Web Analytics Made Easy - Statcounter

با گذشت بیشتر از یک هفته از زلزله در غرب کشور بعد از آواربرداری، اعلام آمار کشته‌ها و تعیین تکلیف برای توزیع مواد غذایی، نوبت به جمع‌آوری زباله و پسماند از سطح شهرها هم رسیده است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از خبرآنلاین ، بخشی از این زباله‌ها نخاله‌های ساختمانی است و بخشی دیگر هم بقایای کمک‌های مردمی، لباس‌های دست دوم، ظروف یک‌بار مصرف و بطری‌های آب معدنی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا هم آن‌طور که نماینده تام‌الاختیار معاونت خدمات شهری در شهرهای زلزله‌زده استان کرمانشاه می‌گوید، تولید زباله در سر پل ذهاب ٥ برابر شده است.

زلزله که آمد کارکنان و مسئولان شهرداری هم مثل آدم‌های دیگر شهرهای مختلف کرمانشاه دچار آسیب شدند، بعضی خودشان زیر آوار بودند و بعضی هم درگیر آواربرداری از روی خانه و خانواده‌هایشان، به همین دلیل هم شهرداری‌های همدان و تهران بخشی از مسئولیت کمک‌رسانی به این شهرها را به عهده گرفتند و نیروها با دستور شهرداران اعزام شدند.

حالا «کامران زنگیشه»، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران و نماینده تام‌الاختیار معاونت خدمات شهری در شهرهای زلزله‌زده استان کرمانشاه به «شهروند» می‌گوید که حدود ٦٠٠نفر از کارکنان شهرداری در شهرهای ثلاث باباجانی، ازگله و سر پل ذهاب درحال خدمت‌رسانی به آسیب‌دیدگانند: «در حالت عادی میزان تولید زباله در سرپل ذهاب حدود ٨٠تن است، اما بعد از زلزله میزان زباله‌ها به ٤٠٠تن رسیده است و این موضوع کار جمع‌آوری زباله‌ها را کمی سخت می‌کند.»

براساس هماهنگی‌هایی که با ستاد مدیریت بحران کشور در روز نخست زلزله انجام شده بود، شهرداری تهران حضور در ٣منطقه را برعهده گرفت. زنگیشه از حضور شهرداری منطقه ١٤ به همراه ٣٠٠نفر از نیروهایش در شهر سر پل ذهاب خبر داد تا نظافت و رفت‌وروب این شهر را انجام دهند: «حدود ٣٠دستگاه خودرو به صورت تخصصی جمع‌آوری زباله و نخاله‌های ساختمانی را در این شهر انجام دادند. این شهر حدود ٨٦‌هزار نفر شهروند دارد که شاید اندازه یکی از نواحی شهر تهران هم نشود اما طبق بر آوردها هنوز حدود‌ هزار تن زباله در سطح معابر است. ما از همان روزهای نخست منطقه را به چند فاز تقسیم کردیم تا اقدامات بهداشتی در این زمینه انجام شود.»

نماینده تام‌الاختیار معاونت خدمات شهری در شهرهای زلزله‌زده استان کرمانشاه معتقد است که بعد از بحران زلزله بحث بهداشت عمومی از موضوعات اساسی است، به همین دلیل ما به کمک شهر آمدیم: «درحال‌حاضر زباله‌های اصلی را که نتیجه تخریب زلزله بود، جمع‌آوری کردیم که در معابر اصلی شهر است در حالی که همچنان زباله‌های زیادی هم از کمک‌هایی که مردم می‌فرستند، تولید می‌شود.»

او می‌گوید که حدود ١٠ دستگاه خودروی تخصصی در این منطقه مستقر شده است تا کار تفکیک و جداسازی زباله را به انجام برساند: «فاصله بسیار زیادی تا محل تخلیه زباله وجود داشت که با احتساب ترافیک رفت‌وآمد ماشین‌ها بیش از یک‌ساعت زمان می‌برد و همین کار خدمت‌رسانی را سخت کرده بود، بنابراین با هماهنگی‌هایی که با فرماندار و شهردار صورت گرفت ٤نقطه برای تخلیه زباله معرفی شد.»

زنگیشه درباره معابر کم‌عرض این مناطق هم می‌گوید که خدمت‌رسانی را سخت‌تر می‌کرد، اما حالا با نزدیک‌شدن محل تخلیه زباله‌ها کار راحت‌تر شده است.

او درباره کیفیت زباله‌ها هم می‌گوید که ظروف یک‌بار مصرف، آب معدنی و لباس‌های دست دوم بیشتر از همه‌چیز در میان آنها دیده می‌شود و درحال‌حاضر بیشتر زباله‌های خشک است که باقی مانده است: «شهر زنده است و همچنان زباله تولید می‌کند. در این شرایط افزایش جمعیت شهر هم به تولید زباله کمک می‌کند، چون روزانه حدود ٢٠ تا ٣٠‌هزار نفر هم در این شهر درحال امدادرسانی‌اند.»

خیلی از کارکنان شهرداری کرمانشاه در مناطق مختلف هم بعد از زلزله مثل مردم عادی شهر دچار آسیب شدند و حالا تقریبا بیشتر فعالیت‌های مرتبط با شهرداری را نیروهای اعزامی از شهرهای دیگر انجام می‌دهند. مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران هم از روحیه نامناسب خیلی از کارکنان شهرداری سر پل ذهاب مثل مردم عادی حرف زد که توانایی کار و فعالیت را از آنها می‌گیرد: «اما در هرحال شناخت و جانمایی برای نصب وسایل بهداشتی مثل دوش حمام و چشمه سرویس بهداشتی با همکاری مسئولان شهرداری این مناطق انجام شده است.»

پوشاک دست دوم و کهنه‌ای که در بسته‌های کمک‌های مردمی بود حالا به یکی از مشکلات اصلی مناطق زلزله‌زده تبدیل شده است که این مسئول شهرداری حرف‌های زیادی درباره آن دارد: «پوشاک کهنه همین‌طور در معابر شهر رهاست و مشکلی هم به مشکلات اینجا اضافه کرده است.»

در شهر ثلاث هم شهردار منطقه ٢٠ تهران مستقر شده است تا با امکانات این منطقه کمک‌رسانی انجام شود؛ موضوعی که مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران هم درباره آن می‌گوید: «حدود ١٥٠نفر در این شهر مستقر شده‌اند و مجموعا حدود ٢٣ دستگاه خودرو به همراه ماشین‌های تخصصی حمل زباله، واترجت و خاور به ثلاث منتقل شده است، اما در ازگله که شهر کوچکی است و در بازدید‌ها هم مشکل زیادی نبود، نیروها برای جمع‌آوری زباله‌ها از روز سه‌شنبه در آن‌جا مستقر می‌شوند.»

در زلزله کرمانشاه جز مردم و خانه و کاشانه‌شان، دام و طیور زیادی هم در زیر آوار مانده بود که با گذشت زمان نگرانی برای ایجاد مشکلات بهداشتی در مناطق آسیب‌دیده را زیاد می‌کرد. اگر چه آواربرداری از احشام از وظایف اصلی کمک‌رسانی شهرداری نبود، اما به‌گفته زنگیشه آنها با یک لودر تعدادی از این احشام را از زیر آوار بیرون آوردند و آنها را در محلی خارج روستا دفن کردند.

او این را هم می‌گوید که همچنان تا اطلاع‌رسانی ثانوی در کنار مردم مناطق آسیب‌دیده می‌مانند، مگر این‌که معاون خدمات شهری شهرداری یا شهردار تهران دستور بازگشت آنها را بدهند: «تا هر زمانی که وضعیت به حالت عادی بازگردد، اینجا هستیم و فعلا هیچ برنامه‌ای برای بازگشت نداریم.»

به دنبال خرید دستگاه بازیافت زباله هستیم

دیروز البته شهربانو امانی، عضو شورای شهر تهران هم در این‌باره حرف زد و مهمترین مشکل بر زمین مانده مناطق زلزله‌زده را جمع‌آوری پسماندها اعلام کرد تا عملیات امحای آن با موفقیت انجام شود؛ با این‌حال صابر حیدری، شهردار سر پل ذهاب اعلام کرد که بیشتر کار جمع‌آوری زباله تمام شده است و احتمالا تا روز سه‌شنبه این کار تمام می‌شود: «چون بسیاری از پرسنل و کارکنان امدادرسانی، خدماتی و شهرداری سر پل ذهاب درگیر زلزله بودند، بنابراین دو استان تهران و همدان برای کمک به این شهر مشخص شدند.»

او از حضور ٢٠٠ نفر از نیروهای شهرداری‌ها تنها برای خدمت‌رسانی در بخش جمع‌آوری زباله خبر می‌دهد: «سر پل ذهاب به ١٥ ناحیه تقسیم‌بندی شده است تا کار جمع‌آوری زباله‌ها راحت‌تر انجام شود.»

در حالی که دفن زباله یکی از مشکلاتی است که حتی مسئولان شهرداری تهران هم از آن حرف زدند، شهردار سرپل ذهاب خبرهای خوبی در این‌باره اعلام کرد. او گفت که درحال رایزنی برای خرید دستگاه بازیافت زباله هستیم که البته بخشی از کارهای آن انجام و حتی زمین آن هم مشخص شده است: «درباره حجم بزرگ نخاله‌ها هم درحال مذاکره با وزارت کشور هستیم تا زودتر وضعیت انتقال آن مشخص شود.»

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۴۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی پلیس قم برای ساماندهی زباله‌ گرد‌ها

سردار محمدرضا میرحیدری در دیدار با مدیر و معاونان سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم که به مناسبت هفته زمین پاک انجام شد، با اشاره به ارزش اقدامات و فعالیت‌های مدیریت شهری در امر نظافت و بهداشت شهروندان اظهار کرد: زمانی که بهداشت و نظافت تعطیل شود ارزش کار مشخص می‌شود و همگان متوجه اثر آن می‌شوند.

وی ادامه داد: نیروی انتظامی استان هر آنچه در توان و حوزه اختیارات دارد در راستای ارائه خدمات دقیق‌تر و مناسب‌تر خدمات ارائه می‌دهد.

فرمانده انتظامی استان قم در ارتباط با نقش سلامت و بهداشت در بحث امنیت و اقداماتی که در این زمینه می‌توان انجام داد، یادآور شد: افراد که در حوزه‌های مختلف با مردم در تماس هستند باید از هر نظر وارسته بوده و تعیین صلاحیت شده باشند.

وی با اشاره به آمادگی نیروی انتظامی در پایش افراد فعال در حوزه‌های مختلف و مرتبط با مدیریت پسماند خاطرنشان کرد: کارشناسان پلیس پیشگیری آمادگی‌های لازم جهت ارائه آموزش با هدف ارتقا بحث امنیت به این افراد را دارند.

میرحیدری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت زباله‌گرد‌ها و ضایعاتی‌ها در سطح شهر افزود: سرقت اموال، ایجاد آلودگی‌های صوتی و … ازجمله آسیب‌هایی است که این معضل اجتماعی در سطح استان ایجاد می‌کند.

فرمانده انتظامی استان قم با بیان اینکه در خصوص ساماندهی وضعیت فعلی این معضل اراده خوبی شکل‌گرفته است، تصریح کرد: وضعیت موجود نیازمند ساماندهی و اجرای طرح واحد بوده و در این راستا هرگونه حمایت و پشتیبانی از سوی پلیس انجام می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • ۷۰ درصد پسماند‌ها در کشور به صورت غیر اصولی دفن می‌شود
  • افزایش جابه‌جایی درختان در دوره زاکانی
  • آمادگی پلیس قم برای ساماندهی زباله‌ گرد‌ها
  • مدیریت صحیح پسماند حلقه مفقوده چهارمحال‌ و بختیاری/تهدیدی که می‌تواند به فرصت تبدیل شود
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد
  • ببینید | تصاویری از ایجاد دریاچه‌ای از زباله در اطراف تهران؛ بی‌توجهی مسئولان به وعده‌ خود!
  • احداث آسفالت بازیافتی تا پایان سال/تولید ۱.۵ میلیون تن آسفالت برای ۱۴۰۳
  • ایستگاه فضایی چین آسیب دیده است