Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@05:30:14 GMT

صید ماهیان خاویاری دریای خزر تا سال 2020 ممنوع است

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۶۴۳۷۱

صید ماهیان خاویاری دریای خزر تا سال 2020 ممنوع است

باکو - ایرنا - کارشناس حقوقی و بین المللی سفارت ایران در جمهوری آذربایجان گفت : صید ماهیان خاویاری در خزر از سال 2015 میلادی بر اساس توافقی که پنج کشور حاشیه این دریا در کمیسیون حفاظت و بهره برداری بهینه ازمنابع زنده دریای خزر به آن دست یافتند ، به مدت پنج سال ممنوع شد تا ذخایر این گونه ماهیان بازسازی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سید محمد جواد عربی روز پنجشنبه در حاشیه گردهمایی پنج کشور حا شیه دریای خزر در باکو به خبرنگار ایرنا ، گفت : این توافقنامه نقطه عطفی برای همکاری کشورهای ساحلی و مدیریت منابع زنده دریای خزر محسوب می شود که بسیاری از آنها بخصوص ماهیان خاویاری در خطر انقراض قرار دارند.
وی با اشاره به گردهمایی پنج کشور حاشیه دریای خزر در قالب سی و هفتمین نشست کمیسیون حفاظت و بهره برداری بهینه از منابع زنده آبی دریای خزر ، این کمییسیون از زمان فروپاشی شوروی سابق در سال 1992 ایجاد شده و ایران نیز از سال 1381 به آن پیوسته است .
عربی گفت : ایران تلاش داشته با رها سازی بچه ماهی و اقدامات زیست محیطی گامی در راه حفاظت از آبزیان این پهنه آبی مشترک بردارد ولی این همکاری در چارچوب پنج جانبه و از زمان امضای این توافقنامه شکل جدی تری گرفته است .
وی تاکید کرد که این توافقنامه به تصویب مجالس هر پنج کشور امضا کننده یعنی ایران ، روسیه ، جمهوری آذربایجان ، قزاقستان و ترکمنستان رسیده و در حال حاضر از سوی اعضای کمیسیون لازم الاجرا است .
به گفته کارشناس حقوقی و بین المللی سفارت کشورمان در جمهوری آذربایجان ، بند 10 توافقنامه سال 2015 ، به برگزاری سالیانه کمیسیون با حضور نمایندگان پنج کشور ساحلی دریای خزر تاکید کرد .
عربی درباره اهداف برگزاری سالیانه این کمیسیون گفت : با توجه به خطری که آبزیان و منابع زنده بویژه ماهیان خاویاری را از نظر صید غیر مجاز و خلاف قانون و جود دارد ایجاب می کند که کشورها همکاری و مدیریت بهینه داشته باشند .
وی با تاکید بر اینکه هدف این کمیسیون و توافقنامه های حاصل از آن مدیریت بهینه منابع آبی دریای خزر و نه ایجاد ممنوعیت و محدودیت از مواهب این دریا ، افزود: هدف این کمیسیون مقابله با صید غیر مجاز و غیر قانونی ماهیان دریای خزر و مدیریت بخشی مهمی از اکولوژی محیط زیست این پهنه آبی است .
بر اساس گزارش های رسمی ، ذخایر ماهیان خاویاری که یک ذخیره مشترک بین پنج کشور حاشیه دریای خزر است، از سه هزار تن به کمتر از 500 تن رسیده که پایین ترین حد آن است.
یکی از دلایل مهم کاهش ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر ، صید بی رویه آنها در کنار سن رسیدن این گونه به بلوغ است.
سن بلوغ ماهیان خاویاری برای ماهی اوزون برون 10 سال ، تاس ماهیان 15 سال و فیل ماهیان 20 سال است .
آساق ** 1579* مرضیه فاتحی**انتشاردهنده: 1577**حسن حسین زاده

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۶۴۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی

نامدار ملکپور اظهار داشت: با توجه به وجود استخر‌های ذخیره آب کشاورزی فراوانی که در سطح استان وجود دارد، با مشاوره کارشناسان مدیریت شیلات و امور آبزیان، کشاورزان می‌توانند نسبت به ماهی‌دار کردن استخر‌های ذخیره آب کشاورزی خود اقدام نمایند.

وی افزود: در صورت بهره‌برداری کامل از این استخر‌های ذخیره آب کشاورزی امکان تولید بیش از یک هزار تن ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در سطح چهارمحال و بختیاری وجود خواهد داشت.

ملکپور اضافه کرد: برای این کار باید کشاورزان نسبت به ذخیره ماهیان با وزن بین ۵۰ تا ۱۰۰ گرم اقدام نمایند تا در پایان فصل کشاورزی یعنی اواخر مهر یا اواسط آبان ماه ماهیان به وزن بازاری رسیده و روانه بازار مصرف شود.

بیشتر بخوانید

تولید ۸۰ درصد تخم چشم‌زده ماهی قزل‌آلا در چهارمحال و بختیاری

وی بیان داشت: از دیگر اقداماتی که برای پرورش ماهی قزل‌آلا در این نوع استخر‌ها می‌توان انجام داد استفاده از دستگاه‌های هواده اسپلش یا برج‌های هوادهی در استخر است.

ملکپور ادامه داد: از مزایای پرورش ماهی در استخر‌های ذخیره آب کشاورزی می‌توان به افزایش بهره‌وری محصول کشاورزی نیز اشاره کرد، آب استخر‌های کشاورزی که در آن ماهیان پرورش داده می‌شوند غنی از املاح و مواد معدنی مناسب برای رشد سایر محصولات کشاورزی هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ستاره لهستانی بارسلونا: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می پذیرم
  • لواندوفسکی: توپ طلای ۲۰۲۰ حق من بود و الان هم آن را می‌پذیرم
  • پایان فصل صید در گلستان؛ صید بیش از ۱۲۰۰ تُن انواع ماهیان استخوانی
  • لواندوفسکی: توپ طلای 2021 حق مسی بود؛ بلینگام و ام باپه بهترین بازیکنان دنیا هستند
  • ایجاد یک‌هزار شغل با شناسایی ۴۲ فرصت سرمایه‌گذاری در مازندران
  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