Web Analytics Made Easy - Statcounter

به دنبال ناکامی مذاکرات برای تشکیل دولت ائتلافی در آلمان، صدراعظم این کشور گفت که برگزاری انتخابات جدید را به تشکیل دولت اقلیت ترجیح می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، به گفته آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان مانع اصلی بر سر راه تشکیل دولت ائتلافی در کشورش اختلاف‌ها بر سر مسأله مهاجرت بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدراعظم آلمان خاطرنشان کرد که نسبت به تشکیل دولت اقلیت تردید دارد.

وی در یک گفت‌وگوی تلویزیونی خاطرنشان کرد: نظر من این است که برگزاری انتخابات جدید مسیر بهتری خواهد بود.

وی پس از دیدار با فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهوری آلمان گفت که برنامه‌های وی شامل صدراعظم شدن در یک دولت اقلیت نمی‌شود.

در همین حال اشتاین‌مایر تصریح کرد: آلمان با بدترین بحران دولتی در تاریخ ۶۸ ساله خود پس از جنگ جهانی دوم مواجه شده است.

وی از تمامی جناح‌ها خواست که برای خدمت به کشور بکوشند و به دنبال تشکیل دولت باشند.

اشتاین‌مایر اظهار کرد: در داخل و خارج از آلمان به ویژه در میان همسایگان اروپایی ما، این نگرانی وجود دارد که سیاستمداران در بزرگترین اقتصاد اروپا نتوانند به تعهدات خود عمل کنند.

از سوی دیگر، صدراعظم آلمان از احزاب دیگر این کشور خواست که توجه بیشتری به رسالت‌های خود داشته باشند. وی گفت: اگر قرار بر برگزاری انتخابات جدید باشد، ما باید این موضوع را بپذیریم. من از چیزی نمی‌ترسم.

صدراعظم آلمان پیش از این، با ابراز تاسف از خروج حزب دموکراتیک آزاد از مذاکرات ائتلاف، گفت، احزاب متحد باور داشتند که راه مشترکی برای توافق وجود دارد.

حزب دوستدار بازار موسوم به "دموکراتیک آزاد" از مذاکرات برای تشکیل دولت به همراه بلوک محافظه‌کار آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان و سبزهای چپگرا خارج شد و حال احتمال برگزاری انتخابات پارلمانی جدید قوت گرفته است.

مرکل به خبرنگاران گفت، احزاب به سازش درباره چگونگی آغاز مذاکرات ائتلاف رسمی نزدیک شده بودند اما دموکرات‌های آزاد تصمیم گرفتند از این روند خارج شوند.

با توجه به اینکه حزب دموکراتیک آزاد به پای میز مذاکره بر نمی‌گردد، مرکل مجبور می‌شود ائتلاف کنونی با سوسیال دموکرات‌ها را ادامه دهد؛ گرچه این حزب چپ میانه تمایلی به ادامه کار ندارد؛ یا اینکه دولت اقلیت تشکیل دهد که این امر بعید به نظر می‌رسد. در غیر اینصورت آلمان شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام خواهد بود.

مرکل تاکید کرد: باید ببینیم چه کاری می‌شود انجام داد اما هر آنچه لازم باشد انجام می‌دهم تا اطمینان حاصل کنم کشورم به خوبی از این هفته‌های دشوار عبور خواهد کرد.

کاترین گورینگ اکهاردت، رئیس فراکسیون سبزها در پارلمان آلمان، از "دموکراتیک آزاد"(اف د پ) انتقاد کرد که به مسئولیت خودش در تشکیل دولت ائتلافی عمل نکرد. اکهاردت گفتٰ: «احزاب متحده، اف‌دپ و سبزها تنها در نکاتی جزئی با هم اختلاف نظر داشتند. در موضوع حفظ محیط زیست، کشاورزی و مهاجرت بین طرفین اشتراک نظرها بیشتر از آن چیزی بود که تصورش می‌رفت.»

چم اوزدمیر، رهبر حزب سبزها نیز تصمیم حزب دموکراتیک آزاد برای خروج از مذاکرات ائتلافی را نکوهش کرد و گفت، سبزها تا آخرین ثانیه‌ها آماده بودند تا یک ائتلاف تشکیل شود اما یکی از طرفین این آمادگی را نداشت: «متاسفانه اف‌دپ از همان آغاز نشان داد که آماده چنین روندی نیست، در حالی که سبزها در مذاکرات نسبت به بسیاری مسائل منعطف بودند.»

حزب سوسیال دمکرات آلمان (SPD) هم پس از شکست ائتلاف جاماییکا هرگونه مشارکت در دولت آتی را رد کرد. رولف اشتنگر، معاون این حزب، در توییتر نوشت که موضع این حزب هیچ تغییری نکرده و هر گونه ورود به دولت منتفی است. حزب سوسیال دموکرات پس از ریزش شدید آرا در انتخابات اکتبر، از ائتلاف بزرگ با احزاب متحده بیرون آمد.

در این میان، اتاق صنایع و بازرگانی آلمان نسبت به "فاز طولانی ناامنی" و تاخیر در تشکیل دولت ابراز نگرانی کرده است. اریک شوایتزر، رئیس این اتاق، ناروشن بودن وضعیت دولت برای اقتصاد آلمان را "یک ناامیدی" خواند.

به عقیده شوایتزر، فرصت برای عبور از مرزهای ایدئولوژیک و یافتن راه‌حلی اصولی در این میان از دست رفت: اینک با تاخیری طولانی در پرداختن به مهم‌ترین مسائل پیش رو مواجه هستیم.

اتاق صنایع و بازرگانی آلمان در عین حال ابراز اطمینان کرده که طرفین بتوانند به مصالحه‌ معقولی دست یابند.

منبع: ایسنا

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۱۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام مرتضی موسوی ظهر دوشنبه در ویژه برنامه رادیویی با موضوع انتخابات در شبکه طبرستان با تقدیر از مشارکت خوب مردم استان در دور اول انتخابات اظهار کرد: حدود ۱۰۰ فقره پرونده در دوره مرحله اول انتخابات در استان تشکیل شد و بیشتر مربوط به تبلیغات زودهنگام بوده است.

وی با اظهار اینکه همچنین گزارش‌هایی را مبنی بر دخالت برخی افراد اعلام شده بود، گفت: با این حال سعی کردیم با بهره گیری از ظرفیت دستگاه قضائی، تخلفات را به حداقل برسانیم.

وی شرکت پرشور در انتخابات را مساله مهمی برشمرد وگفت: برای در دور دوم انتخابات شعبات و قاضی کشیک به طور شبانه روزی فعالیت می‌کنند تا از آرای مردم صیانت شود و آنچه توقع است که امانت دار مردم باشیم.

حجت الاسلام موسوی تصریح کرد: در انتخابات پیروز واقعی مردم هستند و در مرحله اول در حوزه انتخابیه قائمشهر، مشارکت مردم بیش از ۴۱ درصد بوده است،

وی با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری باید فضا را برای برپایی و مشارکت در انتخابات فراهم کنند، گفت: حفظ نظام از همه موضوعات برای ما اهمیت بیشتری دارد.

کد خبر 6098141

دیگر خبرها

  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • فایننشال تایمز: اروپا نگران تشدید اقدامات «خرابکارانه و خشن» روسیه است
  • ماجرای جلوگیری از ورود پزشک فلسطینی به فرانسه
  • دلیل منع ورود پزشک فلسطینی به اروپا
  • تظاهرات حامیان فلسطین در برلین
  • احتمال انصراف قالیباف از ادامه حضور در مجلس