Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی خمین گفت: کتابخانه شهید بهشتی خمین با توجه به قدمت چندین ساله و فرسوده بودن ساختمان نیاز به بازسازی دارد که به دلیل کمبود منابع مالی تاکنون بازسازی آن به تعویق افتاده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجتبی حیدری، مسئول کتابخانه‌های عمومی خمین در گفتگو با خبرنگار خمین نیوز، با اشاره به اهمیت کتاب و کتابخوانی گفت: کتاب محصول تجربه‌های بشر و خلاقیت‌های ذهنی و آموخته‌های دراز مدت انسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: کتاب به عنوان یک میراث فرهنگی برای نسل‌های آینده، ماندگار است و هیچ میراثی سودمندتر و با ارزش‌تر از کتاب نیست چرا که کتاب مایه آرامش روحی انسان است و آفت جهل را از بین می‌برد.

حیدری افزود:  از ۲۰ تا  ۲۶ آبانماه به عنوان  هفته  کتاب و کتابخوانی تعیین شده است و شعار امسال این هفته « آینده روشن با خانواده کتابخوان» نامگذاری شده که هدف از این نامگذاری، وارد کردن کتاب به سبد خانوار و تاثیر آن در آینده فرهنگی خانواده است.

وی با اشاره به وضعیت و عملکرد کتابخانه‌های عمومی خمین اظهارکرد: شهرستان خمین دارای ۶ باب کتابخانه عمومی با زیربنای مفید ۲۰۰۰ مترمربع، در سطح شهر و روستاهای توابع است که از این تعداد ۲ باب در شهرخمین، یک باب در شهرقورچی باشی و سه باب دیگر در روستاهای شهابیه، دهنو و رباط مراد واقع شدند که بیش از ۴۵۰۰ کتابخوان، عضو فعال این کتابخانه‌ها هستند.

حیدری ادامه داد: سرانه مطالعه در استان مرکزی یازده دقیقه است و شهرستان خمین نیز شامل همین میزان سرانه است.

25 ایستگاه مطالعاتی در اماکن عمومی خمین فعال است

مسئول کتابخانه‌های عمومی خمین بیان کرد: در حال حاضر ۲۵ ایستگاه مطالعاتی در ادارات و نهادهای دولتی و اماکن عمومی مستقر هستند که با استقبال خوب مردم روبرو است و ماهانه کتاب به این ایستگاه‌ها تحویل داده می‌شود که این کار در گسترش و فرهنگ مطالعه و کتابخوانی گام موثری محسوب می شود.

وی گفت: بیش از ۱۱۰ هزار نسخه کتاب در کتابخانه‌های عمومی خمین موجود است که از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از سه هزار نسخه کتاب جدید به کتابخانه های عمومی خمین اضافه شده است.

حیدری با اشاره به سنت پسندیده اهدای کتاب، افزود: در شهرستان خمین اهدای کتاب توسط اقشار مختلف مردمی جایگاه خوبی دارد و کمبود برخی از کتاب ها را در کتابخانه‌ها جبران می کند که برای نمونه می توان به اهدای کتاب‌های کمک درسی توسط دانش آموزان بعد از پذیرش در دانشگاه اشاره کرد و با توجه به این که این منابع در کتابخانه کم است تا حدودی کمبود را جبران می کند.

وی گفت: در کتابخانه های عمومی خمین کمبود کتاب، بیشتر در حوزه ادبیات داستانی به ویژه رمان، کتاب‌های ادبیات مقاومت و دفاع مقدس و کتاب های کمک درسی است.

حیدری تصریح کرد: کتابخانه شهید بهشتی خمین با توجه به قدمت چندین ساله و فرسوده بودن ساختمان نیاز به بازسازی دارد که به دلیل کمبود منابع مالی تاکنون بازسازی آن به تعویق افتاده است، همچنین کتابخانه سرداران شهید با اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان ساختمان مشترک دارند زمین مورد نظر و نقشه نیز تهیه شده است که نیازمند کمک شورای شهر، شهرداری و خیرین است.

وی افزود: اقدامات فرهنگی، مانند شاداب سازی فضای کتابخانه‌ها، به روز کردن کتابخانه ها به لحاظ منابع، برخورد مناسب کتابداران با اعضا در افزایش سرانه مطالعه تاثیر دارد.

نبود کتابخانه در مناطق حاشیه نشین شهر و شهرک‌ها

حیدری بیان کرد: در شهرستان خمین با توجه به پراکندگی جمعیت در شهرک ها و مناطق حاشیه‌ای و عدم دسترسی آسان به کتابخانه های موجود نیاز به احداث کتابخانه است.

مسئول کتابخانه‌های عمومی خمین به برخی از قدامات صورت گرفته در حوزه کتابخانه‌ها در سالجاری اشاره کرد و گفت: برگزاری ۳۰ نشست کتابخانه‌ای با حضور اعضای کتابخانه ها، ۱۵ جلسه کلاس قصه گویی، پنج نشست آشنایی با آسیب‌های اجتماعی، برپایی نمایشگاه حجاب و عفاف، مسابقه نقاشی، تشکیل گروه های مطالعاتی، از جمله فعالیت های انجام شده در کتابخانه های عمومی است.

وی برگزاری نشست‌های کتابخوان در مدارس، حوزه و دانشگاه، نشست کتابخانه‌ای در زندان و کمیته امداد، خاطره گویی، جلسات حلقه‌های صالحین در کتابخانه را از دیگر فعالیت های کتابخانه ها برشمرد.

حیدری به برنامه های پیش بینی شده به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی در شهرستان خمین نیز اشاره و خاطر نشان کرد: برپایی نمایشگاه کتاب، نشست های کتابخوان، قصه گویی برای مادران و کودکان، غبارروبی قبور مطهر شهدا توسط  کتابداران و کارکنان کتابخانه ها و تجلیل از کتابداران برتر و اعضای فعال کتابخوان کتابخانه ها، از جمله برنامه های پیش بینی شده این هفته است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۹۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ دکتر علیرضا مهرعلیان، رئیس مرکز بهداشت شهید بلندیان شهرستان قزوین به مناسبت هفته سلامت در دیدار با دکتر فاطمه محمدبیگی، مدیرکل کتابخانه عمومی استان قزوین گفت: اگر به سواد سلامت اهمیت داده نشود و جدی گرفته نشود، عوارض متعددی را در حوزه‌های مختلف زندگی برای فرد در پی خواهد داشت.

این مقام مسوول با اذعان به اینکه افزایش ارتقای فرهنگ سلامت در جامعه باعث کاهش هزینه‌های درمان و از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند؛ گفت: ارتقای سواد سلامت افراد، باعث می‌شود که فرد، جامعه‌ای ایمن و امید به زندگی بیشتری داشته باشد.

دکتر فاطمه محمدبیگی، مدیرکل نهاد کتابخانه عمومی استان هم ضمن تبریک هفته سلامت و قدردانی از زحمات کادر سلامت، گفت: تلاش برای هم‌افزایی در ارتقای سرانه مطالعه کتاب و آشنایی بیشتر دو حوزه بهداشت و کتاب‌خوانی و استفاده از پتانسیل کتابخانه‌ها به عنوان یک مکان فرهنگی و اجتماعی برای خدمات‌دهی به افراد، بدون هیچ محدودیتی است.

گفتنی است، این نشست به منظور سلامت خانواده و فرهنگ سلامت در اداره کل کتابخانه عمومی قزوین برگزار شد و مقرر شد که با همکاری بین دو حوزه، مسابقه کتابخوانی با موضوع سلامت روان در سامانه مسابقات کتابخوانی برای عموم مردم برگزار شود.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900612

دیگر خبرها

  • رنجش اهالی شهرک آ. اس. پ شهریار از کمبود امکانات رفاهی
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • افزایش کتابخانه‌های سیار، نیاز استان ایلام
  • تامین زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل
  • رشد ۱۵۳ درصدی امانت کتاب در آذربایجان شرقی
  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • اجرای طرح وارگه دانایی در مناطق عشایری چهارمحال و بختیاری