Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیویورک- ایرنا- شورای امنیت سازمان ملل با مخالفت روسیه نتوانست برای ادامه فعالیت کمیته تحقیق استفاده از سلاح های شیمیایی در سوریه قطعنامه ای تصویب کند.

به گزارش بامداد جمعه خبرنگار ایرنا، در جلسه بررسی پیش نویس قطعنامه های پیشنهادی در مورد بحران خاورمیانه، نمایندگان امریکا و روسیه بر سر تقدم رای گیری برای پیش نویس های پیشنهادی به اختلاف خوردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نماینده روسیه با اشاره به چند مورد از قوانین فرآیند رای گیری، از شورای امنیت خواست پیشنهاد روسیه در مرحله دوم، رای گیری شود. اما نیکی هیلی نماینده آمریکا هم بر اساس برخی مقررات خواستار تقدم رای گیری درباره پیشنهاد روسیه شد.
نماینده ایتالیا که رییس دوره ای شورای امنیت است، با تکرار قوانین اشاره شده توسط نیکی هیلی نماینده امریکا در سازمان ملل گفت که بر اساس قوانین پیش نویس روسیه باید اول رای گیری شود.
در نتیجه اکثریت اعضای شورای امنیت به پیش نویس قطعنامه سازمان ملل از طرف روسیه رای مخالف دادند. (3 رای موافق،7 رای مخالف و 5 رای ممتنع)
پس از آن، پیش نویس قطعنامه پیشنهادی چند کشور از جمله آمریکا توانست 11 رای موافق، 2 رای مخالف و 2 رای ممتنع به دست آورد، اما به خاطر مخالفت روسیه به عنوان عضو اصلی شورای امنیت، تصویب نشد.

**نماینده آمریکا: روسیه حامی استفاده از سلاح شیمیایی است
نیکی هیلی در اظهارات خود پس از رای گیری گفت: فصل هفتم سازمان ملل از ما می خواهد که هر گونه تهدید صلح را شناسایی کنیم. یکی از این تهدید ها سلاح شیمیایی است و این شورا سال ها کار کرده است که استفاده از این سلاح را در سوریه به پایان رساند.
وی ادامه داد: برای دهمین بار، روسیه اجازه نداده است که شورای امنیت بتواند در مورد استفاده از سلاح های هسته ای در سوریه اقدامی کند. روسیه مانع شناسایی کسانی شده است که از این سلاح استفاده کرده اند و بشار اسد و داعش می توانند بدون هیچ نظارتی از سلاح شیمیایی استفاده کنند.
نماینده آمریکا تصریح کرد: این نشان می دهد که روسیه حامی استفاده از سلاح های شیمیایی است.
نیکی هیلی یادآور شد: روسیه می داند که حمایت از سلاح شیمیایی بد است و برای اینکه بتواند نیت خود را پنهان کند، پیش نویس دیگری برای قطعنامه ارائه داده است و با پیش نویسی که با همکاری کشورهای مختلف آماده شده بود، مخالفت کرد.
هیلی اضافه کرد: روسیه برای پیش نویس خود با هیچ کسی مشورت نکرد اما ما طرح خود را با مشورت با دیگر کشورها پیش بردیم. آنها از ابتدا می خواستند این طرح را وتو کنند و این مایه شرم است.
وی تاکید کرد: امریکا اینجا حضور دارد و دولت اسد باید بداند که امریکا اجازه استفاده از سلاح شیمیایی را نمی دهد و همانطور که قبلا اقدام کرده است اگر لازم شود برای بار دیگر در مقابل استفاده از سلاح های شیمیایی اقدام جدی خواهد کرد.
نماینده آمریکا بار دیگر اقدام روسیه را مایه شرم و تاسف دانست.

**نماینده فرانسه:این طرح در بازی سیاسی گم نشود
نماینده دائم فرانسه در شورای امنیت هم در اظهارات خود گفت: ما در شرایطی هستیم که سلاح شیمیایی در سوریه به صورت جدی استفاده می شود و لازم است که شورای امنیت به صورت یکپارچه، تکرار می کنم یکپارچه، واکنش نشان دهد.
فرانسوا دولاتر افزود: هیچ سایه خاکستری اینجا وجود ندارد و واضح است که یک گروه تروریستی (داعش) و یک دولت، علیه غیرنظامیان از سلاح هسته ای استفاده کرده اند. این برای روسیه و آبروی روسیه خوب نیست که در تاریخ ثبت شود که از رژیم دمشق حمایت کرده است.
وی ادامه داد: استفاده از سلاح هسته ای یک واقعیت خطرناک است. ما از پیش نویس قطعنامه امریکا در این باره حمایت می کنیم. آنچه ما پیشنهاد دادیم یک طرح غربی نبود، بلکه یک طرح همه جانبه بود. سرنوشت این طرح نباید در بازی های سیاسی گم شود و روی گرداندن از آن، بازی با آتش است.
نماینده فرانسه اظهار کرد: من باید اعلام کنم که رای مخالف امروز پایان این طرح نخواهد بود و فرانسه برای رسیدن به اهداف این طرح، تلاش خود را در تمامی سطوح ادامه خواهد داد.

** نماینده انگلیس: پایان راه برای نظارت جمعی/روسیه باخت
نماینده انگلیس هم در حمله به مخالفت روسیه با این طرح گفت: امروز ما به پایان راه برای استفاده از مکانیزم جمعی نظارت بر استفاده از سلاح های شیمیایی رسیدیم.
متیو ریکرافت افزود: من امروز به کسانی که درباره استفاده از سلاح های شیمیایی تحقیق کردند و حقیقت را افشا کردند، احترام می گذارم. این ما نبودیم که باختیم. این روسیه بود که بازنده شد.
وی ادامه داد: این اولین بار نیست که این اتفاق می افتد و روسیه هر تلاشی در این جهت را وتو کرده است. ما روزها به صورتی خستگی ناپذیر کار کردیم تا نگرانی های روسیه را درک کنیم و طرحی پیشنهاد دهیم که به همه چیز توجه کند.
نماینده انگلیس اضافه کرد: طرحی که امریکا ارائه داد و ما مفتخرانه به آن رای دادیم،‌ جامع و همه جانبه بود اما روسیه با هیچ کسی همکاری نکرد و در عوض طرح جایگزینی پیشنهاد داد که همه تلاشش رد کردن همه کارهایی بود که ما انجام داده بودیم.
وی با بیان این که داعش و اسد امروز به خاطر رای روسیه جشن خواهند گرفت، تصریح کرد: ما اجازه نمی دهیم این رای ما را متوقف کند و ما تلاش خواهیم کرد که جلوی استفاده از سلاح های شیمیایی را بگیریم.
شبد**1429*9122*انتشار دهنده: مهدی نعمتی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۲۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود

مشاور امنیت ملی کاخ سفید با ابراز نگرانی از همکاری های نظامی ایران، روسیه و کره شمالی مدعی شد که پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی می تواند منجر به افزایش بی ثباتی منطقه خاورمیانه شود.

به گزارش ایرنا، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود: ما در سال های گذشته شاهد همکاری نظامی ایران و کره شمالی بوده ایم اما توسعه گسترده پهپادها در همکاری ایران و روسیه در طول دو سال گذشته امری جدید بوده است.

او تصریح کرد: همچنین همکاری گسترده نظامی روسیه و کره شمالی نیز در دو سال گذشته افزایش یافته است. ما همچنین از نزدیک پیشنهادات نظامی روسیه به ایران و کره شمالی را که می تواند منجر به بی ثباتی در خاورمیانه و منطقه هند و اقیانوسیه شود، از نزدیک دنبال می کنیم.

مشاور امنیت ملی بایدن اضافه کرد: «اگر روسیه به ایران سلاح بدهد این موضوع ثبات در خاورمیانه را متزلزل می‌کند».

سالیوان مدعی شد: وضعیت کنونی در ارتباط با ایران در مقایسه با چند هفته گذشته متفاوت است. پس از حمله بی پروا و بی‌سابقه ۱۰ روز پیش ایران به اسرائیل، کشورهای گروه ۷ تصمیم گرفتند که تحریم های جدیدی علیه ایران وضع کنند.

مشاور امنیت ملی بایدن گفت: آمریکا، انگلیس و اتحادیه اروپا در این زمینه با هم هماهنگ هستند. کنگره آمریکا اختیارات جدیدی به دولت خواهد داد که ما با استفاده از آنها به منزوی کردن بیشتر ایران و افزایش فشار بر آن ادامه خواهیم داد.

مشاور امنیت ملی دولت آمریکا همچنین از احتمال سفر خود به عربستان سعودی در چند هفته آینده خبر داد. جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، سفر برنامه ریزی شده خود به عربستان سعودی را سه هفته پیش به دلیل آسیب به قفسه سینه و شکسته شدن یک دنده اش، به تعویق انداخت.

انتظار می رفت سالیوان با ولیعهد عربستان دیدار کند تا پیش نویس معاهده دفاعی آمریکا و عربستان سعودی و تفاهمات مربوط به حمایت واشنگتن از برنامه هسته ای غیرنظامی عربستان را مورد بحث قرار دهد.

مقامات آمریکایی امیدوارند این توافقنامه ها بتواند راه را برای عادی سازی روابط با اسرائیل هموار کند و به توافقی دوجانبه با سعودی ها برسند و به طور بالقوه آن را به نتانیاهو ارائه کنند، که یکی از شرایط توافق، تعهد به راهکار دو کشوری باشد.

در این صورت، نتانیاهو با یک انتخاب روبرو می شود: اگر موافقت کند، می تواند یک توافق صلح با عربستان سعودی را به دست آورد. اگر او نه بگوید، ممکن است به عنوان یک مرد مخالف جلوه کند و حمایت باقی مانده از سوی آمریکا را از دست بدهد.

با ادامه جنگ اسرائیل و حماس و چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مقامات کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا اذعان می کنند که شانس بسیار کمی برای دستیابی به توافقنامه عادی سازی روابط میان عربستان و اسرائیل وجود دارد.

موانع پیش روی این توافق شامل جنگ در غزه، وابستگی نتانیاهو به شرکای ائتلاف راست افراطی خود و سیاست داخلی آمریکا است. سعودی‌ها به صراحت اعلام کرده‌اند که برای پیشبرد عادی‌سازی روابط با اسرائیل، جنگ غزه باید پایان یابد و دولت اسرائیل باید به یک مسیر غیر قابل بازگشت به سمت راه کاردو کشور متعهد شود.

به نظر نمی رسد نتانیاهو به سمت پایان دادن به جنگ حرکت کند و او نه تنها با راهکار دو کشوری مخالف است، بلکه صرفاً ایده اجازه دادن به تشکیلات خودگردان فلسطین در اداره غزه پس از جنگ را رد می کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تنها راه امنیت در منطقه از زبان نماینده ایران در سازمان ملل
  • ایروانی: شورای امنیت اسرائیل را مجبور به توقف فوری جنگ کند
  • ممانعت روسیه از تصویب قطعنامه آمریکایی استقرار سلاح در فضا
  • واکنش مسکو: به قطعنامه سلاح‌های هسته‌ای در فضا
  • روسیه قطعنامه آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا را وتو کرد
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • سرپیچی رژیم صهیونیستی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل
  • بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه عمل نکرده است
  • بورل: اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت درباره غزه پایبند نبوده است