Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد: حوادثی مانند زلزله هیچ وقت خبر نمیکنند اما کشورهای مختلف جهان یاد گرفته‌اند که از این حوادث گریزی نیست و به همین خاطر باید برای آن آماده باشند و فناوری‌های لازم را به کار بگیرند.
 
به گزارش خرداد از خبرآنلاین،کشورهای مختلف جهان اما تلاش دارند که با استفاده از فناوریهای جدید همیشه برای قبل و بعد از چنین حوادثی آماده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آماده بودن برای امداد و نجات و در اختیار داشتن ابزارهای لازم میتواند به شدت آمار تلفات حوادثی مانند زلزله را کاهش دهد.
 
دید در شب برای عملیات بالگردها
 
بالگردهای امداد کشور نمی‌توانند در شب عملیات امداد را در مناطق حادثه دیده  ادامه دهند. این مسئله به خاطر مسائل فنی بالگردها و همچنین مشکلات دید در شب است.  در کشورهای مختلف اما گروه‌های امداد و نجات از جمله خلبان‌ها و خدمه بالگردهای امداد به عینک‌های دید در شب پیشرفته مجهز شده‌اند که ادامه عملیات نجات را در شب میسر می‌کند. همچنین بالگردهای جدید و پیشرفته امداد دارای سنسورهایی هستند که در کنار چشم خلبان به او برای فرود در مناطق حادثه دیده کمک می‌کند. در انگلیس به عنوان نمونه ۵ سال قبل کلیه بالگردهای تیم‌های امداد و نجات با هزینه ۳.۵۷ میلیون دلار به عینک‌های دید در شب مجهز شدند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که مقام‌های دولت اعلام کردند که ۴۰ درصد همه پروازهای امدادی این کشور در شب صورت می‌گیرد.  
 
استفاده از پهپادها و رباتها
 
ربات‌ها و پهپادها در مواقع اورژانسی بعد از وقوع بلایای طبیعی، پتانسیل‌های فراوانی دارند و می‌توانند در مناطق در حال توسعه یافته کمک رسان باشند. ربات‌ها می توانند به قسمت‌های تخریب شده و یا خطرناک وارد شوند و عملیات‌های امداد و نجات را جلوتر بیندازند. پهپادها هم می‌توانند برای ارسال کمک‌های امدادی به مردم و نقاط دور از دسترس به کار بیایند. پهپادها از ارتفاع بالا توانایی فیلمبرداری و عکاسی از مناطق آسیب دیده را برای کمک به امدادرسان‌ها دارند. همچنین می‌توانند وسایل امداد و نجات را به مناطقی که دسترسی به آنها سخت یا غیرممکن است برسانند. 

سامانه‌های هشدار
 
سامانهٔ هشدار زمین‌لرزه سامانه‌ای برای اطلاع‌رسانی سریع زمین‌لرزه‌های بزرگ قریب‌الوقوع است. کشورهای مختلف تلاش‌ها و تحقیقات بسیاری در این رابطه داشته‌اند. این فناوری هم‌اینک تنها دارای قابلیت پیش‌بینی زمین‌لرزه در لحظاتی پیش از وقوع آن است اما حتی چند ثانیه هم می‌تواند در یک زمین لزره شدید فاصله مرگ و زندگی باشد. این سامانه‌ها به سرعت در منطقه زلزله پیام‌ها را از طریق پیامک یا اپلیکیشن موبایل به مردم می‌رسانند.
 
 اولین سامانهٔ هشدار زمین‌لرزه برای عموم مردم در سال ۱۹۹۵ در مکزیکو سیتی پیاده‌سازی شد.  در هنگام وقوع زمین‌لرزه، از کانون آن چندین موج با سرعت‌های مختلف منتشر می‌شود (در هر زلزله‌ای، ۴ نوع اصلی از امواج ارتجاعی، قابل احساس بوده و قادر به ایجاد خسارت  است). امواج سریع‌تر (امواج پی) با سرعتی حدود ۷ کیلومتر بر ثانیه منتشر می‌شوند. این امواج به طور کلی آسیب کمی می‌رساند. امواج مخرب (موج اس) با سرعتی حدود ۴ کیلومتر بر ثانیه منتشر می‌شوند. بنابراین (در اغلب زمین‌لرزه‌ها) موج پی زودتر از موج اس قابل حس کردن است. یک حسگر، رخ دادن زمین‌لرزه را در نزدیکی مرکز آن حس می‌کند و از آنجایی که سرعت حرکت سریعترین امواج حجمی زلزله (امواج اولیه، یا امواج P) از سرعت حرکت امواج رادیویی کمتر است، بنابر این، اختلاف زمانی بین رسیدن امواج P و S، و سرعت بالای امواج رادیویی نسبت به امواج زلزله، سبب می‌شود تا هشدار مربوط به وقوع حادثه را، چند ثانیه پیش از رسیدن امواج مخربتر (S)، به ساکنین و مسئولین محلی اطلاع داده شود. یک مطالعه که در سال ۲۰۰۷ انجام شده بود نشان می‌داد که خانواده‌های تهرانی مایل هستند که ماهیانه به طور متوسط حدود ۳۸ دلار جهت ایجاد چنین سامانه‌ای هزینه کنند. برچسب ها: فناوری‌ ، بالگرد امداد ، عملیات در شب ، زلزله

