Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@13:15:55 GMT

فرصت ها و چالش های جوانی برای توسعه

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۱۷۵۸۵

فرصت ها و چالش های جوانی برای توسعه

تبریز - ایرنا - کارشناسان می گویند جوانان و نیروی جوانی، موتور محرکه اصلی توسعه در جوامع امروزی است، اما بهره برداری بهینه از این فرصت با چالش هایی همراه است.

به گزارش ایرنا، بیش از نیمی از جمعیت 3.9 میلیون نفری آذربایجان شرقی را جوانان تشکیل می دهند که بالای 90 درصد آنان نیز تحصیلکرده اند و استفاده از این ظرفیت برای تسریع روند توسعه نیازمند ساماندهی توانمندی ها از یک سو و شناسایی و رفع آسیب های متوجه این قشر به ویژه در بعد اجتماعی، از سوی دیگر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی معتقد است: جمعیت جوان در همه جوامع فرصت بی بدیلی برای توسعه همه جانبه است و باید از این ظرفیت موجود در استان بهره مند شویم.
رحیم شهرتی فر افزود: بر اساس گزارشات، از نظر توسعه کمی وضعیت استان خوب می باشد ولی باید از توسعه کمّی به سمت توسعه کیفی حرکت کنیم؛ از این رو ضروری است آسیب ها و چالش‌های موجود را شناسایی و با برنامه ریزی برای برون رفت از آن اقدام کنیم.
وی همچنین خواستار ارتباط بین بخشی کارگروه‌های تخصصی شد و گفت: کارگروه اشتغال و آسیب‌های اجتماعی از جمله کارگروه‌هایی است که بیشتر به حوزه جوانان ارتباط دارد و باید در تصمیم گیری‌ها مورد توجه قرار گیرد.
شهرتی فر اظهار کرد: سیستم آموزشی متناسب با نیاز بازار نیست و نیروی متخصص تربیت نمی شود از این رو با مشکل مواجه هستیم.
وی با تاکید بر مهارت آموزی و مهارت افزایی جوانان ادامه داد: در این خصوص سازمان فنی و حرفه ای نقش بسیار مهم و پررنگی ایفا می کند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به موضوع علاقمندی جوانان به مهاجرت افزود: اگر مهاجرت با برنامه و تحت نظارت و کنترل باشد، خوب است ولی مهاجرت بی حساب و کتاب و بدون مطالعه آسیب‌زاست که باید در جلسات بعدی ستاد در دستور کار قرار بررسی گیرد.

** اعتیاد، طلاق، خشونت و بیکاری، آسیب های اصلی حوزه جوانان
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی نیز با اشاره به مهمترین مشکلات جوانان استان افزود: افزایش نرخ بیکاری در بین جوانان تحصیل کرده و کمبود بستر مناسب برای استفاده از قابلیت های نخبگان جوان، نهادینه نشدن فرهنگ کار و تلاش، افزایش تراکمی تعداد جوانان بیکار و افزایش آسیب های اجتماعی از جمله مشکلات جوانان در حوزه اشتغال است.
امیر تقی زاده افزود: از جمله مشکلات جوانان در حوزه مسکن نیز می توان به بالا بودن سهم هزینه تامین مسکن، غلبه داشتن افزایش هزینه تمام شده مسکن بر افزایش توان اقتصادی جوانان، بالابودن نرخ تقاضای مسکن جوانان تحت تأثیر افزایش وزنی جمعیت20 -29 ساله جوانان، افزایش سطح توقعات و مطالبات جوانان از مواهب اجتماعی از جمله مسکن و افزایش روند مهاجرت جوانان از روستا به شهر و از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ اشاره کرد.
وی ادامه داد: افزایش میانگین سن ازدواج در میان جوانان بویژه دختران جوان، کاهش شمار جوانان متاهل طی سال های اخیر، ایجاد تغییر و تحولات فراوان در معیارها، فرآیندها و الگوهای ازدواج در جامعه، کاهش مدت دوام ازدواج در بین جوانان و افزایش آسیب پذیری پیوندهای زناشویی در سال های اولیه زندگی از مدیگر مشکلات جوانان در حوزه ازدواج است.
تقی زاده اظهار کرد: در حوزه اوقات فراغت نیز غلبه کردن گذران اوقات فراغت جوانان در فضاهای مجازی، افزایش گرایش جوانان به استفاده از برنامه های فردی گذران اوقات فراغت و پایین بودن سطح آگاهی خانواده و جامعه از تاثیر اوقات فراغت در بهره وری و افزایش سلامت روانی جوانان از جمله مسایل است.
وی افزود: بر اساس پیمایش ارزش ها و نگرش های جوانان توسط وزارت ورزش و جوانان مهمترین آسیب های اجتماعی حوزه جوانان اعتیاد، طلاق ، خشونت و بیکاری است.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی ادامه داد: بر اساس تحلیل‌های به عمل آمده از وضعیت موجود جوانان عمده‌ترین چالش‌های پیش‌روی این قشر شامل اشتغال، مسکن، ازدواج ، سلامت، اوقات فراغت، مهارت‌های علمی و فنی، مهارت‌های زندگی، آسیب‌های اجتماعی، مشارکت و سرمایه‌ اجتماعی، نگرش و ساختارهای نامناسب مدیریتی ، شکاف بین نسلی و هـویت می باشد.

