Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خبری از طیف پایداری نیست، نه حرفی نه حدیثی! حتی زلزله هم باعث نشد که پیامی صادر کنند و خودی نشان دهند. چنین سکوتی از سوی هر حزب و گروه سیاسی تعجب آور است؛ چه برسد به یک طیف تندروی پر سروصدا! همین است که برخی می گویند اختلافات درونی کار خود را کرده و آن ها را آرام آرام به ورطه فراموشی می برد.

چهره های شاخص این طیف یکی پس از دیگر کنار کشیده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لنکرانی، حسینیان، نبویان، کوچک زاده و رسایی . سکوت اخیر به اعتقاد برخی تحلیل گران مسایل سیاسی ناشی از همین اختلافات داخلی و قرار گرفتن در مسیر انحلال است. گروه دیگر از کارشناسان نیز  این سکوت را آرامش قبل از توفان می دانند. به اعتقاد آن ها اعضای جبهه پایداری بعد از شکست های اخیر در حال ریکاوری و بازسازی خود هستند و چراغ خاموش پیش می روند.

حجت الاسلام محسن غرویان فعال سیاسی و از مدرسان حوزه علمیه قم اگرچه گمانه نخست را مردود نمی داند اما معتقد است که طیف تندرو پایداری در بزنگاه بعدی باز خواهد گشت.

مشروح گفتگو با حجت الاسلام غرویان را در ادامه بخوانید؛

****

*به نظر شما علت سکوت جبهه پایداری چیست؟

به نظر من سکوت آن ها بیشتر به صلاح کشور است. اگر دوباره فعال شوند با حرف های تند و تیز خود علیه این و آن جنجال به پا کرده و موجب آشفتگی می شوند شما چرا می خواهید آن ها را تحریک کرده و صدایشان را درآورید؟

*قصد ما تحریک کسی نیست. صحبت از سکوت گروهی است که به قول شما با حرف های خود جنجال به پا می کنند. این عجیب نیست؟

به هر حال آن ها در انتخابات های اخیر (ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شورای شهر و روستا) شکست خوردند و دیدند که تفکرشان مورد اقبال عمومی نیست لذا به نظر من همین سکوت عاقلانه ترین کاری است که می توانند انجام دهند.

*یعنی می فرمایید این سکوت از سر عقلانیت است؟

این را نمی گویم، نظر من این است که سکوت آن ها امری عاقلانه است.

*فکر می کنید دلیل آن ها برای در پیش گرفتن سیاست سکوت چیست؟ اختلافات درونی آن ها می تواند عامل این حاشیه نشینی باشد؟

بله، می تواند. البته این اختلافات از قبل نیز وجود داشت و شدید هم بود. به هر حال می تواند وجود اختلافات داخلی را یکی از عوامل سکوت آن ها دانست. به نظر من این سکوت نمی تواند طولانی باشد زیرا آن  ها از نظر فکری تند هستند و با خط و مشی میانه روها سازگاری ندارند. پیش بینی من این است که اگر در انتخابات بعدی فردی مثل لاریجانی نیز پیروز شود، تندروها باز به میدان آمده و شروع به موضع گیری و مانع تراشی می کنند. به خصوص که از ابتدا نیز با لاریجانی اختلاف داشته اند.

*لاریجانی راست ترین گزینه ای است که به عنوان رئیس جمهور بعدی می توان تصور کرد. البته در شرایط فعلی و چهار سال قبل از انتخابات. به این ترتیب هر فردی که رئیس جمهور شود با مانع تراشی های جبهه پایداری مواجه می شود. از راست سنتی گرفته تا اعتدال گراها و اصلاح طلبان.

بله ، حتما همین طور است. البته در عالم سیاست هیچ چیز را نمی توان به طور قطع پیش بینی کرد.

*همین است که می گوییم سکوت آن ها عجیب است. اگر این گروه تاب تحمل افرادی همچون لاریجانی را ندارد چرا در دولتی به ریاست روحانی به عنوان یک اعتدال گرای تحت حمایت اصلاح طلبان، ساکت شده اند؟ برخی می گویند این سکوت را باید حرکت چراغ خاموش آن ها تلقی کرد. نظر شما چیست؟

این احتمال نیز وجود دارد. اینکه سکوت فعلی تاکتیک آن ها برای آینده باشد بسیار محتمل است با این حال نمی توان به طور قطعی اظهار نظر کرد.

*دلیل شما برای اینکه این گزینه را بسیار محتمل می دانید، چیست؟

آن ها در انتخابات ریاست جمهوری اخیر از رئیسی حمایت کرده و شکست خوردند. در حقیقت دیدند که نظر آن ها مورد اقبال مردم نیست لذا می دانندکه اگر می خواهند در فضای سیاسی کشور باقی بمانند و جایی داشته باشند باید روی اشخاص دیگر کار کرده و گزینه های قوی تری داشته باشند.

*پس چراغ خاموش در حال تقویت نیروهای خود هستند؟

شکست های اخیر به آن ها یاد داده است که باید برای ورود به رقابت های آتی باید با توان انرژی بیشتری به میدان آیند. رقابت آتی می تواند انتخابات 98 مجلس یا انتخابات 1400 ریاست جمهور باشد، به هر حال آن ها حداکثر سه سال زمان دارند تا همه توان و انرژی را یک جا جمع کنند. آن ها پیش تر انتخاب های غلطی داشته و انرژی و توان خود را هدر داده اند. اکنون درست ترین و عاقلانه ترین کار این است که در سکوت به فکر جمع کردن نیروی تازه باشند.
 

نامه

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۲۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس رأی دهند؟

انتخابات دور دوم دوازدهمین مجلس شورای اسلامی، جمعه ۲۱ اردیبهشت‌ماه جاری برگزار خواهد شد که سازوکار مشخصی برای شرکت در آن وجود دارد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی 11 اسفندماه 1402 برگزار شد و انتخابات در 22 حوزه به دور دوم رسید.

بر همین اساس مقر شد که مرحله‌ی دوم انتخابات، جمعه 21 اردیبهشت‌ماه 1403 برگزار شود.

تبلیغات دور دوم انتخابات مجلس از 13 اردیبهشت آغاز می‌شود طبق اعلام ستاد انتخابات کشور، قرار است از مجموع 22 حوزه انتخابیه، رای گیری در 8 حوزه به‌صورت تمام‌الکترونیک باشد.

یکی از مسائلی که مورد توجه است و بعضاً سوالاتی به‌وجود آورده، شرایط رأی‌دادن در دور دوم انتخابات است.

فردی که در مرحله اول انتخابات در یک حوزه انتخابیه رأی داده باشد، فقط می‌تواند در همان حوزه انتخابیه رأی بدهد و نمی‌تواند در دور دوم حوزه انتخابیه‌ی مد نظر خود را تغییر دهد.

به‌عنوان مثال، اگر یک فرد در مرحله اول در تهران رأی داده باشد، در دور دوم می‌تواند فقط در همین حوزه تهران رأی بدهد.

همچنین کسانی که در دور اول انتخابات در هیچ‌یک از حوزه‌ها رأی نداده باشند، در این مرحله از انتخابات می‌توانند در هر حوزه‌ای رأی دهند.

اتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کارگر ستون و ضامن پایداری تولید است
  • مزیت خرید کتاب الکترونیک چیست؟
  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • تداوم جنگ پس از ۲۰۰ روز نشان دهنده توان مقاومت است
  • فقط این افراد می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس رأی دهند + جزئیات
  • چه کسانی می‌توانند در دور دوم انتخابات مجلس رأی دهند؟
  • فرزندان با استعداد خود را به حوزه های علمیه بفرستید
  • افزایش ۱۶ درصدی متوفیان ناشی از تصادفات درون شهری
  • ایثارگران اسوه عزت و پایداری انقلاب هستند
  • تولید و اجرای انواع پارتیشن اداری مدرن