Web Analytics Made Easy - Statcounter

شیراز - ایرنا - برخی صاحبنظران پزشکی و متخصصان خارجی شرکت کننده درششمین کنگره آسیایی اندومتریوز در شیراز ، این بیماری را از عوامل اصلی نازایی می دانند و معتقدند تغییر سبک زندگی در بانوان تاثیرگذارترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است.

این دانشمندان علوم پزشکی روز چهارشنبه در حاشیه ششمین کنگره آسیایی اندومتریوز در شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر لزوم افزایش تحرک بدنی به ویژه در بانوانی که توده بدنی سنگین تری دارند، کاهش استفاده از غذاهای چرب و فست فودها، کنترل دائم چربی و قند خون، تغییر در سبک زندگی و دوری از کم تحرکی به عنوان عوامل اصلی پیشگیرانه از ابتلا به بیماری اندومتریوز تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آندومتریوز بر اثر رشد بافت داخلی رحم در جایی بیرون از رحم شکل می گیرد. لگن شایع ترین محل بروز آندومتریوز است اما این نوع عارضه ممکن است در اندازه اندام درونی بیمار نیز بروز کند.
به گفته صاحبنظران علوم پزشکی در این بیماری بافت اندومتر (لایه داخلی رحم) در بیرون از محل اصلی خود (رحم) تشکیل می‌شود. این بافت می تواند در تمام بافت‌های بدن به‌وجود آید، ولی رایج‌ترین محل پدیدآمدن آن، لگن است که در این قسمت هم، تخمدان‌ها بیشتر گرفتار اندومتریوز می‌شوند.
در آندومتریوز، بافت آندومتر تغییر جا داده، اما همچنان به فعالیت خود ادامه می دهد و در هر دوره قاعدگی، این بافت ضخیم می شود و خونریزی می کند. متخصصان علوم پزشکی آسیایی شرکت کننده دراین کنگره علمی بر لزوم حساس بودن مادران باردار و مادرانی که نخستین دوره حاملگی را میگذراند بر خونریزی های غیر متعارف تاکید کردند .
به گفته این افراد، عواملی مانند فرایند قاعدگی، دمای پایه بدن، تخمدان، حالت لوله رحم، واژن و اندومتریوز در نازایی و باروری موثر است و مادران و زنان باید درباره هر کدام از این عوامل حساسیت خاص داشته باشند و مراقبت های ویژه را زیر نظر متخصصین ببینند .
کارلوس چاپرون (Charles Chapron)استاد دانشگاههای فرانسه با بیان اینکه کم تحرکی و یکجانشینی و در مجموع زندگی شهری می تواند در تشدید آندومتریوز موثر باشد گفت: جامعه امروزی با حرکت به سمت زندگی ماشینی درصد ابتلا به این بیماری را افزایش داده است، پزشکان باید در کنار درمان افراد مبتلا به این بیماری توصیه هایی برای تغییر سبک زندگی، مصرف کمتر فست فودها و افزیش تحرک نیز به بانوانی که هنوز به آندومتریوز مبتلا نشده اند نیز داشته باشند.
هارادا تاسوکی(Harda Tasuku) از کشور ژاپن نیز بر لزوم تغییر در سبک زندگی و کنترل چاقی تاکید کرد و گفت: هر چند آندومتریوز می تواند ریشه ژنتیک داشته باشد اما چاقی و کم تحرکی میتواند نشانه های آن را تشدید کند ، تغییر سبک زندگی در دنیای امروز و کاهش تحرک در افزایش ابتلای افراد به بیماری ها تاثیر بسزایی داشته است.
لونا هومل (Lone Hommelshoj)از کشور انگلستان نیز تغییر سبک زندگی را برای افزایش نشاط و تندرستی زنان ضروری دانست و گفت: افسردگی های طولانی مدت و روحیه خموده میتواند در تشدید بیماری ها به ویژه بیماری های زنان تاثیرگذار باشد، افزایش تحرک و نشاط در خانواده ها با تغییر در سبک زندگی و رویکرد نشاط محورانه می تواند دوره بهبودی بیماری آندومتریوز را کوتاه کند .
آنجلا آگویلار (Angela Aguilar) از کشور فیلیپین هم بر لزوم افزایش درمان دارویی و کاهش جراحی های تهاجمی و استفاده بیشتر از جراحی های کم تهاجمی در درمان آندومتریوز تاکید کرد و گفت: متاسفانه بسیاری از پزشکان همچنان به جراحی های سنگین برای درمان این بیماری روی می آورند در حالی که توسعه علوم پزشکی جدید جراحی های کم تهاجمی را توصیه می کند.
وی ادامه داد: ایران دراین رابطه دستاوردهای علمی قابل توجهی دارد و اکنون تقریبا در همه جهان، سبک های قدیمی و جراحی های سنگین برای درمان آندومتریوز از بین رفته است .
ششمین کنگره آسیایی اندومتریوز و همچنین کنگره بین المللی جراحی های کم تهاجمی روز چهارشنبه با حضور متخصصان و استادان دانشگاه از 6 کشور جهان در شیراز گشایش یافت.
دراین کنگره های علمی، رئیس انجمن آسیایی اندومتریوز از چین و میهمانانی از کشورهای بلژیک، ایتالیا، ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین حضور دارند و در مجموع 40 میهمان خارجی به ارائه مقالات و دستاوردهای این حوزه علمی می پردازند.
6113/ 2027
گزارش از : نیکنام خشنودی ** انتشاردهنده: سیداحمد نجفی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۰۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد

به گزارش جام جم آنلاین از گرگان در پنجمین روز از هفته سلامت،مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  با محوریت مراقبت و درمان دیابت در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد.

به گفته  دکتر گلفیروزی بیماری دیابت باید جدی گرفته شودو بیماریهای غیر واگیر باعث ۸۰ درصد مرگ و ۵۳ درصد بار بیماری ها در دنیا  و کشور هستند و در این بین ، دیابت شایع ترین بیماری متابولیک در دنیاست.

دکتر گلفیروزی گفت: با توجه به تغییر در سبک زندگی و افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌ دیابت خصوصا چاقی و کم تحرکی ، روند ابتلای افراد به دیابت در دنیا رو به افزایش است و تخمین زده میشود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران دیابتی به حدود ۶۳۰ میلیون نفر برسد.

وی از هزینه های بالای بیماری دیابت سخن گفت و افزود: حدود ۹ درصد از هزینه های بهداشتی در ایران صرف بیماری دیابت می شود که در راستای کاهش هزینه ها علاوه بر ارتقاء کیفیت خدمات در حوزه بهداشت در راستای  تشخیص به هنگام بیماریهای دیابت و فشار خون ، باید جهت افزایش سواد سلامت مردم  برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر برنامه ریزی و افراد را از دوران کودکی آموزش داد و ترغیب کرد تا سبک زندگی سالمی داشته باشند و با مدیریت وزن و فعالیت بدنی سلامت خود را حفظ کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان به اجرای پویش ملی سلامت که با هدف شناسایی بیماران دیابت و فشار خون در کشور اجرا گردید اشاره کرد و گفت :در این پویش بیش از یک میلیون و دویست هزار بیمار دیابتی و فشار خونی شناسایی شد که درمان به موقع این بیماران، گام بسیار مهمی در پیشگیری از عوارض بیماری و کاهش هزینه های  بسیار سنگین آن در حوزه درمان خواهد شد.

دکتر گلفیروزی در زمینه عوارض بیماری دیابت و اثرات آن بر سلامت افراد اظهار داشت: در  بسیاری از بیماران دیابتی حداقل ۵ تا ۱۰ سال پس از ابتلا به بیماری تشخیص داده میشود که در این زمان ممکن است فرد دچار  حداقل یکی از چشمی ،عصبی،قلبی  یا کلیوی شده باشد ،لذا جهت جلوگیری از افزایش عوارض این بیماری، هدف این است که با خدمات تشخیصی و درمانی مناسبی به افراد مبتلا ارائه و از عوارض این بیماری جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه راه اندازی کلینیک های دیابت برنامه ای است که می تواند ضمن کنترل این بیماری، خدمات مناسبی به بیماران ارائه نماید افزود :در این مرکز جامع ، علاوه بر خدمات مراقبتی سطح یک که شامل مراقبت پزشک و پرستار آموزش دیده دیابت ،مشاوره روان و تغذیه می باشد ،ویزیت متخصص داخلی به بیماران ارایه خواهد شد.

وی در ادامه خاطرنشان:این مرکز مجهز به دستگاه های ازون تراپی ،پلاسما تراپی ،وکیوم زخم و خدمات درمانی با پانسمان های نوین می باشد که به بیمارانی دچار زخم دیابتی هستند ارایه خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: امیدواریم با مشارکت بیمه ها  و مردم بتوانیم برنامه ریزی مناسبی برای کنترل این بیماری در استان داشته باشیم .

دیگر خبرها

  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • «سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه گذاری را از بین می‌برد
  • «سرقت» انگیزه کار و تلاش و سرمایه ‌گذاری را از بین می‌برد
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • خراسان رضوی دومین استان دارای خدمات روانشناسی
  • خوزستان عاری از بیماری مالاریا
  • بررسی علل مهاجرت و پیامدهای آن در همایش ملی مراکز مشاوره و سبک زندگی