Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشکده معماری و شهرسازی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به جزئیات تخریب در زلزله اخیر کرمانشاه، گفت: در این زلزله به دلیل مسدود شدن راه‌ها امدادرسانی به روستاها به موقع صورت نگرفت، به گونه‌ای که در برخی از روستاها تا روز جمعه هفته گذشته دام‌ها در زیر آوار باقی ماندند.

به گزارش ایسنا دکتر غزال راهب روز چهارشنبه، اول آذر ماه در نشست ارائه یافته‌های تیم اعزامی مرکز تحقیقات مسکن در زلزله کرمانشاه با ارائه نتایجی ناشی از مطالعات میدانی از سکونت‌گاه‌های منطقه‌های زلزله‌زده کرمانشاه افزود: بر اساس مطالعات میدانی ما در ساعات اولیه زلزله مسیر روانسر به جوانرود به دلیل ریزش سنگ مسدود شد، ضمن آنکه در مسیر سر پل ذهاب، قصر شیرین و ازگله هیچ کدام از بیمارستان‌ها قادر به پاسخگویی به مصدومان نبوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دلیل این امر را از دست دادن کارکردهای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی ذکر کرد و افزود: این امر موجب شد تا مصدومان به مراکز درمانی کرمانشاه منتقل شوند و از آنجایی که بیمارستان‌های کرمانشاه پاسخگوی درمان مصدومان نبوده‌اند، مصدومان به صورت پروازی به تهران منتقل شدند.

راهب با تاکید بر اینکه مطالعات ما در این منطقه نتایج جالبی در خصوص روند رشد جمعیتی این منطقه داشته است، اظهار کرد: تعداد شهرهای استان کرمانشاه از سال 65 تا 94 از 14 شهر به 32 شهر افزایش یافت، در حالی که روند رشد جمعیتی این استان منفی بوده است.

رئیس پژوهشکده معماری و شهرسازی مرکز تحقیقات کرمانشاه با تاکید بر اینکه این استان از سال 85 تا 95 با کاهش شدید جمعیت مواجه بوده است، خاطرنشان کرد: در برخی از شهرهای این استان به دلیل وقوع جنگ رشد جمعیت از صفر شروع شد و جمعیت روستایی به شهرها مهاجرت کردند و جمعیت شهری که به دلیل وقوع جنگ، استان را ترک کرده بودند، بعد از جنگ به این استان بازنگشتند.

وی اضافه کرد: بر اساس این یافته‌ها در زلزله اخیر مشاهده کردیم که ما با شهرهایی مواجه شدیم که خانه‌های روستایی در آن حاکم بود، از این رو امر اسکان زلزله‌زدگان در این زلزله از شرایط بهتری برخوردار بوده است.

راهب با تاکید بر اینکه براساس این داده‌ها  نباید در بازسازی این استان شتاب‌زده عمل شود، تاکید کرد: با توجه به داده‌های به دست آمده باید بازسازی شهرها براساس آمایش سرزمینی صورت گیرد. نباید در بازسازی این استان شتاب‌زده عمل شود، بلکه با توجه به داده‌های به دست آمده باید بازسازی شهرها بر اساس آمایش سرزمینی صورت گیرد.

وی همچنین به وضعیت تاب آوری سکونت‌گاه‌ها در زلزله کرمانشاه اشاره کرد و ادامه داد: در سر پل ذهاب 45 هزار نفر ساکن هستند که یک شهر کم‌جمعیت محسوب می‌شود و ساختمان‌های آن به دلیل بازسازی بعد از جنگ نوساز بودند. در تازه‌آباد نیز 56 هزار نفر در هر هکتار ساکن هستند که دارای جمعیت 14 هزار نفری است، ضمن آنکه در این شهر سکونت‌گاه‌های روستایی وجود دارد.

وی با بیان اینکه در اسلام آباد غرب با 90 هزار جمعیت دومین شهر پر جمعیت استان کرمانشاه محسوب می‌شود، اضافه کرد: 67 درصد این بناها در این شهر با آجر و آهن ساخته شده‌اند و در ارزیابی نیز در سال 84 به شهر تبدیل شده است و همچنان آثار جنگ در آن وجود دارد.

این محقق با اشاره به کارکردهای شهر در زلزله اخیر کرمانشاه توضیح داد: مسیر حرکت‌ در این زلزله عملکرد خوبی داشتند ولی از سوی دیگر این استان فاقد کمربندی است که این امر موجب شد امداد رسانی با ترافیک شدید و ازدحام جمعیت مواجه شود.

راهب با تاکید بر اینکه در مناطق زلزله زده اسکان موقت خوبی صورت نگرفت، گفت: اسکان موقت به صورت پراکنده بود که این امر موجب شده تا امدادرسانی یکپارچه و یکسانی صورت نگیرد، ضمن آنکه برای دپوی زباله‌ها تمهیداتی اندیشیده نشده است.

رئیس پژوهشکده معماری و شهرسازی مرکز تحقیقات مسکن با اشاره به وضعیت اسکان در روستاها تاکید کرد: به دلیل مسدود شدن راه‌ها امدادرسانی و نجات در روستاها به موقع انجام نشد، به گونه‌ای که در برخی از روستاها همچنین تا روز جمعه هفته گذشته دام‌ها در زیر آوار باقی مانده‌ بودند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۶۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر میثم معزی ظهر امروز در گفت و گویی رسانه‌ای گفت: تمامی بیمارستان‌های زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی در آماده‌باش کامل برای ارائه خدمات به بیماران دچار تنگی نفس هستند..

وی افزود: به علت آلودگی هوا در ۲۴ ساعت گذشته یک هزار و ۶۹ نفر به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مراجعه کرده‌اند.

معزی ادامه داد: از این تعداد ۲۵۴ نفر امروز به علت وقوع گرد و خاک در استان به مراکز درمانی و بیمارستانی دانشگاه مراجعه کرده‌اند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: افرادی که دچار بیماری‌های قلبی، عروقی و تنفسی هستند در شرایطی که هوا آلوده است در فضای باز تردد نکنند و در صورت درد و یا سوزش قفسه سینه به بیمارستان مراجعه کنند.

کد خبر 6092187

دیگر خبرها

  • مراجعه بیش از یک هزار بیمار تنفسی به مراکز درمانی خوزستان
  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ثبت ۲۶ هزار و ۵۷۸ ماموریت توسط اورژانس تهران در هفته گذشته
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت
  • انجام ۶ عملیات مردم‌یاری پایگاه هوانیروز کرمانشاه طی هفته گذشته