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۵۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به بیش از ۵۳۰۰ تن در سیل و آبگرفتگی ۱۷ استان

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور ضمن تشریح آخرین وضعیت امدادرسانی به مناطق تحت تاثیر سیل و آبگرفتگی در کشور اعلام کرد که طی هفت روز اخیر به بیش از ۵۳۰۰ نفر در ۱۷ استان کشور امدادرسانی شده است.

بابک محمودی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره جزئیات اقدامات انجام شده از سوی امدادگران جمعیت هلال احمر در سیل و آبگرفتگی ۱۷ استان کشور گفت: پس از هشدار هفته گذشته سازمان هواشناسی، سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر امدادگران خود و تجهیزات امدادی را در  استان‌هایی که از سوی هواشناسی با بارش شدید باران پیش‌بینی شده بودند، به حالت آماده‌باش درآورد. پس از آن با شروع بارش‌ها از تاریخ  ۱۲ اردیبهشت ماه تا صبح امروز شاهد وقوع سیل و آبگرفتگی در ۱۷ استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، البرز، اصفهان، ایلام، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خوزستان، سمنان، فارس، کردستان، کرمان، کرمانشاه، کهگیلویه و بوراحمد، لرستان، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد بودیم.

وی با بیان اینکه در این ۱۷ استان، مجموعا ۱۳۸ مورد عملیات امداد و نجات از سوی امدادگران جمعیت هلال احمر انجام شده است، گفت: در مجموع این ماموریت‌ها به پنج هزار  و ۳۶۹ نفر متأثر از سیل امدادرسانی شده است، همچنین ۲۲۵نفر به مناطق امن انتقال داده شده و از ۲۰۲ واحد مسکونی تخلیه آب صورت گرفت. ۲۰۶ نفر نیز اسکان اضطراری داده شدند.

محمودی درباره اقلام توزیع شده در میان حادثه دیدگان نیز گفت:‌ چهارهزار و ۷۰۷ قوطی کنسروجات، دو هزار و ۸۳۲ کیلوگرم  برنج، دوهزار و ۵۷۶کیلوگرم نایلون، ۶۰۴ کیلوگرم حبوبات، هزار و ۴۸۴ تخته پتو، ۷۲۰تخته موکت، ۴۲۰ کیلوگرم روغن، ۴۶۹بسته غذایی، ۲۰۰ قرص نان، ۳۲۴ست شستشو، ۸۹ ست بهداشتی و ۴۶دستگاه چادر امدادی، توسط نیروهای جمعیت هلال احمر در بین متأثرین توزیع شده است.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور اضافه کرد:۲۴۲تیم عملیاتی متشکل ۸۸۱ نفر امدادگر و نجاتگر در این ماموریت‌ها حضور داشته به متأثرین از سیل و آبگرفتگی امدادرسانی کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر: ۱۷ استان در ۵ روز گذشته دچار سیل و آبگرفتی شد
  • امدادرسانی به بیش از ۵۳۰۰ تن در سیل و آبگرفتگی ۱۷ استان
  • جزییات جدید از واژگونی مینی بوس در روستای امیرهنده
  • «وعده صادق» بخشی از توانایی های ایران را نشان داد
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • بندرچارک لرزید
  • امدادرسانی به ۱۶ شهرستان درگیر آبگرفتگی در خوزستان
  • امدادرسانی به بیش از ۲۰۰۰ نفر در بارندگی اخیر خوزستان
  • خوزستان لرزید
  • زلزله خوزستان را لرزاند