Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم- ایرنا- استاد حوزه علمیه قم گفت: سیره و مشی حضرت امام رضا(ع) در زمان بنی عباس، حرکت فرهنگی و آگاهی بخشی به مردم برای تبیین مسائل اصیل اسلامی، ایجاد روحیه مقاومت در مقابل ظلم وترویج بینش عدالت طلبی در سطح جامعه بود.

حجت الاسلام والمسلمین محمود صلواتی روز یکشنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: حضرت امام رضا(ع) در زمان حضور در ایران، با دایر کردن جلسات درس و بحث و آموزش مسائل دینی به مردم، تلاش های زیادی برای گسترش تفکر اسلام اصیل و شیعه انجام داده و کتاب فقه الرضای ایشان به عنوان گنجینه گرانبهایی در اختیار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: امام رضا (ع) با توجه به شرایط فرهنگی آن دوره، برای افزایش آگاهی مردم از طریق فعالیت های فرهنگی و بحث های علمی تلاش زیادی را انجام داده و دستگاه حاکمه را به لرزه انداخت.
صلواتی خاطرنشان کرد: بعد از شهادت امام حسین (ع)، بیشترین تمرکز ائمه اطهار (ع) آگاهی بخشی به جامعه و مقابله با نفوذ فکری و الحادی دستگاه حاکم بود به همین دلیل امام سجاد (ع) با کتاب صحیفه سجادیه در قالب دعا و بعد از ایشان امامان پنجم، ششم و هفتم و هشتم در قالب های علمی و فرهنگی، دنبال آگاه کردن مردم و رفع شبهات بودند.
وی ادامه داد: حضرت امام رضا (ع) در شرایطی زندگی می کردند که ایرانی ها علاقه بسیاری به اهل بیت عصمت وطهارت(ع) داشتند به همین دلیل بنی عباس با شعار 'رضای آل محمد' به میدان آمده تا بگوید قصد دارد امور را به خاندان اهل بیت (ع) واگذار کند.
صلواتی بیان داشت: در حقیقت، آنها جهت اینکه برای خودخواهی و خودمحوری های خود پوششی داشته باشند قصد داشتند با نام دین وارد صحنه شوند به همین دلیل از امام رضا (ع) خواستند به ایران بیایند و ولایتعهدی را بپذیرند.
وی اظهار داشت: امام رضا (ع) چون نمی خواستند حکومت بنی عباس را تایید وتثبیت کنند برای آنها شرایط خاص و مهمی گذاشته از جمله ان دخالت نکردن در اموری مانند'قضاوت، عزل و نصب ها و مسئولیت ها' بود.
وی گفت: البته امام رضا (ع) با هوشیاری و تدبیر خاص، بدون باج دادن به حکومت، از این فرصت برای ارتباط بیشتر با شیعیان استفاده کرده و به ترویج احکام دینی و افشای ماهیت ظلم پرداختند.
صلواتی گفت: حضرت مدتی که در خراسان بوده، ارتباط ها و جلسات زیادی داشتند و وجود ایشان برای ایران بسیار پربرکت بود، مردم نیز علاقه مندی زیادی نشان می دادند به همین دلیل،حکومت از امام رضا (ع) وحشت داشت و برای شهادت ایشان برنامه ریزی کرده و امام را به شهادت رساندند.
امام علی ‌بن موسی‌الرضا (ع) هشتمین امام شیعیان در یازدهم ذیقعده سال 148 هجری قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود.
نام مبارک ایشان علی و کنیه آن حضرت ابوالحسن و مشهورترین لقب ایشان «رضا» به معنای «خشنود» می‌باشد. یکی از القاب مشهور حضرت، «عالم آل محمد» است. این لقب نشانگر ظهور علم و دانش ایشان می‌باشد.
پدر بزرگوار امام رضا، امام موسی کاظم (ع) پیشوای هفتم شیعیان بود که در سال 183 ﻫ.ق، به دست هارون عباسی به شهادت رسید و مادر گرامیشان نجمه نام داشت.
امام رضا (ع) در مدینه، پس از شهادت پدر، امامت بر مردم را بر عهده گرفت و به رسیدگی امور پرداخت، شاگردان پدر را به دور خویش جمع کرد و به تدریس و تکمیل حوزه علمیه جدش امام صادق (ع) مشغول شد و در این راستا گام های بزرگ و استواری برداشت.
مدت امامت حضرت رضا(ع)، حدود 20 سال طول کشید که 17 سال آن در مدینه و سه سال آخر آن در خراسان گذشت.
امام رضا (ع) پس از هفده سال سکونت در مدینه و تبلیغ دین و ارشاد مردم، با نقشه و حیله مامون عباسی، راه خراسان را در پیش گرفت. آن حضرت پس از قبول اجباری ولایت عهدی مامون و گذشت سه سال، در 55 سالگی به دست این خلیفۀ عباسی به شهادت رسید.
7401/ 6133/ خبرنگار: بهمن اطمینان ** انتشار- جعفرمسلمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۱۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهادت‌طلبی از شاخصه‌های نیروهای نظامی ایران است

امام جمعه بوشهر، تعلیم و تربیت، عقلانیت، ایمان و شهادت‌طلبی را از شاخصه‌های نیروهای نظامی ایران دانست و گفت: این مؤلفه‌های مهم سبب ایجاد قدرت و در پی آن باعث امنیت در کشور و منطقه می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، آیت‌الله غلامعلی صفایی‌بوشهری ظهر امروز در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت شهید مرتضی مطهری و هفته عقیدتی سیاسی در سپاه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا به ویژه شهید مطهری و تبریک فرا رسیدن هفته عقیدتی سیاسی در سپاه اظهار داشت: کشوری که در حوزه تجهیزات تهاجمی و دفاعی پیشرفته باشد در مقابل تهدیدات دشمن محفوظ و دارای قدرت و بازدارندگی است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با اشاره به برخی از مولفه‌های قدرت اذعان کرد: لجستیک، تجهیزات پیشرفته، مدیریت دانش‌بنیان و موقعیت استراتژیک برخی از مولفه‌های قدرت‌ محسوب می‌شود.

رئیس شورای فرهنگ عمومی استان بوشهر با بیان اینکه مقوله تعلیم و تربیت یکی از مولفه‌های اصلی نظامی در ایران است، تصریح کرد: در نظام بین‌الملل هیچ کشوری در حوزه تعلیم و تربیت نظامی و انسانی در جایگاه بالای ایران نیست. تعلیم و تربیت مقوله‌ای مهم در محاسبات نظامی کشور است.

امام جمعه بوشهر، تعلیم و تربیت، عقلانیت، ایمان و شهادت‌طلبی را از شاخصه‌های نیروهای نظامی ایران دانست و خاطرنشان کرد: این مؤلفه‌های مهم سبب ایجاد قدرت و در پی آن باعث امنیت در کشور و منطقه می‌شود.

مبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ریشه در آیات قرآن کریم دارد

سرتیپ علی رزمجو نیز در این مراسم با بیان اینکه مبانی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ریشه در آیات قرآن کریم دارد، گفت: فلسفه تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر اساس اصول و اعتقادات الهی ترسیم شده است و با به‌کارگیری عقل، خرد و توانمندی‌های فردی و سازمانی در راه حق حرکت می‌کند.

وی با اشاره به تکثیر اعتقادات آزادی‌خواهانه‌ای که از انقلاب اسلامی در دنیا نشأت گرفته است، افزود: ایستادگی ملت مظلوم فلسطین در مقابل رژیم غاصب صهیونیستی و بیداری آزادی‌خواهان جهان در راستای حمایت این ملت مظلوم همگی نشأت گرفته از آرمان‌های الهی انقلاب اسلامی است.

فرمانده سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر در ادامه رژیم غاصب صهیونیستی را گیر افتاده در باتلاقی عمیق خواند و تصریح کرد: مقاومت مردم فلسطین، ناتوانی رژیم غاصب صهیونیستی در هدف قرار دادن اهداف نظامی و اعتراضات داخلی این رژیم کودک‌کش را در باتلاقی عمیق فرو برده است. موفقیت‌های مختلف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در عرصه‌های مختلف تجلی‌گاه عشق به خدا، ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی است.

تجلیل از از مربیان و هادیان نمونه سپاه استان بوشهر

در این مراسم به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در سپاه از مربیان و هادیان نمونه سپاه امام صادق(ع) استان بوشهر تقدیر و تجلیل شد.

انتهای پیام/190

دیگر خبرها

  • شهادت‌طلبی از شاخصه‌های نیروهای نظامی ایران است
  • شهید مطهری جوابگوی مسائل و نیاز‌های جامعه بود/ سیره شهید مطهری در برنامه‌های هفته معلم بازگو شود
  • مسئولان ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را تکلیف دینی خود بدانند
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • خشونت بی‌منطق علیه حق‌طلبی دانشجویان آمریکا دردی از ظالمان دوا نمی‌کند
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • سپاه و ارتش بازوان قدرتمند نظام جمهوری اسلامی اند 
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • لزوم ترویج روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی در جامعه
  • روحیه غیرت و جوانمردی ورزشکاران باستانی باید در جامعه ترویج شود