Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرکرد- در حالی که ۳۳ فقره حریق در جنگل ها و مراتع چهارمحال و بختیاری گزارش شده است، این آمار روند کاهش را نشان می دهد.

خبرگزاری مهر - گروه استان ها: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استان های جنوب غربی کشور است که بخشی از جنگل های بلوط زاگرس در این استان قرار گرفته است.

 یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری معادل ۸۶.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۴ درصد عرصه منابع ملی شامل جنگل و مرتع است که از این میزان حدود ۳۰۷ هزار هکتار را پوشش جنگلی و مابقی را مراتع تشکیل می دهد.

 خشکسالی و کاهش بارش ها در استان چهارمحال و بختیاری موجب خشک شدن اشکوب زیر درختان جنگل ها شده است و همین امر  سبب آتش سوزی و حریق گسترده در جنگل ها می شود.

هر ساله حریق های  متعددی در جنگل ها و مراتع این استان گزارش می شود که علت بیشتر این آتش سوزی ها عوامل انسانی و طبیعی است. وقوع حریق ها در جنگل ها صدمات جبران ناپذیری به جنگل ها، مراتع و حیات وحش وارد می کند.

 طی بررسی های انجام شده وقوع حریق در جنگل ها و مراتع چهارمحال و بختیاری در حال کاهش است و خسارات آتش سوزی به جنگل ها کاهش یافته است.

میزان آتش سوزی ها در سال های اخیر با روند کاهشی قابل توجهی نسبت به مدت مشابه سال های گذشته روبرو شده استفرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: میزان وقوع آتش سوزی ها در مراتع و عرصه های جنگلی چهارمحال و بختیاری کاهش یافته است.

علیرضا بیگی عنوان کرد: در سالجاری با تمهیدات انجام شده میزان وقوع حریق در جنگل ها و مراتع چهارمحال و بختیاذری کاهش داشته است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: میزان آتش سوزی ها جنگل ها در سال های اخیر در چهارمحال و بختیاری با روند کاهشی قابل توجهی نسبت به مدت مشابه سال های گذشته روبرو شده است.

وی ادامه داد: آتش سوزی در چهارمحال و بختیاری حدود ۷۷ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری بیان کرد: در سالجاری ۳۳ مورد آتش سوزی در مراتع و جنگل های چهارمحال و بختیاری گزارش شده است که به سرعت توسط نیروهای منابع طبیعی، نیروهای مردمی و نیروهای دیگر سازمان ها از جمله آتش نشانی ها مهار شده است.

وی عنوان کرد: میزان آتش سوزی سالجاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷۷ درصد کاهش داشته است.

وی ادامه داد: خسارت های آتش سوزی جنگل ها و مراتع این استان نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.

فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: وقوع حریق در جنگل ها و مراتع چهارمحال و بختیاری در سال گذشته کاهشی معادل ۴۰ درصد از نظر مساحت داشته است و ۳۴ درصد نیز از نظر تعداد آتش سوزی نسبت به سال ۹۴ کاهش داشته است.

بیشترین حریق ها ایجاد شده در جنگل ها و مراتع استان چهارمحال و بختیاری به خاطر عوامل انسانی و بی احتیاطی گزارش شده استمدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان چهارمحال و بختیاری در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: با توجه به تشدید خشکسالی و کاهش بارش ها، خطر آتش سوزی در جنگل های استان چهارمحال و بختیاری هر ساله افزایش می یابد.

علی محمدی مقدم بیان کرد: خشک بودن علف ها در جنگل ها زمینه ساز وقوع آتش سوزی های بزرگ در جنگل های استان است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بیشترین حریق ها ایجاد شده در جنگل ها و مراتع استان به خاطر عوامل انسانی و بی احتیاطی گزارش شده است.

وی اظهار داشت: گردشگران، چوپانان و روستائیان و... باید در هنگام روشن کردن آتش در مراتع و جنگل های استان چهارمحال و بختیاری احتیاط کنند و بی احتیاطی و وزش یک باد شدید موجب وقوع حریقی گسترده در جنگل ها و مراتع می شود.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: وقوع حریق ها در جنگل ها و مراتع صدمات جبران ناپذیری به درختان و حیات وحش وارد می کند.

کارشناس ارشد منابع طبیعی در چهارمحال و بختیاری در این زمینه به خبرنگار مهر گفت: حریق به عنوان یکی از مهمترین عوامل نابودی جنگل ها به شمار می رود که باید تلاش کرد اطلاعات مردم در زمینه صدمات و خسارت های یک آتش سوزی در جنگل افزایش یابد.

علی موسوی اظهار داشت: اهمیت جنگل ها در ایجاد پاکی هوا، جلوگیری از فرسایش خاک، جلوگیری از سیلاب، ایجاد سفره های آب زیر زمینی، تولید اکسیژن و جلوگیری از افزایش دی اکسید کربن و... است.

حفاظت از جنگل در سلامتی انسان هانقش مهمی دارد و باید تلاش شود که اهمیت جنگل ها برای مردم بیان شود و زمینه برای فرهنگسازی حفاظت مردمی از جنگل ها فراهم شوداین کارشناس منابع طبیعی ادامه داد: حفاظت از جنگل در سلامتی انسان هانقش مهمی دارد و باید تلاش شود که اهمیت جنگل ها برای مردم بیان شود و زمینه برای فرهنگسازی حفاظت مردمی از جنگل ها فراهم شود.

وی اظهار داشت: حفاظت از جنگل ها با فرهنگسازی و مشارکت مردم میسر است.

کارشناس ارشد منابع طبیعی و فعال حوزه منابع طبیعی در ادامه بیان کرد: هنگامی که حفاظت از جنگل ها برای مردم به عنوان یک اصل و یک مورد بسیار مهم  مورد توجه قرار گرفت، تمام خطرات احتمالی از جمله آتش سوزی که موجب نابودی جنگل ها می شود کاهش خواهد یافت.

موسوی اظهار داشت: باید از ظرفیت های مردمی برای حفاظت از جنگل ها بهره گرفت.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۵۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز

به گزارش خبرگزاری مهر، عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور و معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است.

وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: به طور دقیق باید مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.

وی ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و به ویژه بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.

نوبخت خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتع داران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلاً در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.

‌بنا بر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.

کد خبر 6098031

دیگر خبرها

  • اهتزار پرچم متبرک حرم مطهر رضوی در جوار شهدای گمنام بام ایران
  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • آتش سوزی در خیابان لاله‌زار تهران
  • وقوع حادثه رانندگی در قطب صنعتی شهرکرد با یک جان باخته و سه مصدوم
  • اثربخشی مراتع در تولید گوشت قرمز
  • صدور پروانه چرا برای ۶۰۰ هزار واحد دامی در همدان
  • وقوع ۱۹ حادثه در چهارمحال و بختیاری
  • جمع آوری روغن زیتون از بازار چهارمحال و بختیاری
  • مختومه شدن ۲۹۰ هزار پرونده در دادگستری چهارمحال و بختیاری
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است