Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون تراقیک و حمل و نقل وزارت راه و شهرسازی با اشاره به ارزان بودن سوخت گفت: این موضوع سبب شده تا مردم به سمت استفاده از خودروهای شخصی رفته و از حمل و نقل عمومی کمتر استقاده کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد تقی‌زاده در مراسم یادبود قربانیان سوانح رانندگی، رعایت احتیاط از سوی راننده، عابر، موتورسوار و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را طی رانندگی امری ضروری دانست و گفت: بدون شک رعایت احتیاط  وظیفه تمامی مردم است اما در این حین دولت نیز وظایفی را جهت ارتقای ایمنی در کشور برعهده داشته و باید به گونه‌ای عمل کند تا تلفات ناشی از سوانح رانندگی و همچنین تعداد مجروحان تا حد ممکن کاهش پیدا کند.

وی از تهیه و تدوین تقشه راه ایمن در کشور از سوی وزارت راه و شهرسازی خبر داد و گفت: در حال حاضر نقشه مذکور برای معاون اول رئیس جمهور ارسال شده که به محض تأیید و تصویب در مرحله اجرا قرار خواهد گرفت.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این مطلب که قطعا کشورهای پیشرفته نیز برای کاهش قابل قبول تعداد کشته‌شدگان سوانح رانندگی از طریق اجرای یک برنامه به تدریج به این مرحله رسیده‌اند گفت: در حال حاضر شاخص ارزیابی کشته‌شدگان این سوانح به طور سالیانه در ایران ۱۶ هزار نفر بوده که طبق آمار موجود این عدد در ۱۰ سال گذشته برابر با ۲۷ هزار نفر گزارش شده است، امری که طی این ۱۰ سال با تلاش حدودا ۱۶ نهاد به میزان ۱۱ هزار نفر کاهش پیدا کرده است.

وی در ادامه با تأکید براینکه آمار ۱۶ هزار نفری از کشته‌شدگان سوانح رانندگی در ایران به معنای کشته شدن ۲۰ نفر به ازای هر ۱۰۰ نفر از جمعیت کشور در سال خواهد بود گفت: این رقم در کشور آمریکا برابر با ۱۰ نفر، ترکیه ۸.۶ نفر، اکثر کشورهای اروپایی بین ۲.۵ تا ۶ نفر  و در برخی کشورهای عقب‌مانده‌تر نیز به بیش از ۲۰ نفر می‌رسد.

این مقام مسئول همچنین بیان کرد: طبق تحلیل‌های انجام گرفته نکته‌ای که علاوه بر ۵ عامل موجود در بحث سوانح رانندگی از جمله انسان، جاده، خودرو، شرایط زیست‌محیطی و قوانین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است گسترش شبکه حمل و نقل عمومی به ویژه در بخش ریلی و هوایی است چراکه سوق دادن مردم به سمت این بخش و کاهش کاربران جاده‌ای تا حد بسیار زیادی از امار تصادفات رانندگی در کشورها کم خواهد کرد.

به گفته تقی‌زاده تعداد کشته‌شدگان در بدترین سوانح ریلی حداکثر به تعداد کشته شدگان سوانح رانندگی در یک روز است، آماری که بسیار تأمل‌برانگیز و درخور توجه در این بخش به شمار می‌رود.

معاون حمل و نقل و ترافیک وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: بخش حمل و نقل ریلی با وجود زیان‌ده بودن در اکثر کشورهای جهان مورد توجه بسیار زیادی قرار می‌گیرد  چراکه علاوه بر کاهش آلودگی‌ها، ایمنی بسیار بیشتری نسبت به سایر وسایل حمل و نقلی دارد.

این مقام مسئول با اشاره به کاهش تعداد کاربران بخش حمل و نقل عمومی در ایران طی ۸ سال گذشته بیان کرد: با توجه به آمار به دست آمده طی این مدت ۱۰ میلیون از کاربران اتوبوس در بخش جاده‌ای و ۵ میلیون در بخش ریلی کاهش پیدا کرده‌اند که بخشی از آن‌ها به سمت حوزه هوایی و بخشی دیگر به سمت خودرو و استفاده از جاده حرکت داشته‌اند.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزایش تعداد کاربران جاده‌ای در حوزه مسافر و بار را یکی از دلایل اصلی ناایمن‌تر شدن جاده‌ها دانست و گفت: طبق مطالعات بین‌المللی هرچه میزان استفاده از از بخش حمل و نقل عمومی در کشور بیشتر  و در مقابل خودرومحوری کمتر شود تعداد کشته شدگان سوانح رانندگی کاهش خواهد داشت.

این مقام مسئول ارزان بودن قیمت سوخت در کشور را نیز یکی دیگر از دلایل عدم تمایل مردم در استفاده از حمل و نقل عمومی دانست و گفت: این مسئله در سایر نقاط جهان نیز دیده شده و به صورت آشکارا بیان می‌شود که افزایش قیمت سوخت در کاهش تعداد کشته شدگان سوانح رانندگی تأثیر بسیار زیادی خواهد داشت.

تقی‌زاده در ادامه سخنان خود اظهار داشت: شیب کاهش تعداد قربانیان سوانح رانندگی در ابتدا بسیار شدت داشت اما امروز می‌بینیم که این شیب تا حد زیادی کند شده است که پیش‌بینی می‌شود در صورت تداوم روند جاری امسال رقم کاهش کشته شدگان ۱ درصد و یا صفر بوده و طی سال‌های آتی حتی افزایش نیز داشته باشد.

معاون حمل و نقل و ترافیک وزیر راه و شهرسازی در ادامه این شیب کند و یا توقف در کاهش تعداد قربانیان سوانح جاده ای را به دلیل ارزان بودن قیمت سوخت و همچنین افزایش تعداد معادن و به دنبال آن افزایش تعداد کامیون‌ها در جاده دانست و افزود: طبق نقشه ایمنی راه تهیه شده از سوی وزارت راه وشهرسازی در صورت ادامه این روند طی ۱۰ سال آینده تعداد قربانیان به ۱۹ هزار نفر افزایش خواهد داشت.

به گفته این مقام مسئول در صورت رعایت صرف ۵ عامل مذکور و وجود بودجه کافی این رقم به ۱۵ هزار نفر، در صورت گسترش حمل و نقل ریلی  به ۱۳ هزار نفر و در صورت توجه و رعایت هر۲  عامل یاد شده به ۹ هزار نفر خواهد رسید.

وی همچنین اظهار کرد: در این برنامه توجه ویژه‌ای به مجروحین حوادث رانندگی نیز شده است که اجرای برنامه آن حدودا یک سال و نیم زمان خواهد برد.

تقی‌زاده در پایان رسیدن  به اهداف نقشه ایمنی راه را نیازمند ۲۸۰ هزار میلیارد تومان اعتبار دانست و گفت: درصورت افزایش ۱۰ درصدی قیمت بنزین و ۱۵ درصدی قیمت گازوئیل می‌توانیم تا ۲۲۰ هزار میلیارد تومان از این اعتبار را تهیه کنیم، امری که ممکن است آثار سوء اجتماعی در پی داشته باشد ولی ما به عنوان متولیان ایمنی در کشور و همچنین توجه به تجارب سایر کشورهای پیشرفته باید به آن عمل کنیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۱۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت بیش از ۴۳۴ هزار تماس با سامانه ۱۴۱ استان البرز

ایسنا/البرز رئیس مرکز مدیریت راه های استان البرز از  برقراری بیش از ۴۳۴ هزار تماس با سامانه ۱۴۱ استان البرز از یکم تا سی و یکم فروردین ماه سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا، علی شادفر روز شنبه هشتم اردیبهشت اظهار کرد: طی فروردین ماه سال جاری ۴۳۴ هزار و ۱۰۳ تماس با سامانه ۱۴۱  استان البرز گرفته شد که از این تعداد ۷۸۱۵  تماس توسط  کارشناسان این اداره کل پاسخ داده شده است.

رئیس مرکز مدیریت راه های استان البرز گفت: این سامانه با هدف ارائه خدمت به هموطنان و کاربران جاده‌ای برای آگاهی بیشتر از وضعیت ترافیک و برنامه‌ریزی برای زمان سفر تهیه شده است.

وی افزود: کاربران جاده‌ای می‌توانند پس از برقراری ارتباط با این سامانه از وضعیت ترافیکی راه‌ها، وضعیت آب و هوای مسیرها، انسدادها، محدودیت‌های اعمال شده مطلع شوند و شکایات خود در حوزه راه‌ها را ثبت کنند.

شادفر تصریح کرد: از رانندگان و کاربران جاده‌ای تقاضا داریم قبل از سفر آخرین اطلاعات در مورد شرایط ترافیکی و جوی و محدودیت‌های تردد احتمالی را از سامانه ۱۴۱ دریافت و پس از آن برای سفر خود برنامه‌ریزی کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو
  • جان باختن ۶۱ نفر در استان کرمان به دلیل قاچاق سوخت و اتباع غیرمجاز
  • لزوم جلوگیری از احداث ابنیه در مجاورت جاده‌های گیلان
  • نقاط حادثه خیز جاده‌های گیلان شناسایی و رفع شود
  • جان باختن ۶۱ نفر در استان کرمان به دلیل قاچاق «سوخت و اتباع غیرمجاز»
  • قیمت عجیب و نجومی سنگ قبر دوباره سوژه کاربران شد + عکس
  • سوانح رانندگی در مشهد ۵۰ نفر را مصدوم کرد
  • اتوبوس‌هایی که به فرمان خانم‌ها حرکت می‌کنند
  • ثبت بیش از ۴۳۴ هزار تماس با سامانه ۱۴۱ استان البرز
  • کاهش تلفات تصادفات رانندگی نیازمند اقدامات فرهنگی است