Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-07@01:14:24 GMT

واقفین با وقف اموال خود با خدا معامله می کنند

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۰۷۷۵

واقفین با وقف اموال خود با خدا معامله می کنند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام عزالدین تقی زاده اظهارداشت: عده‌ای همچون شهدا و صلحا با جان‌هایشان در راه خدا جهاد کرده و جانشان را فدا می‌کنند و آن هایی که توان حضور در جبهه‌ها را ندارند با وقف مال خود در راه خدا جهاد می‌کنند.

وی افزود:  جهاد با مال اهمیت بیشتری داشته و در قرآن بر این امر خیر تاکید فراوان شده است و وقتی رزمندگان در خاکریز، جنگ می‌کنند و نیاز به پشتیبانی مالی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت الاسلام تقی زاده با اشاره به اهمیت وقف در اسلام عنوان کرد: موضوع وقف عالی‌ترین مقوله است که می‌تواند به مانایی انسان موجب شود و بهترین و ماندگارترین مصداق صدقه جاریه، وقف است.

وی اضافه کرد: در نظام اسلامی بحث وقف از ۱۴ قرن گذشته مطرح شده و وقتی فردی به عنوان حسنه جاریه، وقف می‌کند،قرن‌ها بعد از فوت نیز آثار وقف واقف در جامعه جاری و ساری می‌شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شبستر با اشاره به مأموریت های اصلی این اداره ابراز داشت: اداره اوقاف با اشخاص حقیقی و حقوقی در بحث واگذاری موقوفات و عمل به نیات واقف ارتباط دارد.

وی تصریح کرد : خوشبختانه در خصوص افراد عادی مشکلی نداریم ولی در بحث نهادهای دولتی مشکلاتی دارم که بعضاً متأسفانه برخی ادارات، خودسرانه اقدام به ساخت و ساز و تغییرات می‌کنند که در این صورت حق و حقوق موقوفه پایمال می‌شود.

حجت الاسلام تقی زاده افزود :اجاره‌های دریافتی توسط اداره اوقاف صرفاً در محل مورد نظر واقف هزینه می‌شود و شرعاً و قانونا در خصوص این موارد، اداره اوقاف به عنوان سرباز نیت واقف عمل می‌کند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان شبستر با اشاره به وضعیت وقف در این شهرستان عنوان کرد: وقف در شبستر از نظر گستردگی وضعیت بهتری دارد و صرفاً چالش‌هایی در حوزه سرمایه گذاری داریم که در این خصوص نیز اقداماتی در دست اجرا است.

حجت الاسلام تقی زاده با اشاره به میزان موقوفه‌های موجود در این شهرستان، اظهار داشت: این اداره با ۸۵۶ مورد موقوفه و با بیش از ۱۳۰۰ رقبه در سطح شهرستان، بر اساس قانون و دستورالعمل‌های سازمان اوقاف و امور خیریه وظیفه حفظ و نگهداری و تثبیت و صیانت از املاک اوقافی را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: در عرض یک هفته گذشته از بیست روستا بازدید میدانی داشته‌ایم و این بازدیدها ادامه خواهد داشت تا موقوفات قدیمی که بعضاً نیز ثبت نشده‌اند احیا و ساماندهی شوند.

حجت الاسلام تقی زاده افزود: یکی از چالش‌های مهم حوزه وقف، عدم اطلاع از فرهنگ غنی سنت حسنه وقف در جامعه است و کسانی که احسان و یا هبه می‌کنند اگر از آثار وقف خبر داشته باشند، وقف می‌کنند.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شبستر با اشاره به موضوع موقوفه مرحوم محمد ثقه‌الاسلام اظهار داشت: روستای اندبیل از دیدگاه اداره اوقاف شش‌دانگ وقفی بوده و مشکل و شبهه‌ای در این خصوص نیست و  وقف نامه مرحوم محمد ثقه‌الاسلام به عنوان واقف موجود است.

حجت الاسلام تقی زاده افزود: سند ثبتی این وقف نیز وجود دارد و از نظر وقفی بودن شبهه‌ای وارد نیست و حتی خود روستائیان نیز این را قبول دارد و اداره اوقاف با خود روستائیان مشکلی نداشته و با قرارداد موضوع حل می‌شود و مشکل فقط با افرادی است که اقدام به ویلا سازی در این روستا کرده‌اند و پایبند به حد و حدود اسلامی نیستند و به علت اهمال برخی ادارات و نهادهای دولتی ویلا سازی شده و وضع موجود را در پیش رو داریم.

وی با اشاره به وضعیت امامزاده‌های شهرستان شبستر بیان کرد: عملیات احداث و نوسازی امامزاده‌های  ابراهیم خلیل صوفیان، داود شندآباد و سید حسین کوه کمری  در دست تکمیل است.

حجت الاسلام تقی زاده در پاسخ به برخی شبهات در خصوص حوزه وقف تصریح کرد: اداره اوقاف و امور خیریه به عنوان حافظ موقوفات عمل کرده و نیت واقف را عملی می‌کند و تمام درآمدهای موقوفات در محل مورد نظر خود واقف هزینه می‌شود و اداره اوقاف در این موارد دخل و تصرف ندارد و حتی حقوق کارکنان اوقاف نیز از سوی دولت اعطا می‌شود.

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شبستر با اشاره به موضوع مسجد یادگار شاه شهر تسوج گفت: رقبه و باغچه مسجد دو موقوفه مسجد است و از تغییرات اتفاق افتاده خبر نداریم و سال ۸۹ با حضور امام جمعه محترم، رئیس اوقاف و امور خیریه وقت شهرستان شبستر  و شهردار وقت تسوج توافقی انجام شده که هنوز عملی نشده است.

حجت الاسلام تقی زاده  خاطرنشان کرد: اداره اوقاف و امور خیریه در صدد احیای موقوفات بوده و در این خصوص اهل محافظه کاری نیستیم و در احیای موقوفات تلاش می‌کنیم.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۰۷۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد یک و نیم میلیون یورویی از سکه‌هایی که بازدیدکنندگان به داخل یک فواره می‌ اندازند

 

سکه‌هایی که بازدیدکنندگان برای برآورده شدن آرزوها، یافتن عشق زندگی، سلامتی و بازگشت به فواره تروی در روم (رم) می اندازند، به زندگی افرادی کمک می‌کند که هرگز آنها را ندیده اند.

به گزارش عصرایران به نقل از فرانس 24، صدها سال است که براساس یک آئین سنتی بازدیدکنندگان و گردشگران برای برآورده شدن آرزوی خود سکه هایی را به فواره و آبنمای تروی رم می اندازند.

امروزه سکه ها هر چند روز یک بار برای یک سازمان خیریه جمع آوری شده و برای تامین مالی یک بانک غذا و پروژه های رفاهی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در سال 2022 خیریه کاریتاس حدود 1.5 میلیون دلار را از فواره تروی جمع کرد و این مبلغ در سال 2023 کمی بیشتر شد. بخشی از این مبالغ باعث باز شدن چند سوپرمارکت برای افراد نیازمند در رم شده است.

سکه ها پس از جمع آوری از سوی کارکنان با سشوار و دستگاه‌های دیگر خشک، دسته بندی و شمارش می‌شود.

روی تابلوهای اطراف فواره و آبنما نوشته شده که این سکه ها صرف امور خیریه می شوند. این نوشته بسیاری از گردشگران در کنار این سازه تاریخی دوران باروک را خوشحال می کند.

جزئیات بیشتر را در تصاویر گزارش ببینید.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ماجرای سکه‌ای که رهبران جهان در آب انداختند (فیلم) جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی رم 180 سال قبل (+عکس)

دیگر خبرها

  • اخذ سند مالکیت امامزاده بی‌بی خدیجه خاتون(ع) شهرستان میبد
  • رییس جدید اداره تبلیغات اسلامی شهرستان مشهد معارفه شد
  • ثبت وقف جدید ۲۰۰ میلیاردی در کاشان
  • درآمد یک و نیم میلیون یورویی از سکه‌هایی که بازدیدکنندگان به داخل یک فواره می‌ اندازند
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اوقاف چه دستاورد‌هایی دارد؟
  • آغاز دوره آموزشی طرح ارتقای قاریان استان یزد
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • تعطیلی تمام موزه‌ها و اماکن تاریخی استان کرمانشاه
  • نزدیک به ۳ میلیارد تومان وقف پول انجام شده است + فیلم