Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایگاه اینترنتیگلوبال ریسرچ در یادداشتی نوشت: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اصولا هیچ توجهی به برقراری صلح و امنیت در قاره آسیا ندارد و هدف اصلی سفر اخیر او به آسیا، بازاریابی برای صنایع تسلیحاتی آمریکا و فروش هر چه بیشتر جنگ‌افزار است. سفر ترامپ به پنج کشور آسیایی به برقراری صلح در آسیا و یا حتی دیپلماسی، هیچ ارتباطی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تور آسیایی صرفا سفری تجاری برای کمک به صنایع نظامی آمریکا و فروش تسلیحات است.

یکی از نخستین کارهایی که ترامپ پس از استقرار در کاخ سفید انجام داد، خارج کردن آمریکا از پیمان «شراکت ترنس- پَسیفیک» بود. این پیمان در فوریه 2016 میلادی، یعنی در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما پس از چند سال مذاکره میان دوازده کشور حاشیه اقیانوس آرام امضاء شد. ترامپ معاهده‌های تجاری چند جانبه را دوست ندارد، زیرا در این گونه معاهده‌ها، دیگر تسلط کامل بر همه طرف‌ها ندارد. او می‌خواهد صاحب اختیار همه چیز باشد. هدف سفر اخیر او به آسیا نیز صرفاً فروش تسلیحات از طریق قراردادهای دوجانبه است.

ترامپ در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن در توکیو آشکارا گفت که خریداری مقدار زیادی تجهیزات نظامی آمریکایی توسط توکیو، به معنای ایجاد شغل‌های بیشتر برای آمریکا و امنیت بیشتر برای ژاپن است.

ترامپ استعداد زیادی در دامن زدن به آتش تنش‌ها دارد. او کره‌شمالی را تهدیدی برای جهان متمدن خواند. این در حالی است که او به خوبی می‌داند کره شمالی فقط در برابر تهدیدها و تجاوزهای آمریکا از خود دفاع می‌کند. کیم جونگ­‌اون قصد ندارد به هیچ کشوری حمله کند. رهبر کره شمالی و دیگر مردم این کشور، حافظه تاریخی بسیار بدی نسبت به آمریکا دارند. در جنگ شبه جزیره کره بین سال‌های 1950 تا 1953 میلادی، که آمریکا یکی از طرف‌های اصلی جنگ بود، کره‌شمالی تقریبا به طور کامل ویران شد و حدود 3 میلیون نفر از مردم این کشور کشته شدند. این تعداد، حدود یک سوم جمعیت کره‌شمالی در آن زمان بود.

خطر آمریکا برای جهان

مردم دنیا می‌دانند که تنها تهدید برای تمدن جهان و همه بشریت، آمریکا است. آمریکا دولت سرکشی است که برای قوانین و معاهده‌های بین‌المللی، زندگی انسان‌ها و حتی شهروندان خود، هیچ ارزش و احترامی قائل نیست. ده‌ها میلیون نفر در سراسر جهان از زمان پایان جنگ جهانی دوم به این سو، به طور مستقیم توسط ارتش آمریکا یا ناتو یا به شکل غیرمستقیم از طریق جنگ‌های نیابتی یا مزدوران آمریکایی، کشته شده‌اند. همه این جنگ‌ها با هدف حفظ سلطه جهانی آمریکا صورت گرفته است. خوشبختانه، طی سال‌های اخیر، کشورهایی پیدا شده‌اند که شجاعانه در برابر این هیولای قاتل، آمریکا، ایستاده‌اند و با وجود تحریم‌ها و دیگر اقدام‌های اقتصادی مخرب آمریکا، همچنان در برابر آن مقاومت می‌کنند. ونزوئلا و ایران نمونه این کشورها هستند.

ترامپ در سفرش به عربستان در ماه مه امسال، قراردادی به ارزش 110 میلیارد دلار برای فروش انواع تسلیحات مرگبار از بمب گرفته تا هواپیما و تانک، با عربستان امضاء کرد که این رقم، حد نصاب جدید در بین قراردادهای فروش تسلیحات است.

سفر ترامپ به کره جنوبی و سخنان جنجالی وی در پارلمان

ترامپ در دومین ایستگاه از سفر خود به پنج کشور آسیایی، در کره‌جنوبی یک بار دیگر کره‌شمالی و رهبرش را تهدید کرد. بدیهی است تهدید کره‌شمالی و رهبر این کشور، به برقراری صلح در شبه جزیر کره، کمک نمی‌کند. بیش از هشتاد درصد مردم کره‌جنوبی، خواستار صلح با کره‌شمالی هستند. رئیس جمهور کره‌جنوبی که اخیراً به سمت ریاست جمهوری این کشور برگزیده شد، با شعار اتحاد دو کره و رساندن خانواده‌های کره‌ای جدا شده به یکدیگر، بر سر کار آمد. اما این کار چگونه ممکن است؟ نزدیک به 30 هزار سرباز آمریکایی در خاک کره جنوبی مستقر هستند. زرادخانه تسلیحاتی شبه جزیره کره، که شماری سلاح هسته‌ای نیز در خود جای داده است، می‌تواند تمام آسیای شرقی را در یک لحظه نابود کند.

با وجود این، دونالد ترامپ به دنبال فروش میلیاردها دلار سلاح جدید به سئول است. او بهترین فروشنده سلاحی است که صنایع تسلیحات آمریکا می‌توانست آرزویش را داشته باشد. ترامپ به دنبال خارج کردن اقتصاد آمریکا از بحران و افزایش تولید ناخالص داخلی از راه فروش تسلیحات است؛ حتی اگر این کار به بهای نابودی کشور یا کشورهایی منجر بشود. در ذهن ترامپ چیزی به عنوان هموار کردن راه برای برقراری صلح و امنیت نمی‌گنجد. او به دنبال فروش سلاح‌های بیشتر به کره‌جنوبی است و در این راستا، از دامن زدن به تنش‌ها میان دو کره هم فروگذار نمی‌کند.

رئیس جمهور آمریکا از پارلمان کره‌جنوبی به عنوان مکانی برای تهدید رهبر کره شمالی و مردمش استفاده کرد. او در پارلمان کره جنوبی گفت: «من به این شبه جزیره آمده‌ام تا مستقیما پیامی به رهبر کره‌شمالی بفرستم. سلاح‌هایی که در پی به دست آوردن آنها هستی، تو را ایمن‌تر نمی‌کند، بلکه کشور تو را در معرض خطر بزرگتری قرار می‌دهد. هر گامی که در این مسیر تاریک بر می‌داری، خطری را که با آن روبرو می‌شوی، بیشتر می‌کند. کره شمالی بهشتی نیست که پدربزرگت در سر می‌پروراند. این جهنمی است که هیچ کس شایسته آن نیست.»

در حالیکه دونالد ترامپ مانند یک امپراتور در پارلمان کره جنوبی صحبت می­‌کرد، سه ناو هواپیمابر آمریکایی به شکل تهاجمی در برابر ساحل کره‌شمالی قرار گرفتند. ترامپ به خوبی می‌دانست با این اقدام تحریک‌آمیز نمی‌تواند رهبر کره شمالی را به جنگ وادارد و عملاً اقدامی علیه رهبر کره‌شمالی نکرد.

نویسنده مقاله در پایان به جنگ یمن اشاره کرد و نوشت: از ماه مارس سال 2015 میلادی، سعودی ها با حمایت و تسلیحات آمریکا و انگلیس، یمن را بمباران و مدارس، بیمارستان‌ها، خیابان ها، بنادر و هر گونه زیرساخت حیاتی را نابود کردند. آنها علاوه بر بیمارستان ها و مدارس، به طور مشخص شبکه آبرسانی و بهداشت عمومی را هدف حمله قرار دارند تا حداکثر لطمه را به غیرنظامیان وارد کنند. همچنین بسیاری (از مردم یمن) به این علت جانشان را از دست می‌دهند که سعودی ها، دوباره با حمایت آمریکا و انگلیس، واردات و توزیع داروی های مهم را ممنوع کرده اند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۱۳۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • «دودا» هیچ اختیاری درباره استقرار تسلیحات اتمی آمریکا ندارد
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • کره شمالی: بدترین وضعیت حقوق بشر در جهان را در آمریکا داریم
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • کره شمالی: حقوق‌ بشر ابزار تهاجم و رفتار خصمانه آمریکاست
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فیلترینگ یا فروش تیک‌تاک را امضا کرد
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان