Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛  همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی نشست شهردار تهران با اهالی فرهنگ، هنر و رسانه در باغ ملی کتاب  با حضور عباس صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدعلی نجفی، شهردار و بسیاری از هنرمندان، بازیگران، فیلم سازان و نویسندگان کشورمان برگزار شد.

در ابتدای این نشست سیدرضا صالحی امیری با اعلام خوش آمدگویی و همچنین تسلیت به زلزله زدگان غرب کشور این طور سخنان خود را آغاز کرد: این جلسه آغاز سلسله جلساتی است که از آن به عنوان نشست صمیمی و گفتگوی فرهنگی یاد می کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهترین گزینه برای ارتباط ما با جامعه فرهنگ و هنر، گفتگو است. گفتگو مسیرهای سخت را هموار می کند، شناخت را افزایش می دهد و درک مشترک ایجاد می‌کند و از این منظر جامعه‌ای که در آن گفتگو شکل نمی گیرد انسان‌ها نسبت به هم بیگانه خواهند بود. ما برای رسیدن به یک اشتراک گفتمانی و فرهنگی نیاز به گفتگو داریم. این نشست برای بزرگان فرهنگ و هنر آغاز یک راه است. ما باور داریم تهران بزرگ نماد یک کشور است و هر تحولی در این کلان‌شهر در عرصه ملی تاثیر مستقیم خواهد داشت. تهران هم روح دارد و هم جسم؛ ما نمی توانیم این شهر را فقط با انبوهی از سازه ها و خودرو ها، تجارت خانه ها و... توصیف کنیم، روح این شهر فرهنگ این شهر است.

وی با بیان اینکه جامعه ما نیازمند روح فرهنگی است ادامه داد: روح فرهنگی یعنی فضیلت، اخلاق، انسانیت، سازگاری، روح فرهنگی یعنی انسجام و وفاق، رضایت، مشارکت اجتماعی. ما اگر میخواهیم جامعه نرمی داشته باشیم باید بتوانیم روح فرهنگی را در جامعه بدمیم.

شاهسواری: تعامل دوسویه شهرداری و خانه سینما الزامی است

محمد شاهسواری، مدیر عامل خانه سینما، به نمایندگی از طرف اهالی هنر و سینما در این نشست گفت: سینما به عنوان پیشخوان حوزه فرهنگ تکالیف جدی برای رفع مشکلات شهر بر دوش دارد و جز با صریح سخن گفتن چاره‌ای بر این راه‌حل‌ها نمی‌ماند.

او با خطاب قرار دادن دکتر نجفی و صالحی امیری گفت: شما شهری را اداره می‌کنید که در آن باید رضایت مخاطب را جلب کنید. به نمایندگی از برجسته‌ترین هنرمندان کشور فکر می‌کنم نیازهای متعددی است که با ارتباط دو سویه شهرداری و خانه سینما قابل حل خواهد بود.

شاهسواری با قید این موضوع که تهران نیازمند توسعه فضای فرهنگی و امنیت آن است، اظهار داشت: ما در جشنواره‌ای که شهرداری با عنوان فیلم شهر برگزار می‌کرد با تمام وجود همکاری کردیم و در حوزه زیرساخت‌ها و ارتباطات صنفی نیز اقدامات خوبی تاکنون انجام شده است. ما تنها حرفه‌ای هستیم که مشتریان خودمان را انتخاب نمی‌کنیم و منتظر آنها می‌مانیم و اصل مهم رضایت آنهاست. به خاطر همین باید به نیازهای متعدد و متنوع و به‌روز مخاطب شهر توجه کرد.

همت: نجفی فرهنگی ترین شهردار تهران است

اصغر همت، بازیگر با سابقه تئاتر، تلویزیون و سینما، پس از شاهسواری روی سن آمد و با اشاره به مشکلات تئاتر رو به مهمانان گفت: باید به نیروهای متخصص بیشتر از نیروهای متعهد میدان داده شود. درست است که سالن های تئاتر زیاد شده اما باید دید این سالن‌ها شرایط مناسبی دارند یا نه.

این بازیگر خطاب به شهردار تهران به تمجید وی پرداخت و بیان کرد: کسی تاکنون فرهنگی‌تر از شما شهردار تهران نبوده و این کارتان را سخت می‌کند.

در ادامه این مراسم توکل با اشاره به معضلات حوزه نشر گفت: ما به ویترین‌های بیشتر برای عرضه کتاب نیاز داریم و شهرداری‌ها در این حوزه می‌توانند نقش زیادی ایفا کنند. اما در این میان معضل دیگری هم وجود دارد از جمله تکثیر غیرمجاز و غیرقانونی کتاب. این روزها شاهد عرضه این آثار در خیابان انقلاب توسط دستفروشان هستیم. ضمن اینکه کتابفروشی‌های داخل ایستگاه مترو هم بعضا دیده شده چنین اقدامی انجام می‌دهند و تخفیف‌های زیادی هم که می‌دهند خارج از قاعده است.

پس از آن سیدمحمود دعایی که به نمایندگی از اهالی رسانه روی سن حاضر شده بود به تمجید از محمدعلی نجفی و سیدرضا صالحی امیری، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری، پرداخت و از سابقه درخشان آنها به نیکی یاد کرد.

چکناواریان:موسیقی می‌تواند فرهنگ خشن شهر را کنار بزند

لوریس چکناواریان دیگر سخنران این مراسم بود که به نمایندگی از اهالی موسیقی پشت تریبون قرار گرفت و با اشاره به اینکه از زمانی که تهران 500 هزار نفر جمعیت داشته ساکن این شهر بوده است، اعلام کرد: تهران زمانی شهر فرهنگ و هنر بود اما امروز اینگونه نیست. موسیقی می‌تواند فرهنگ خشن شهر را کنار بزند. فرهنگ ما نیاز به موسیقی دارد و نمی‌توان مولانا را بدون موسیقی به دنیا نشان داد.

وی خطاب به شهردار تهران اظهار کرد: تمام پول تان را بگذارید و ارکستر خوبی بسازیم تا فرهنگ مردم را تغییر دهیم.

فریدون عموزاده خلیلی آخرین نماینده اصحاب فرهنگ و هنر بود که از سوی نویسندگان پشت تریبون قرار گرفت و با بیان اینکه در شهرهای بزرگ اجازه می‌دهند اهالی فرهنگ و هنر شهر را شکوفا کنند، ادامه داد: اما در تهران اینگونه نبوده و این افراد در اداره شهر دخیل نبودند. باید به اهالی فرهنگ و تشکل‌های غیردولتی اعتماد کرد.

وی افزود: اهالی فرهنگ دل شان اگر بیشتر از مقامات برای فرهنگ و مرد نسوزد قطعا کمتر نمی‌سوزد.

نجفی: تهران دچار بدقواره گی شده است

پس از اتمام سخنان اهالی فرهنگ و هنر محمدعلی نجفی، شهردار تهران، با بیان سه نکته اظهار داشت: اولین نکته ای که باید بگویم این است که همه ما نارسایی‌ها و کمبودهای شهر را می‌دانیم. متأسفانه تهران از جهات معماری و اجتماعی دچار بد‌قوارگی شده است و در آن شاهد نوعی دلزدگی و واخوردگی هستیم که جسم و جان  شهر و شهروندان رنجور کرده است.

وی افزود: همانطور که برخی هنرمندان اظهار کردند ما باید در کالبد تهران روح تازه بدمیم و این روح و روحیه باید در قالب پدیده‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی باشد. ما به ایده‌های جدید برای مواجهه با چالش‌های شهر نیاز داریم. این ایده‌ها به شرطی به‌وجود می‌آید که از منظری تازه و با چشمی دیگر ببینیم.

نجفی برای رسیدن به راه‌حل به دومین نکته اشاره کرد که از نظر وی بی‌توجهی به احساسات شهری بود.بی‌توجهی به احساسات شهر زیان‌های بسیاری به تهران و کشور وارد کرده است. در عین حال باید بتوانیم جامعه شهری را در تکامل احساس و حرکت به سوُی اخلاق‌گرایی اجتماعی پیش ببریم.

به گفته شهردار تهران، راهبری احساسات جامعه شهری تاحدودی در دست هنرمندان و اهالی فرهنگ و رسانه است و فرهنگ و هنر حیاتی‌ترین شاخص زندگی است که باید از عنصر امید و مشارکت برخوردار باشد.

وی همچنین افزود: از همین رو نیازمند کمک هنرمندان و اصحاب رسانه هستیم. اصرار داریم به این مقوله بیندیشید و با ابزاری که در اختیار دارید به ما یاری دهید.

نجفی با بیان سومین نکته ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با کمک اهل فن سیاست‌های جدید را اجرایی کنیم. یکی از رویکردها این است که ما تسهیل‌گر هستیم نه تصدی‌گر. ما باید عرضه آنچه را که در این عرصه فرهنگ و هنر تحقق می‌یابد و درددل جامعه است تسهیل کرده و به ساخت و تحقق آنها کمک کنیم. ما خودمان را خالق هنری نمی‌دانیم. با وجود همه مشکلات مالی و اقتصادی که شهر و شهروندان دارند و مشکلات سیاسی و حتی مشکلات امنیتی که تاکنون به آنها اشاره نکرده‌ام امیدوارم با حمایت و همفکری شما بتوانیم شهرمان را بهتر بسازیم و شهری بنا کنیم که درخور شهروندان و انسان امروز باشد.

گفتنی است در این نشست افرادی از جمله مرضیه برومند، سعید امیرسلیمانی، رخشان بنی‌اعتماد، رضا ناجی، سیاوش طهمورث، سهیل محمودی، عزت‌الله مهرآوران، ضیاءالدین دری، محمد فیلی، همایون اسعدیان، کریم اکبری مبارکه، امیر توده روستا، مسعود فروتن، بیژن امکانیان، منوچهر محمدی، غلامرضا آزادی، فریال بهزاد، مسعود اطیابی، پانته‌آ بهرام، فریبا متخصص، حسین محب اهری، قاسم قلی‌پور، محمدحسین فرحبخش، امیرحسین شریفی، فرشته طائرپور، حسن آقاکریمی، داریوش اسدزاده، علی متقیان، جواد طوسی، طهماسب صلح‌جو، مرتضی رزاق‌کریمی، میلاد کی‌مرام، مرجان اشرفی‌زاده، علی لقمانی، احمد عربانی، مریم معترف، خشایار اعتمادی، غلامرضا موسوی، رامین حیدری فاروقی، احمد مسجدجامعی، معصومه ابتکار و علیرضا تابش حضور داشته‌اند.

خبرنگار: اکرم رضایی ثانی

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۷۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی

شهردار سنندج در مراسم هفته سنه گفت: سنندج سرزمین طبیعت، تاریخ و فرهنگ و خاستگاه مشاهیر، مفاخر و هنرمندان بزرگی است که نام و نشان‌شان نه تنها شهره ملی که شهره جهانی دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، همزمان با هفته سنه، ویژه برنامه‌های مختلفی در سطح شهر سنندج در حال برگزاری است که یکی از آنها رونمایی از سردیس استاد نام‌آوازه عباس کمندی بود و امروز نیز آئین‌های ورزش‌های پهلوانی در پارک روجیار این شهر برگزار شد.

برگزاری 19 عنوان برنامه شاخص در هفته سنندج

سیدانور رشیدی؛ شهردار سنندج از تدوین و برگزاری 19 عنوان برنامه شاخص در هفته سنه در سنندج خبر داد و گفت: همزمان با این ایام نخست از سردیس استاد عباس کمندی هنرمند مطرح و نام آوازه استان رونمایی شد.

وی با بیان اینکه سنندج، سرزمین طبیعت، تاریخ و فرهنگ و خاستگاه مشاهیر، مفاخر و هنرمندان بزرگی است که نام و نشان‌شان شهره جهانی دارد، افزود: این شهر در طول تاریخ همواره مامن و خاستگاه مردان و زنانی بوده است که با شجاعت، جسارت، عشق و ایمان خشت بر خشت نهاده و میراثی اینچین گرانبها و گنجینه‌ای پر از هنر و دانایی و خرد از خویش به یادگار گذاشته‌اند.

شهردار سنندج با بیان اینکه در برنامه‌ریزی برای اجرای ویژه برنامه‌های هفته سنه به هنرهای گوناگون و اقشار و طیف‌های مختلف سنی توجه شده است، گفت: در رویدادها و محتواهایی که در این هفته طراحی شده است هنرهای مختلف از جمله موسیقی، هنرهای تجسمی، عکاسی و غیره را مورد توجه قرار داده‌ایم.

وی اضافه کرد: نمایشگاه کتاب با همکاری اداره‌کل کتابخانه‌های کردستان، دومین جشنواره ورزش پهلوانی، اکران فیلم کارگردان‌های سنندجی به مدت یک هفته اجرای تئاتر خیابانی، برپایی کارگاه و نمایشگاه نقاشی و برپایی ایستگاه نقاشی دیواری کودکان، نمایشگاه صنایع‌دستی، مشاغل خانگی و صنعت‌کاران، نمایشگاه عکس‌های قدیمی شهر سنندج، رونمایی از کتاب و پنل تخصصی موسیقی، کارگاه حکایت‌گویی، قصه‌گویی، موسیقی کودک و نقاشی کودک، همایش مستوره اردلان، مراسم مولودی‌خوانی سنتی و تجلیل از خاندان قرآنی، دومین جشنواره عکاسی و برپایی نمایشگاه به صورت ملی و بین‌المللی با موضوع هفته فرهنگی (سنه) از شاخص‌ترین برنامه‌های هفته سنه در شهر فرهنگی سنندج خواهد بود.

رشیدی به ظرفیت‌های شهر سنندج در حوزه ورزش به ویژه ورزش‌های پهلوانی هم گریزی زد و عنوان کرد: با توجه به اینکه سنندج همواره زادگاه ورزشکاران و قهرمانان ورزشی است در ویژه برنامه‌های هفته سنه به این مهم توجه خاصی صورت گرفته و در همین راستا دومین جشنواره ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای طراحی و برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: نقش موسیقی خانقاهی در ثبت سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی بی‌بدیل بوده در همین راستا جشنواره مولودی‌خوانی سنتی و تجلیل از خاندان قرآنی در این ایام برگزار خواهد شد.

شهردار سنندج اذعان داشت: در روزهای اخیر شاهد ایثار جان یکی از شهروندان به نام آرمان بنفشی بودیم که برای نجات 4 شهروند گرفتار در چاه جان داد و با پیشنهاد استاندار مسیری به نام این جوان ایثارگر در این مراسم فرهنگی خواهیم داشت.

رشیدی از همراهی تمام دستگاه‌ها و اعضای شورای شهر در اجرای برنامه های شهرداری و از تلاش و همراهی اصحاب رسانه و عکاسان به ویژه رسانه ملی برای پوشش این رویداد فرهنگی تقدیر کرد و ابراز داشت: بدون شک هفته فرهنگی سنه ظرفیتی کم نظیر برای احیای آداب و رسوم اصیل گذشتگان، آشنا کردن نسل امروز با آثار هنرمندان، مفاخر و مشاهیر کرد و خواهد بود و امیدواریم بتوانیم بهترین بهره را از این ظرفیت ببریم.

سنندج زادگاه اساتید و بزرگمردان

رئیس شورای شهر سنندج نیز در این‌ مراسم با بیان اینکه سنندج مهد عقلانیت و آزاداندیشی است، گفت: سنندج، شهر شعر و موسیقی، شهر خلاق موسیقی جهان، شهر آزاداندیشی و زادگاه مستوره اردلان نخستین زن تاریخ نویس جهان اسلام و شهر مفاخر علم و ادب و هنر و فرهنگ است.

عزت رضایی افزود: سابقه سکونت در شهر سنندج به گذشته‌های دور باز می‌گردد و سنندج فعلی در دوره صفوی و در روزگار شاه صفی در سال 1046 هجری قمری توسط سلیمان خان اردلان پایه‌گذاری شد.

رئیس شورای شهر سنندج با بیان اینکه استاد سلطانی پژوهشگر و نویسنده مطرح و نام آور کشورمان به بهترین شیوه در مورد تاریخ و فرهنگ سنندج صحبت کردند گفت: صحبت در مورد سنندج در حضور چنین اساتیدی همانند انار به اورامان بردن است از این رو تنها به بیان گوشه‌ای از برنامه‌های هفته سنه بسنده می‌کنم.

وی بیان کرد: در بیان جایگاه تاریخی و فرهنگی سنندج همین بس که سنندج زادگاه اساتید و اسطوره‌ها و بزرگمردانی همچون استادان عندلیبی‌ها، یوسف زمانی‌ها و قطب‌الدین صادقی‌ها است که تکیه‌گاه فرهنگ و هنر ایران است.

رضایی تصریح کرد: سنندج از دموکراسی‌ترین شهرهای ایران است که نقش مهمی در پازل هنر و فرهنگ این سرزمین کهن داشته و دارد.

به گزارش تسنیمف زنده یاد عباس کمندی متولد سال 1331 در شهر سنندج است. او از همان سنین کودکی با ادبیات فولکلور کردی آشنا و آثار نبوغ وی برای آشنایان نمایان شد. کمندی در شانزده سالگی به شعر سرایی، قصه نویسی، قصه پردازی مشغول شد. او سال 1349 در سن 18 سالگی در یک مسابقه داستان نویسی در رادیو سنندج مقام اول را کسب کرده و با توجه به کسب این مقام توسط مدیر وقت رادیو به کار در رادیو سنندج دعوت شد.

در سال 1350 پس از شرکت در یک شب شعر با حضور جمعی از بزرگان ادبیات ایران از جمله رحیم معینی کرمانشاهی که با ارایه تنظیم شعر حافظ مسئولیت ترانه سرایی خانه فرهنگ و هنر به عهده وی گذاشته شد.

تا سال 1356 نود و پنج درصد ترانه‌هایی که در رادیو سنندج ضبط می‌شد از خانه فرهنگ و هنر ارائی و پس از انقلاب با همکاری گروه کامکارها کارهای نوایی را شروع کرد.

عباس کمندی پس از پیروزی انقلاب، با همکاری گروه ˈکامکارهاˈ کارهای جدیدی را شروع کرد. سرودن اشعار بیش از 150 ترانه، ساخت و اجرای بیش از 60 آهنگ و ترانه، اجرا و ارایه مجموعه آهنگ‌های گلاویژ، پرشنگ، اورامان و کیژی کورد در سه شماره، گردآوری مظاهر فرهنگ فلکلوریک (فرهنگ مردم)، گردآوری و تحقیق زندگی نامه شخصیت‌های کرد و تبدیل آن به فیلمنامه از آن جمله سنجرخان، سید عطا کل، زندگی پهلوان حسین گلزار کرمانشاهی، غارت آثار زیویه و میر نوروزی از جمله فعالیت‌های این هنرمند در طول 62 سال زندگی هنری‌اش است.

فیلمنامه‌هایی نیز چون اسب، یک سبد علف، ارثیه مامه‌رحیم، نبرد رمادیه، کوچه سرخ، کاروانسرا و پهلوان پنبه، و تألیف کتاب‌های دیوان شعر کردی و فارسی و پهلوانان کرد زندگی نامه سید علی اضعر کردستانی از جمله آثار وی هستند.

همچنین از عباس کمندی علاوه بر چندین برنامه تلویزیونی، کتاب‌های دیوان شعر کردی و فارسی، جمع آوری اشعار دیوان میرزا شفیع، ورزش باستانی و پهلوانان کرد، زندگی نامه سید علی اصغر کردستانی، اورامان، رمزگشایی در مظاهر فرهنگی و گردآوری اشعار هیجایی ایرانی قبل از اسلام به یادگار مانده است.

عباس کمندی هنرمند پیشکسوت عرصه موسیقی استان کردستان صبح روز پنجشنبه اول خرداد ماه سال 93 در سن 62 سالگی به دلیل ایست قلبی در بیمارستان توحید سنندج دار فانی را وداع گفت.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • قوی کردن‌زیر ساخت‌های فرهنگی
  • همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند
  • کشت گندم و جو در چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع رخ
  • دولتمردان باید میزان تصدی‌گری خود در عرصه اقتصاد را کاهش دهند
  • معاون رهبر حماس: طوفان الاقصی روحی تازه در کالبد آرمان فلسطین دمید