** توجه به اشتغال جوانان امری ضروری است
معاون فرماندار مراغه نیز با بیان اینکه جمعیت این شهرستان 247 هزار و 681 نفر است، گفت: از این تعداد 64 هزار و 895 نفر جوان هستند که 26.23 درصد جمعیت کل شهرستان را تشکیل می دهند.
جواد محمودی با اشاره به شاخص های عمومی جوانان در شهرستان افزود: میزان ازدواج در شهرستان مراغه 67 درصد، طلاق 24 درصد، نرخ بیکاری 18 درصد و میزان با سوادی جوانان شهرستان 80 درصد است.
وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه جوانان این شهرستان گفت: کمبود انسجام و یکپارچگی در حوزه جوانان و خلاء نهاد مقبول و مقتدر سیاستگذاری و برنامه ریزی در این حوزه، مشکل اشتغال و بیکاری جوانان و کمبود مهارت شغل پذیری، کم توجهی به سلامت جسمی، روانی و معنوی جوانان و افزایش سن ازدواج و کاهش پایداری خانواده ها از جمله این موارد است.
محمودی با بیان اینکه توجه به اشتغال جوانان امری ضروری است، اظهار کرد: کمبود امکانات و اقدمات علمی و حرفه ای بلند مدت برای ورزش جوانان، آسیب های فضای مجازی و فناوری های نوین ارتباطی و اطلاعاتی، مسئله شکاف نسلی و بحران هویت جوانان از دیگر مشکلات موجود در حوزه جوانان است.
خبرنگار*ع: مینا بازگشا**انتشار: عزیزی راد
6120/518

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۷۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند

محمد مهدی اعلایی استاندار قزوین در نخستین نشست شورای آموزش و پرورش استان گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری نیاز به مداخلات مردمی و گروه‌های جهادی در رابطه با پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی بین دانش آموزان داریم.

وی با اشاره به طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) تصریح کرد: اجرای این طرح در قزوین اتفاق خوبی است، اما باید از ظرفیت مردمی بیشتری برای این طرح استفاده کرد.

اعلایی با اشاره به گروه‌های دانشجویی و یا اعضای انجمن اولیا و مربیان، تصریح کرد: این اقشار می‌توانند در حوزه‌های تربیتی و فرهنگی ورود کنند و تشکیل تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد می‌تواند در این زمینه موثر باشد.

در ادامه استاندار قزوین با اشاره به نزدیک شدن به ایام گرامیداشت معلم اظهار کرد: همه مدیران استان باید با حضور در مدارس و جمع معلمان از زحمات آنان قدردانی کنند.

طرح نماد از آسیب‌های بزرگتر در جامعه پیشگیری می‌کند

نقی سیاهکالی مرادی مدیرکل آموزش و پرورش استان قزوین نیز در این نشست گفت: نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان که با عنوان اختصاری نماد خوانده می‌شود، طرحی در راستای کمک به آموزش و پرورش برای توانمندسازی دانش آموزان است.

سیاهکالی مرادی در این راستا با اشاره به راه اندازی خط تلفن ۱۵۷۰ افزود: کارشناسان از ساعت هشت تا ۲۰ توسط این شماره به سوالات دانش آموزان، والدین و عموم جامعه پاسخ می‌دهند.

وی اهداف راه اندازی این طرح را شناسایی به موقع دانش آموزان در معرض خطر و توانمندسازی معلمان دانست و ادامه داد: با اجرای این طرح می‌توان با مداخله سریع و به هنگام برای دانش آموزان آسیب دیده از بسیاری آسیب‌های بزرگتر پیشگیری کرد.

سیاهکالی مرادی همچنین کنترل و کاهش عوامل مخاطره آمیز و ارائه خدمات تخصصی و به موقع و رصد و پیگیری مستمر را از دیگر دستاورد‌های اجرای این طرح نامید.

این نظام با هدف هم افزایی ظرفیت‌های دستگاه‌های اجرایی برای پیشگیری و شناسایی، ارجاع، توانمندسازی، درمان و مددکاری اجتماعی برای دانش آموزان در معرض خطر، پرخطر، و دارای فوریت روانی و اجتماعی اجرایی می‌شود.

استان قزوین دارای ۲۵۰ هزار دانش آموز است.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • ظرفیت‌های مردمی قزوین در اجرای «طرح نماد» به‌کارگیری شود
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • تاسیس انجمن در جهت کاهش آسیب اجتماعی در بین دانش‌آموزان
  • سمن‌ها و گروه‌های مردمی بر حوزه دانش آموزان تمرکز کنند
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • پرداخت ۱۶۰ هزار میلیارد تومان وام ازدواج پارسال در کشور
  • آسیب به جوانان و جامعه با ضعف دستگاه‌های فرهنگی
  • بررسی موانع و چالش‌های تامین مسکن نیروهای مسلح در آذربایجان شرقی
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