Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات  درسخنرانی خود در سیزدهمین  نشست WIFE  ( مجمع جهانی اقتصاد اسلامی) در ساراواک مالزی با اشاره به این که مسلمانان حدود دو میلیارد نفر از جمعیت جهان را تشکیل می دهند، افزود : این جمعیت تقریبا 20 درصد  از اقتصاد جهانی را در دست دارد.

وی تصریح کرد: به طور کلی کشور های اسلامی به عنوان کشور های در حال توسعه طبقه بندی می‌شوند و این بدین معنی است که کشور های اسلامی با فروش مواد خام و نیروی کار ارزان  به امرار معاش می پردازند که البته ادامه این روند پایدار نیست و منجر به مشکلات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی می شود و پیامدهای وخیمی دارد که همانگونه که تاکنون مشاهده شده است به منطقه و کشور خاصی محدود نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آذری جهرمی  افزود: از طرف دیگر هر چند به نظر می رسد ایجاد موانع تجاری یک راه آسان برای حل مشکل عدم توازن تجاری می باشد ولی در عمل چنین محدودیت هایی در بلند مدت کاربرد کمی دارد.

وی با تاکید به اینکه باید در چشم اندازها تغییر ایجاد شود، گفت : در مقابل اندازه بازار، رقابت و کارآمدی مفاهیمی است که باید در تغییر چشم انداز مورد توجه قرار گیرد  البته تغییر چشم انداز باعث ایجاد مشکل برای کشور های توسعه یافته نمی شود بلکه این کشورها را قادر می سازد تا از محصولات و خدمات جدیدی که در کشور های در حال توسعه فراهم شده بهره برداری کنند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به این که، اندازه بازار یک عامل تعیین کننده است، اظهار داشت : وقتی اندازه بازار کوچک است هزینه های سربار تولید محصول و خدمات بالارفته و عرضه آنها گران تمام شده و در نتیجه به تعطیلی بنگاه اقتصادی ختم می شود .

وی تصریح کرد: در بسیاری از موارد وقتی که هدف بازار در چارچوب مرزهای ملی یک کشور محدود می شود اندازه بازار و قدرت و چابکی آن به اندازه کافی نبوده و این بدان معنا است که سرمایه گذاری حتی در میان مدت نیز پایدار نخواهد بود و وجود موافقت نامه های چند جانبه که باعث بزرگ تر شدن اندازه بازار می شود مورد نیاز است.

آذری جهرمی‌ رقابت را عامل مهم دیگری در این حوزه عنوان کرد و خاطر نشان کرد : بدون رقابت، هیچ گونه انگیزه واقعی برای نوآوری جهت بهبود کیفیت خدمات،کاهش هزینه ها و ساخت محصول بهتر وجود ندارد و این بدین معنی است که ما باید برای بقای اقتصادی، خودمان را آماده رقابت در مقیاس جهانی کنیم.

وی ایجاد مکانیسم برای بهبود مستمر بهره وری را بسیار حیاتی بیان کرد و گفت : به طور کلی وقتی که یک نوع تمرکز و تجمع بین نظرات خبرگان و کارشناسان صورت گرفته و ابزار مناسب مانند منابع مالی و زیر ساخت های مورد نیاز به راحتی در دسترس باشد می توان به این هدف نائل آمد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در ادامه سخنان خود تصریح کرد : یکی از رویکردهای احتمالی که الزامات و محدودیت های فوق را در نظر می گیرد ایجاد قطب های مختلف در کشور های گوناگون اسلامی است، به طوری که هر کدام از این قطب ها بر روی یک فعالیت متمرکز شوند.

وی افزود: به عنوان مثال کشور های اسلامی هر کدام بر روی یک قطب مانند قطب های مالی، فناوری اطلاعات، فناوری بانکی، خدمات پزشکی و سلامت متمرکز شده و هر قطب محصولات و خدمات خویش را برای جمعیت بیشتر در سراسر کشور های اسلامی به فروش برسانند و بجای بازار کوچک ملی برای بازار بزرگ اسلامی عرضه کنند.

آذری جهرمی در ادامه سخنرانی خود پیشنهاد کرد: که سازمان همکاری های اسلامی با مشارکت بانک توسعه اسلامی به انجام مطالعه امکان سنجی با هدف آماده سازی نقشه راه ایجاد قطب های خاص در کشور های اسلامی بر مبنای دسترسی به تخصص و منابع یکدیگر مبادرت ورزد.

وی تاکید کرد : ما به عنوان کشور های اسلامی باید دست به دست هم دهیم تا بتوانیم از منابع و ظرفیت های یکدیگر به طور مشترک بهره مند شویم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پیشنهاد ارایه شده خود اعلام کرد که کشور ما آماده حضور در این مطالعه است و در پایان سخنان خود افزود : ما مشتاقانه منتظر همکاری با همه کشور های اسلامی برای پی گیری طرح های مناسب جهت افزایش سعادت و خوشبختی کشورهایمان هستیم.

