Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@03:17:23 GMT

عصر ناصری به روایت یک آلمانی

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۸۳۱۸

عصر ناصری به روایت یک آلمانی

مجله خبری ایمنا: ارنست هولتزر مهندس مخابرات و عکاس آلمانی از عکاسان پیشگام نیمهٔ دوم قرن نوزدهم میلادی بود که در عصر حکومت ناصرالدین‌شاه قاجار به ایران آمد و 20 سال از عمر خود را در اصفهان گذراند.

هولتزر در سال 1835 در روستایی در نزدیکی شهر "تورنیگن" در شرق آلمان زاده شد. از کودکی او آگاهی زیادی در دست نیست اما همین اندازه می‌دانیم که در شرکت انگلیسی "تلگراف هند و اروپا" دوره تلگراف‌چی‌گری دید و در 27 سالگی به استخدام دولت انگلیس درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک سال بعد دولت بریتانیا او را به ایران فرستاد تا خطوط تلگرافی را در آن دیار سامان دهد و این فن را در مدرسه دارالفنون تدریس کند. او 35ساله بود که با یک ایرانی ازدواج کرد و به این خاطر تا پایان عمر در آنجا ماند.

هولتزر در میانه اقامت خود در ایران سفر کوتاهی به آلمان داشت . یک دوربین عکاسی و وسایل ظهور عکس از آلمان خرید و به اصفهان آورد و عکاسی در ایران را آغاز کرد.

عکس‌هایی که او در طول 20 سال اقامتش در ایران برداشت منظره‌ها، بناها و مردم ایران در دوره ناصرالدین‌شاه قاجار را نشان می‌دهد. او بیشتر از مراسم مذهبی، طرز پوشش و جشن‌های ارامنه عکس گرفته اما عکس‌هایی هم از تهران، قم و کاشان دارد که تقریبا همه باقی مانده و چند بار به نمایش گذاشته شده‌اند. در این عکس‌ها صحنه‌هایی از بازار، سینه‌زنی به هنگام محرم، نقالی شاهنامه و ... را می‌توان دید.

کلکسیون عکس‌های هولتزر نیم قرن پس از درگذشت او در خانه نوه‌اش در آلمان پیدا شد و او به همراهی همسرش در معرفی پدربزرگ و عکس‌هایش در آلمان و ایران کوشید. در سال 1976 برای نخستین بار وزارت فرهنگ و هنر وقت با همکاری محمد عاصمی که مجله کاوه را در آلمان به فارسی و آلمانی منتشر می‌کرد، یک هزار قطعه عکس از هولتسر را با توضیحاتی به زبان فارسی در تهران به چاپ رساند. دو کتاب"هزار جلوه زندگی" و "ارنست هولتزر، ایران در یکصد و سیزده سال پیش" مجموعه آثار این عکاس را در بر می‌گیرد. این عکاس آلمانی در سال 1911 در 76 سالگی در جلفای اصفهان درگذشت و همان‌جا در آرامگاه ارامنه به خاک سپرده شد.

دختران ارمنی محله جلفای اصفهان با لباس سنتی ارامنه در یک مراسم عروسی

مراسم آئینی ارامنه ساکن اصفهان

سازندگان تبرزین و کشکول در بازار اصفهان

دلاک و کیسه کش‌های عصر ناصرالدین شاه در مقابل درب یک حمام در اصفهان

استاد و شاگردان در مکتبخانه ای در اصفهان

ورزشکاران باستانی کار

یک نانوا در "یزدخواست"، شهری در نزدیکی آباده 

مراسم آئینی ارامنه ساکن اصفهان

دو مرد در حال نماز خواندن؛ از این دو مرد دو عکس دیگر نیز با حالت غذا خوردن و نماز خواندن وجود دارد که هولتزر برای ثبت اداب ایرانی آنها را جلوی دوربین قرار داده است. 

ضیافت زنانه سه زن در پوشش قجری با خربزه و قلیان

میرزا اسدالله خان یکی از رجال عصر ناصرالدین شاه

گورستان ارامنه در نزدیکی کوه صفه اصفهان

نمایی از پل خواجوی اصفهان

نمایی از سی و سه پل اصفهان

گاری اسبی در میدان توپخانه تهران

نمایی از مسجد امام اصفهان (مسجد شاه سابق) و میدان نقش جهان

عمارت نمکدان اصفهان؛ این عمارت یکی از بناهای عصر صفوی است که به دستور طل السلطان حاکم وقت اصفهان تخریب شد.

بیمارستان دکتر "کرر" در جلفای اصفهان

عمارت آینه خانه اصفهان؛ این عمارت عصر صفوی بعدها به دستور ظل السلطان تخریب شد.

نمایی از میدان نقش جهان اصفهان

طلبه ها در مقابل دوربین

یکی از علمای اصفهان در مقابل دوربین

ارنست هولتزر و خانواده در خانه شخصی وی در جلفای اصفهان

منبع: فرادید

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۸۳۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش درخشان دو دروازه‌بان مس مقابل پیکان

به گزارش ورزش سه، محمد ناصری دروازه‌بان اول پیکان در بازی هفته بیست و سوم لیگ برتر برابر مس رفسنجان ۸ سیو موفق را برابر مس به ثبت رساند که موجب شد تیمش نتیجه را واگذار نکند.این بهترین عملکرد ناصری در فصل جاری بود که رکورد هشت نجات دروازه را در یک بازی به ثبت رساند.

۱۲ روز بعد دیناروند دروازه‌بان تیم کاملا جوان شده پیکان هم رکورد مشابه ۸ سیو را در جام حذفی مقابل مس ثبت کرد تا باز هم تیم رضا عنایتی در جریان بازی مقابل مس مغلوب نشود. این دروازه‌بان جوان که یکی از کم سن و سالترین چهره‌های تیمش در این بازی بود، نمایشی درخشان و امیدوارکننده داشت. 

مهاجمان مس البته دو بار از دروازه‌بان پیکان هم عبور کردند اما مدافعان  تیم عنایتی دروازه تیمشان را نجات دادند.

دو سنگربان پیکان مجموعا با ثبت شانزده سیو موفق بزرگ‌ترین سد دفاعی پیکان در برابر موقعیت‌های متعدد مس در این دو بازی بودند و بهترین عملکرد خودشان را مقابل تیم نویدکیا به ثبت رساندند. چیزی که از مهمترین ویژگی‌های تیم پیکان است، تیمی که به‌سادگی نمی‌بازد.

دیگر خبرها

  • ببینید | یورش پلیس آلمان به تجمع حامیان فلسطین در برلین
  • افزایش خشم چین علیه اتهام زنی‌های جاسوسی از طرف آلمان
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • تبدیل شیر گاو به پنیر توسط بانوی مسن آذربایجانی (فیلم)
  • کارگران رکن مهم اقتصاد کشور هستند
  • تعجب آلمانی‌ها از سرعت سقوط پول ملی ایران!
  • چین سفیر آلمان را احضار کرد
  • نمایش درخشان دو دروازه‌بان مس مقابل پیکان
  • هشدار مقام آلمانی درباره خطر عملیات لیتوانی برای بودجه ارتش
  • دیدنی های امروز؛ از سالگرد نسل کشی ارامنه تا اعتراضات دانشجویی در آمریکا