Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین چراغی گفت: طرح یکپارچه سازی مناطق ساحلی یا ICZM باعث ایجاد فرابخشی در حوزه های مختلف زیست محیطی، امنیتی و پدافندی می شود و از مهترین عوامل ایجاد توسعه دریامحور است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از  پایگاه خبری افق انزلی ششمین جلسه کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان گیلان با حضور مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان، معاون عمرانی استانداری گیلان، رئیس اداره  مهندسی سواحل و بنادر سازمان بنادر و دیگر مدیران کل عضو کمیته ساماندهی سواحل  در استانداری گیلان تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان گیلان در این جلسه با اشاره به طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی یا ICZM اظهار کرد: این طرح فرابخشی بوده و سعی دارد با در نظر گرفتن ملاحظات زیست محیطی، پدافندی و امنیتی در منطقه ساحلی و با رویکرد توسعه پایدار سند نحوه بهره برداری از مناطق ساحلی را ارایه کند. 

حسین چراغی گفت: لذا با توجه به پتانسیل های سواحل کشور به ویژه استان گیلان در مباحثی همچون حریم مستحدث ، تالاب انزلی و گردشگری،  هدف اصلی این طرح ایجاد تعادل با قوانین منابع طبیعی و محیط زیستی با مبحث توسعه دریا محور است.

وی افزود: جلسات کمیته ساماندهی و مدیریت سواحل استان به ریاست استاندار گیلان و دبیری سازمان بنادر و دریانوردی بوده با جدیت تشکیل می شود و از وظایف آن استقرار طرح ‏ICZM با کمک سازمان های ذیربط در سواحل استان است. 

چراغی با بیان اینکه سواحل استان گیلان دارای پتانسیل گردشگری بالایی بوده خاطرنشان کرد: از اهداف اصلی مدیران  در سطح استان تطابق پتانسیل های گردشگری با طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی یا ICZM است.

حمید خلیلی، رئیس اداره مدیریت سواحل سازمان بنادر و دریانوردی در این جلسه عنوان داشت: استان گیلان در تقسیم بندی تشکیل کمیته ها جز آخرین استان ها بود ولی در دو سال اخیر سرعت خوبی داشته است که جای تشکر و قدردانی دارد.
وی با بیان اینکه در ماه گذشته جلساتی با حضور معاون دادستان کل کشور در خصوص ساخت و سازهای غیرمجاز برگزار شده است، ادامه داد: این مسایل به جد در حال پیگیری بوده مخصوصا برای استان های شمالی کشور که متاسفانه اراضی خالی بسیار کمی وجود دارد.

خلیلی با بیان اینکه تدوین مطالعات یکپارچه سازی در دستور کار بوده است متذکر شد: استان هرمزگان در همین راستا به عنوان اولین استان، نود درصد پیشرفت داشته و بوشهر به عنوان دومین استان حدود ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است اما استان های شمالی در قالب یک پیج در مراحل انتخاب مشاور بوده است.

رئیس اداره مدیریت سواحل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به الزامات استقرار طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی یادآور شد: حضور مستمر استاندار به عنوان محوریت و نماینده اول دستگاه های اجرایی در استان و همه دستگاه های عضو کمیته ساماندهی سواحل، حضور مستمر اعضای ستادی در کار گروه، آموزش مدیران، الزام قانونی به کار گیری طرح مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی یا ICZM، اطلاع رسانی، پایش و ارزیابی از جمله مواردی است که مورد توجه است.
وی با بیان اینکه باید تمهیداتی اندیشیده شود که موارد فوق الذکر به صورت فرهنگ و مطالبات مردم صورت گیرند گفت: مردم به عنوان بهترین ناظر عملکردها را رصد می کنند.

در ادامه این جلسه که با اهداف آموزشی برای مدیران و اعضای کمیته ساماندهی سواحل استان گیلان تشکیل شده بود، مطالبی در خصوص شناخت ظرفیت های طرح ‏ICZM  و چگونگی اجرای ان در سواحل شمال کشور برای مدیریت یکپارچه سواحل توسط اساتید دانشگاه تهران و مشاوران طرح ‏ICZM ارایه گردید.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۹۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستادهای معاونت علمی به‌ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و افزود: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع‌رسانی د ستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت را خواستار شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان، گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه آنها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی، گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماندها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته وی، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

کد خبر 6090203 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌‌های پایتخت
  • یکپارچه سازی هوش مصنوعی اوپن ای آی و گوگل در آیفون‌های جدید
  • اجرای طرح ایمن‌سازی مناطق حادثه‌خیز تهران
  • اجرای طرح افزایش خدمات و ایمن‌سازی بزرگراه‌های پایتخت 
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است