Web Analytics Made Easy - Statcounter

حقوق و دستمزد هنوز هم مهم ترین مساله در زندگی کارگران است. بازار نیوز - معاون وزیر کار می‌گوید با وجود آنکه در طول برنامه‌های اول تا پنجم توسعه سیاست اشتغال وجود نداشت ولی در برنامه ششم برای اولین بار علاوه بر اشتغال، سند ملی مبتنی بر کار شایسته هم تدوین شده است.

سند ملی کار شایسته که تدوین آن در برنامه‌های توسعه چهارم و پنجم مورد تاکید قرار گرفت و وزارت کار را مکلف کرد تا مطابق قانون برنامه، دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های مربوط به این سند را با همکاری شرکای اجتماعی تنظیم و تدوین کند با گذشت بیش از ۱۰ سال آنطور که انتظار می‌رفت محقق نشد تا به این خواسته مهم جامعه کارگری پاسخ داده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال برنامه ششم توسعه این تکلیف را بر عهده دولت گذاشته که تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه، سند ملی کار شایسته را تهیه و تدوین کند؛ ‌ سندی که عیسی منصوری ـ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار نیز از تدوین آن خبر می‌دهد.

ضرورت تدوین سند ملی کار شایسته به عنوان یک الزام قانونی به نحوی بود که برابر ماده ۱۰۱ قانون برنامه چهارم، دولت موظف شد سند ملی کار شایسته را به عنوان یک گفتمان جدید در عرصه کار تدوین کند. همزمان با تدوین برنامه پنجم توسعه نیز وزارت کار در ماده ۲۵ این قانون مکلف شد حداکثر تا پایان سال اول برنامه، سند ملی کار شایسته را مطابق مصوبات سازمان جهانی کار در جهت تثبیت حقوق بنیادین کار و بهبود روابط میان کارگر و کارفرما به شکل سه‌جانبه و با مشارکت تشکلهای کارگری و کارفرمایی تنظیم کند؛ اما این سند در طول سال‌های اجرای برنامه پنجم نیز اجرایی نشد تا بلکه مسیر خود را به عنوان یک الزام قانونی در برنامه ششم توسعه دنبال کند.

به این ترتیب برنامه ششم، دولت را مکلف کرد برای دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی مبتنی بر عدالت، نسبت به اعمال سیاستهای اشتغالزایی، مهارت‌افزایی، ارتقای دانش حرفه‌ای و حمایت از مشاغل کوچک خانگی و دانش‌بنیان مبتنی بر سند ملی کار شایسته که حداکثر تا پایان سال اول برنامه (۱۳۹۶) با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اتاق تعاون و سازمان به تصویب هیات وزیران خواهد رسید، اقدام کند و در ماده ۱۲۰ برنامه ششم توسعه دولت موظف شده تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه (۱۳۹۷) سند ملی کار شایسته را با رعایت قوانین و مقررات مربوطه تهیه و به تصویب هیأت وزیران برساند.

تاکید برنامه ششم توسعه بر ضرورت پیگیری و تدوین و تصویب این سند در حالی است که سند ملی کار شایسته طی برنامه‌های توسعه قبل در دستور کار دولتها و وزارتخانه‌های وقت کار قرار گرفت، اما اقدام قابل توجهی که منجر به تصویب و اجرای کامل این سند شود، صورت نگرفته است.

بر اساس تعریف سازمان جهانی کار (ILO)، کار شایسته به منزله دسترسی به فرصت‌های برابر برای زنان و مردان برای دستیابی به کار مناسب و مولد در شرایط آزاد و ایمن با حفظ کرامت انسانی است. کار شایسته بر ابعاد مختلف کیفی و کمّی کار در جامعه تاکید دارد که آزادی انتخاب شغل، ترویج کار مولد و سازنده، رعایت حرمت و کرامت انسانی، تضمین امنیت نیروی کار و محیط کار و داشتن درآمد مکفی و مزد مناسب در کنار ساعات کار مطلوب از ویژگی‌های بارز آن به شمار می‌رود.

یک مقام مسئول کارگری بر این عقیده است که اگر سند ملی کار شایسته پیش از این به تصویب می‌رسید بخش اعظمی از مشکلاتی که امروز جامعه کارگری را گرفتار کرده برطرف می‌شد.

فتح اله بیات می‌گوید: اگر سالها قبل سند کار شایسته را تصویب می‌کردیم بیشتر مشکلات مربوط به قراردادهای کار و حقوق و دستمزد کارگران و بیمه بیکاری امروز حل و فصل شده بود.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی اهمیت تدوین این سند را از این جهت برای کارگران مهم می‌داند که به موضوع کرامت انسانی، ‌ بهبود معیشت و صیانت از نیروی کار پرداخته است.

او به عنوان سند که بر شایسته سالاری تاکید دارد اشاره کرده و می‌گوید: به موجب این سند، افراد به لحاظ ارتقای شغلی باید به جایگاهی که استحقاق آن را دارند دست پیدا کنند یعنی نیروی کار به لحاظ شغلی به سطحی برسد که هم تولید کیفی و ارزشمندی ارائه کند و هم از نظر سطح رفاه و معیشت هیچ دغدغه‌ای نداشته باشد.

تدوین سند کار شایسته از  این جهت برای جامعه کارگری اهمیت دارد که به موضوع دستمزد، بهبود وضع معیشت و کرامت و منزلت نیروی انسانی می‌پردازد.
کارشناسان می‌گویند با وجود تاکید بر تدوین سند ملی کار شایسته، دولتهای گذشته تمایل چندانی به تنظیم آن نداشتند و اگر هم داشتند، تغییر و تحولات مختلفی که در حوزه روابط کار و وزارت کار به وجود آمد موجب شد تا پرداختن به سند کمتر احساس شود. به زعم آنها جامعه امروز به ویژه تحصیلکردگان به سند کار شایسته نیاز دارد چون بازار کار متفاوت از سالهای گذشته حرکت می‌کند و به سمت فناوری‌های نوین و تکنولوژی‌های روز پیش می‌رود.

رحمت اله پورموسی ـ کارشناس حوزه کار - توجه به کرامت و منزلت نیروی انسانی، وضع معاش و درآمد کارگر را از ویژگی‌های سند کار شایسته می‌داند.

او می گوید: اگر سند کار شایسته تصویب شود و در بنگاه‌های اقتصادی به اجرا درآید، در ارزش افزوده بنگاه تاثیرگذاراست چون نیروی کار بهره‌وری مناسبی از خود نشان می‌دهد و کارفرما هم بهترین استفاده و رضایت خاطر را از او دارد.

به اعتقاد این کارشناس حوزه کار، تدوین سند کار شایسته در ارتقای دستمزد و بهبود وضع معیشت کارگران موثر است و اگر وزارت کار این سند را تدوین کند و در هیات دولت به تصویب برساند، دیگر نیاز به اصلاح قانون کار نخواهیم داشت.

دولت در ماده ۱۲۰ برنامه ششم توسعه مکلف شده حداکثر تا پایان سال اول برنامه (۱۳۹۶) با پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اتاق تعاون نسبت به اعمال سیاستهای اشتغالزایی، مهارت‌افزایی، ارتقای دانش حرفه‌ای و حمایت از مشاغل کوچک خانگی و دانش‌بنیان مبتنی بر سند ملی کار اقدام کند و تا پایان سال دوم اجرای قانون برنامه (۱۳۹۷) سند ملی کار شایسته را با رعایت قوانین و مقررات مربوطه تهیه و به تصویب هیأت وزیران برساند.

کارشناسان بازار کار تاکید دارند که تنظیم سند کار شایسته به نفع کارگر و کارفرما است و همه شرکای اجتماعی از آن متنفع می‌شوند چرا که با اجرای آن مسایل و موضوعات مهمی همچون تعیین دستمزد، کرامت نیروی کار، ارزش افزوده و بهره‌وری بنگاه محقق می‌شود.

با توجه به اعلام وزارت کار و آمادگی برای تدوین سند ملی با محوریت کار شایسته انتظار می‌رود که این امر با حضور و نظر همه شرکای اجتماعی و گروههای ذینفع دنبال شود و مجلس نیز در تدوین این سند مشارکت جدی داشته و دولت را یاری دهد.ایسنا
برچسب ها: دستمزد کارگران ، حقوق کارگران ، سند کار شایسته چیست؟

منبع: بازار نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۳۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: در دولت مردمی سیزدهم در خصوص جذب نخبگان کارهای متعددی انجام شده است.

وی افزود: با همکاری بنیاد ملی نخبگان ذیل معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری آئین نامه جذب نخبگان را به عنوان اعضای هیات علمی بازنگری کرده ایم و از این به بعد نخبگانی را که بنیاد ملی نخبگان معرفی می کند نیاز به شرکت در فراخوان های جذب هیات علمی ندارند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این افراد به طور مستقیم به دانشگاه ها معرفی می شوند و با توافق نامه منعقد شده با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال گذشته یک هزار و ۳۸۰ نفر از افراد با رتبه های برتر کنکور بورسیه شدند.

زلفی‌گل عنوان کرد: افرادی که در المپیادها شرکت کرده اند و دارای مدال المپیاد هستند اگر در رشته های مرتبط درس بخوانند در آینده به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها استخدام می شوند.

وی تاکید کرد که بورسیه صنعت برای اولین بار در دولت سیزدهم طراحی شده است و از سال گذشته در دفترچه کنکور آمده است . با اتاق بازرگانی هم نشست هایی برگزار کردیم و تلاش می کنیم که از صنایع مختلف برای بورس کردن دانشجویان رتبه های برتر و جذب نخبگان استفاده کنیم تا نگران آینده شغلی شان نباشند و در کشور بمانند.

زلفی‌گل تاکید کرد: تلاش می کنیم دانشگاه فنی و حرفه ای یک ائتلاف و یا کنسرسیوم اشتغال با صنایع مختلف شکل داده و تکنسین برای آن ها تربیت بکند.

وی گفت: دانشگاه علمی کاربردی هم با رایزنی که با صنایع مختلف داشته است چند هزار نفر را با تضمین اشتغال بر اساس نیاز صنایع مختلف آموزش می دهد.

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری صبح امروز شنبه (هشتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد سفر کرده است.

حضور در دانشگاه یاسوج و افتتاح سردر دانشگاه، زیارت مقبره شهید گمنام، کلنگ‌زنی دومین خوابگاه متاهلی، بازدید از چندین پروژه فعال و در حال ساخت و مصاحبه با شبکه سراسری به صورت زنده از خبر ۱۴ و نشست با اعضای هیات رئیسه دانشگاه یاسوج از برنامه های این سفر است‌.

همچنین نشست آمایش آموزش عالی با حضور امام جمعه، استاندار، رؤسای دانشگاه ها ، نشست با اعضای هیات علمی در قالب جلسه گرامیداشت هفته معلم (استاد) و تجلیل از برگزیدگان و سرآمدان علمی از دیگر برنامه‌های این سفر یک روزه است.

برخورد سریع با تخلفات کنکوری

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: امسال با چند مورد از تخلفات کنکور بلافاصله برخورد شد و این تخلفات به هیات های نظارت و مرتبط خودشان معرفی شدند.

زلفی‌گل اظهار کرد: کنکور در کمال صحت و امنیت برگزار شد و بر اساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی در هر سال باید ۲ بار کنکور برگزار شود.

این باعث شده که اضطراب داوطلبان کاهش پیدا کند.

او گفت: در یک منطقه که به دلیل سیل مشکل پیش آمده بود کنکور را تکرار خواهیم کرد و مردم و خانواده ها نگران نباشند.

روز پنجشنبه و جمعه شاهد برگزاری کنکور پنج زیر نظام علوم انسانی، تجربی، ریاضی، زبان و هنر بودیم.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • ساکا: نشان دادیم که از فصل گذشته درس گرفته‌ایم؛ منچسترسیتی بی نقص نیست
  • مشارکت مردم در اقتصاد باید به خوبی تبیین و هدایت شود
  • وزارت علوم برنامه های مطلوبی برای ماندن نخبگان در کشور تدوین کرده است
  • اتمام طرح تحقیقاتی تهیه و تدوین نقشه راه صنعت استان کرمانشاه
  • همه برنامه های هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است
  • کارگران مایه رشد و شکوفایی کشور هستند
  • ملاک انتخاب ها شایسته سالاری است/ لزوم سوق استان به سمت توسعه
  • ضرورت توجه ویژه‌ به بیمه و امنیت شغلی کارگران
  • برنامه‌های گردشگری باید با پیوست‌های فرهنگی و دینی تدوین شود
  • اهمیت عضویت ایران در کمیسیون بین‌المللی الکتروتکنیک