Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-28@16:11:12 GMT

پیوند نامیمون سعودی‌ - صهیونیستی

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۰۸۱۲

پیوند نامیمون سعودی‌ - صهیونیستی

در دهه‌های گذشته، در جهان عرب نه تنها برقراری رابطه که بردن نام منحوس رژیم صهیونیستی هم به سبب اشغالگری و جنایت‌های این رژیم علیه مردم فلسطین ممنوع بود، اما در سال‌های اخیر، تمایل عجیبی میان حکام کشور‌های عربی برای برقراری رابطه با تل‌آویو به چشم می‌خورد؛ روابطی که در اوایل تلاش می‌شد پنهان و مکتوم بماند، اما اخیرا به قدری تابوی مراوده با صهیونیست‌ها برای حکام عربی شکسته است که حتی از آشکار شدن آن هم ابا و اکراه ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مشاور سابق دولت عربستان چندی پیش اعتراف کرد که ۲۲ کشور عربی برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی با یکدیگر رقابت می‌کنند و منتظر چراغ سبز تل‌آویو هستند.

اشتیاق سعودی‌ها برای رابطه با تل‌آویو

در میان حکام عربی، حکام سعودی میل بیشتری برای برقراری رابطه با سران رژیم صهیونیستی دارند. ریاض و تل‌آویو در ظاهر روابط دیپلماتیک ندارند، اما در سال‌های اخیر در پشت‌پرده، دیدار‌های محرمانه بیشماری میان تصمیم‌سازان دو رژیم برگزار شده است که جزئیات برخی از آن‌ها به رسانه‌ها درز یافته است.

دیدار شاهزاده سعودی با قاتلان کودکان غزه

بهمن ماه سال گذشته، «ترکی فیصل» رئیس اسبق سازمان جاسوسی سعودی و شاهزاده متنفذ این کشور که پای ثابت مهمانی‌های گروهک تروریستی منافقین در فرانسه نیز است، در حاشیه اجلاس داووس با «تزیپی لیونی» وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی و حامی کشتار کودکان غزه در جریان نبرد ۲۲ روزه، دیدار کرد. خبر این دیدار توسط رسانه‌های سعودی و صهیونیستی مخابره نشد بلکه تصویری از آن در شبکه اجتماعی توئیتر منتشر شد.

البته «ترکی فیصل» در همان مقطع چند دیدار دیگر با مقامات صهیونیستی از جمله «عاموس‌یادلین» رئیس اطلاعات نظامی، «یعقوب عامی درور» مشاور امنیت داخلی و «دوری گلد» معاون وزیر خارجه رژیم صهیونیستی داشت.

تاسیس سفارت سعودی در سرزمین‌های اشغالی!

«انورعشقی» مشاور پادشاه سابق سعودی نیز سال گذشته به منظور رایزنی با مقامات صهیونیستی به سرزمین‌های اشغالی سفر کرد و در همان مقطع طی مصاحبه‌ای با شبکه الجزیره، ضمن مخالفت با مسلح کردن فلسطینیان، اعلام کرد کشورش حاضر است سفارتش را در اسرائیل افتتاح کند!

عشقی در مصاحبه مزبور بر این نکته نیز تاکید کرد که ما (سعودی‌ها) دوست نداریم اسرائیل را در منطقه بیش از این منزوی ببینیم!

کمک‌های متقابل سعودی‌ها و صهیونیست‌ها در تجاوز به لبنان و یمن

اما روابط پشت‌پرده رژیم‌های سعودی و صهیونیستی طی چند سال گذشته، فراتر از دیدار‌های مخفیانه مقامات دو کشور بوده است؛ دایره این روابط به کمک‌های نظامی و مالی و لجستیکی هم کشیده شده است.

«عاموس یادلین»، رئیس اسبق اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با «فرانس ۲۴» از حمایت اطلاعاتی عربستان سعودی از تل آویو در جریان جنگ ۳۳ روزه با حزب‌‎الله لبنان خبر داد.

«یادلین» در مصاحبه با رسانه فرانسوی این را هم گفت که «تهدید ایران، باعث شده که ریاض و تل‌آویو که با یکدیگر روابط دیپلماتیک ندارند، به همکاری با هم بپردازند».

البته صهیونیست‌ها در جریان تجاوز ارتش رژیم سعودی به یمن و کشتار غیرنظامیان این کشور، پاسخ محبت سعودی‌ها در جریان تجاوز به لبنان را دادند و به یاری متجاوزان سعودی شتافتند. بنا بر گفته «عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله، رژیم صهیونیستی از طریق آموزش، نظارت و مدیریت، در تجاوز به یمن مشارکت دارد.

همچنین اسناد غیرقابل انکاری که در همان نخستین ماه‌های تجاوز ائتلاف سعودی به یمن، منتشر شد، حکایت از آن داشت که رژیم صهیونیستی عملا از پایگاه «عصب» در اریتره در تجاوز سعودی‌ها به یمن مشارکت دارد.

راهبرد آمریکا برای علنی شدن پیوند ریاض و تل‌آویو

اما در تازه‌ترین تلاش‌ها برای برقراری پیوند آشکار میان ریاض و تل آویو، هفته گذشته پایگاه اینترنتی روزنامه الاخبار چاپ لبنان نوشت که «سند محرمانه‌ای از وزارت خارجه عربستان سعودی به بیرون درز کرده که شامل نامه عادل الجبیر وزیر خارجه این کشور به محمد بن سلمان ولیعهد عربستان است. این سند که نخستین بار است رونمایی می‌شود شامل راهبردی است که در سفر اخیر ترامپ به عربستان بصورت غیرعلنی مبنی بر ضرورت برقراری رابطه میان ریاض و تل‌آویو به حکام سعودی تجویز شد».

در این سند وزیر امور خارجه عربستان خطاب به ولیعهد این کشور تصریح کرده که «مایه افتخار من است که طرح برقراری روابط میان عربستان و اسرائیل با استناد به توافق مشارکت راهبردی با آمریکا را خدمت جنابعالی تقدیم می‌کنم؛ مشارکتی که بر پایه دستور والای جنابعالی با وزیر امور خارجه آمریکا بررسی شد»!

آنطور که الاخبار نوشته است «عربستان سعودی می‌خواهد در چارچوب این سند تجویز شده از جانب رئیس جمهور آمریکا، ضمن حذف آرمان فلسطین به یاری رژیم صهیونیستی در مقابله با ایران و حزب الله لبنان بپردازد».

مصاحبه مقام نظامی صهیونیستی با روزنامه سعودی

در همین راستا درست ۲۴ ساعت پس از افشای سند آمریکایی ایجاد پیوند علنی میان ریاض و تل‌آویو، «گادی آیزنکوت» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در مصاحبه با روزنامه سعودی «ایلاف»، صریحا اعلام کرد که «اسرائیل آماده مبادله اطلاعاتی با کشور‌های عربی برای مقابله با ایران است و اسرائیل و عربستان منافعی مشترک در مقابله با ایران دارند»!

همدستی ریاض و تل‌آویو در سازمان ملل!

اما ریاض و تل‌آویو در چند سال اخیر تلاش‌هایی را نیز برای همکاری در مجامع بین‌المللی داشتند. در اوایل سال گذشته که سازمان ملل در اقدامی تعجب‌برانگیز نام ریاض و متحدانش را از فهرست قاتلان کودکان در یمن خارج کرد، رادیو «اوستن» اروپا اعلام کرد که سعودی‌ها برای حذف نام خود و ائتلاف ساختگی شان از لیست سیاه سازمان ملل، از رژیم صهیونیستی کمک گرفته‌اند.

این رادیو در همان مقطع تصریح کرد که «عبدالله المعلمی نماینده عربستان در سازمان ملل از دانی دانون نماینده رژیم صهیونیستی در این سازمان برای حذف نام ائتلاف سعودی - عربی از لیست سیاه سازمان ملل کمک گرفته است».

البته رابطه و همکاری رژیم سعودی با رژیم صهیونیستی در سازمان ملل تنها در موضوع فوق‌الذکر منحصر نماند؛ بلکه چند هفته بعد از کمک اسرائیل به عربستان برای خارج شدن از لیست سیاه کودک کشان، در موعد انتخاب ریاست کمیته مبارزه با تروریسم سازمان ملل، سعودی‌ها رای خود را به نماینده رژیم صهیونیستی دادند و همین موضوع در ریاست این رژیم بر کمیته مزبور موثر واقع شد.

در همان زمان «دوری گولد»، مدیرکل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی و مشاور سابق بنیامین نتانیاهو در سخنانی در کنفرانس سالانه هرتزلیا ضمن تقدیر از رویکرد سعودی‌ها، اظهار داشت:«نوعی همگرایی راهبردی بین اسرائیل و بسیاری از کشور‌های عرب از جمله عربستان در حال شکل‌گیری است».

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۰۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فریدمن: اسرائیل باید بین رفح و ریاض یکی را انتخاب کند

روزنامه‌نگار سرشناس آمریکایی درباره تبعات اجرای طرح حمله به رفح هشدار داده و به رژیم صهیونیستی توصیه کرده به سراغ مسیر عادی‌سازی روابط با عربستان برود.

به گزارش ایسنا، «توماس فریدمن» ستون‌نویس مشهور «نیویورک تایمز» در مقاله‌ای که در شماره روز شنبه این روزنامه منتشر کرد، با اشاره به اینکه آمریکا در مدت اخیر سیاست حمایت از برقراری روابط جدید با عربستان و به اصطلاح فرآیند عادی‌سازی روابط ریاض با رژیم صهیونیستی به عنوان «دیپلماسی آمریکایی برای پایان دادن به جنگ غزه» را در پیش گرفته است، نوشت «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم باید بین حمله به رفح و یا مسیر نزدیکی به ریاض یکی را انتخاب کند.

فریدمن در این مقاله ضمن آنکه توان رژیم صهیونیستی برای از بین بردن جنبش حماس را زیر سوال برد، تاکید کرد طرح اسرائیل برای دست زدن به حمله تمام عیار به غزه در راستای ماموریت ادعایی پایان دادن به کار حماس بدون «استراتژی خروج» بوده و این مسیر برای اسرائیل باعث «تشدید انزوای جهانی اسرائیل و ایجاد شکاف واقعی میان اسرائیل و دولت بایدن» خواهد شد.

حملات رژیم صهیونیستی به غزه

جنگ، صلح یا جنون محض؟

این روزنامه‌نگار در توصیه خود به رژیم صهیونیستی ادعا کرد: «آیا خواستار عادی‌سازی روابط با عربستان سعودی، یک نیروی صلح‌بان عربی برای غزه و یک ائتلاف امنیتی تحت رهبری آمریکا علیه ایران هستید؟ هزینه آن متفاوت است؛ شامل تعهد دولت شما به تلاش برای تشکیل کشور فلسطین به همراه یک تشکیلات خودگردان که در آن اصلاحات اجرا شود. اما مزیت آن، ورود اسرائیل به بزرگترین ائتلاف نظامی آمریکایی-عربی-اسرائیلی است که اسرائیل تاکنون از آن بهره‌مند و بزرگترین پیوندی که به اسرائیل با بقیه جهان اسلام ارائه شده است؛ در ضمن آن نیز دست‌کم امیدهایی برای آنکه جنگ با فلسطینی‌ها برایش یک جنگ ابدی نباشد ایجاد می‌کند.»

فریدمن همچنین نوشت که از نظر او هنوز در سرزمین‌های اشغالی، هیچ مقامی چه در ائتلاف حاکم، چه در میان مخالفان و یا در ارتش وجود ندارد که این انتخاب را درک کرده باشد.

به گفته این تحلیلگر آمریکایی، رژیم صهیونیستی در طول جنگ اخیر غزه در مدت بیش از ۶ ماه گذشته قصد داشته انتقام‌جویی از بابت عملیات هفتم اکتبر «طوفان الاقصی» را پیگیری کند اما آنچه که رهبران این رژیم در این جنگ به نمایش گذاشتند صرفا «جنون محض» است و تمامیت طبقه سیاسی در اسرائیل در راستای یک جنون به نتانیاهو اجازه داده‌اند به دنبال «پیروزی تمام عیار» در غزه و رفته و در همین راستا نیز در رفح غرق خواهد شد بدون آنکه برنامه‌ای برای خروج داشته باشد.

حملات رژیم صهیونیستی به غزه

نابودی حماس، یک خیال واهی

او تاکید کرد اگر اسرائیل در پایان کار بخواهد غزه و کرانه باختری را به صورت نامحدود اشغال کند، دچار انزوا و یک فرسایش نظامی، اقتصادی و اخلاقی خواهد شد که در نتیجه آن همه متحدان این رژیم در غرب و جهان عرب از آن رویگردان می ‌شوند.

این روزنامه‌نگار آمریکایی اذعان کرد که رژیم صهیونیستی نمی‌تواند حماس را از بین ببرد و به ادعای او اکنون «محمد بن‌سلمان» ولی‌عهد عربستان نیز بر این باور است که اسرائیل باید «در سریع‌ترین زمان (از جنگ) خارج شود.»

او نوشت اسرائیل اکنون در غزه کار دیگری به جز کشتن بیشتر و بیشتر غیرنظامیان انجام نداده و به این ترتیب «سعودی‌هایی را که طرفدار عادی‌سازی روابط با اسرائیل هستند، تبدیل به مخالف می‌کند».

اقدامات اسرائیل ایران را قوی‌تر می‌کند

فریدمن همچنین تاکید کرد که این جنایات صهیونیست‌ها در غزه باعث «قدرتمندتر شدن ایران و دشمنان دیگر رژیم می‌شود، به بی‌ثباتی دامن می‌زند و سرمایه‌گذاران خارجی را بیشتر و بیشتر دفع می‌کند.»

او نوشت: «از دید عربستانی‌ها ایده محو کردن حماس برای همیشه یک خیال واهی است.»

او همچنین به رژیم صهیونیستی توصیه کرد سریعا به سراغ آتش‌بس تمام عیار و توافقی برای آزاد سازی افرادی که در هفتم اکتبر به اسارت گرفته شدند برود و به جای جنگ غزه روی «توافق امنیتی-عادی‌سازی میان آمریکا-عربستان-اسرائیل-فلسطین» برود.

فریدمن ارزیابی کرد: «این مسیر برای اسرائیل ابتدا با چشم‌پوشی از حمله تمام‌عیار نظامی به رفح که پشت مرز مصر بوده و مسیر اصلی برای ورود کامیون‌های کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه است شروع می‌شود.  در آنجا ۲۰۰۰۰۰ نفر جمعیت دائمی وجود دارند که حالا بیش از یک میلیون آواره اهل شمال غزه به آن‌ها اضافه شده‌اند.»

اعتراضات در سرزمین‌های اشغالی

چراغ سبز بایدن به اسرائیل برای «حمله هدفمند» به رفح

او تاکید کرد مقام های دولت «جو بایدن» در گفت‌وگوهای خصوصی به اسرائیل گفته‌اند: «هیچ حمله گسترده‌ای به رفح انجام نشود.»

به گفته فریدمن، یک مقام ارشد آمریکایی در این باره به او ادعا کرده است: «ما به اسرائیل نمی‌گوییم که کلا دست از حماس بردارد. ما می‌گوییم به باور ما راهی هدفمندتر برای تعقیب رهبران حماس بدون آنکه رفح را محله به محله با خاک یکسان کنند وجود دارد. تیم بایدن نمی‌خواهد اسرائیل دست از روسای حماس بردارد بلکه می‌خواهد جلوی یک تلفات عظیم دیگر در میان غیرنظامیان در غزه گرفته شود.»

این مقام همچنین متذکر شد که اسرائیل باید به یاد داشته باشد که وقتی معتقد بود رهبران حماس در خان یونس هستند، بخش عمده این شهر را برای یافتن آن‌ها از بین برد و آن‌ها را پیدا نکرد در حالی که همین کار بی نتیجه را در شمال شهر غزه نیز انجام داد.

نتانیاهو پس از جلسه هفته گذشته کابینه رژیم صهیونیستی

محدود کردن فروش تسلیحات به اسرائیل؟

در این مطلب منتشر شده در نیویورک تایمز همچنین گفته شد مقام‌های آمریکایی معتقدند تبعات حمله رژیم صهیونیستی به رفح همچون تبعات حمله آمریکا به عراق است که باعث گرفتار شدنش در باتلاق «مقابله با یک شورش دائمی در کنار یک بحران انسانی دائمی» شد.

فریدمن اظهار کرد: «در اینجا یک تفاوت حیاتی وجود دارد. آمریکا یک ابرقدرت است که بعد از شکست در عراق توانست به حالت اول برگردد. اسرائیل در برابر شورش دائمی در غزه به ویژه وقتی که دیگر دوستی برای خودش باقی نگذاشته باشد، فلج خواهد شد. به همین دلیل مقام‌های آمریکایی به من می‌گویند اگر اسرائیل دست به یک عملیات نظامی بزرگ در رفح به رغم اعتراضات دولت آمریکا بزند، بایدن محدود کردن فروش برخی تسلیحات به اسرائیل را بررسی خواهد کرد.»

این تحلیلگر تاکید کرد «نگرانی دولت بایدن این است که عملیات رژیم صهیونیستی علیه رفح باعث خواهد شد خشم عمومی جهانی علیه این رژیم بیش از پیش شعله‌ور شود، کار دولت بایدن برای دفاع از اسرائیل بیش از پیش سخت خواهد شد و اینکه چشم‌انداز رسیدن به یک توافق جدید برای تبادل اسرا را از بین خواهد برد».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • برگزاری نشست مشورتی مقامات ۶ کشور عربی درباره تحولات غزه
  • یک هواپیمای اسرائیلی در ریاض فرود آمد
  • ریاض اولین مقصد «بلینکن» در دور جدید سفر منطقه‌ای خاورمیانه
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی | ماموریت صهیونیست ها در سفر به عربستان چیست؟
  • فریدمن: اسرائیل باید بین رفح و ریاض یکی را انتخاب کند