Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@23:40:26 GMT

نگاهی به رویدادهای مهم خبری سه شنبه در افغانستان

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۴۲۸۴

نگاهی به رویدادهای مهم خبری سه شنبه در افغانستان

کابل- ایرنا- افشاگری رئیس سابق اداره امنیت، نخستین حمله هوایی آمریکا به محل تولید مواد مخدر در «هلمند»، اسید پاشی به دو دختر در«هرات»، تظاهرات دانشجویان دانشگاه کابل، کشته شدن 11 داعشی در «ننگرهار» و حمله به پناهگاه طالبان در «میدان وردک» از رویدادهای روز سه شبنه درافغانستان است.

** افشاگری رئیس سابق اداره امنیت ملی افغانستان
«رحمت الله نبیل» رئیس پیشن اداره امنیت ملی افغانستان که در برنامه زنده تلویزیون یک شبکه خصوصی سخن می گفت ؛ خروج نظامیان ناتو و آمریکا را در سال 2014 نه بر اساس یک برنامه مشخص راهبردی بلکه بر مبنای تعاملات انتخابات ریاست جمهوری در آن سال عنوان کرد و گفت که اگر طرح برنامه ریزی شده ای بود امروز دیگر بازگشت نیروها ضرورت نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت که رئیس جمهوری وقت حامد کرزی به یکی از نامزدهای انتخابات تعهد داده بود که این روند را انجام دهد تا در انتخابات بعدی از نامزدی وی در انتخابات حمایت شود.
نبیل همچنین گفت که یکی از افراد بلند پایه دولت وحدت ملی افغانستان در انتخابات 2014 ماشین های چاپ کارت رای گیری را به منازلی درمحله « وزیر محمد اکبر خان» کابل جاسازی کرده و کارت رای چاپ می کرد.
وی افزود که این موضوعات را در زمان مسئولیت خودش به رئیس جمهوری سابق گزارش داده اما وی اقدامی نکرده است .

** نخستین حمله هواپیماهای آمریکا به کارخانه تولید مواد مخدر طالبان
دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان اعلام کرد که 8 کارخانه تولید مواد مخدر وابسته به طالبان در استان «هلمند» هدف حمله هوایی نظامیان آمریکا قرار گرفت و از بین رفت .
بیانیه ریاست جمهوری این کشور افزوده است که دولت مصمم به نابودی اقتصاد جنایی و منابع مالی تروریست ها است .
نظامیان آمریکایی برای اولین با حملات هوایی در شهرستان های «سنگین»، «موسی قلعه» و «کجکی» مراکز تولید مواد مخدر را هدف قرار داد و در این مرکز از بمب های به وزن 2 تن استفاده شد.

**اسید پاشی به روی دو دختر در «هرات»
مردان ناشناسی امروز سه شنبه در شهر«هرات» در غرب افغانستان به روی دو دختراسید پاشیدن و فرار کردند.
این دخترها به بیمارستان شهر هرات منتقل شده اند و پزشکان معالج ضمن تایید بر زنده ماندن آنها ، هرگونه اظهار نظر تکمیلی را از منظز شدت جراحات به گزارش پزشکی قانونی منوط کردند .
این دخترها تحت درمان قرار دارند و تاکنون دلیل این اقدام روشن نیست و کسی نیز در این باره مسئولیت نپذیرفته است.

** تظاهرات دانشجویان دانشگاه کابل در واکنش به خودکشی یک دانشجوی دختر
دانشجویان دانشگاه کابل امروز سه شنبه پس از آن دست به تظاهرات زدند که «زهرا خاوری» دانشجوی این دانشگاه به دلیل پذیرفته نشدن پایان نامه اش پس از پنج بار اصلاح از سوی استاد راهنمایش ؛ خودکشی کرد.
خاوری که دانشجوی دانشکده دامپزشکی کابل بود روز دوشنبه خودکشی کرد و این دانشجویان خواستار اصلاحات در دانشگاه کابل شده اند.
محافظان دانشگاه به رسانه ها اجازه ورود ندادند و پس از گسترده شدن اعتراض وزیر آموزش عالی به محل تظاهرات حاضر شد و تاکنون جزئیاتی از سخنان وی منتشر نشده است.
دانش جویان خودکشی زهرا خاوری را اعتراض به سیستم فاسد دانشگاه برشمرده اند.

**کشته شدن 11 داعشی در «ننگرهار»
منابع خبری افغانستان امروز اعلام کردند که 11 داعشی در عملیات نیروهای هوایی و زمینی ارتش در شهرستان «اچین» استان ننگرهار کشته شدند.
در این گزارش از کشته شدن بیش از 90 تروریست در مناطق مختلف این کشور طی 24 ساعت گذشته خبر داده اند.

**حمله به پناهگاه طالبان در استان «میدان وردک»
«عبدالرحمان منگل» سخنگوی استانداری میدان وردک افغانستان اعلام کرد که نیروهای ویژه به یک پناهگاه طالبان در «دره تنگی» شهرستان «سید آباد» این استان حمله کردند که در نتیجه آن 7 عضو طالبان کشته و 5 تن دیگر دستگیر شدند.
وی افزود که در این حمله تعدادی سلاح و مقداری مهمات این گروه نیز بدست نیروهای افغان افتاد.
منگل گفت که طالبان قصد داشتند از این مرکز به پاسگاه های دولتی حمله کنند که پیش از اقدام ؛ آنها هدف حمله نیروهای ویژه قرار گرفتند.
آساق*291* 1104**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۴۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!

به گزارش خبرآنلاین روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود نوشت: رواداری برای دولت‌ها یک راهبرد مفید و موثر برای دست‌یابی به موقعیت در سیاست‌های داخلی و خارجی است. اِعمال این راهبرد در زمینه سیاست داخلی هر قدر بیشتر باشد بهتر است ولی در مورد سیاست خارجی اگر مرز مشخصی رعایت نشود، قطعاً زیان‌های فراوانی به همراه خواهد داشت.

از حکمرانان یک نظام سیاسی دینی همچون نظام جمهوری اسلامی انتظار اینست که حداکثر رواداری را در سیاست داخلی اِعمال کنند و به این فرموده پیامبر خدا صلی‌الله علیه وآله پای‌بندی نشان دهند که اگر حاکم در عفو اشتباه کند بهتر است از اینکه در عقوبت کردن گرفتار خطا شود. «...فان الامام لان یخطئ فی العفو خیر له من ان یخطئ فی العقوبه». متاسفانه سیاست داخلی ما بر این توصیه رسول‌الله مبتنی نیست و بعضی از حکمرانان ما تصورشان اینست که با سختگیری و فشار حداکثری در کیفر دادن می‌توانند مردم را به مسیری که می‌خواهند سوق دهند. عجیب است که علیرغم تجربیات متعدد و مستمری که در زمینه کارآمد نبودن سیاست زور و فشار وجود دارد، این دسته از حکمرانان همواره بر استمرار این سیاست شکست‌خورده اصرار می‌ورزند.

عجیب‌تر اینکه همین حضرات که اِعمال فشار حداکثری در سیاست داخلی را می‌پسندند، در زمینه سیاست خارجی به ویژه درباره بعضی کشورها که خطرناک بودنشان برای منطقه و آینده منافع ملی ایران اظهر من‌الشمس است، به رواداری کامل و بدون قید و شرط معتقدند! با اینکه طبق ضرب‌المثل معروف «مار گزیده از ریسمان سیاه و سفید می‌ترسد» حکمرانان ما باید از کسانی که بدترین سابقه تروریستی، تکفیری، بدعهدی و پای‌بند نبودن به قوانین و مقررات بین‌المللی را دارند برحذر باشند، آنها را به راحتی تحمل می‌کنند، تخلفاتشان را نادیده می‌گیرند و امتیازات زیادی در اختیارشان قرار می‌دهند.

امیرخان متقی، وزیر خارجه حکومت خودخوانده طالبان که از سران بدسابقه این گروه تروریستی تکفیری است، اخیراً ضمن انکار حضور داعش در افغانستان گفته است این گروه تحت حمایت سه کشور منطقه قرار دارد و این سه کشور داعش را حمایت می‌کنند و باعث ناامنی منطقه شده‌اند. هرچند امیرخان اسمی از این سه کشور نیاورده ولی آشنایان با تفکر او گفته‌اند منظورش سه کشور تاجیکستان، ایران و پاکستان هستند که طبق ادعای این طالب متوهم، اولی نیروی انسانی داعش را تامین می‌کند، دومی راه عبور را برایشان باز می‌گذارد و سومی بودجه و مراکز برنامه‌ریزی آنها را برعهده دارد.

جالب است که دولتمردان تاجیک و پاکستانی همواره از وجود گروه‌های متعدد تروریستی ازجمله داعش در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر می‌دهند و این کشور را کانون ناامنی می‌دانند. از طرف دیگر، هر وقت قتل و غارت و جنایتی در افغانستان اتفاق می‌افتد حکومت خودخوانده طالبان آن را به گردن داعش می‌اندازد در حالی که همه می‌دانند طالبان با داعش تقسیم کار کرده و جنایت‌های خود را به گردن داعش می‌اندازد و داعش هم که با طالبان همدست است، این تقسیم کار را پذیرفته و جنایات را گردن می‌گیرد. با اینکه این واقعیت کاملاً قطعی و روشن است، امیرخان متقی با وقاحت تمام ادعا می‌کند داعش در افغانستان حضور ندارد و این سه کشور حامیان داعش هستند.

پاکستان و تاجیکستان در حال تسویه ‌حساب با طالبان هستند و آنچه مایه تاسف است اینست که ایران هنوز به سیاست مدارا با این گروه تروریستی تکفیری ادامه می‌دهد و این گروه علیرغم بدعهدی‌ها و تخلفاتی که از قوانین بین‌المللی دارد دائماً از ایران امتیاز می‌گیرد. در نزدیک سه سالی که طالبان بر افغانستان سلطه دارد هنوز حاضر نشده حقابه ایران از هیرمند را بدهد و اخیراً که سرریز سیل به سیستان رسید، طالبان آن را به عنوان حقابه ایران جا زد! امتیازات سیاسی و تجاری زیادی نیز از ایران می‌گیرد و مهم‌تر اینکه خطر ناامنی در ایران به دلیل ورود عناصر وابسته به طالبان هر روز افزایش می‌یابد ولی حکمرانان ما به هشدارها اعتنا نمی‌کنند. حالا که امیرخان هم ایران را به همکاری با داعش متهم کرده آیا باز هم سیاست مدارا با طالبان جایز است؟ خط قرمز کجاست؟

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901685

دیگر خبرها

  • طالبان حمله تروریستی داعش در ولسوالی گذره را محکوم کرد
  • طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • داعش مسئولیت حمله به نمازگزاران شیعه در هرات را پذیرفت
  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • ایران حمله تروریستی هرات را محکوم کرد
  • فوری | حمله خونین افراد مسلح به نمازگزاران در هرات افغانستان
  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند