Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

چندی است که خبر ورود یک محصول جدید از تولیدات سایپا به ناوگان تاکسی‌رانی منتشر شده و در بعضی از شهرها هم تعدادی از این محصول به شرکت تاکسیرانی تحویل داده شده است. این خودرو آریو نام دارد و محصولی از کمپانی چینی زوتی است که به کپی‌برداری صرف از خودروهای سایر کمپانی‌ها مشهور است. البته تقریباً همه خودروسازان چینی کم‌وبیش درزمینهٔ کپی کاری دستی بر آتش دارند، اما این روزها زوتی در کپی‌برداری زبانزد خاص و عام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نام اصلی این خودرو، زوتی Z300 می‌باشد و شباهت انکارناپذیری به تویوتا Allion دارد، به‌گونه‌ای که می‌توان این خودرو را به‌جز در چند بخش کوچک از جمله جلوپنجره و چراغ‌های جلو کپی کاملی از تویوتا آلیون نامید.

به گزارش ترابر نیوز، آریو در ابتدای ورود به ایران با قیمتی در حدود 72 میلیون تومان به فروش می‌رسید و در آن دوره استقبال عمومی چندانی از آن صورت نگرفت؛ اما پس از مدتی، مونتاژ این خودرو در داخل کشور آغاز شد و با داخلی سازی برخی قطعات، حذف بعضی آپشن ها و البته کاهش یافتن تعرفه‌های وارداتی که به سبب مونتاژ در داخل انجام شد، قیمت این خودرو برای نسخه دنده‌ای به 46 میلیون و 500 هزار تومان و برای نسخه اتوماتیک به 54 میلیون و 600 هزار تومان کاهش یافت.

آریو اتوماتیک از یک موتور 1600 سی‌سی میتسوبیشی استفاده می‌کند که در لنسرهای دنده‌ای هم به کار رفته است. این موتور برای آریو 112 اسب بخار و 151 نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. همچنین آریوهای دنده‌ای از یک موتور 1.5 لیتری میتسوبیشی با توان 103 اسب بخار و گشتاور 141 نیوتن‌متر استفاده می‌کند.

همان‌طور که گفته شد، چند ماهی است که نسخه تاکسی آریو با قیمتی کمتر است نسخه عادی برای طرح تعویض تاکسی‌های فرسوده پیشنهاد شده است و تعدادی از آن‌ها هم برای استفاده در ناوگان تاکسیرانی تحویل داده شده‌اند. در این حال ممکن است که بسیاری از اینکه این خودروی چینی و ناشناخته برای استفاده در تاکسیرانی انتخاب شده است، انتقاد کنند. البته این اعتراض کاملاً وارد است، اما اگر از منظری دیگر به قضیه نگاه کنیم، آریو گزینه آن‌چنان بدی هم برای استفاده به‌عنوان تاکسی نخواهد بود.

البته قطعاً در حالت ایده آل هیچ‌کدام از خودروهای چینی نه‌تنها برای استفاده در تاکسیرانی، بلکه برای هرگونه استفاده دیگری نیز مناسب نیستند، اما مسئله اینجاست که شرایط کشور ما چندان شرایط ایده آلی نیست. در کشور ما که تویوتا کمری که در کشورهای بسیاری به‌عنوان تاکسی خدمت می‌کند، یک خودروی کاملاً لوکس و اشرافی محسوب می‌شود و حتی هیوندای اکسنت با آن ابعاد کوچک بالای 100 میلیون تومان قیمت دارد، باید به دنبال گزینه‌های ارزان‌تری برای تاکسی بود، چراکه رانندگان تاکسی معمولاً آن‌قدر ثروتمند نیستند که توانایی خرید یا تأمین هزینه‌های جاری چنین خودروهایی را داشته باشند و پرداخت کرایه چنین تاکسی‌هایی نیز از عهده هرکسی برنخواهد آمد.

از طرف دیگر خودروهایی مانند سمند و پژو 405 نیز علاوه بر کیفیت پایین، استهلاک بسیار بالا و مصرف سوخت زیاد، از یک ضعف بزرگ رنج می‌برند و آن نبود گیربکس اتوماتیک است که برای تاکسی‌ها بسیار مهم است. همه ما به‌خوبی واقف هستیم که رانندگان زحمتکش تاکسی ساعت‌های بسیاری در هر روز را در پشت فرمان می‌گذرانند و مدام در حال کلاچ گیری و تعویض دنده هستند. این شرایط می‌تواند به سرعت باعث استهلاک بدن از جمله مشکلات زانو، کمر، ضایعه دیسک و … شود و هزینه‌های درمانی زیادی را به رانندگان تاکسی تحمیل کند. به همین دلیل در اکثر کشورها برای تاکسی‌ها از خودروهای دنده اتوماتیک استفاده می‌کنند تا از بروز چنین مشکلاتی برای رانندگان تاکسی جلوگیری شود.

