Web Analytics Made Easy - Statcounter

باید توجه داشت که هر پروژه عمرانی به مرور هویت یک شهر را هویدا می‌سازد و نباید با نادیده گرفتن این پروژه‌ها و اهمال در اجرای آن حقوق شهروندی را زیرپا گذاشت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، اقدام به بهسازی بافت فرسوده شهری، آسفالت معابر و کوچه‌ها، جدول‌گذاری و در نهایت جوب‌کشی، همه و همه اینها از جمله اقداماتی است که شهرداری اردبیل طی چند وقت اخیر عملیات اجرایی آنها را در سطح شهر آغاز کرده و این عملیات عمرانی همچنان هم در برخی نقاط شهر ادامه دارد اما با توجه به اینکه هر پدیده‌ای را می‌توان از سه منظر کالبدی، محتوایی و معنایی مورد بررسی قرار داد و هرگاه در آثار مصنوع همچون معماری و شهرسازی هماهنگی و همراهی کامل بین این ابعاد اتفاق بیفتد، آن اثر یا پدیده را زیبا و هویتمند می‌دانیم باید از یک موضوع هم در کنار این مسئله غافل نشد که همواره مبلمان و معماری یک شهر معرف هویت آن شهر می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع هویت شهری تنها به گذاشتن چند بتن روی هم و چیدن چند پازل کنار هم ختم نمی‌شود و باید تمامی پروژه‌های خرد و کلان شهری که در سطح شهر آغاز می‌شود با موفقیت به اتمام رسیده و رضایت اکثریت و عموم را به دنبال داشته باشد که در همین رابطه شاید اقدام اخیر شهرداری اردبیل در راستای جوب‌کشی کوچه‌ها و محلات مختلف شهر اقدامی تحسین‌برانگیز و مسرت‌بخش برای عموم شهروندان این منطقه باشد اما نمی‌توان به اغماض از کنار این موضوع گذر کرد که تاخیر شهرداری در به اتمام رساندن برخی از پروژه‌های شهری مردم شهر را کلافه و رفت و آمد آنها را نیز مختل کرده است.

لیکن یک طرفه به قاضی رفتن در رابطه با چنین مسائلی که مربوط به تمامی مردم شهر است شایسته نباشد، به همین دلیل سراغ برخی از شهروندان اردبیلی رفتیم تا اصل موضوع را از زبان آنان شنوا بوده و به جزییات بیشتری دست یابیم.

شاپور لطفعلی‌زاده یکی از اهالی شهرک توحید در رابطه با تاخیر شهرداری در اقدام به بهسازی و اتمام عملیات جوب‌کشی در برخی مناطق گفت: هیچ کس به حرف مردم گوش نمی‌دهد و با اینکه بارها و بارها ما نامه داده و پیگیر مطالبه اصلی مردم که همان بهسازی کوچه‌های شهرک است، شدیم اما هنوز هم هیچ خبری نیست.

وی تصریح کرد: از مسئولان تقاضای زیادی نداریم و اینکه توجه خود را به برخی مناطقی که وضعیت خوبی ندارند معطوف سازند برای ما کافی است و یقینا شهری آباد خواهد بود که به تمامی مناطق و محلات آن به یک اندازه توجه شود و پروژه‌های شهری در تمامی این مناطق یکسان انجام شود.

براتی ساکن کوچه میثم 3 محله شهریار نیز با اشاره به وضعیت نامناسب کوچه‌ها و معابر اصلی این محله گفت: متاسفانه هم‌اکنون اوضاع کوچه‌های محله ما به گونه‌ای اسفناک است که بسیاری از کارهای روزمره و رفت و آمدهای مردم را با مشکلاتی مواجه می‌سازد.

این بانوی 37 ساله با ابراز گلایه از مسئولان شهر اظهار کرد: در حال‌حاضر شهرداری هیچ گونه اقدامی در راستای بهسازی و زیرسازی محلات پایین شهر انجام نمی‌دهد و اگر هم پروژه‌ای در این زمینه استارت خورده همچنان در حالت معلق مانده و منتظر لطف و کرم مسئولان شهری است.

سیامک محمدی از دیگر شهروندان اردبیلی و ساکن محله تعویض پلاک اردبیل گفت: متاسفانه این مسیر به عنوان یکی از مسیرهای پرتردد برای خودروهای سبک و سنگین است و چون در مسیر راهگشا و تعویض پلاک واقع شده است روزانه شاهد عبور و مرور تعداد زیادی ماشین هستیم اما با این همه توجهی از سوی شهرداری به بهبود وضعیت خیابان موجود نمی‌شود.

وی با بیان اینکه حدود چند ماه گذشته شهرداری به جوب‌کشی در حاشیه خیابان اصلی و 12 متری این مسیر اقدام کرد، افزود: این عملیات نیز که تا مرحله بلوک چینی پیش رفته بود همچون دیگر پروژه‌های شهرداری متوقف شد.

این جوان اردبیلی ادامه داد: عملیات جوب ‌کشی منطقه هم‌اکنون گودبرداری شده و تا مسیری بلوک‌چینی گردیده است اما مسئولان به فکر باشند که بعد از یک بارش سنگین برف ممکن است اتفاقات ناگوار بسیاری در این مسیر بیفتد و پس از آن چه کسی پاسخگو خواهد بود.

توسعه پایدار شهرنشینی در ازای شهری مردم‌محور

میلاد فرزانه، کارشناس معماری شهری در رابطه با دیدگاه شهروندمحور به فضای شهری گفت: آنچه در گام نخست موجب بهبود و ارتقای کیفی زندگی شهروندی می‌شود بسترسازی برای ارائه بهترین و کیفی‌ترین خدمات شهری به شهروندان است و خدمات شهری تحت عنوان مقوله مهمی که در مدیریت شهری با کلمه سرانه شناخته می‌شود، به شهروندان ارائه می‌گردد.

وی با بیان اینکه ارائه خدمات در قالب سرانه های مختلف شهری ضمن آنکه بهبود و رونق شهری را رقم می‌زند موجب غنا و ارتقای ساختارهای شهری نیز می‌شود، افزود: مباحثی که امروزه به طور ویژه مدنظر مدیران شهری قرار دارد توجه به سیما و منظر شهری است که نمای شهر مجموعه نمادهایی است که یادآور فرهنگ، هویت و سنتهای یک شهر می‌باشد.

دانشجوی ارشد معماری شهری ادامه داد: همچنین می‌توان گفت نمای بصری عرصه نمایشی شهر است به تبع این مهم نیز باید اذعان داشت طراحی‌های شهری و طی کردن فرایند بهبود کیفیت محیط به خصوص ارتقای کیفیت بصری عرصه‌های عمومی بسیار حائز اهمیت است، چرا که شکل و منظر شهرها در معرض دید مستمر مردم قرار دارد.

فرزانه اظهار کرد: شهر از جمله مهمترین دستاوردهای انسان و رهاورد زندگی اجتماعی وی است بنابراین نیاز است این ساختار مهم تحت تاثیر رویکردهای علمی حفظ شود و می‌توان با طراحی مناسب و حذف آلودگی‌های محیطی همچون آلودگی بصری، فضاهای عمومی مناسبی را جهت حضور عابران و شهروندان فراهم ساخت که تبعا این موضوع متولیانی دارند که باید به فکر باشند.

وی معماری شهر اردبیل را یک معماری به دور از اصول و قواعد دانست و گفت: بافت شهری اردبیل یک بافت قدیمی بسیار زیبایی است که قابلیتهای بسط و گسترش و تبدیل آن به یک بافت مدرنیته را دارد اما متاسفانه در شهر ما تنها چیزی که پنهان از منظرها بوده توجه به بافت شهری و تلاش برای بهسازی و توسعه آن است.

توزیع 225 هزار تن آسفالت برای پروژه‌های عمرانی در اردبیل

شهردار اردبیل با اشاره به اهمیت پروژه‌های شهری و عمرانی در اردبیل گفت: از آغاز فصل کاری تا پایان 7 ماه امسال حدود 225 هزار تن آسفالت‌ریزی در سطح شهر اردبیل داشتیم که اهم این آسفالت‌ریزی برای زیرسازی و پیاده‌روسازی بوده است.

حمید لطف‌اللهیان با بیان اینکه اولویت پروژه‌های شهری و عمرانی اردبیل با زیرسازی و پیاده‌روسازی بوده است، افزود: ما از ابتدای فصل کاری تا به اکنون 74 هزار و 700 مترمربع عملیات پیاده‌روسازی داشتیم که کل اعتبار در نظر گرفته شده و تخصیص یافته برای مناطق چهارگانه 7 میلیارد و 996 میلون تومان بود.

وی ادامه داد: در راستای زیرسازی نیز شهرداری اردبیل در طول این مدت موفق عمل کرده است به طوری که 300 هزار مترمکعب عملیات در سطح شهر داشتیم که اعتبارات تخصیص این پروژه نیز چیزی حدود 18 میلیارد تومان بوده است.

شهردار اردبیل عملیات جدول‌گذاری در اردبیل را نیز خوب ارزیابی کرد و گفت: امسال با تخصیص بیش از 6 میلیارد تومان اعتبار بیش از 65 هزار متر جدول‌گذاری در سطح شهر اردبیل انجام و عملیاتی شد.

لطف اللهیان همچنین بیان داشت: در این فصل کاری تا به اینجای فصل تلاش ما بر این بوده تا با اتمام عملیات زیرسازی و پیاده‌روسازی در مناطق چهارگانه پروژه‌های عمرانی را سرعت بخشیده و تا آغاز سرما به اتمام برسانیم.

سیما و منظر شهری معرف هویت شهری است

کارشناسان معتقدند که فضای شهری در معنای کلی به کلیه بافتها، اشیا و فضاهای محیطی شهری اتلاق می‌شود، پس با توجه به این تعبیر باید گفت که رعایت اصول و ضوابط شهرسازی در همه جنبه‌ها و عرصه‌ها اعم از چیدمان فضاهای شهری، معابر، گذرگاهها، میادین، فضاهای سبز و ... امری ضروری است که در گرو آن می‌توان سیما و منظر شهری را ارتقاء بخشید، اما در پی این مسئله جمع‌آوری و آبروسازی و هدایت آبهای سطحی به شیوه مهندسی اقدامی است که همه ساله توسط شهرداری در مناطق مختلف یا انجام و یا بهسازی می‌شود اما چرا باید قبل از اجرای یک پروژه شهری و عمرانی که مستقیما با مردم در ارتباط است به فکر اعتبارات، مهندسان، پیمانکاران، فصل سرما و دیگر شرایط سخت و دشواری که احتمال بروز دارند، نبود؟

در کنار تمامی مشکلات سطح شهر اردبیل در رابطه با پروژه‌های عمرانی و شهری وضعیت واقعا اسفناک جوبهای دفع آبهای سطحی حتی در مرکز شهر و در مناطقی که محل عرضه موادغذایی و اقلام خوراکی است همچون محلات تازه میدان و پیرعبدالملک چهره زشتی از یک محل عرضه مواد خوراکی را به نمایش گذاشته است کهگرچه وقتی پای صحبتهای مسئولان مبنی بر اقدامات انجام گرفته در ساماندهی اوضاع شهری می‌نشینیم بخش اعظمی از تقصیرات را به گردن عرضه کنندگان مواد غذایی و مغازه‌داران می‌اندازند اما واقعیت این است که در منطقه‌ای که پایش و نظارت وجود نداشته باشد باید بد و بدتر از اینها را نیز انتظار داشت. البته از این موضوع نیز غافل نمانیم که توسعه پایدار شهری و ساختن شهری زیبا تنها وظیفه مسئولان درگیر در مدیریت شهری نیست و مردم نیز به سهم خود باید در راستای ساختن شهری زیبا و پاک اقدام کنند و این مسئله نیاز به تعمیق‌سازی فرهنگ عمومی و شهری دارد.

اما کلام آخر... کیفیت، موضوع مهمی در اجرای پروژه‌های عمران شهری است و توجه به این مهم موجب پیشگیری از دوباره کاریها و همچنین کاهش اضافه هزینه‌های شهری می‌شود، این در حالی است که هدف از توجه به سرعت و کیفیت پروژه‌ها رسیدن به استانداردهای مطلوب شهری و اهمیت دادن به مهم‌ترین وظیفه شهرداری که همان خدمت‌رسانی است، می‌باشد.

باید دانست که هر پروژه عمرانی به مرور زمان هویت شهر را می‌سازد و دقت در مطالعات و طراحی پروژه‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است چرا که پروژه‌های عمرانی به عنوان یک سازه اجتماعی همواره در معرض دید شهروندان بوده و در این میان رعایت مسائل زیباسازی بر مبنای خلاقیت در کنار توجه به کیفیت و سرعت بخشیدن به اجرای پروژه‌ها باید مورد توجه مسئولان درگیر در مدیریت شهر اردبیل قرار گیرد.

گزارش از: نوشین سلامت

انتهای پیام/

R41374/P1486/S6,49/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۵۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اجرای قانون مدیریت واحد شهری به تقویت شورا و مدیریت شهر کمک و از موازی‌کاری و حیف و میل بیت‌المال جلوگیری می‌کند، گفت: قانون مدیریت واحد شهری باید در تمام شهرها و کل ایران اجرایی شود؛ از دولت نیز انتظار داریم این قانون را تا تحقق کامل دنبال کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدرضا فلاح امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در نطق خود در صدوسی‌امین جلسه شورای اسلامی شهر اصفهان با تبریک روز معلم و روز کارگر به معلمان و کارگران اظهار کرد: این روزها بهانه‌ای است تا به نیاز و مشکلات این اقشار پرداخته شود، زیرا اگر این دو قشر نباشند، چرخه علمی و تولیدی در کشور و شهر مختل می‌شود.

وی افزود: در این راستا باید دولت و وزرا به خواسته آن‌ها رسیدگی کند؛ عملکرد شرکت‌ها و پیمانکاران نباید به صورتی باشد که این قشر زحمت‌کش به دلیل بی‌توجهی و بی‌عدالتی برای خواسته‌های خود به تحصن و اعتصاب روی آورند.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: بعضی شرکت‌های خدماتی و پیمانکاران در استفاده از نیروی کارگر، برده‌داری می‌کنند، کار چند نفر را به یک نفر واگذار و در پرداخت حق و حقوق آن‌ها نیز کوتاهی می‌کنند، در این راستا می‌طلبد که اداره کار، بازرسی و متولیان نسبت به بی عدالتی پیمانکاران به ویژه شرکت خدماتی رسیدگی کنند.

فلاح با تبریک هفته فرهنگی اصفهان افزود: در این هفته برنامه‌های فرهنگی توسط شهرداری، معاونت فرهنگی در اصفهان در گذر چهارباغ، کوه صفه و ناژوان و دیگر نقاط برگزار می‌شود که این برنامه‌ها نشاط و شادی برای شهروندان به همراه دارد.

وی یادآور شد: مهمانانی که از شهرهای دیگر به اصفهان آمده‌اند، اذعان کرده‌اند که یک دهم برنامه‌های فرهنگی که در اصفهان اجرا می‌شود، دیگر شهرها ندارند؛ از سوی دیگر از زیبایی شهر اصفهان یاد می‌کنند که در حتی در میان کشورها و شهرهای جهان منحصربه‌فرد است.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با تاکید بر اینکه شوراها نماد مردم سالاری دینی در جمهوری اسلامی ایران است، بنابراین تقویت این نهاد ضروری است، یادآور شد: شعار سال رهبری مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» در شورها متبلور است، زیرا اگر به ۲۳ وظیفه شوراها نگاه کنیم، انجام بیشتر آن‌ها با مشارکت مردم تعریف شده است.

وی ادامه داد: در قانون اساسی نیز ذکر شده است که پیشبرد برنامه‌ها در حوزه‌های مختلف از طریق همکاری مردم و با توجه به مقتضیات محلی انجام شود، هر کجا مردم مشارکت کنند، بر مشکلات آن کار فائق می‌شویم.

فلاح گفت: اگر بر تحقق مدیریت واحد شهری تاکید داریم به دلیل آن است که مشارکت مردم می‌تواند کمک شایانی برای دولت و مدیریت شهرها به همراه داشته باشد، در قانون اساسی نیز با اقتباس از قرآن و آموزه‌های قرآنی به امر شوراها پرداخته شده است؛ شوراها هر کجا قدم گذاشتند، با مشارکت مردم در آن کار موفقیت کسب کرده‌اند و نقش مهمی در آبادانی شهر و روستاها دارند.

وی از دولتمردان خواست از حمایت‌ها از جنس حرف دوری کنند و به حمایت واقعی از شوراها بپردازند، گفت: اگر بخواهیم جامعه‌ای آباد، شهر و روستا آباد داشته باشیم، باید به اختیارات شورا بیفزاییم نه به دنبال کاهش اختیارات شورا باشیم.

عضو شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اجرای قانون مدیریت واحد شهری به تقویت شورا و مدیریت شهر کمک و از موازی‌کاری و حیف و میل بیت‌المال جلوگیری می‌کند، گفت: در این راستا قانون مدیریت واحد شهری باید در تمام شهرها و کل ایران اجرایی شود و از دولت نیز انتظار داریم این قانون را تا تحقق کامل دنبال کند.

کد خبر 748689

دیگر خبرها

  • ۴۰ پروژه عمران شهری در ایلام اجرا شد
  • اجرای ۷۹ پروژه بازآفرینی شهری در محلات خراسان جنوبی
  • اراک با مدیریت تعاملی به سمت توسعه و تعالی پیش می‌رود
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصدی مرمت ساختمان ساعت
  • تلاش در راستای رفع مشکلات مردم از وظایف مهم شورا است
  • دولت اجرای قانون مدیریت واحد شهری را تا تحقق کامل دنبال کند
  • اجرای پروژه «نصب توری» جاده کرج_چالوس را مسدود کرد
  • فاز دوم خط ۲ مترو ؛ چهارمین بازدید شبانه مدیریت شهری شیراز
  • اجرای ۳۱ پروژه با مشارکت سرمایه‌گذاران/ پیشرفت ۵۵ درصدی پروژه مشارکتی میخک