Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدعلی طهماسبی امروز در حاشیه افتتاح دومین نمایشگاه بین‌المللی باغبانی در مورد آخرین وضعیت توسعه بخش باغبانی کشور با توجه به محدودیت‌های آبی، گفت: در برنامه ششم توسعه احداث 500 هزار هکتار باغات در اراضی شیب‌دار مصوب شده است که بتوانیم گیاهان مثمر و اقتصادی مانند درختان، درختچه‌ها و گیاهان دارویی را در دستور کار قرار دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حدود 8 میلیون هکتار از اراضی شیب‌دار کشور بالای 300 میلی‌متر بارندگی دارند و طبق مطالعات زیادی که در بخش‌های آبخیز داریم، امور اراضی و وزارت جهاد کشاورزی انجام شده بیشترین فرسایش خاک در ایران است که با کشت درخت در اراضی شیب‌دار می‌توانیم فرسایش را کاهش دهیم.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی با اظهار تأسف از حجم بالای فرسایش خاک در کشور خاطرنشان کرد: میانگین فرسایش خاک در دنیا سالانه حدود 6 تن در هکتار است که این رقم در کشور ما 16.4 تن سالانه در هکتار است که رقمی حدود 2.5 برابر فرسایش نقاط دیگر دنیاست. 

وی به مزایای کشت گیاهان در اراضی شیب‌دار اشاره کرد و گفت: این اراضی با استفاده از آب باران یا به زبان دیگر آب سبز می‌توانند بیشترین بازده را داشته باشند، منتها تکنیک‌های کاشت خاص خود را دارند که باید به کشاورزان آموزش داده شود.

طهماسبی در مورد نگرانی برخی ارگان‌ها در مورد مصرف آب در این اراضی هم تصریح کرد: اصلاً منبع جدید آبی برای این اراضی تخصیص داده نمی‌شود که عده‌ای به آن حساسیت پیدا کنند، چرا که ما با توجه به آب و هوای هر منطقه گیاه مختص آن را کشت می‌کنیم، به عنوان مثال در اراضی شیب‌دار کردستان انواعی از انگور یا در کاشمر خراسان جنگل بادام توسعه می‌یابد.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی همچنین در مورد ایجاد باغ‌های زیرزمینی در مناطق گرمسیری مانند بوشهر، اظهار داشت: در بوشهر باغ‌های زیرزمینی ایجاد می‌شود که با حفر کانال‌هایی در زیرزمین درختانی مانند انگور کشت شده و به مرور این درختان خود را به سطح زمین می‌رسانند و فرانسوی‌ها به عنوان یک کار فنی و درست هم برای مطالعه به ایران آمده‌اند.

طهماسبی در مورد اینکه آیا امکان راهکاری برای تکرار نشدن سرمازدگی باغات در فصل سرما که سال گذشته نیز در باغات مرکبات کشور رخ داد، گفت: بسته به نوع سرما‌زدگی می‌توان با استفاده از روش‌های نوین مقابله کرد، چرا که دو نوع سرمازدگی داریم؛ یک نوع جبهه‌ای و یک نوع منطقه‌ای و تشعشعی که نوع دوم قابل علاج و پیشگیری است.

وی با توجه به سرمازدگی سال گذشته اظهار داشت: طبق تجربه افراد مسن تا به حال چنین سرمازدگی در کشور سابقه نداشته است، چرا که سرمای منفی 14 درجه در اوایل آذر که پایداری هم داشته باشد، بی‌سابقه بوده است، چرا که در این زمان بافت درختان سبز و تازه است.

معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در مورد راهکارهای نوین مقابله با سرمازدگی، گفت: روش‌هایی مانند ایجاد مه، استفاده از ماشین‌های مولد، گرمازا و حتی هلی‌کوپتر می‌تواند جلوی سرما را بگیرد که در همه جای دنیا هم از آن استفاده می‌کنند.

خبرنگاران از معاون حجتی پرسیدند که کشاورزان جزء و خرده مالکان چگونه توانایی تأمین چنین تجهیزاتی را دارند که او پاسخ داد، سال گذشته به دلیل وسعت سرمازدگی در استان‌های خراسان رضوی، جنوبی، گلستان، مازندران، بخشی از گیلان، زنجان، قزوین، وزارت جهاد کشاورزی توان پوشش این مناطق به این بزرگی را نداشت، اما کشاورزان می‌توانند از طریق سایت مکانیزاسیون وارد شده و از تسهیلات ارزان قیمت برای تأمین چنین تجهیزاتی استفاده کنند.

انتهای پیام/

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۰۵۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت

  به گزارش تابناک به نقل از وبدا، سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در بازه زمانی ۸ فروردین تا ۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در کشور خبر داد و عنوان کرد که ۱۴ نفر از این مسمومان همچنان بستری و تحت نظر هستند.

طبق اعلام این سازمان استان‌های فارس با ۱۶، لرستان با ۱۲ و کرمانشاه با ۱۰ نفر بیشترین مسمونان با قارچ وحشی را در کشور داشته‌اند که خوشبختانه هیچ یک از مسمومان، جان خود را از دست نداده است.

این سازمان با اشاره به حجم بالای بارش در فصل بهار در اکثر نقاط کشور و افزایش رویش انواع قارچ‌ها در طبیعت، اعلام کرد: متاسفانه برخی گروه‌های طبیعت گرد نسبت به مصرف این قارچ‌ها اقدام می‌کنند که می‌تواند موجب بیماری آن‌ها شود. با توجه به گرایش جوانان و مردم به طبیعت گردی، لازم است هشدار‌های لازم نسبت به پرهیز از مصرف قارچ‌ها در طبیعت داده و رسانه‌ها نیز در این زمینه اطلاع نقش آفرینی کنند.

دیگر خبرها

  • برداشت گل محمدی از باغات سیستان وبلوچستان
  • هشدار برای پرهیز از مصرف قارچ در طبیعت
  • جلوگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار از اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • تخریب دو ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی نهاوند
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی تولید شد
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • برداشت گل محمدی از باغات بابل
  • قیمت گذاری 15 پرونده امور زمین در عباس آباد
  • تأمین آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی