Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@01:21:41 GMT

ایران رتبه ۷۵ نوآوری را به خود اختصاص داد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۲۸۲۳

ایران رتبه ۷۵ نوآوری را به خود اختصاص داد

براساس گزارش شاخص جهانی نوآوری۲۰۱۷، ایران از سال ۲۰۱۴ به بعد وضعیت و رتبه خود را در بین کشورهای مختلف دنیا بهبود بخشیده و از رتبه ۱۲۰ جهان در سال ۲۰۱۴ به ۷۵ جهان صعود کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، مجمع جهانی اقتصاد هرساله کشورها را به لحاظ رقابت‌پذیری در سطح بین‌المللی با یکدیگر مقایسه و رتبه‌بندی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عامل نوآوری به دلیل اهمیت خاصی که دارد مبنایی است برای مقایسه کشورها با یکدیگر که حاصل این مقایسه را سازمان جهانی مالکیت فکری به همراه دو نهاد بین‌المللی دیگر هرساله در گزارش GII (Global Innovation Index) بیان می‌کنند.

گزارش نوآوری جهانی (Global Innovation Index) با هدف بررسی ابعاد مختلف نوآوری و ارائه ابزاری کمکی جهت سیاست‌گذاری‌های بلندمدت و کلان کشورها انتشار می‌یابد تا منجر به رشد نتایج و خروجی‌های آن، افزایش بهره‌وری و بهبود وضع اشتغال شود.

در رقابت کشورها با یکدیگر عوامل دیگری به‌غیر از نوآوری مطرح است که عبارت است از نهادها و زیرساخت‌ها، بهداشت و آموزش پایه، ساختار اقتصاد کلان، آموزش عالی، حجم و کارآیی بازار کالا و کار، کارآیی بازارهای مالی و ظرفیت‌های جذب فناوری.

نوآوری جهانی در طراحی به دو شاخص اصلی زیر بستگی دارد، اول؛ ورودی نوآوری، دوم؛ خروجی نوآوری، که هر یک از آن‌ها بر روی ستون ویژه خود متمرکز شده است.

برای اولین مورد در این شاخص که(ورودی نوآوری) نام دارد: پنج ستون از عناصراقتصاد ملی که قادر به فعالیت‌های نوآورانه است نشان داده شده که عبارت‌اند از: نهادها، سرمایه انسانی و پژوهش، زیرساخت‌ها، توسعه‌ بازار، توسعه‌ی کسب‌وکار.

شاخص دوم که (خروجی نوآوری) است، در دو ستون به نمایش درآمده که عبارت‌اند از: خروجی تکنولوژی و دانش‌بنیان و عرصه شناختی، خروجی خلاقانه. هرکدام از این ۷ شاخص اصلی زیرمجموعه‌های خاص خودشان را دارند که درمجموع به ۱۰۳ شاخص می‌رسد. اطلاعات این گزارش از پایگاه موسسه شاخص‌های نوآوری جهان در ماه آوریل ۲۰۱۷ جمع‌آوری شده است.

در سال ۲۰۱۶ میلادی، در بین کشورهای مورد بررسی بر اساس شاخص نوآوری جهانی، رژیم صهیونیستی با رتبه ۲۱ در دنیا از وضعیت خوبی برخوردار بوده است. بعد از آن امارات با رتبه ۴۱، ترکیه با رتبه ۴۲، عربستان سعودی با رتبه ۴۹، ایران با رتبه ۹۲ و مصر با رتبه ۱۰۷ قرار گرفتند.

این بررسی نشان می‌دهد که کشورهای مذکور به‌جز ایران که با ۱۴ پله صعود و ترکیه نیز با پیشی گرفتن از عربستان سعودی، تقریباً همه تنزل رتبه داشته‌اند. در سال ۲۰۱۷ میلادی، کشورهای مورد بررسی بر اساس شاخص نوآوری جهانی در بین کشورهای مختلف دنیا رژیم صهیونیستی با رتبه ۱۷ در دنیا از وضعیت خوبی برخوردار بوده است.

بعد از آن امارات با رتبه ۳۵، ترکیه با رتبه ۴۳، عربستان سعودی با رتبه ۵۵، ایران با رتبه ۷۵ و مصر با رتبه ۱۰۷ قرار گرفتند. این بررسی نشان می‌دهد که کشور ایران با ۱۴ پله صعود داشته است.

ایران از سال ۲۰۱۴ به بعد وضعیت و رتبه خود را بر اساس شاخص نوآوری جهانی در بین کشورهای مختلف دنیا بهبود بخشیده است و از رتبه ۱۲۰ جهان در سال ۲۰۱۴ به ۷۵ جهان صعود کرده است.

هرچند که در سال ۲۰۱۴ نسبت به ۲۰۱۳ حدود ۷ رتبه تنزل داشته است. یعنی از رتبه ۱۱۳ در سال ۲۰۱۳ میلادی به رتبه ۱۲۰جهان تنزل یافته است. درحالی‌که در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال ۲۰۱۴ حدود ۴۵ رتبه صعود کرده است.

رتبه‌بندی رقابت‌پذیری در سطح بین‌المللی بر اساس شاخص‌های زیادی صورت می‌پذیرد. برخی از این شاخص‌ها همانند حجم فیلم‌های بارگذاری شده در یوتیوپ در ایران کاربردی ندارد.

به ‌صورت کلی در این رتبه ‌بندی برخی کشورها همانند سوئد، سوئیس، انگلستان و برخی از کشورها تقریباً روند ثابتی دارند و همواره در بین ۱۰ کشور برتر قرار می‌گیرند. در بین کشورهای درحال توسعه جابجایی رتبه‌ها به نسبت زیاد است. در این‌ بین کشورهای منطقه به خصوص کشورهایی مانند عربستان سعودی هرچند از رتبه نسبتاً خوبی برخوردار است ولی در کل طی سال‌های موردبررسی روندی نزولی داشته است.

ولی کشورهای مانند ترکیه که در یک برهه زمانی درگیر مشکلات داخلی بوده است، در بیشتر سال‌ها روند رو به رشدی داشته است. ایران نیز از سال ۲۰۱۴ به بعد بهبود نسبتاً مناسبی در رتبه خود داشته است، یعنی از رتبه ۱۲۰ در سال ۲۰۱۴ به رتبه ۷۵ جهان در سال ۲۰۱۷ صعود کرده است.

اگر روند رشد به این نحو ادامه پیدا کند رشد جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به وضعیت و جایگاه بهتری دست یابد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۲۸۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد

معاون علمی، فناوری واقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری از رتبه هفدهم ایران در زمینه هوش مصنوعی در جهان خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سالیانه دکتر روح الله دهقانی معاون علمی، فناوری واقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دکتر دهقانی در ابتدای این نشست خبری اظهار کرد: سال گذشته یک گفتگوها و تعاملات زیادی انجام شد تا یک مرکز ملی توسعه هوش مصنوعی و شورای راهبری هوش مصنوعی تشکیل شود.  ما مدل های مختلفی را از کشورهای دیگر بررسی کردیم و با ده‌ها ساعت جلسه توسط متخصصان حوزه هوش مصنوعی به این نتیجه رسیدیم که مرکز ملی هوش مصنوعی داشته باشیم که شامل نظارت،‌ تنظیم‌گری و ... است.

وی گفت: در اسفندماه سال گذشته مرکز ملی هوش مصنوعی تأسیس شد و اعضای شورای ملی راهبری هوش مصنوعی معرفی شدند. و جلسات متعددی با سرمایه‌گذاران دولتی و صندوق های بزرگ کشور انجام شد و یک صندوق توسعه هوش مصنوعی تشکیل شد و این صندوق با سرمایه‌گذاری 10 هزار میلیاردی برنامه‌ریزی شد.

دهقانی ادامه داد: کارهای عملیاتی زیادی انجام شده و یک مرکز ملی در نخستین گام یک اپراتور هوش مصنوعی بالا بیاورد که خدمات مختلفی از جمله دیتاسنتر بزرگ و کتابخانه‌های زبان تصویری ارایه می‌کند.

معاون علمی رییس جمهور گفت: ما از نظر دانش فنی و تولید مقالات علمی رتبه 17 را داریم اما در حوزه کاربردها رتبه 70 یا 80 را دارد که به خاطر نبود زیرساخت‌ها است.

وی ادامه داد: این مرکز زیر نظر ریاست جمهوری تشکیل می‌شود. معاونت علمی وظیفه حمایت از توسعه فناوری را دار. ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی وظیفه حمایت از هوش مصنوعی را دارد.

نقش‌آفرینی "مراکز نوآوری" در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان

دهقانی گفت: امسال تا آخر سال به چندصد GPU دسترسی پیدا می‌کنیم البته بحث های تحریمی شدیدی در این موضوع وجود دارد و ما نیز از همه دانشگاه‌ها و اساتید دعوت می‌کنیم تا در اینجا شرکت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جهش در اقتصاد کشور نیازمند نوآوری و فناوری‌های جدید است
  • نرخ بیکاری در قزوین به ۴.۷ درصد کاهش یافت
  • تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان قزوین 
  • راهبرد جامع بیمه ایران برای سال ۱۴۰۳؛ تمرکز بر دیجیتالیزه کردن و نوآوری در بیمه‌های زندگی
  • گام بلند استارتاپ «طرح تو طرح» برای نوآوری دیجیتال در معماری
  • افت ۴ پله‌ای رتبه علمی ایران
  • رئیسی: ایران پیشرفته و فناور می‌تواند برای جهان نوآوری داشته باشد
  • ایران رتبه ۱۷ هوش مصنوعی را در جهان دارد
  • والیبال ایران چگونه المپیکی می‌شود ؟
  • والیبال ایران چگونه المپیکی می‌شود؟