Web Analytics Made Easy - Statcounter

در سال های گذشته در جای جای کشور شاهد این بودیم که برخی از محصولات کشاورزان همچون سیب زمینی و پیاز به اندازه ای تولید شده بود که روی دست کشاورزان می ماند و در نهایت خراب و یا به خوراکی برای جانوران بیابان تبدیل می شد و در جنوب کرمان هم کشاورزان محصولات خود را در مقابل فرمانداری قرار می دادند و از دولت می خواستند که برای این فاجعه اقتصادی چاره ای بیندیشد اما باید بررسی کنیم و ببینیم آیا در آن زمان هم طرح الگوی کشت وجود داشته یا خیر؟!
خوشبختانه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید برای جلوگیری از مصرف بی رویه آب و افزایش درآمد کشاورزان، طرح اصلاح الگوی کشت توسط استاندار کرمان عملیاتی شد و کارشناسان خبره سازمان جهاد کشاورزی به کشاورزان توصیه کردند که چه محصولی را به چه میزان تولید کنند و نتیجه این اقدامات را در میزان فروش محصولات کشاورزی استان کرمان می توان مشاهده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما هنوز بسیاری از کشاورزان به الگوی کشت توجهی نمی کنند و هر آنچه که خود می پسندند را به هر میزان که دوست داشته باشند کشت می کنند و در نهایت یا متضرر می شوند و یا در بهترین حالت ممکن اصلا سودی نصیب کشاورز نمی شود و باید با این حقیقت اشاره کنیم که اگر کشاورزان زحمتکش جنوب استان کرمان امسال هم به توصیه های کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی توجه نکنند قطعا در کشت پیاز شدیدا متضرر خواهند شد.
جنوب استان کرمان یکی از قطب های تولید محصولات کشاورزی در کشور است و در بیشتر فصل های سال امکان تولید انواع محصولات کشاورزی در دشت‌های حاصلخیز آن وجود دارد و این ظرفیت خدادادی موجب شده جنوب کرمان در طرح استمرار کشت محصولات استراتژیک همچون سیب‌زمینی و پیاز هرساله شرکت و کشور را از واردات این محصولات در فصل های سرد سال بی ‌نیاز کند.
جالب است بدانیم کاشت پیاز در چهار هزار و 500 هکتار و کاشت سیب زمینی در چهار هزار هکتار نیاز بازار به این محصولات را تامین خواهد کرد و از آنجا که نیاز کشور به سیب زمینی نزدیک به چهار میلیون تن است می توان ادعا کرد که 10 درصد از مصرف سرانه کشور را سیب زمینی جنوب استان کرمان تامین می کند.
حالا که در تامین سیب زمینی و پیاز کشور خودکفا شده ایم نیاز است به بحث کنترل کاشت این محصولات هم توجه کنیم چرا که کشت بیش از حد این محصولات کاهش شدید قیمت ها را به همراه خواهد داشت و در نتیجه با حجم زیادی از تولیدات کشاورزان مواجه می شویم که این فاجعه را از چشم دولت می بینند و انتظار دارند دولت تمام محصول آنها را با قیمتی نسبتا خوب خریداری کند که البته در سال 93 هم این اتفاق رقم خورد و دولت مجبور شد پیاز را هم خرید تضمینی کند حال در صورتی که اگر همین کشاورزان عزیز و زحمتکش در هنگام کشت محصول خود از نظر کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استفاده می کردند وضعیت به گونه ای دیگر رقم می خورد.
امروز نیز مسئولان و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی بی وقفه و با استفاده از تمامی امکانات اطلاع رسانی از کشاورزان می خواهند که به کشت بی رویه پیاز ادامه ندهند و اگر کشاورزان ما به این توصیه ها توجه نکنند در آینده ای نزدیک با فاجعه ای دیگر مواجه خواهند شد که ضرر های زیادی را برای کشاورزان به ارمغان خواهد آورد.
پس بیاییم با جلوگیری از کاشت بی رویه پیاز، رونق را به بازار این محصول برده تا همه مردم از این اتفاق خوشایند منتفع شوند.
خبرنگار ایرنا در جیرفت
انتشار : بهنام احمدی
7450/ 5054

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۸۹۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟

مسعود اسدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به بیش از ۱۰۰ هزار هکتار از گندمزارهای آماده برداشت استان تا ۵۰ درصد خسارت وارد شده و در خوشبینانه ترین حالت ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت از دست رفته است.

وی ادامه داد: علاوه بر خسارات به مزارع گندم، به تأسیسات، باغات، گلخانه‌ها و دامداری‌های بسیاری از کشاورزان خسارت جدی وارد شده است.

وی گفت: امیدواریم سازمان جهاد کشاورزی به فوریت خسارات را به دقت برآورد و اعلام کند.

رئیس انجمن صنفی کشاورزان خوزستان گفت: همچنین انتظار داریم صندوق بیمه محصولات کشاورزی بدون فوت وقت، تعلل و مضایقه به وظیفه قانونی خود عمل کرده و طبق قانون خسارات وارده به بیمه شدگان را جبران کند.

اسدی همچنین گفت: از دولت و سازمان مدیریت بحران کشور انتظار داریم با توجه به اینکه امکان جبران خسارات وارده از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی قطعاً وجود ندارد نسبت به بررسی، برآورد و کمک به کشاورزان خسارت دیده استان که خساراتشان مشمول حمایت‌های صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیست اقدام عاجل کنند تا در سال جهش تولید با مشارکت مردم، کشاورزان خسارت دیده بار دیگر با امید به سنگر تولید برگردند.

کد خبر 6096216

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف