افزود که «یهودا فوکس» فرمانده منطقه مرکزی ارتش نیز به رئیس ستاد مشترک ارتش ابلاغ کرده است که تا آگوست سال جاری از سمت خود استعفا می‌دهد.

پیشتر هالیوا یک هفته پس از آغاز عملیات مقاومت با عنوان طوفان الأقصی و پس از آن رئیس ستاد مشترک ارتش و رئیس شاباک نیز به ناکامی خود در پیش بینی این عملیات اذعان کردند.

یدیعوت آحارونوت پیش‌بینی کرد استعفای رئیس ستاد مشترک ارتش و رئیس شاباک منجر به آغاز موج اعتراضات در خیابان و موج استعفا‌ها در ارتش و سطح سیاسی در رژیم صهیونیستی خواهد شد.

پس از گذشت بیش از ۶ ماه از تجاوز بدون نتیجه و دستاورد رژیم صهیونیستی به نوار غزه، این رژیم روزبه‌روز بیشتر در بحران‌های داخلی و خارجی خود فرومی‌رود.

رژیم صهیونیستی طی این مدت دستاوردی غیر از جنایت، قتل‌عام، ویرانی، جنایت‌های جنگی، نقض قوانین بین‌المللی، بمباران نهاد‌های امدادرسان و قحطی و گرسنگی در این منطقه نداشته است.

رژیم اسرائیل این جنگ را بدون در نظر گرفتن هر دستاوردی در آینده، باخته و حتی پس از ۶ ماه نتوانسته گروه‌های مقاومت در یک منطقه کوچک را که سال‌ها در محاصره است، به تسلیم وادارد و حتی همراهی افکار عمومی جهانی را به‌خاطر ارتکاب جنایت‌های آشکار در غزه، از دست داده است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ‏رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • رئیس‌کل بانک مرکزی عازم عربستان سعودی شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • در پی همکاری برای سرکوب دانشجویان؛ افزایش فشار‌ها برای برکناری رئیس دانشگاه کلمبیا
  • لاپید خواستار استعفای نتانیاهو شد
  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • فرصت ۴۸ ساعته به دانشگاه کلمبیا رو به اتمام است
  • استعفای فرمانده یگان ویژه ارتش رژیم صهیونیستی
  • تصاویر نادر رنگی از اوج قدرت آلمان نازی / ماشین‌های خودران در نیم قرن پیش / زنجیره اتفاقات پس از ترور رفیق حریری / تماشای زیبایی‌های جهان از آسمان با کیفیت 4K