Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@15:00:18 GMT

اقلام مصرفی، صدرنشین واردات در سال۹۶ +نمودار

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۷۶۸۰۱

اقلام مصرفی، صدرنشین واردات در سال۹۶ +نمودار

آمارهای رسمی نشان می‌دهد در سال جاری عمده کالاهای وارداتی به کشور، اجناس مصرفی بوده‌اند، نه کالاهای سرمایه‌ای و مواد اولیه جهت تولید در داخل کشور.

مشرق: هفته گذشته گمرک کارنامه عملکرد تجارت خارجی کشور در ۷ ماهه سال‌جاری را منتشر کرد؛ اما اطلاعیه گمرک، به طور کاملا جهت‌دار و با هدف پنهان ساختن واقعیت نگران‌کننده افزایش واردات و کاهش صادرات غیرنفتی تهیه شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
گمرک پیش از این نیز به هنگام انتخابات ریاست جمهوری، اقدام به سانسور آمار‌های منفی کرده بود و پس از انتخابات، با تاخیر بی‌سابقه آن‌ها را منتشر کرد.

گمرک در گزارش خود، افزایش ۶ درصدی حجم تجارت خارجی کشور (صادرات غیرنفتی + واردات) در ۷ ماهه سال‌جاری را مورد توجه قرار داده، اما به این واقعیت اشاره نکرده که علت افزایش حجم تجارت خارجی کشور در این مدت، رشد چشمگیر واردات بوده است، نه صادرات.

در تحلیل تجارت خارجی کشور‌ها نکته‌ای که مورد توجه قرار می‌گیرد این است که صرف افزایش حجم تجارت خارجی، پدیده مثبتی نیست، بلکه زمانی این رشد، مطلوب خواهد بود که ناشی از افزایش صادرات باشد. وگرنه در صورت افزایش قابل ملاحظه واردات، خصوصا کالا‌های مصرفی به کشور، هرچند مجموع تجارت خارجی کشور رشد کرده است، اما این رشد، بی‌کیفیت و حتی مضر است، زیرا به ضرر بخش تولید داخلی خواهد بود.

نکته دیگر آن که روابط عمومی گمرک ایران در اطلاعیه خود تلاش کرده جزئیات رشد واردات کالا‌های مصرفی در سال جاری را سانسور کند و به جای آن، مسائل پیش پا افتاده مثل آمار تشریفات گمرکی را برجسته کرده است.

مهمترین تحریفی که گمرک صورت داده این است که اعلام کرده علت افزایش ۱۵ درصدی واردات به کشور در هفت ماهه اول سال‌جاری مربوط به افزایش واردات کالا‌های اساسی، قطعات منفصله خودرو، خودرو و کالا‌های سرمایه‌ای مربوط می‌شود.

این در حالی است که بررسی جزئیات آمار واردات به کشورمان نشان می‌دهد اتفاقا دلیل اصلی رشد واردات به کشور در هفت ماه اول سال جاری، گسترش واردات کالا‌های مصرفی بوده است.    
مثلا عمده‌ترین کالای وارداتی به کشور در هفت ماه اول سال جاری، برنج بوده که در این مدت بیش از یک میلیون تن برنج به ارزش یک میلیارد دلار به کشور وارد شده که رشد ۹۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد. این در شرایطی است که تولید برنج در کشورمان در سال جاری وضعیت مطلوبی داشته و حتی گمانه امکان خودکفایی کشور هم مطرح شده است. اما مشخص نیست در وضعیتی که تولید برنج کشور در سال جاری بیشتر شده، چرا واردات برنج دو برابر شده است.

دومین کالای عمده وارداتی به کشورمان در سال جاری ذرت دامی بوده که نسبت به هفت ماه اول سال قبل ۲۸ درصد رشد کرده است.

قطعات مونتاژی خودرو سومین کالای مهم وارداتی به کشور بوده است. خودرو‌های زیر ۲۰۰۰ سی سی، لوبیای سویا، خودرو‌های بالای ۲۰۰۰ سی سی، شکر، روغن دانه آفتابگردان، کنجاله، موز، گوشت قرمز یخی، نمایشگر ال سی دی یا ال‌ای دی، روغن پالم و جو، سایر کالا‌های عمده وارداتی به کشورمان در هفت ماه اول سال جاری بوده‌اند.

با این وضعیت مشخص نیست گمرک چرا اصرار دارد در گزارش‌های خود، واقعیات مبتنی بر رشد بی‌رویه واردات کالا‌های مصرفی به کشور را نادیده بگیرد و اطلاعات نادرست به مردم بدهد.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۶۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟

منصور پوریان اظهار داشت: با توجه به حجم بالای واردات و افزایش جمعیت دامی تولید داخل، بازار متعادل می‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، وی قیمت کنونی هر کیلو بره نر را ۲۱۵ هزار تومان و دام سنگین ۲۰۰ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت کنونی هر کیلو گوشت گوسفندی در فروشگاه‌ها و قصابی‌ها ۵۳۰ تا ۵۵۰ هزار تومان و گوشت نر گوساله ۰ تا ۴۲۰ هزار تومان است.

پوریان ادامه داد: عرضه گسترده دام زنده موجب شده تا گوشت به قیمت واقعی خود برسد.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه جمعیت دام سبک به بیش از ۷۱ میلیون راس و دام سنگین ۵.۵ میلیون راس رسیده است، افزود: با توجه به افزایش زایش دام‌ها در فصل بهار، روند جمعیت دامی افزایش می‌یابد که این مهم به نفع مصرف‌کنندگان داخلی است.

به گفته او، بنابر برنامه ریزی‌های صورت گرفته واردات روزانه گوشت گرم به ۶۰۰ تن می‌رسد.

پوریان گفت: واردات و توزیع مناسب گوشت منجر به اشباع شدن بازار می‌شود که در نتیجه این امر موجب شده تا دام زیادی روی دست تولیدکننده بماند که صادرات دام سیاست مناسبی در راستای تنظیم بازار و تعدیل قیمت محسوب می‌شود.

گفتنی است با توجه به زایش‌های زمستان و بهار امکان صادرات ۵۰۰ هزار راس دام به بازار‌های هدف وجود دارد.

دیگر خبرها

  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • افزایش قیمت گاز در اروپا؟!
  • بارش‌های اخیر پرشدگی سدهای کشور را چند درصد افزایش داد؟
  • ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به قشم
  • پیگیری وضعیت اقلام و تجهیزات منوریل در گمرکات کشور
  • قیمت جدید دام زنده؛ گوشت قرمز چند است؟
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • نصب ۴۰ دستگاه آشکارساز چمدانی در گمرکات اجرایی کشور
  • احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور