Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@03:49:36 GMT

مرکز تحقیقات خرما در بافق ایجاد می شود

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۸۰۳۳

مرکز تحقیقات خرما در بافق ایجاد می شود

یزد- ایرنا- رئیس پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد به ظرفیت های شهرستان بافق در زمینه ارقام بومی و وارداتی خرما اشاره کرد و گفت: مرکز تحقیقات خرما با همکاری دانشکده منابع طبیعی و پژوهشکده مراتع خشک در شهر بافق ایجاد و راه اندازی می شود.

کاظم کمالی روز دوشنبه در نشست با فرماندار بافق و جمعی از مسوولان مربوطه از ایجاد مرکز تحقیقات خرما در این شهرستان خبرداد و هدف از ساخت این مرکز را افزایش تولید و فرآوری خرما با توجه به پتانسیل های موجود در شهرستان عنوان و اظهار کرد: استفاده بهینه از ارقام محلی که سابقه دیرینه دارند از دیگر اهداف ایجاد این مرکز تحقیقاتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه باراه اندازی این مرکز از هایتک، کشت و بافت خرما که دارای اهمیت است در راستای بیوتکنولوژی، کشت و بافت این محصول استفاده می شود، گفت: دانشگاه یزد با توجه به پتانسیل هایی که داراست با تیم کارشناسی در حوزه آب، خاک و بیوتکنولوژی چارچوب این مرکز را بنا می کند و در راه اندازی آن مشارکت ویژه ای نیز خواهد داشت.
فرماندار بافق نیز در این نشست ایجاد این تفاهم نامه بین فرمانداری و دانشگاه یزد را برقراری تعامل صنعت و پرورش خرما با مراکز تحقیقاتی علمی و باغبانی کشور عنوان کرد و گفت: این اقدام علاوه بر ورود یافته های نوین علمی به باغات و افزایش تولید این محصول، می تواند در راستای حفظ ذخایر ژنتیکی در زمینه گونه های مختلف خرما، موثر واقع شود.
محمد زاده رحمانی همچنین سطح زیر کشت خرما در شهرستان بافق را حدود 2هزار و 300هکتار عنوان و خاطر نشان کرد: باغات جدید خرما با ارقام اصلاح شده و با استفاده از ارقام بومی در این شهرستان در حال توسعه کمی و کیفی است.
شهرستان بافق بزرگترین تولید کننده خرمای استان یزد است که سالیانه نزدیک به پنجهزار تن خرمای بومی، کبکاب، زاهدی، پیارم و مضافتی در این شهرستان تولید می شود.
بیش از دو هزار و 200 بهره بردار در حوزه پرورش و تولید خرما در شهرستان بافق فعالیت دارند.
مرکز شهرستان 50 هزار نفری بافق در فاصله 110 کیلومتری شرق یزد قرار دارد.
7543/ 6197 خبرنگار: اصغر عسکری** انتشار: فلاح
irnayazdd@

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۸۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار

فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار آغاز شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از چابهار، اولین دوره برداشت جلبک‌های دارویی توسط مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار از سواحل صخره‌ای منطقه رمین در این شهرستان با همکاری اداره‌کل شیلات استان سیستان و بلوچستان انجام شد.

نفیسه گل بشیر‌زاده مسئول راه اندازی مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی در خصوص اهمیت این نوع جلبک‌ها، اظهار داشت: برداشت این گونه جهت برسی خواص دارویی در اولویت قرار گرفت و این گونه از جلبک‌های خوراکی و دارویی در بهمن ماه با کاهش دما در منطقه چابهار شروع به رشد و همزمان با گرم شدن هوا در اوایل خرداد از بین می‌روند.

وی افزود : با توجه به نزدیک شدن به پایان زمان رشد این جلبک‌ها در سواحل چابهار تصمیم به برداشت و نگهداری این گونه از جلبک‌ها برای برسی‌های خواص بیولوژیک و آنتی باکتریال گرفته شد. همچنین از هفت نمونه جلبک قهوه‌ای مانند سیستو سریا (Cystoseria) نیز جهت برسی خواص دارویی برداشت شد.

گلبشیر زاده عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی چابهار تصریح کرد: در فاز نخست فعالیت این مرکز بررسی تکنولوژی و جنبه های اقتصادی تولید دارو، محصولات مراقبتی پوست و... بر پایه جلبک‌های دریایی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش تسنیم، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی دریایی دانشکده علوم پزشکی چابهار در سال گذشته موفق به اخذ مجوز از شورای گسترش دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی شد و هم اکنون با رویکرد تولید محصولات دارویی دریایی در حال فعالیت است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • بهره‌برداری از ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی محلات در سال آینده
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • اختتامیه مسابقات هفت سنگ بانوان شهرستان بافق
  • میامی برای توسعه به راه اندازی کارخانه های فرآوری نیاز دارد
  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار