Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@16:28:37 GMT

رشد ۴ درصدی حمل و نقل ریلی مسافر در کشور

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۸۸۲۷

رشد ۴ درصدی حمل و نقل ریلی مسافر در کشور

قائم مقام مدیر عامل شرکت راه‌آهن با اشاره به تفاوت ارائه کیفی با کمی خدمات در بخش حمل و نقل ریلی مسافر تصریح کرد: ما نیازمند یک تغییر نگاه اساسی در این بخش هستیم.

به گزارش گروه اقتصادی آنا از وزارت راه و شهرسازی، احمد خدایی قائم مقام مدیرعامل شرکت راه آهن در نخستین گردهمایی ایده‌های نوین در بخش ریلی مسافر که با حضور مسئولان و مدیران ارشد شرکت راه‌آهن، انجمن صفی شرکت‌های حمل و نقل ریلی و خدمات وابسته، شرکت‌های حمل و نقل ریالی مسافری و سایر دست‌اندرکاران این حوزه اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه دو هدف به منظور ارتقای بخش مسافری در راه‌آهن مشخص شده که اولین مورد رسیدن به سهم ۲۰ درصد از حمل و نقل مسافر کشور تا پایان برنامه ششم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر سهم راه‌آهن از حمل و نقل مسافر کشور حدود ۸ درصد است و برای ارتقای آن به سهم ۲۰ درصد مسیر سخت و دشواری را پیش رو داریم.

قائم مقام مدیر عامل شرکت راه‌آهن با بیان اینکه بخش حمل و نقل ریلی مسافر نسبت به سال گذشته چهار درصد رشد داشته است، تصریح کرد: یکی از معضلات ما توجه بیش از اندازه به شاخص‌های کمی است در حالی که رقیب اصلی راه‌آهن سفر‌های شخصی و حمل و نقل جاده‌ای محسوب می‌شود و این کیفیت سفر است که خانواده‌ها را برای استفاده از وسایل نقلیه شخصی ترغیب می‌کند.

خدایی در ادامه گفت: به نظر میر سد ارتقای بخش کیفی حوزه مسافر کمتر از بخش کمی است لذا باید برای ترغیب مسافر سرویس مناسب ارائه شود.

وی با اشاره به وجود ظرفیت خالی غیر از زمان پیک سفر یادآور شد: اکثرا به غیر از زمان پیک ظرفیت قطار‌های مسافری به طور ۱۰۰ درصد تکمیل نمی‌شود که نشان از عدم رغبت مردم است.

قائم مقام مدیرعامل شرکت راه‌آهن با اشاره به این نکته که به هر دلیل همچنان استفاده از قطار در اولویت مردم قرار نگرفته است، خاطرنشان کرد: البته به غیر از مسیر‌های طولانی مانند محور جنوب به دلیل مسافت طولانی از مرکز و سایر نقاط کشور به جنوب، در سایر مسیر‌ها از حمل و نقل جاده‌ای و شهری بیشتر استفاده می‌شود.

خدایی با بیان اینکه ارتقای کیفی در حمل و نقل ریلی مسافر به خوبی تعریف نشده است، افزود: در حال حاضر عموما از واگن‌های چهارصندلی و خدمات خوب از سوی شرکت‌ها به مسافران ارائه می‌شود در حالی که مسافر آن را نمی‌خواهد. به طور مثال در کشور‌های اروپایی و توسعه یافته مسافر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از آغاز سفر خود وارد ایستگاه راه آهن می‌شود در حالی که در ایران به دلیل چندین مرحله فیلترینگ بلیت، مسافر در ایستگاه‌ها معطل می‌شود که این پروسه منسوخ شده در دنیای امروز باعث ایجاد سالن‌های انتظار در داخل ایستگاه‌های کششور شده است.

وی در ادامه بیان کرد: در حال حاضر واگن‌های مورد استفاده داخل کشور به لحاظ نوع از لوکس‌ترین واگن‌های دنیا که معمولا در سایر منقاط جهان به عنوان قطار‌های گردشگری و یک هتل متحرک با سرویس بسیار پایین‌تر استفاده می‌شود.

قائم مقام مدیرعامل شرکت راه آهن با اشاره به سیاست‌های توسعه قطار‌های حومه‌ای گفت: بهترین نوع ناوگان حومه‌ای «ریل باس» وارد ناوگان حومه‌ای کشور شده است در حالی که در کشور‌های جهان عمدتا از واگن‌های اتوبوسی استفاده می‌شود، زیرا از توان بخش خصوصی و دولتی خارج است.

وی با بیان اینکه نیاززمند یک تغییر نگاه اساسی هستیم، اظهار کرد: در حال حاضر به لحاظ ایجاد ظرفیت در شبکه به طور قطع ظرفیت مورد نیاز به وجود خواهد آمد.
خدایی افزود: براساس آغاز طرح توسعه راهآهن از سه سال گذشته، پروژه‌ها پیشرفت قابل قبولی داشته و به موقعیت بهره برداری رسیده اند.
وی با اشاره به پیشرفت‌های حاصله در بخش‌های حومه ای، کشنده ها، واگن اظهار کرد: در حوزه واگن برای حضور بخشش خصوصی یا ترکیبی از بخش خصوصی و دولتی و سپس انتقال کامل به بخش خصوصی در حال بررسی هستیم.

قائم مقام مدیرعامل شرکت راه‌آهن با اشاره به اهمیت بخش گردشگری حمل و نقل ریلی خاطر نشان کرد: با توجه به تعطیلات آخر هفته و نقاط دیدنی کشور برگزاری تور‌های یک روزه و دوروزه می‌تواند مصمر ثمر باشد و می‌توان از ناوگانی که در ایام کاری هفته استفاده می‌شود برای آخر هفته بهره‌گیری کرد که این اقدام موجب افزاش بهره وری می‌شود.

وی در ادامه به لزوم برگزاری تور‌های گردشگری با فاصله‌های بلندتر اشاره کرد و گفتم: این تور‌ها می‌تواند به تعداد روز‌های بیشتری بین یک هفته تا ۱۰ روز را سپری کند و قطار می‌تواند به عنوان یک هتل متحرک این بهخش را بر عهده بگیرد لذا به طور قطع این تور‌ها برای گردشگران نیز اقتصادی خواهد بود.

خدایی افزود: در این راستا خارجی‌ها با قیمت‌های بالای پیشنهادی در راستای برگزاری تور‌های بلندمدت موافقت خود را اعلام کرده‌اند.

وی تاکید کرد: تماما حوزه‌های مرتبط با بخش ریلی اعم از راه‌آهن، شرکت‌های ریلی و شرکت‌های گردشگری باید همسو با یکدیگر حرکت کنند تا هدف اصلی که ارائه سرویس به مردم است به افزایش تعداد مسافر و آمار مورد نظر شرکت راه‌آهن یا شاخص‌های مورد نظر دیگر منجر شود.

قائم مقام مدیرعامل شرکت راه‌آهن در پایان خاطر نشان کرد: باید دست در دست هم دهیم و به صورت جزیره‌ای فکر نکنیم تا فاصله فکری دولت و بخش خصوصی کمتر شود.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۸۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد

راه آهن با اعلام اینکه لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان توسط کنسرسیوم توسعه ریلی در مرز شمتیغ رها شده بود، از حرکت بدون مجوز این محموله به سمت مرز رازی خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و‌ عدم هماهنگی با راه آهن، 10 واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه 13 اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می کند.

تاکید می شود متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه آهن جمهوری اسلامی ایران بعنوان متولی حمل و نقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این 10 واگن در شمتیغ کرد و تلاش نمود با فشارهای رسانه ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه آهن جمهوری اسلامی ایران برغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه 13 اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه 15 اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرد و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمالغرب کشور است. همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می کند.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران، تاکید میکند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوز‌های مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۳۳۰۰ کیلومتر پروژه ریلی در حال ساخت در کشور داریم
  • تولید فنرهای مورد نیاز صنایع ریلی و خودروسازی
  • افزایش ۱۲ درصدی جابجایی مسافر در جنوب سیستان و بلوچستان
  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • قطار ترانزیتی روسیه به مقصد هندوستان وارد کشور شد
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • قطار ترانزیتی روسیه به مقصد هندوستان، از مرز ریلی اینچه برون وارد کشور شد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد