Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جهان نيوز به نقل از مشرق؛ فیصل جلول کارشناس لبنانی مقیم فرانسه که چندی پیش در کنفرانسی متعلق به پارلمان اروپا در بروکسل در رابطه با آینده روابط یمن و اروپا سخنرانی کرده بود ، در مقاله ای در پایگاه خبری المیادین به تشریح سخنرانی خود پرداخت و تلاش کرد راهکارهای برون رفت از جنگ وحشیانه ائتلاف سعودی در یمن را بررسی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خلاصه مقاله وی این بود که عربستان نمی تواند نتایجی که در تحقق آن از طریق جنگ ناکام ماند را از طریق راه حل های مسالمت آمیز محقق کند. ۳ موضوعی که ائتلاف سعودی جنگ خود را بر اساس آن آغاز کرده بود، آن‌طور که باید و شاید در رسانه‌های جمعی مورد توجه قرار نگرفت. مهم‌ترین موضوع این بود که عربستان سعودی می‌خواست پروژه قدیمی خود برای احداث خط لوله نفتی از داخل عربستان سعودی تا استان حضرموت یمن تا اقیانوس هند را دنبال کند.
این خط لوله به ریاض اجازه می‌داد در صورت تشدید درگیری‌ها با ایران، جلوی عبور نفت‌کش‌های خود از طریق تنگه هرمز و باب المندب را بگیرد و به این ترتیب صادر کننده اول نفت جهان می‌توانست بخش عمده‌ای از اهمیت استراتژیک این دو تنگه را از بین ببرد. این در حالی است که ایران از طریق حضور در سواحل شمالی تنگه هرمز و از طریق دوستان خود در یمن نفوذ گسترده ای در این دو شاهراه استراتژیک دارد.

عربستان سعودی در گذشته نتوانسته بود از طریق خرید اراضی عبور خط لوله خود این پروژه را اجرا کند،‌ چرا که علی عبدالله صالح رئیس‌جمهور سابق یمن این موضوع را رد کرده بود و معتقد بود که این طرح باعث تمامیت ویژه عربستان در اراضی یمن می‌شود. وی پیشنهاد کرد که ریاض تضمین‌هایی برای عبور این خط لوله بدهد که اراضی مذکور تحت تسلط یمن باقی بماند، اما ریاض این موضوع را رد کرد، چرا که به این ترتیب این خط لوله تحت نظر دولت صالح قرار می گرفت و این موضوع باعث افزایش درآمدهای دولت یمن می شد که در نهایت باعث افزایش قدرت و استقلال این کشور می شد.
موضوع دوم، طرحی بود که ژنرال بازنشسته «انور العشقی» بعد از آغاز جنگ از آن پرده برداشت و شامل ادغام رژیم صهیونیستی در جهان عرب از طریق استقلال کردستان عراق و ضعف و فروپاشی جبهه شرقی در مقابله با اسرائیل بود. به این ترتیب یمن در مواضع ضداسرائیلی خود در شبه جزیره عربستان تنها می‌ماند. انور العشقی در این رابطه پیشنهاد احداث پل نور را مطرح کرد که بین جیبوتی و عدن ارتباط برقرار می کرد. این موضوع باعث ارتباط عدن با پایگاه‌های نظامی آمریکا و غرب در جیبوتی و شاخ آفریقا می شد و به اتیوپی به عنوان متحد استراتژیک آمریکا قدرت بالایی می داد.
علاوه بر اینها این دو شهر پروژه توسعه ای را افتتاح می کردند که می توانست اعتبار بندر عدن را مانند دوره اشغالگری انگلیس به آن بازگرداند و جنوب یمن را بر اساس شرط های عربستان و آمریکا به عنوان یک رژیم مستقل مطرح می کرد. در این شرایط کشتیرانی رژیم صهیونیستی در باب المندب نیز در شرایط صلح و جنگ تضمین می‌شد و تمامی کارکردهای بندر استراتژیک ایلات رژیم صهیونیستی فعال می شد.
این در حالی است که «سالم ربیع علی» رئیس‌جمهور فقید یمن کشتیرانی اسرائیل در باب المندب را در جریان جنگ اکتبر ۱۹۷۳ ممنوع کرد و به این ترتیب یمنی ها موفق شدند نقش مهمی در حمایت از ملت فلسطین بر عهده داشته باشند و همواره طی دوره‌های مختلف جمهوری خود بیش از رژیم صهیونیستی، به محور مقاومت نزدیک بودند.
موضوع سوم مرتبط با امارات متحده عربی است که به دنبال سرمایه گذاری در بندر عدن به تناسب کارکردهای بندر دبی است. این موضوع می‌تواند سهم بیشتری در شکوفایی صنعتی امارات داشته باشد. علاوه بر اینها اماراتی ها می خواهند جزیره راهبردی سقطری را نیز به منطقه آزاد تبدیل کنند.
عربستان با روی کار بودن حاکمیت قوی در یمن دارای ارتش مهم و ثروت مردم‌شناختی روزافزون و مواضع حساس و استراتژیک و تمدن قوی نمی توانست به این اهداف دست پیدا کند.

طرح تجزیه یمن به شش اقلیم
عربستان با همکاری بین‌المللی و مشارکت سفرای آمریکا و انگلیس و فرانسه برای تجزیه دولت متحد یمن وارد عمل شدند و آن را بر اساس طرح سنتی تجزیه به شش اقلیم دارای تمامیت نسبتا مستقل دنبال کردند تا قدرت عقد قرارداد و معامله های خارجی بدون مراجعه به دولت مرکزی را داشته باشند. این پروژه شامل انزوای زیدی ها و تضعیف و دور کردن آنها از دریا بود. این در حالی است که آنها بیش از هزار سال حاکمیت یمن را بر عهده داشته اند.
نکته قابل توجه این جا بود که تظاهرات کنندگان خیزش های عربی، مطالبات اقلیمی را مطرح نکردند. جنبش جنوبی مطالبات بازگشت به دو دولت شمالی و جنوبی قبل از وحدت دو طرف در سال ۱۹۹۰ را خواستار شد، این در حالی بود که طرح خلیج فارس پروژه اقلیم های شش گانه را به بهانه راه حل مطالبات جنوبی ها مطرح می کرد. کار به جایی رسید که سفیر فرانسه مسئول نظارت بر روند تدوین قانون اساسی اقلیم‌های شش‌گانه شد و سفیر انگلیس مسئولیت گفتگوها بین یمنی ها و سفیر آمریکا هماهنگی با دولت «عبد ربه منصور هادی» در روند آن چیزی که مبارزه با تروریسم نامیده می‌شد را بر عهده گرفتند.
به این ترتیب آن چیزی که بهار عربی نامیده می شد، باعث شد یمن در آستانه قیمومت منطقه‌ای و بین‌المللی جهت تضمین و فروپاشی خود قرار بگیرد. این اقدام در آستانه انجام بود، اما شورش ناگهانی انصار الله و رد امضای این طرح از سوی آنها باعث شد اوضاع به هم بریزد.
در پی این اتفاقات، حزب کنگره یمن و انصار الله بر لزوم مقاومت در برابر پروژه تجزیه و فروپاشی یمن از طریق تظاهرات و تجمع‌ تاکید کردند و در ادامه راهکار کنترل و مهار منصور هادی را در پیش گرفتند. به این ترتیب حوثی ها به همراه گردان هایی از ارتش یمن از صعده تا عدن پیشروی کردند تا پروژه مذکور را از بین ببرند. اما این موضوع در نهایت منجر به تحمیل جنگ منطقه ای و بین المللی ضد یمن شد.
جنگ وحشیانه‌ای که آغاز شده است ، به تسلیم شدن عبدالله صالح و حوثی‌ها منجر نشده و آنها بیش از دو سال است که در سواحل دریای سرخ و باب المندب و الجوف و مأرب و تعز تا کوه های نقم و عصر و عیبان و عطان در صنعا مقاومت می‌کنند. نیروهای آنها در جنوب یمن موشک‌های خود را به سمت شهرهای مختلف عربستان شلیک می کنند. چرا که این کشور در طول تاریخ هرگز از سوی نیروهای خارجی تحت استعمار قرار نگرفته است.
خلاصه اینکه خروج از جنگ یمن بر اساس گزینه اقلیم های شش گانه ممکن نخواهد بود. چرا که چیزی که از طریق جنگ محقق نشده، در روند مسالمت آمیز به دست نخواهد آمد.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۳۱۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است/ عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد/ رسانه صهیونیستی: داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو م

حزب الله لبنان اعلام کرد مقر فرماندهی تیپ گولانی و مقر فرماندهی یگان ایگوز در شمال عکا را هدف حمله پهپادی قرار داده است.

سرویس جهان مشرق - با گذشت ۲۰۰ روز از جنگ غزه علاوه بر کارشناسان و محافل و رسانه‌های صهیونیستی تقریبا همه مقامات اسرائیلی به جز «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم اشغالگر درباره وضعیت آشفته این رژیم در جنگ و عدم تحقق اهداف آن صحبت می‌کنند و تنها نتانیاهو است که همچنان شعار پوچ «پیروزی مطلق» را سر می‌دهد؛ در حالی که به هیچ یک از اهداف اعلام شده خود در جنگ غزه از جمله نابودی حماس و آزادی اسرای صهیونیست نرسید.

در همین زمینه روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت در گزارشی با اشاره به عقب نشینی اغلب نیروهای ارتش اسرائیل از خاک نوار غزه تاکید کرد که ارتش اسرائیل در هیچ یک از میادین نبرد به اهداف خود نرسید و در حالی که ۲۰۰ روز از جنگ گذشته مسئولان حماس همچنان باقی مانده‌اند و ۱۳۳ اسیر اسرائیلی هم در غزه هستند.

این رسانه صهیونیستی در ادامه به وضعیت آشفته جبهه شمالی فلسطین اشغالی در سایه حملات موشکی و پهپادی و نیز عملیات‌های ترکیبی حزب الله اشاره و اعلام کرد که در جبهه شمالی اسرائیل (فلسطین اشغالی) نیز شلیک موشک‌ها و پهپادها از سمت لبنان به صورت روزانه و با سرعت قابل توجهی ادامه دارد.

یدیعوت آحارانوت افزود که ده‌ها هزار شهرک نشین اسرائیلی در مرز با لبنان هنوز قادر به بازگشت به خانه‌های خود نیستند و در حالی که هنوز جنگ گسترده‌ای با حزب الله آغاز نشده است ده‌ها هزار اسرائیلی آواره هستند.

این رسانه عبری همچنین به عملکرد نامناسب مقامات سیاسی رژیم صهیونیستی اشاره و تاکید کرد که هنوز هیچ پیشرفتی در ارتباطاتی که میان آمریکا و فرانسه و دولت لبنان برای قانع کردن حزب الله جهت آرام کردن جبهه جنوب این کشور برقرار است، حاصل نشده و نهاد امنیتی و نظامی اسرائیل به این نتیجه رسیده که توقف جنگ در غزه تنها راهی است که می‌تواند به آتش بس با حزب الله در شمال هم منجر شود.

یدیعوت آحارانوت تصریح کرد که علاوه بر آن یمنی‌ها نیز همچنان به حملات خود در دریای سرخ ادامه می‌دهند و عمدتا با ائتلافی که آمریکا در آنجا تشکیل داده درگیر هستند.

تحولات سرزمین های اشغالی - صد نود و نهمین روز جنگ

عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است

جنگ و نسل‌کشی ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه وارد ۱۹۹امین روز خود شده است. این در حالی است که حملات هوایی و زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه همچنان ادامه دارد. اکنون تمرکز حملات اشغالگران صهیونیست به مناطق مرکزی نوار غزه است. طبق آخرین آمارهای وزارت بهداشت فلسطین در غزه، شمار شهدا تا این لحظه به ۳۴۱۵۱ نفر و شمار مجروحان نیز به ۷۷۰۸۴ رسیده است.

باشگاه اسیر فلسطین اعلام کرد ارتش رژیم صهیونیستی پس از گذشت ۲۰۰ روز از جنگ در غزه، همچنان شمار زیادی غز ساکنان این باریکه را بازداشت کرده و به مکانی نامعلوم انتقال داده و هیچ اطلاعی از سرنوشت آن‌ها در دست نیست. این مرکز حقوقی تاکید کرد که صهیونیست‌ها حتی به تیم‌های حقوقی هم اجازه ملاقات با اسرا یا ارتباط با آن‌ها را نمی‌دهند.

گورستان های دست جمعی در غزه

وزارت امور خارجه عربستان سعودی در بیانیه‌ای در واکنش به جنایت‌های ارتش رژیم صهیونیستی در مجتمع بیمارستانی ناصر واقع در شهر خان یونس در جنوب نوار غزه و یافتن گورهای دسته جمعی در این بیمارستان تاکید کرد: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را که آخرین مورد آن یافتن گورهای دسته جمعی در مجتمع بیمارستانی ناصر بود محکوم می‌کنیم.

اردوغان در اظهاراتی تند علیه نخست وزیر رژیم صهیونیستی گفت: نتانیاهو شبیه هیتلر است و همپیمانان اسرائیل نمی‌توانند از دست عدالت فرار کنند.

جنگنده های رژیم صهیونیستی همچنان به بمباران خانه های غزه ادامه می دهند

جنگنده‌های اسرائیلی خانه‌ای را در محله الزیتون در شهر غزه بمباران و به طور کامل تخریب کردند. این خانه دو روز قبل هم بمباران شده و خساراتی جزئی دیده بود. جنگنده‌های اسرائیلی همچنین میجد حاجیه کامله در بیت لاهیا در شمال نوار غزه را بمباران کردند.

کمیسر عالی آژانس آنروا وابسته به سازمان ملل تاکید کرد: انگیزه اصلی هجمه و حمله "اسرائیل" به آنروا، بی‌طرفی این آژانس نیست، بلکه محروم کردن فلسطینیان از وضعیت پناهندگی و آوارگی است. ۱۸۰ مورد از مراکز وابسته به آنروا در نوار غزه هدف قرار گرفته که ۱۶۰ مورد آن به کلی ویران شده است. به اجرای توصیه‌های ذکر شده در گزارش تیم مستقل بین‌الملل در مورد آژانس آنروا پایبندیم.

حملات راکتی مقاومت به سرزمین های اشغالی در آستانه ۲۰۰امین روز جنگ نیز ادامه دارد/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد

نظامیان اشغالگر اسرائیلی بامداد سه شنبه به اردوگاه‌های عقبه جبر و عین السلطان و شهر اریحا یورش بردند. در پی یورش صهیونیست‌ها به اریحا، مبارزان مقاومت اقدام به رویارویی مسلحانه با آن‌ها کردند. مدیر بیمارستان دولتی اریحا اعلام کرد شادی جلایطه شهروند ۴۴ ساله فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان اسرائیلی به شهادت رسیده است.

مقاومت فلسطین در آستانه ۲۰۰امین روز جنگ اراضی اشغالی را از شمال نوار غزه هدف حمله موشکی قرار داد. رادیو ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد حداقل ۴ موشک از نوار غزه به سمت سدیروت در جنوب فلسطین اشغالی شلیک شده است.

200 روز جنگ در شمال فلسطین اشغالی

گروهان‌های قدس اعلام کرد شهرک سدیروت، نیرعام و برخی مناطق در اطراف نوار غزه را هدف حمله موشکی قرار داده است.

منابع عبری زبان اعلام کردند پایگاهی نظامی در یکی از شهرک‌های ساحلی اسرائیلی در شمال فلسطین اشغالی از جنوب لبنان هدف حمله پهپادی ثرار گرفته است. این منابع تاکید کردند که پهپادها دقیقا به هدف اصابت کردند. به دنبال این حمله دود غلیظی در شمال حیفا مشاهده شده است.

انهدام ادوات زرهی ارتش رژیم صهیونیستی

حزب الله لبنان اعلام کرد مقر فرماندهی تیپ گولانی و مقر فرماندهی یگان ایگوز در شمال عکا را هدف حمله پهپادی قرار داده است. حزب الله تاکید کرد که این حمله پاسخی به ترور یکی از مجاهدانش در منطقه عدلون در جنوب لبنان بوده است. شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم از رهگیری ۳ هدف هوایی در آسمان نهاریا و عکا خبر داد.

گردان‌های شهدای الاقصی اعلام کرد در پاسخ به جنایات دشمن صهیونیستی علیه مردم غزه، در عملیاتی مشترک با نیروهای شهید عمر القاسم پایگاه نظامی زیکیم در جنوب فلسطین اشغالی را با موشک‌های ۱۰۷ هدف قرار داده است.

حملات موشکی قسام

حزب الله لبنان در حمله ای دیگر، شهرک مرگلیوت در شمال فلسطین اشغالی را با ده‌ها موشک کاتیوشا هدف حمله قرار داد. منابع عبری زبان اعلام کردند در پی این حمله، برق این شهرک قطع شده است.

الموگ بوکر، خبرنگار شبکه ۱۳ : داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو می‌خواهد ادعا کند، به پیروزی نزدیک نیستیم

پایگاه خبری عبری زبان واللا تاکید کرد که پس از استعفای اهارون حالیوا رئیس شعبه اطلاعات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی "أمان"، اکنون چالش بزرگ پیش روی رئیس ستاد کل ارتش، تثبیت و نگه داشتن فرماندهان عالی رتبه اسرائیلی است.

طبق نظرسنجی شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی، ۶۸ درصد اسرائیلی‌ها ادعای نتانیاهو در مورد نزدیک بودن پیروزی در غزه را باور ندارند.

ادامه تظاهرات در سرزمین های اشغالی

الموگ بوکر خبرنگار شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: داستان حقیقی این روزهای نوار غزه این است که ما آنگونه که نتانیاهو می‌خواهد ادعا کند، به پیروزی نزدیک نیستیم.

دیگر خبرها

  • (عکس) تصاویری دیده نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش
  • (تصاویر) تصاویری دیده‌نشده از مراسم حج ۷۰ سال پیش
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • اردوغان: نتانیاهو شبیه هیتلر است/ عربستان سعودی: تداوم ارتکاب جنایات جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی در غزه را محکوم می کنیم/ حزب الله مقر تیپ گولانی در عکا را هدف حمله پهپادی قرار داد/ رسانه صهیونیستی: داستان حقیقی این است که ما آنگونه که نتانیاهو م
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد