Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@06:27:40 GMT

آوار مسکن مهر در کمتر از یک دهه

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۷۵۳۷۰

آوار مسکن مهر در کمتر از یک دهه

آوار مسکن مهر بر سر ساکنان آن در کمتر از یک دهه به سوژه روز رسانه‌های کشور تبدیل شده که خود حکایت از غفلت و بی توجهی در ساخت این واحدها در سال‌های اخیر در کشور دارد.

‌‌به گزارش ایسنا،‌ وقوع زلزله اخیر در کرمانشاه پرده از حقیقتی برداشت که همچنان نشان می‌دهد بسیاری از بلاهای کشورمان حتی بناهای تازه ساخت به دلایل متعدد از چندان استحکامی برخوردار نیست که بتواند امنیت خاطر و آرامش روانی را برای ساکنان آن به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین ساخت مسکن مهر و زوایای روشن و پنهان آن قصه پرغصه‌ای در این سرزمین است که نشان می‌دهد به رغم برخی مزایای تولید مسکن مهر در خانه دار شدن عده‌ای از افراد جامعه که توان ساخت مسکن و یا خرید آن را به قیمت گزاف ندارند، اما غفلت و بی توجهی نسبت به ساخت اصولی و مستحکم این خانه‌ها عارضه‌هایی را به همراه داشته که خود حکایت مفصل و مجملی است که می‌توان از زوایای مختلف به آن پرداخت. 

در این میان اکثر کارشناسان، صاحبنظران و مهندسان صاحب فن و تجربه بر این باورند که اصول و نظام مهندسی در این کشور باید مورد بازنگری قرار گیرد چرا که غفلت‌ها و بی توجهی‌ها به قواعد ساخت بنا براساس مدل‌های جهانی و بین المللی آثار مخرب و زیانباری را به همراه داشته که همچنان به نظر می‌رسد با یک زلزله و تکانه زمین امکان فروریختن بسیاری از واحدهای مسکونی حتی نوساز نیز دور از انتظار نیست.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضعف طراحی و نظارت در ساخت بنا در کشور در گفت‌وگو با ایسنا، ‌اظهار کرد: متاسفانه در سال های اخیر به احیای بافت فرسوده چندان توجهی نشده و در کنار آن ساخت برخی بناها نیز به دلایل مختلف در حوزه‌های طراحی، نظارت و ساخت با ضعف‌ها و نقص‌هایی روبرو بوده که برای جبران این غفلت‌ها باید بازنگری در قوانین جامع ساخت و ساز در کشور با مدل‌های جهانی به طور جد مورد پیگیری قرار گیرد.

صدیف بدری تصریح کرد: به جای سیاسی بازی و متهم کردن دیگران بهتر است دولت و مجلس از درس‌های حادثه اخیر به نحو احسن استفاده کرده و دست به دست هم دهند تا قانون جامع ساخت و ساز در کشور با دریافت نظرات کارشناسان و متخصصان مورد بازنگری قرار گرفته و استحکام بنا به عنوان الزام در ساختمان سازی مورد توجه قرار گیرد. 

وی گفت: با توجه به اینکه اکثر مسکن‌های مهر را پیمانکاران حتی به صورت تعاونی‌‌ها اجرا کرده‌اند، اگر قصوری نیز این حوزه رخ داده است، این غفلت‌ها متوجه پیمانکاران و مجریان پروژه‌های انبوه مسکن مهر است که به دلایل مختلف اصل استحکام بنا را در کنار رعایت استانداردهای مورد نظر مورد غفلت و بی توجهی قرار داده‌اند. 

طراحان و ناظران آیین نامه‌های مدرن ساخت و ساز را نادیده گرفته‌اند 

عضو هیئت رئیسه اتاق ایران نیز در این خصوص به خبرنگار ایسنا، گفت: طراحان و ناظران ساختمان در رعایت آئین نامه‌ها و مقررات نوین ساختمان دچار قصور و کوتاهی شده‌ و نتوانسته‌اند آنگونه که شایسته است در این زمینه اقدامی عملی انجام دهند. 

محمد امیرزاده اظهار کرد: بر این باورم که سیستم طراحی و نظارت ما در حوزه ساخت و ساز با معایب و مشکلاتی روبروست، به همین دلیل ما نه تنها در مسکن مهر بلکه در بقیه ساخت و سازها با ضعف و اشکالاتی جدی روبرو هستیم. 

وی گفت: بعد از زلزله بوئین زهرا آئین نامه زلزله طراحی و ابلاغ شد اما متاسفانه به دلیل ضعف نظارت‌ها در اجرا با مشکلاتی روبرو هستیم، به طوری که هر از چند گاهی با وقوع زلزله بسیاری از اشکالات و ایرادات در حوزه ساختمان سازی نمود پیدا می‌کند. 

عضو هیئت رئیسه اتاق ایران با بیان اینکه بسیاری از این ایرادات و اشکالات در حوزه ساخت و ساز در وقوع زلزله‌های چندین ریشتری نمایان می‌شود، بیان کرد: ما امروزه متاسفانه با پدیده امضافروشی و رفتار کاسب کارانه در حوزه مهندسی و نظارت بر اجرای پروژه‌ها روبرو هستیم که سبب می‌شود بسیاری از منابع مالی هزینه شده در این حوزه تلف شود. 

امیرزاده ضرورت تجدیدنظر کلی در ساختار ساخت و سازها و احداث پروژه‌های مختلف را نظیر مسکن مهر یادآور شد و خاطرنشان کرد: البته این ایرادات فقط محدود به مسکن مهر نیست چرا که ما حتی در ساخت بیمارستان‌های نوساز و خرابی آنها به عینه با نواقصی روبرو هستیم که به معنای واقعی نشان می دهد که در این حوزه باید تجدیدنظر کلی انجام شده تا ضعف‌ها در حوزه طراحی و نظارت برطرف شود.

وی ادامه داد: ساخت و سازهای اخیر با ایرادات و اشکالات متفاوت نشان می‌دهد که ما در ساختمان سازی به نسبت گذشته با ضعف‌های مشهودی روبرو هستیم، به طوری که این ضعف‌‌ها حتی امنیت روانی مردم را با آسیبی جدی روبرو کرده است.

عضو هیئت رئیسه اتاق ایران گفت: باید اقداماتی را انجام دهیم تا با اصلاح این فرآیند مردم نسبت به ساخت و سازهای انجام شده با اطمینان و امنیت بیشتر ورود پیدا کرده و برخی از تبعات منفی این کار به حداقل برسد. 

امیرزاده بیان کرد: هر چند مقاومتی را در بازنگری آئین نامه‌ها و مقررات در حوزه ساخت و سازها شاهد هستیم اما بهتر است با کمک سازمان نظام مهندسی ساختمان شرکت‌های قوی و ماهر طراحی و نظارت بر ساخت و سازها شکل گرفته و در این زمینه در صورت بروز ایرادات و اشکالات خود این شرکت‌ها پاسخگو باشند. 

وی ضرورت برچیده شدن بساط امضافروشی‌ها را در این عرصه در قالب شرکت ها و عناوین مختلف یادآور شد و اظهارکرد: اگر کارها براساس اصول درست و قاعده منسجم انجام شود به یقین شرکت‌های بیمه نیز قادر خواهند بود، نسبت به پوشش بیمه‌ای ساختمان‌ها اقدام کنند تا یک وضعیت مناسب در حوزه ساخت و سازها به انجام برسد. 

امیرزاده افزود: باید گفتمان طراحی و نظارت شایسته همراه با پوشش بیمه ای ساختمان را در جامعه نهادینه کنیم که در این باب ضرورت دارد همه نهادهای مرتبط ورود عالمانه ای به این موضوع داشته باشند. 

مسکن مهر نیمه کاره‌ای را تحویل نداده‌ایم 

مدیر‌کل راه و شهرسازی استان اردبیل نیز با بیان اینکه در ساخت مسکن‌های مهر در استان اردبیل تا حد وسع و توان سعی کرده‌ایم، استحکام بنا را با هیچ شرایط دیگری معامله نکنیم، اظهار کرد: بنده در این دو سال مسئولیتی که در راه و شهرسازی استان اردبیل داشتم، حتی اجازه نداده ام یک واحد مسکن مهر نیمه کاره، غیراستاندارد و غیراصولی تحویل مردم داده شود. 

محبوب حیدری افزود: با توجه به اینکه عمده مسکن مهر را پیمانکاران در قالب تعاونی‌ها احداث کرده‌اند، قطعا عنصر نظارت و طراحی خوب از ابتدا مدنظر بوده و ضرورت دارد در تکمیل واحدهای باقی مانده این امر همچنان مورد توجه قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر ما در ساخت و سازها اصول، قواعد و استانداردهای جهانی را در استحکام و مطلوبیت بنا در نظر بگیریم در مناطق شهری و روستایی با مشکلاتی روبرو نخواهیم شد و ما در استان اردبیل در حد وسع و توان با همراهی سازمان نظام مهندسی تلاش‌مان بر این است تا این الزامات در طراحی، نظارت و اجرا مورد توجه قرار گیرد. 

مدیر کل بنیاد مسکن استان اردبیل با بیان اینکه نیمی از بنای روستاها در یک دهه اخیر مورد نوسازی و بهسازی قرار گرفته است، بیان کرد: با پرداخت تسهیلات و فعالیتی که گروه‌های مهندسی و نظارتی ما داشتند، اکثر خانه‌های ساخته شده در مناطق روستایی از شرایط مطلوب کیفی و استحکام ایده آل برخوردار بوده است. 

فرهاد سبحانی به ایسنا، گفت: برای نوسازی نیمی دیگر از واحدهای مسکونی کم دوام روستایی ما همچنان آمادگی پرداخت تسهیلات و ارائه خدمات فنی – مهندسی را داریم و امیدواریم با استقبال خود روستائیان در چند سال آینده به ظرفیت قابل اعتماد ساخت و ساز در مناطق روستایی دست پیدا کنیم. 

گزارش از: عادله جوادزاده، خبرنگار ایسنا، منطقه اردبیل


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۵۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت

به گزارش «تابناک» به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی در مراسم رونمایی از موتور ۶ سیلندر بنزینی در پژوهشگاه شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به توانمندی دانش‌بنیان‌ها در طراحی، تولید و بهینه‌سازی قوای محرکه عنوان کرد: قوای محرکه در حجم بالا با سوخت بنزین، یکی از انواع قوای محرکه است که در بسیاری انواع خودروها، متناسب با نیاز صنایع راهبردی کشور کاربرد دارد. این یک نیاز کاملاً راهبردی است که کشور اهمیت آن را دریافته و شرکت‌های مختلف در مسیر بومی سازی و تولید آن گام برداشته‌اند.

وی افزود: یک شرکت دانش‌بنیان توانمند متشکل از چند متخصص و عضو هیات علمی برترین دانشگاه‌های ایران و سراسر جهان در مسیر بومی سازی این موتور گام برداشته و امروز به موفقیتی چشمگیر دست یافته‌اند. بالغ بر ۴۰ نفر از برجسته‌ترین دانشگاهیان مطرح در عرصه ملی و بین‌المللی، با طرح‌ریزی یک برنامه عمیق چهار ساله در مسیر اکتساب فناوری‌های یکی از شناخته‌شده‌ترین و پرکاربردترین موتورهای ۶ سیلندر گام برداشته و موفق شدند نمونه بومی‌سازی شده این موتور را با کیفیتی بالا و منطبق با روزآمدترین استانداردها، طراحی، تولید و آزمون کنند.

دهقانی مهم‌ترین دستاورد شرکت‌های دانش‌بنیان را اثبات توانمندی کشور در توسعه فناوری ساخت انواع قوای محرکه متناسب با نیاز کشور و امکان توسعه و بهینه‌سازی آن‌ها دانست و افزود: امروز توانمندی تولید موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی با حجم ۴ هزار سی‌سی که موتوری راهبردی بوده و دارای کاربری‌های متنوع صنعتی، تفریحی و نظامی است، در این مجموعه دانش‌بنیان به اثبات رسید. این جریان قوی که در این شرکت و سایر شرکت‌های دانش‌بنیان به راه‌ افتاده، باید با قوت ادامه پیدا کند و به زودی تولید انبوه و استفاده از این تولیدات را در کاربری‌های خاص خود نظاره‌گر باشیم.

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به این‌که فناوری‌های موتور، جزو راهبردی‌ترین و کلیدی‌ترین دانش‌ها و فناوری‌ها جای دارند و سرریز این فناوری‌ها می‌تواند به توسعه و ساخت محصولات دیگری منجر شود، ادامه داد: وقتی یک شرکت از توانمندی طراحی، ساخت و ارتقای قوای محرکه‌ای با این حجم، کیفیت و سطح استاندارد برخوردار است، در واقع به سرمایه ارزشمند دانش فنی دست یافته که به مراتب از خود محصول یادشده ارزشمندتر است و قابلیت تسری به دیگر بخش‌های صنعت خودروسازی را دارد و می‌تواند زمینه‌ساز تولید و توسعه محصولات ارزشمند دیگری شود.

دهقانی به حمایت جدی معاونت علمی از کسب دانش فنی و تولید محصولات فناورانه حوزه حمل و نقل و به طور خاص ساخت انواع قوای محرکه، اشاره کرد و ادامه داد: معاونت علمی به عنوان پشتوانه اصلی این شرکت، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه را بر عهده گرفته و در دیگر حمایت‌ها که از جنس دانشی است مانند دسترسی به فناوری‌های خاص دنیا، همراه این مجموعه دانش‌بنیان بوده است.

بر اساس این خبر، پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی دانشگاه صنعتی شریف که در زمینه پژوهش‌ها و کسب دانش فنی، ارتباط میان صنعت و دانشگاه و بومی‌سازی فناوری‌های کلیدی و راهبردی فعالیت دارد، طراحی و تولید موتور ۶ سیلندر بنزینی را با توجه به نیاز صنایع کشور آغاز کرد.

به طور میانگین نیاز بخش دفاعی کشور به این قوای محرکه حدود ۱۰ هزار خودرو ‌است و با در نظر گرفتن نیاز سایر حوزه‌ها این ظرفیت به ۳۰ هزار عدد نیز می‌رسد و پژوهشگاه شهید رضایی با ورود به توسعه دانش فنی بومی قوای محرکه، مطالعه و کار بر روی خودروهای تاکتیکی و آفرود را آغاز کرد.

در این پروژه، ضمن الگوبرداری از بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی، دستاورد ۱۳ سازنده نامی موتور در سطح جهانی بررسی و مطالعه و در نهایت موتور مبنای ۴ هزار سی‌سی ۶ سیلندر، برای بومی سازی انتخاب و پس از یک کار تحقیقاتی و فناورانه چهار ساله، نخستین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی تولید داخل طراحی و ساخته شد.

متخصصان در این پروژه موفق شدند به ۴۵ درصد دانش فنی بومی ساخت موتور دست پیدا کنند و ۱۰ بخش اصلی موتور با موفقیت کامل مهندسی معکوس شد. از اقدامات صورت گرفته توسط تیم تحقیقاتی و فناور پروژه موتور ۶ سیلندر بنزینی خورجینی می‌توان به طراحی و ساخت قطعات با دقت ۹ میکرون، شبیه سازی، طراحی سیستم راهگاهی و قالب های بلوک چدنی، طراحی ساخت محور بلوک موتور، ساخت بلوک آلومینیومی موتور خورجینی برای اولین بار در کشور، ساخت میل لنگ موتور خورجینی با استحکام تسلیم ۸۰۰ مگاپاسکال، ساخت میل بادامک موتور خورجینی و ساخت شاتون موتور خورجینی با یکی از بهترین انواع مواد اولیه و مبتنی بر دانش روزآمد متالورژی اشاره کرد.

دیگر خبرها

  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • صدور مصوبه کارگروه امور زیربنایی برای ۵۷ شهرک مسکونی
  • ۵۷ شهرک مسکونی مصوبه کارگروه امور زیربنایی استان را اخذ کرده‌اند
  • ساخت نمونک خودرو آتش نشانی باتلاش دانش آموزان نیشابور
  • کمتر از یک درصد خطا در مراجع حل اختلاف استان وجود دارد
  • تاکید امام جمعه قزوین بر مشارکت مردم و تسهیل امر مسکن
  • نخستین موتور شش سیلندر بنزینی «ایران‌ساخت» رونمایی شد
  • نخستین «موتور شش سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت رونمایی شد
  • بررسی موانع و چالش‌های تامین مسکن نیروهای مسلح در آذربایجان شرقی
  • رونمایی نخستین «موتور ۶ سیلندر بنزینی» ایران‌ساخت