Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش جماران؛ دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق‌شهروندی گفت: دولت‌ها باید از سازمان‌های مردم نهاد برای اجرای قوانین حقوق‌ شهروندی استفاده کنند.

شهیندخت مولاوردی در جلسه ای از سلسه نشست های حقوق شهروندی و توسعه با تسلیت درگذشت هموطنانمان در فاجعه زلزله غرب ایران اظهار کرد: در آستانه سالگرد رونمایی از منشور حقوق شهروندی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سلسه نشست ها کمک شایانی به بهبود شرایط و گسترش این حوزه می کند. بررسی حقوق شهروندی و توسعه نظر من را به خود جلب کرد و سعی می کنم در این چارچوب موضوعاتی طرح کنم. اولین سوال این است که آیا ما باید حقوق شهروندی و توسعه را جدا از هم پی بگیریم یا این دو موضع را باهم بررسی کنیم؟

وی ادامه داد: در حقوق شهروندی آزادی، حقوق‌مدنی - سیاسی نسل اول، نسل دوم حقوق برابری و نسل سوم بحث حفاظت از محیط زیست و ان‌شاءالله به نسل چهارم خواهیم رسید. فراموش نکنیم در حق شهروندی ما با حقوق افراد به صرف عضویتشان در جامعه رو به رو هستیم.

مولاوردی گفت: میزان رشد حقوق شهروندی با رشد هر جامعه ای رابطه مستقیم دارد. در جوامع مختلف متفاوت است و هر دولت سعی می کند که این رابطه را تقویت کند. در این میان از مشارکت شهروندان به عنوان عنصر کلیدی رابطه حقوق شهروندی و توسعه باید نام برد.

وی همچنین گفت: ما نیاز داریم تا به بحث های اقتصادی و اجتماعی در این رابطه توجه کنیم. این ها ساختارهای فرا حقوقی هستند که اگر معیوب باشند با داشتن بهترین سیستم حقوقی هم ثمری حاصل نمی شود.

مولاوردی گفت: فلسفه وجودی دولت این است که به وجود آمده تا حقوق شهروندی مردم را تامین کند. دولت ها از طریق تصویب قوانین آن ها را تصویب می کند اما بدون نظارت و کنترل ها ما شاهد تحقق آرمان ها نخواهیم بود. لذا دولت ها علاوه بر تامین باید از آن صیانت نیز بکنند. این دو عمل مکمل هم هستند و ما را در وضعیتی قرار می دهند که کمتر شاهد نقض قوانین باشیم.

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی با بیان اینکه حقوق‌شهروندی و توسعه در دین اسلام بیان شده است، گفت: باید دید چرا با وجود اینکه این موضوع در دین ما وجود دارد در گذر زمان کمرنگ شده است.

وی سپس خاطرنشان کرد که شهروندان باید حقوق‌ و تکالیف خود را بشناسند.

مولاوردی سپس با بیان گفته ای از حضرت علی (ع) تصریح کرد: حقوق و حق متقابل را باید در جامعه پیگیری کنیم. اصل کرامت انسانی، حق برخورداری از حقوق سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، شهروندی همه مردم یک جامعه حتی اکر مسلمان نباشد، امر به معروف و نهی از منکر از جمله موضوعات حقوق شهروندی است که در قرآن وجود دارد.

وی گفت: بیش از ۱۰۰ سال است که ملت ایران خواهان دستیابی به حقوق خود، رضایت شهروندان و کرامت انسانی هستند. در مقدمه منشور حقوق شهروندی ملاحظات و گزاره هایی مطرح شده است. انتهای منشور هم سازوکار اجرایی شدن آن در نظر گرفته شده است.

مولاوردی در ادامه گفت: توجه جدی که باید به همکاری بین بخشی، سازمان های مردم نهاد و سه قوه باشد در این منشور در نظر گرفته شده اند؛ چرا که نقش مهمی در اجرای آن دارند.

وی با اشاره به اهمیت نقش سازمان های مردم نهاد در اجرایی شدن حقوق شهروندی گفت: باید با مشارکت بخش دولتی این حوزه را پیگیری کرد.

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی گفت: پرسیده می شود کی این منشور به صورت قانون در می آید؟ قرار نیست که چنین اتفاقی بیفتد؛ این منشور مجموعه ای از قوانین کشور و یا برنامه هایی است که باید اجرا شود.

وی گفت: می دانیم که بعضا خلط مبحثی با حقوق بشر شده و این منشور کامل نیست، اما نباید باعث کاهش این حقوق شود. باید از چارچوب های نظری و علمی گذر کنیم و باید به اقدام و عمل برسیم.

مولاوردی همچنین گفت: آموزش از سنین پایه و به زبان ساده امری ضروری است. مذاکراتی صورت گرفته و پیگیری هایی شده  است. باید آموزش های لازم را به همه اقشار از کودک تا مدیران و کارکنان بدهیم.

مولاوردی با اشاره به نسبت میان دو موضع حقوق شهروندی و توسعه گفت: توسعه ضمن برآوردن نیازهای نسل حاضر به نیازهای نسل آینده هم نگاه دارد. شکل گیری و نهادمند شدن توسعه به مشارکت نیاز دارد. در نهایت این وضعیت بهبود زیر ساخت ها و توسعه عادلانه تسهیلات و خدمات را به همراه خواهد داشت.

دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی در پایان گفت: تلفیق حفاظت از محیط زیست و جامعه، دستیابی به عدالت جامعه از جمله فعالیت هایی است که باید برای توسعه پایدار انجام دهیم.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۴۵۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟

 به گزارش اتاق خبر به نقل ازگسترش نیوز :تولید گاز برای خوراک پتروشیمی ها، اقدام مناسبی است که در دست اقدام قرار دارد و می تواند پتروشیمی ها را تامین کند.

مهدوی ابری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

احمد مهدوی‌ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مراسم امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان‌های گازی کشور اظهار داشت: امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم.

وی با اشاره به منابع غنی هیدروکربوری ایران افزود: باید از این نعمت به‌شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره‌گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به‌منزله تبدیل آن‌ها به ارزش‌ افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

 

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، حرکت‌های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به‌ویژه فاز ۱۴ که بدون حضور خارجی‌ها به سرانجام رسید.

وی با اشاره به توانایی‌های بالای صنعت پتروشیمی در کشور، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی‌ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده‌اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور را نیز دارد.

وی بیان کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی‌ها برای هر ۲ راهکار سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده‌اند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: خوشبختانه در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه‌کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم. این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی‌ها تأمین خواهد شد.

وی افزود: برای تحقق شعار سال، فضای کسب‌وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه‌گذاری در صنعت شوند.

مهدوی سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان‌ها را حرکتی همسو با شعار سال دانست و گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعت می‌شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد.

وی همچنین گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

وی یادآور شد: معنای سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه‌های توسعه‌ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می‌روند.

شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند. شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند

 

 

دیگر خبرها

  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • جدیدترین خبر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بانک رفاه امروز ۱۵ اردیبهشت
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • آمریکا: کمک مالی به کی‌یف برای پرداخت حقوق بازنشستگی نیست
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای جلوگیری از حمله به رفح
  • نامه ۵۰ قانونگذار آمریکایی به بایدن و درخواست برای توقف حمله به رفح
  • متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از مطالبات جدی خانه کارگر است