گفتنی است، نشست مجمع جهانی اقتصاد اسلامی با حضور نخست وزیر مالزی، رییس جمهور اندونزی، نخست وزیر مراکش، رییس جمهور تاتارستان و تعدادی از وزرای کشورهای اسلامی از 21 تا 23 نوامبر در شهر کوچینگ مالزی برگزار می شود. همچنین محور اصلی گفتگوها در این نشست، انقلاب صنعتی چهارم، چالش ها و فرصت ها در کشورهای اسلامی است که جمهوری اسلامی ایران پیشنهادی توسط وزیرارتباطات ارایه کرد که با استقبال کشورهای حاضر در این نشست مواجه شد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۷۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی گفت: شعار سال جاری، مشارکت مردم در جهش تولید است، از همین رو باید بیشترین توجه را به شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان معطوف کنیم، چراکه نخبگان ما ایده‌های بسیار خوبی دارند.

محمدصالح جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا درباره تأثیر توجه به اقتصاد دانش بنیان در راستای تحقق شعار سال و مشارکت مردم در جهش تولید اظهار کرد: در سال‌های اخیر توجه مقام معظم رهبری در سیاست‌گذاری‌های انجام شده، اقتصاد مردمی بوده است.

وی افزود: توجه به این موضوع که پایه و اساس اقتصاد کشور مبتنی بر دانش و فناوری داخلی قرار بگیرد، همواره مورد توجه سیاست‌گذاران بوده است، شرکت‌های دانش بنیان نیز در سال‌های اخیر رشد خوبی داشته‌اند و مجلس شورای اسلامی، قانون جهش تولید دانش بنیان را تصویب کرد که ظرفیت‌های بسیار خوبی در این قانون برای شرکت‌های دانش بنیان و فناور پیش‌بینی شده است.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر بخواهیم اقتصاد کشور مبتنی بر دانش و دانش فنی داخلی باشد، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را باید در دستور کار خود قرار دهیم، در برنامه هفتم توجه ویژه‌ای به شرکت‌های دانش بنیان شده است.

جوکار گفت: شعار سال جاری، مشارکت مردم در جهش تولید است، از همین رو باید بیشترین توجه را به شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان معطوف کنیم، چراکه نخبگان ما ایده‌های بسیار خوبی دارند.

وی بیان کرد: ایده‌های نخبگان را می‌توان تجاری‌سازی کرد و مشکلاتی که در بازه زمانی اخیر در حوزه فناوری در کشور داشته‌ایم را می‌توانیم با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش پایه حل کنیم.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برای رشد و توسعه، کار را باید به دست جوانان فعال در شرکت‌های دانش بنیان بسپاریم تا کشور به سمت تولید پیش برود، ظرفیت‌های قانونی زیاد و تسهیلات تکلیفی بسیاری در قانون بودجه برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته و در قانون قید شده است که برای اعطای تسهیلات باید برای شرکت‌های دانش بنیان اولویت قائل شویم.

جوکار افزود: از سوی دیگر، از لحاظ ساختاری باید ساختاری را داشته باشیم که شرکت‌های دانش بنیان احساس اطمینان از آینده خود داشته باشند، در حال حاضر در پارک‌های علم و فناوری و شهرک‌های علم و فناوری، نوآوری‌های بسیاری در حال وقوع است.

وی ادامه داد: باید ساختارهای مستقلی به این شهرک‌ها داده شود و با اعطای تسهیلات و حمایت‌های ویژه زمینه‌ای را برای آنها فراهم کنیم که با کمترین وابستگی شروع به کار و فعالیت کنند.

کد خبر 751672

دیگر خبرها

  • اسلامی: اقتصاد دانش‌بنیان موجب زایش فناوری می‌شود
  • ضرورت راه‌اندازی نظام سنجش تاثیر پژوهش/ اقتصاد تحت تاثیر پژوهش
  • ملا هبت‌الله: جهان کفر برای جدایی دین از سیاست تلاش می‌کند
  • ضرورت توجه به اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید
  • معین وزارت اقتصاد طالبان: در دوران جمهوریت «فساد» به فرهنگ تبدیل شده بود/ به عنوان فردی «شیعه» با صلاحیت کامل در ساختار امارت اسلامی مشغول هستم
  • پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره ایران دست رد زد
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • ۳۰ درصد نانوایی های استان سمنان باید دوگانه سوز شوند
  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • دنیای اسلام در تصمیم‌گیری مشترک، خلاء بزرگ دارد | حج امسال به صورت ویژه حج برائت است | جمهوری اسلامی منتظر دیگران نمی‌ماند