در چنین شرایطی باید سعی شود که از یک خودروی دنده اتوماتیک برای تاکسی استفاده شود که قیمت بالایی هم نداشته باشد و استهلاک پایینی هم داشته باشد؛ بنابراین در شرایط فعلی کشور ما که هیچ خودروی مناسب دیگری با قیمت قابل پرداخت برای رانندگان تاکسی وجود ندارد، شاید آریو گزینه نسبتاً مناسبی باشد. این خودرو از گیربکس اتوماتیک بهره می‌برد که خود نکته مهمی برای استفاده در تاکسیرانی است. همچنین این خودرو در کلاس خود خودرویی جادار محسوب می‌شود و فضای خوبی برای سرنشینان فراهم می‌کند. علاوه بر این‌ها، موتور این خودرو که از محصولات کمپانی میتسوبیشی ژاپن است و تحت نظارت همین کمپانی در چین تولید می‌شود، استهلاک پایینی داشته و می‌تواند بسیار بیشتر از موتورهای قدیمی و بی‌کیفیت خودروهای داخلی عمر کند. ضمن اینکه این موتور مصرف سوخت پایین و استاندارد آلایندگی یورو 4 را دارد که از نظر محیط زیستی هم برای خودرویی که قرار است چندین ساعت در روز کار کند مناسب خواهد بود. در نهایت اینکه بنا بر تست‌های انجام شده، سیستم تعلیق و فنربندی این خودرو به‌گونه‌ای تنظیم شده‌اند که سواری نرم و راحتی را برای سرنشینان فراهم کنند و این مسئله نیز می‌تواند برای یک تاکسی حائز اهمیت باشد.

البته آریو معایبی نیز دارد. از جمله اینکه خودروی چندان پر شتابی نیست و به دلیل داشتن سیستم تعلیق نرم، هندلینگ بالایی هم ندارد، در نتیجه نمی‌توان از این خودرو انتظار رانندگی پرشتاب و اسپرت را داشت. البته این مورد چندان برای یک تاکسی که اغلب در شهرها مورد استفاده قرار می‌گیرد چندان مسئله مهمی هم نیست؛ اما یک ایراد مهم‌تر به آریو وارد است و آن قیمت بالای قطعات و کم بودن لوازم‌یدکی و تعمیرکار ماهر برای این خودرو در کشور ماست.

همان‌طور که می‌دانیم، قشر زحمتکش رانندگان تاکسی آن‌قدر درآمد ندارند که از پس هزینه‌های سنگین لوازم‌یدکی برآیند و قیمت لوازم‌یدکی آریو در بعضی موارد به چند برابر قیمت لوازم‌یدکی خودرویی مثل سمند می‌رسد. ضمن اینکه به دلیل حضور زیاد این خودرو در شهر و ترافیک، امکان بروز تصادف برای آن بسیار زیاد است و در نتیجه لوازم‌یدکی خصوصاً قطعات بدنه آن باید به‌وفور در بازار وجود داشته باشد و آریو در این زمینه چندان سربلند نیست. در نهایت اینکه به دلیل تازه بودن این خودرو در بازار، هنوز مکانیک‌ها آن‌قدر با آن آشنا نشده‌اند که بتوانند در صورت بروز مشکل، آن را فوراً برطرف کنند و رانندگان تاکسی هم نمی‌توانند برای هر مورد کوچکی به نمایندگی مراجعه کنند.

با توجه به مطالب بالا، باید باز هم ذکر کنیم که آریو یا هر خودروی چینی دیگری تحت هیچ شرایطی در یک کشور با شرایط نرمال گزینه مناسبی برای استفاده به‌عنوان تاکسی نیستند؛ اما در شرایط کشور ما که به‌نوعی انتخاب بین بد و بدتر حاکم است، آریو نیز داشته‌هایی دارد که می‌تواند با تکیه بر آن‌ها گزینه نسبتاً بهتری برای تاکسی‌رانی باشد. البته این خودرو قطعاً دارای ضعف‌هایی خصوصاً درزمینهٔ تأمین قطعات و خدمات می‌باشد. در نتیجه لازم است که سایپا به سرعت با انجام داخلی سازی قطعات این خودرو، قیمت تمام شده آن‌ها را کاهش دهد و قطعات مورد نیاز را به اندازه کافی تأمین نماید. همچنین لازم است که سایپا با افزایش دانش و تجربه پرسنل خدمات پس از فروش خود، نگرانی‌ها را از بابت تعمیرات و سرویس‌های این خودرو مرتفع سازد.

در نهایت امیدواریم که در آینده شرایطی در کشور ما فراهم شود که دیگر انتخاب‌ها بین بد و بدتر نباشد و بتوان خودروهایی را برای استفاده انتخاب کرد که واقعاً خودروهایی از هر نظر مناسب باشند و بتوانیم انتخاب‌هایی ایده آل را داشته باشیم.

 

 

 

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۳۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهدی صداقتی مدیر عامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران در نشست خبری خود که پیش از ظهر امروز در معاونت فنی عمرانی شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: سال ۱۴۰۳، سالی پرکار برای معاونت فنی عمرانی به‌ویژه سازمان مهندسی و عمران شهر تهران خواهد بود.

هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهره‌برداری می‌رسانیم

وی در ادامه با بیان اینکه با توجه به تصویب پروژه‌ها و برنامه‌ها در سال ۱۴۰۱، در سال ۱۴۰۲ ما وارد فاز اجرا شدیم و امروز فرآیند و نتایج این پروژه‌ها را شاهد خواهیم بود که احداث این پروژه‌ها بر اساس برنامه‌های مصوب سال ۱۴۰۱ خواهد بود، گفت: بنا داریم هر ماه دو پروژه را در حوزه فنی عمرانی به بهره‌برداری برسانیم.

صداقتی از بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری خبر داد و افزود‌: این پروژه امروز همراه با دو پروژه دیگر به بهره‌برداری رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ افتتاح پروژه‌های فنی عمرانی از بیستم شهریورماه آغاز شد، با توجه به برنامه‌ریزی که صورت گرفته است افتتاح پروژه‌های عمرانی امسال از ۲۵ فروردین‌ماه آغاز و اولین پروژه به بهره‌برداری رسید و همانطور که گفته شد ان‌شاءالله به طور مستمر ماهیانه دو پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید.

کاهش بار ترافیک

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با بیان اینکه برخی از پروژه‌ها به لحاظ ابعاد و اندازه در قالب پروژه‌هایی از جمله پروژه شهید بروجردی نیستند، گفت: این پروژه‌ها می‌توانند اثرگذاری خاصی را در کاهش بار ترافیکی داشته باشند که از آن جمله می‌توان به تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری اشاره کرد که شاید این پروژه‌های کوچک‌مقایس تفاوت زیادی را با پروژه‌های بزرگ داشته باشند، اما اثرگذاری زیادی را در کاهش بار ترافیکی خواهند داشت.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه پروژه تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری که امروز به بهره‌برداری رسید گفت: این پروژه با اعتبار ۴۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که این پروژه مزایای زیادی را دارد که می‌توان به این موارد اشاره کرد که قبلا این نقطه، نقطه رها شده بود که با بهره‌برداری از این پروژه این محدوده سروسامان پیدا کرد. همچنین عرض معبر در کندرو دو لاین بود که با تدبیر انجام شده و تعریض به ۳ لاین افزایش پیدا کرد و کمک ترافیکی را در کاهش اختلالات ترافیکی خواهد داشت.

متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است

وی ادامه داد: این نقطه از پروژه که امروز به بهره‌برداری رسید به عنوان یکی از نقاط تهدیدکننده شهر به حساب می‌آمد و در سال گذشته مجبور شدیم ۳ روز بزرگراه شهید لشگری را به خاطر همین نقطه مسدود کنیم که با اجرا و بهره‌برداری از تعریض ایمنی کندرو شرقی آزادگان با بزرگراه شهید لشگری این مسئله نیز رفع خطر شده است.

صداقتی در ادامه به مساله آسفالت ریزی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است، همین مسائل باعث شده که آسفالت بزرگراه‌ها بعد از یک بازه زمانی بسیار کوتاه از بین برود، اما ما در قالب تحکیم بستر بزرگراه آزادگان از روش جدید و مناسب در قالب آسفالت‌ریزی استفاده کرده‌ایم که این کار محسنات زیادی دارد نخست اینکه زمان استفاده از آسفالت این بزرگراه به حدود ۱۰ سال افزایش پیدا کرده است ضمن اینکه این کار باعث رضایت شهروندان خواهد بود.

وی در ادامه به بهره‌برداری از فاز نخست بزرگراه شهید بروجردی اشاره کرد و گفت: اجرای این پروژه از سال ۹۳ آغاز شده بود و ۷ سال از اجرای آن می‌گذشت که در سال ۱۴۰۰ تحویل این دوره از مدیریت شهری شد و در نهایت با تلاش صورت گرفته فاز نخست آن به بهره‌برداری رسید.

ادامه آسفالت ریزی

مدیرعامل سازمان مهندسی و عمران شهر تهران با اشاره به رویکرد این دوره از مدیریت شهری بویژه شهردار تهران در حوزه‌های مختلف گفت: آقای زاکانی توجه زیادی به موضوعات فرهنگی اجتماعی و ترافیکی دارد و در کنار اینها عنایت ویژه‌ای به کار‌های عمرانی دارد و به همین جهت بودجه‌های خوبی برای این کار‌ها اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه بزرگراه شهید بروجردی تنها بزرگراه شهر تهران نیست، گفت: ما بزرگراه شهید حکم و همت را هم داریم که بعضا آسفالت این معابر از بین رفته و به همین جهت سازمان مهندسی و عمران شهر تهران باید تدبیری را انجام بدهد که در این محدوده‌ها نیز آسفالت مناسبی توزیع شود.

صداقتی در این نشست خبری همچنین به معابر و بزرگراه‌ها اشاره کرد و افزود: در کنار بزرگراه‌ها معابر درجه یک و دو نیز وجود دارد که باید برای این معابر نیز آسفالت مناسبی تامین و توزیع شود که تمامی این اقدامات طبق برنامه در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه طول بزرگراه آزادگان ۴۵ کیلومتر است، گفت: این بزرگراه ۲.۲ درصد معابر شهر تهران است که سال گذشته ۱۰ درصد از حجم تولیدی آسفالت در شهرداری تهران در این معبر توزیع شد که این نشان از توجه به این بزرگراه است.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۲ به کندرو‌های بزرگراه‌ها توجه شد و در این معابر آسفالت‌ریزی انجام شد و در سال ۱۴۰۳ اولویت ما آسفالت‌ریزی در کندرو‌های آزادراه‌ها است و در این بخش برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

صداقتی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان این دوره از مدیریت شهری آسفالت‌ریزی در تمام معابر شهر تهران انجام خواهد شد گفت: قطعاً این کار امکان‌پذیر نیست چرا که سالانه ۱۰ درصد از معابر شهر تهران قابل آسفالت‌ریزی است که ما سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آسفالت تولید و در سطح معابر توزیع می‌کنیم.

استمرار توزیع آسفالت به میزان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن

وی با بیان اینکه سال گذشته نیز یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن آسفالت توزیع شد گفت: ان‌شاءالله امسال نیز به همین میزان آسفالت توزیع و در سطح معابر معابر و بزرگرا‌ه‌ها توزیع خواهد شد.

وی با بیان اینکه نیاز شهر تهران به یک کارخانه آسفالت بازیافت وجود دارد افزود: ما یک چرخه معیوب در بخش تولید اسفالت داریم و باید یک کارخانه را تولید کنیم تا از تراشه‌های آسفالت برای استفاده از آسفالت بازیافت شده استفاده کنیم  و در این قالب از تکنولوژی خاص بهره ببریم.

صداقتی از راه‌اندازی کارخانه بازیافت آسفالت در سال جاری خبر داد و گفت: با دستور شهردار تهران امسال این کارخانه راه‌اندازی خواهد شد و از این به بعد ما از تراشه‌های آسفالت برای تولید آسفالت جدید و بازیافت شده استفاده می‌کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان صاحب خودرو شوید!
  • تاکسی های برقی وارد شد
  • متاسفانه در سنوات گذشته از آسفالت مناسبی برای بزرگراه‌ها استفاده نشده است
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • پیکاپ T ۹ برقی، گزینه واردات به ایران
  • پیکاپ T۹ برقی، گزینه واردات به ایران/ عکس
  • ویرجیل فن دایک: اسلوت برای جانشینی کلوپ گزینه مناسبی است
  • تسلاهای ایلان ماسک تاکسی می شوند اما با قابلیتی منحصر به فرد
  • استمرار فعالیت خطوط شبانه ناوگان اتوبوس‌رانی شیراز