Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@03:05:51 GMT

لایه پنهان تخریب محیط زیست

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۷۶۵۰۰

لایه پنهان تخریب محیط زیست

وبلاگ > فدایی، غلامرضا - حفاظت محیط زیست برای زندگی همیشه مورد توجه بوده ولی این روز ها که با دست ساخته های بشر مصنوعاتی ساخته می شود که قابل تجزیه و جذب در محیط زیست نیستند بسی بیشتر مورد توجه باید باشد و نیست!

همیشه وقتی حفاظت و یا تخریب محیط زیست مطرح می شود اذهان به سراغ آلودگی های فردی و خیابانی یا بیابانی می رود که افراد آن را رعایت نمی کنند، آشغال در خیابان و یا بیابان می ریزند و یا پلاستیک ها را جمع نمی کنند و از این قبیل که مهم هم هست؛ اما آنچه نا پیداست و از آلودگی ناشی از زوائد و فاضلاب کارخانه ها و زراد خانه هم بسیار مهم تر است مانور های تسلیحاتی است که انجام می شود و خدا می داند که چه به سر محیط زیست می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناسان فقط از قدرت تخریب تسلیحات نظامی و مانورهای پیشگیرانه سخن می گویند ولی از اینکه چقدر محیط زیست را تخریب می کند و هوا، دریا، و زمین را آلوده می کند کسی از آن سخن به میان نمی آورد!

من در بیش از چهل سال پیش کتابی را خواندم از فردی فرانسویِ متخصص کشاورزی که توسط منیر جزنی ترجمه شده بود و عنوانش این بود «خیال پردازی و یا نابودی». البته پس از آن کتابهای فراوان دیگر در این باره نوشته شده است.
در آن کتاب گفته بود که بشر با توسعه فناوری های خود به زمین و هوا و دریا آسیب زده است. زمین را و به ویژه با مصنوعات لاستیکی و پلاستیکی آنقدر آلوده کرده که حاصلخیزی آن را گرفته است. زیرا این مواد چون تجزیه نمی شوند در هر جای زمین قرار گیرند مانع حاصلخیزی خاک می گردند.

دریا را با ریختن زباله های شیمیایی کارخانجات در آن آنقدر آلوده کرده است که دیگر دریا قدرت استحاله و تجدید حیات ندارد. (و همین جا باید یادی از کتاب مرحوم مهندس بازرگان بکنم به نام مطهرات در اسلام که به خوبی توضیح داده بود که در آب فِرِمانهائی است که وقتی چیزی آلوده در آب بریزید طی مدت زمانی آن را تجزیه می کند و آب به حالت اول بر می گردد. اما اگر از حد گذشت دیگر این قدرت از آب گرفته می شود)، و هوا را ما با اختراعات خود آنقدر آلوده کرده ایم که دیگر جائی برای نفس کشیدن نگذاشته ایم. آنوقت می گفتند که هر هواپیما و یا ماهواره به اندازه 2500 اتومبیل آلودگی ایجاد می کند.

حال شما حساب کنید با این مانورهای نظامی و ارسال موشکهای قاره پیما و به ویژه اگر مجهز به کلاهک اتمی باشد و در گوشه و کنار زمین و یا دریا می افتد چه به سر حیات وحش در خشکی، دریا و هوا می آورد و ما از آن غافلیم و محاسبه ای هم برای آن نداریم.
البته در اینکه قدرت دفاعی باید باشد شکی نیست ولی اگر بشر عاقل بود و از خودخواهی های بی مورد دست برمی داشت نیازی به این همه تسلیحات مخرب و آزمایش های مکرر نبود. البته که لازم است در برابر زورگو و تمامیت خواه ایستاد ولی...
و این به خاطر خودخواهی های ماست. قبلا اگر نیروی تخریب جنگی و یا دفاعی، فردی و یا در حد محدودی بود اما اکنون دیگر این تخریب ها سرزمینی و منطقه ای و شاید جهانی است.
متأسفانه عده ای هستند که می خواهند آتش را با آتش خاموش کنند و اصلا به عواقب کار نمی اندیشند.

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۶۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: رهاسازی چاه‌های نفت آب و خاک خوزستان را آلوده می‌کند
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • تخریب بیش از ۳۰۰ هکتار مزارع آلوده به فاضلاب خام در شیراز
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس